Znaci ne znas?!Fact wrote:Oni koji nisu Hrvatski valjda.BHCluster wrote:
Koji su to Bosnjacki interesi?![]()
Birajte(sva tri plemena) šta hoćete u iluziji da će to donijeti napredak za državu.
Kandidati za člana predjsedništva (all about)
- BHCluster
#276 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
-
Fact
#277 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ti znaš?BHCluster wrote: Znaci neznas?!
Koji su HR ili SRB interesi?
Hoćemo li gledati po strankama?
Možda po pojedincima?
Fino na sljedećim izborima uzmemo program bošnjačke stranke koja je pobijedila i eto ti odgovora na pitanje.
- BHCluster
#278 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Napisao/la si:Fact wrote: Ti znaš?
Koji su HR ili SRB interesi?
Hoćemo li gledati po strankama?
Možda po pojedincima?
Fino na sljedećim izborima uzmemo program bošnjačke stranke koja je pobijedila i eto ti odgovora na pitanje.
Ako to tvrdis napisi i koji su to interesi, trbalo bi biti jednostavnoPa zastupa Bošnjačke interese,onda je očigledno da zastupa narod.
-
Korisničkoime
#279 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Neće ići tako znači ja sam kao Bošnjak glasao za Komšića samo zato da bi ugnjetavao i majorizirao Hrvate. Ma jes vala to je meni kao i svakom drugom Bošnjaku jedini razlog života ućerivanje Hrvatima.Fact wrote:Znamo svi zašto je Komšić izabran,nećemo se sad praviti ludi.Sam si neki post ranije govorio o posljedicama.Alfons Kauders wrote: IZ naredila da se glasa za hrvata, ateistu, koji je predstavljao multivitaminsku opciju?nisam siguran da mislimo na istu IZ
i to je jos jedna sitnica, vec 8 godina hdz mediji i komentatori kmece kako prosjecni bosnjo cim oci otvori, prije neg sto sprzi par jaja i zapali drinu uz kafu, konta kako da ga ucera hrvatima... i tako 330,000 glasova...
jer ama bas niko nije glasao za komsica iz politickih uvjerenja, nijednom sarajliji nije bilo drago sto se na poziciju kandiduje njihov sugradjanin, nijedan zenicanin nije pomislio da se radi o prosjecnom liku koji je rat proveo na liniji, nijednom tuzlaku nije imponovalo to sto se radi o liku koji zivi u starom stanu i cije se ime ne provlaci kroz medije svaki put kad ispare kakve pare...
svi su glasali za njeg jer im je tako rekla IZ, ukljucujuci one kojima se religija gadi... aferim![]()
Strah je možda i najjače sredstvo kojim možeš vladati narodom.Pogotvo je efikasno na našim prostorima.Korišteno je i koristit će se još dugo od sve tri strane.
Ne kontam,kakav zeničan,što bi on birao hr. člana predsjedništva.Kojemu je u opisu posla da radi u interesu hrvatskog naroda u BiH.Valjda je bolje da je glasao za predstavnika svojega konstitutivnog naroda.
Sve je ok,neka se Komšić i ala Komšići biraju zauvijek što se mene tiče.Samo brate nećemo se kriti iza tih praznih priča da ti se svidjela njegova politika pa si glasovao i slične nebuloze.Znamo zašto se on i takvi kao on biraju i neka se biraju,ali treba tako i reći da se ne lažemo međusobno.
Eto tebi brate Bake, Hare i Fahro pa ti glasaj za njih ako hoćeš ja neću.
-
Fact
#280 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Pa rekao sam ti oni koji nisu Hrvatski.BHCluster wrote:
Ako to tvrdis napisi i koji su to interesi, trbalo bi biti jednostavno
Bar su mene roditelji tako učili.Kažu sine moj,šta god "oni" hoće ti samo kontra.
Ma evo ti jedan gratis:Establiranje Bošnjaka kao najjačeg političkog faktora u BiH.
Evo i drugi samo zato što će vikend brzo.Ukidanje RS-a.
