prvo za ove što raspravljaju oko toga je li bolja alfa ili golf (jeb*o vas golf)...
prije nego što počnete polemisati oko toga valja li lancia, alfa, fiat i sl... morate znati da postoji nešto što se zove fiat grupa i ta grupa proizvodi Abartha, Alfu Romeo, Chryslera, Dodgea, Ferrarija, Fiata, Jeepa, Lanciu, Maseratija, Rama i SRT... jedini način na koji Alfa ili bilo koji brand može da rikne je da gazde tako kažu... dakle to da alfa nema para može reći neko ko lupeta... fiat je polu-državna firma, hoću reći privatna je ali zbog interesa države i zbog državne ekonomije fiat nikad neće propasti.... svi motori koji se stavljaju u lanciu, fiata i alfu su isti uz određene modifikacije zbog veličine, jačine, šasije itd... fiatov JTD motor je pojam dizelskog motora... one priče da truhne, da se kvari i tome to je priča za balave... nadalje, talijanski karabinjeri voze isključivo alfu 159 izuzimajući transportna vozila kao i njihova državna policija s tim što oni imaju više fiata... a ovo zato što je neko rekao da se alfa ne prodaje i da se u nju ne ulaže i da propada... iako alfa 159 nema svog pravog nasljednika među alfinim modelima nakon alfe 159 izašao je 4c, mito i gulieta a gulia pravi nasljednik 159 će izaći... neću blatiti Volkswagen jer je i VW grupacija koja između ostalog prodaje i Bentleya, Bugattija, Lamborghinija, Porschea tako da reći da oni nevaljaju je prilično bezveze ali ću zato reći .... jeb*o vas golf i ko ga izmisli... i bit je u slijedećem... valja i audi valja i alfa valja i bmw a valja i porsche ali... ali... između hugo bossa i giorgio armanija ja lično biram armanija.... u italiji uniforme za policiju dizajnira fendi, torbe gucci, voze alfu 159...
a za ovog što je otvorio temu i postavio samo jedno pitanje... najbolje ti je da ti to sam malo proguglaš... neki kažu da je za tu lovu bolje kupiti BMW318d jer jednostavno pruža više u vožnji a neki kažu bolja je alfa... kad je ova alfa izašla šef alfe je bio Herald Wester nijemac i čovijek koji je radio u VW, audiju, bmwu, ferariju... kažu da je pod njim alfa izgubila dušu jer je napravio auto koje radi i ne pravi probleme kao stare alfe
kaže jeremy clarkson za 166 "svaki put kad pored mene prođe neko u mercedesu, bmwu ili audiju dođe mi da otvorim prozori i kažem im ...kupili ste pogrešno auto!!!"
uglavnom, šta god da odlučiš nek ti je sretno, htjedoh ti reći samo nemoj golfa ali dom je tamo gdje te srce vuče pa i ako je golf nek je sretno... jeb*o vas golf...