- Alfons Kauders
#281 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
nije ovo obdanisteFact wrote:Znamo svi zašto je Komšić izabran,nećemo se sad praviti ludi.Sam si neki post ranije govorio o posljedicama.Alfons Kauders wrote: IZ naredila da se glasa za hrvata, ateistu, koji je predstavljao multivitaminsku opciju?nisam siguran da mislimo na istu IZ
i to je jos jedna sitnica, vec 8 godina hdz mediji i komentatori kmece kako prosjecni bosnjo cim oci otvori, prije neg sto sprzi par jaja i zapali drinu uz kafu, konta kako da ga ucera hrvatima... i tako 330,000 glasova...
jer ama bas niko nije glasao za komsica iz politickih uvjerenja, nijednom sarajliji nije bilo drago sto se na poziciju kandiduje njihov sugradjanin, nijedan zenicanin nije pomislio da se radi o prosjecnom liku koji je rat proveo na liniji, nijednom tuzlaku nije imponovalo to sto se radi o liku koji zivi u starom stanu i cije se ime ne provlaci kroz medije svaki put kad ispare kakve pare...
svi su glasali za njeg jer im je tako rekla IZ, ukljucujuci one kojima se religija gadi... aferim![]()
Strah je možda i najjače sredstvo kojim možeš vladati narodom.Pogotvo je efikasno na našim prostorima.Korišteno je i koristit će se još dugo od sve tri strane.
Ne kontam,kakav zeničan,što bi on birao hr. člana predsjedništva.Kojemu je u opisu posla da radi u interesu hrvatskog naroda u BiH.Valjda je bolje da je glasao za predstavnika svojega konstitutivnog naroda.
Sve je ok,neka se Komšić i ala Komšići biraju zauvijek što se mene tiče.Samo brate nećemo se kriti iza tih praznih priča da ti se svidjela njegova politika pa si glasovao i slične nebuloze.Znamo zašto se on i takvi kao on biraju i neka se biraju,ali treba tako i reći da se ne lažemo međusobno.
sto sto ne znas sta spada u duznosti clana predsjednistva i sta pise u ustavu nije moj problem, samim tim ne zelim da gubim vrijeme...
-
Fact
#282 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Glasao si da bi Hrvate učinio nebitnim političkim faktorom na tome nivou.Naravno da jesi.Korisničkoime wrote: Neće ići tako znači ja sam kao Bošnjak glasao za Komšića samo zato da bi ugnjetavao i majorizirao Hrvate. Ma jes vala to je meni kao i svakom drugom Bošnjaku jedini razlog života ućerivanje Hrvatima.
Eto tebi brate Bake, Hare i Fahro pa ti glasaj za njih ako hoćeš ja neću.
Meni je nevažno tko je na vlasti,već sam to rekao.
- BHCluster
#283 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
I to sto si naveo je u nadleznosti predsjednistva.Fact wrote:Pa rekao sam ti oni koji nisu Hrvatski.BHCluster wrote:
Ako to tvrdis napisi i koji su to interesi, trbalo bi biti jednostavno
Bar su mene roditelji tako učili.Kažu sine moj,šta god "oni" hoće ti samo kontra.
Ma evo ti jedan gratis:Establiranje Bošnjaka kao najjačeg političkog faktora u BiH.
Evo i drugi samo zato što će vikend brzo.Ukidanje RS-a.
-
Fact
#284 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Jok,nego je forum.Alfons Kauders wrote: nije ovo obdaniste
sto sto ne znas sta spada u duznosti clana predsjednistva i sta pise u ustavu nije moj problem, samim tim ne zelim da gubim vrijeme...citaj sinko, uci, obrazuj se... eto nek ti doktor pogura upis na sveuciliste
Jest vala,slomišmo se svi od poštivanja ustava i zakona ove države.Ovaj novi Bošnjački kandidat Cerić,dok je bio reis,je taj isti ustav milion puta prekršio pa nikom ništa.
Diplomirao ja već na hrvatskom Sveučilištu.Da vidiš kako su ga uredili donacijama iz Hrvatske.
Last edited by Fact on 30/05/2014 17:33, edited 1 time in total.
- BHCluster
#285 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ako ti nije tesko ko to zastupa 'Hrvate' da biH bili politicki faktor?Fact wrote: Glasao si da bi Hrvate učinio nebitnim političkim faktorom na tome nivou.Naravno da jesi.
Meni je nevažno tko je na vlasti,već sam to rekao.
Last edited by BHCluster on 30/05/2014 17:32, edited 1 time in total.
-
Fact
#286 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ne glupiraj se,dobio si odgovor.Pitanje je bilo direktno i na njega sam i odgovorio.BHCluster wrote:
I to sto si naveo je u nadleznosti predsjednistva.
Koji su Bošnjački interesi.Na to je i odgovoreno.Nisi pitao ništa za ovlasti člana predsjedništva.
-
Fact
#287 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Nitko,ne mogu više nikada niti da budu,barem ne u obimu u kojemu su nekada bili.BHCluster wrote:
A ko ti nije tesko ko to zastupa 'Hrvate' da biH bili politicki faktor?
- Alfons Kauders
#288 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
kako je vjerski vodja krsio ustav? molim te da mi das par primjera, cisto ona... da se zabavimoFact wrote:Jok,nego je forum.Alfons Kauders wrote: nije ovo obdaniste
sto sto ne znas sta spada u duznosti clana predsjednistva i sta pise u ustavu nije moj problem, samim tim ne zelim da gubim vrijeme...citaj sinko, uci, obrazuj se... eto nek ti doktor pogura upis na sveuciliste
![]()
Jest vala,slomišmo se svi od poštivanja ustava i zakona ove države.Ovaj novi Bošnjački kandidat Cerić,dok je bio reis,je taj isti ustav milion puta prekršio pa nikom ništa.
Diplomirao ja već u hrvatskom Sveučilištu.Da vidiš kako su ga uredili donacijama iz Hrvatske.
ne znam sta si diplomirao, ali hrvatski jezik sigurno nisi - jer se kaze diplomirao na sveucilistu, a ne u sveucilistu... niti se kaze slomiŠmo... uostalom prava sveucilista nemaju etnicki predznak... barem tako ne stoji na mojim papirima sa unizg...
ako hoces mogu ti davati lekcije iz hrvatskog, slobodan sam vikendom iza 16... prelijep jezik, vrijedi ga nauciti
- BHCluster
#289 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
A kako ono biva u demokratiji kada neki kandidat dobije najvise glasova za odredjenu funkciju?Fact wrote:Nitko,ne mogu više nikada niti da budu,barem ne u obimu u kojemu su nekada bili.BHCluster wrote:
A ko ti nije tesko ko to zastupa 'Hrvate' da biH bili politicki faktor?
-
Fact
#290 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
BiH je sekularna država.On je iznosio mišljenja o političkoj sceni u BiH.Eto ti jedan primjer.Alfons Kauders wrote:Fact wrote:Alfons Kauders wrote:
kako je vjerski vodja krsio ustav? molim te da mi das par primjera, cisto ona... da se zabavimo
ne znam sta si diplomirao, ali hrvatski jezik sigurno nisi - jer se kaze diplomirao na sveucilistu, a ne u sveucilistu... niti se kaze slomiŠmo... uostalom prava sveucilista nemaju etnicki predznak... barem tako ne stoji na mojim papirima sa unizg...
ako hoces mogu ti davati lekcije iz hrvatskog, slobodan sam vikendom iza 16... prelijep jezik, vrijedi ga nauciti
Možeš mi davati lekcije iz Bosanskog.Kasnije ja samo izbacim pokoje H iz nekih riječi i eto ti čisti Hrvatski jezik.
- BHCluster
#291 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Pa valjda pricamo o predsjednistvu? I to sta je napisano nije odgovor nego izbjegavanje istog.Fact wrote:Ne glupiraj se,dobio si odgovor.Pitanje je bilo direktno i na njega sam i odgovorio.BHCluster wrote:
I to sto si naveo je u nadleznosti predsjednistva.
Koji su Bošnjački interesi.Na to je i odgovoreno.Nisi pitao ništa za ovlasti člana predsjedništva.
-
Fact
#292 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Pa znaš bolan to već.BHCluster wrote:
A kako ono biva u demokratiji kada neki kandidat dobije najvise glasova za odredjenu funkciju?
Dobro,ajde rećemo da sam ti odgovorio samo da vidimo kuda ovo vodi.
- Alfons Kauders
#293 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
imena jezika se pisu malim slovom, i na bosanskom, a vala i na hrvatskom...Fact wrote: BiH je sekularna država.On je iznosio mišljenja o političkoj sceni u BiH.Eto ti jedan primjer.
Možeš mi davati lekcije iz Bosanskog.Kasnije ja samo izbacim pokoje H iz nekih riječi i eto ti čisti Hrvatski jezik.
i onda se bunite kad vam ismijavam alma mater
dakle, vjerski vodja ne smije iznositi misljenja o politici jer je ovo sekularna drzava... i to je radio efendija (kodno ime car, provjereni saradnik obavjestajnih struktura bivse nam drzave)
ok... a kardinal nije nista pricao o politici? nikad? nisu ni vladike, ni patrijarh?
dakle imas diplomu hrvatskog sveucilista... ne znas hrvatski... nije ti jasno sta je sekularna drzava... i dosao si ovdje raspravljati o politici
golim kurcem u gloginje
- Lincoln-Burrows
#294 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
BiH nije nacionalna država jednog naroda i samim tim ne može biti centralizirana t.j.
ne može važiti pravilo jedan čovjek jedan glas.
Okanite se širenja ovakvih teza jer to ne može proći u Europi.
Flamanci bi imali svu vlast u Belgiji da nema kantona i zagarantiranih mjesta u parlamentu,
i oni to znaju a u nas ljudi to ne znaju, ili se prave da ne znaju jer nisu naučili na zajamčene
slobode naroda, kako kolektivne tako i pojedinačne.
Flamanci bi imali svu vlast u Belgiji da nema kantona i zagarantiranih mjesta u parlamentu,
i oni to znaju a u nas ljudi to ne znaju, ili se prave da ne znaju jer nisu naučili na zajamčene
-
Fact
#295 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Pa već smo ustanovili da sam nepismen,ne možeš dvaput isti argument koristiti.Alfons Kauders wrote:
imena jezika se pisu malim slovom, i na bosanskom, a vala i na hrvatskom...
i onda se bunite kad vam ismijavam alma mater
dakle, vjerski vodja ne smije iznositi misljenja o politici jer je ovo sekularna drzava... i to je radio efendija (kodno ime car, provjereni saradnik obavjestajnih struktura bivse nam drzave)
ok... a kardinal nije nista pricao o politici? nikad? nisu ni vladike, ni patrijarh?
dakle imas diplomu hrvatskog sveucilista... ne znas hrvatski... nije ti jasno sta je sekularna drzava... i dosao si ovdje raspravljati o politici
golim kurcem u gloginje
Jesu i ostali.Nigdje nisam rekao da nisu.
Jasno je meni što je sekularna država i u istoj vjerski službenici ne smiju da iznose mišljenja o politici države.Kao što se i vjeronauk u ovom obliku kojega mi imamo u školama ne bih trebao predavati.Te još puno toga u vezi religije,ali nije tema.
- BHCluster
#296 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ako je BiH centralizovana ja stvarno neznam sta je onda ono drugo. I sta nemoze proci u Europi? S-F pitanje bilo uslov pa vise nije...Lincoln-Burrows wrote:BiH nije nacionalna država jednog naroda i samim tim ne može biti centralizirana t.j.
Last edited by BHCluster on 30/05/2014 17:54, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#297 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
nikakav problem - ukoliko isti princip primjenimo na kantone s hrvatskom vecinom, te na grad mostarLincoln-Burrows wrote:BiH nije nacionalna država jednog naroda i samim tim ne može biti centralizirana t.j.
drago mi je da se slazemo... vidis da se moze kad se hoce
- Lincoln-Burrows
#298 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
S,F je bio i ostao uvijet koji se mora ispuniti samo je odgođen.BHCluster wrote:Ako je BiH centralizovana ja stvarno neznam sta je onda ono drugo. I sta nemoze proci u Europi? S-F pitanje bilo uslov pa vise nije...Lincoln-Burrows wrote:BiH nije nacionalna država jednog naroda i samim tim ne može biti centralizirana t.j.
BiH nije centralizirana država ali FBiH znači njen dio ima tendencije centraliziranja i na to postoji prigovor EK.
- Lincoln-Burrows
#299 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Nikad nisam bio protiv ovih civilizacijskih vrijednosti.Alfons Kauders wrote:nikakav problem - ukoliko isti princip primjenimo na kantone s hrvatskom vecinom, te na grad mostarLincoln-Burrows wrote:BiH nije nacionalna država jednog naroda i samim tim ne može biti centralizirana t.j.
drago mi je da se slazemo... vidis da se moze kad se hoce
A za Mostar sam također za ovaj pristup ali mislim da je problem u Ustavnom sudu ili bolje reći u Ustavu.
Netko tu yebe nekoga u tom Ustavnom sudu.
- BHCluster
#300 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Znaci drzava nije? A prica je oko drzavne vlasti ili?Lincoln-Burrows wrote:S,F je bio i ostao uvijet koji se mora ispuniti samo je odgođenBHCluster wrote:Ako je BiH centralizovana ja stvarno neznam sta je onda ono drugo. I sta nemoze proci u Europi? S-F pitanje bilo uslov pa vise nije...Lincoln-Burrows wrote:BiH nije nacionalna država jednog naroda i samim tim ne može biti centralizirana t.j.
slobode naroda, kako kolektivne tako i pojedinačne..
BiH nije centralizirana država ali FBiH znači njen dio ima tendencije centraliziranja i na to postoji prigovor EK.