Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
texiller

#276 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by texiller »

evo sam morao i ja kao neko gore maksuz da se registrujem.... dakle...

prvo za ove što raspravljaju oko toga je li bolja alfa ili golf (jeb*o vas golf)...
prije nego što počnete polemisati oko toga valja li lancia, alfa, fiat i sl... morate znati da postoji nešto što se zove fiat grupa i ta grupa proizvodi Abartha, Alfu Romeo, Chryslera, Dodgea, Ferrarija, Fiata, Jeepa, Lanciu, Maseratija, Rama i SRT... jedini način na koji Alfa ili bilo koji brand može da rikne je da gazde tako kažu... dakle to da alfa nema para može reći neko ko lupeta... fiat je polu-državna firma, hoću reći privatna je ali zbog interesa države i zbog državne ekonomije fiat nikad neće propasti.... svi motori koji se stavljaju u lanciu, fiata i alfu su isti uz određene modifikacije zbog veličine, jačine, šasije itd... fiatov JTD motor je pojam dizelskog motora... one priče da truhne, da se kvari i tome to je priča za balave... nadalje, talijanski karabinjeri voze isključivo alfu 159 izuzimajući transportna vozila kao i njihova državna policija s tim što oni imaju više fiata... a ovo zato što je neko rekao da se alfa ne prodaje i da se u nju ne ulaže i da propada... iako alfa 159 nema svog pravog nasljednika među alfinim modelima nakon alfe 159 izašao je 4c, mito i gulieta a gulia pravi nasljednik 159 će izaći... neću blatiti Volkswagen jer je i VW grupacija koja između ostalog prodaje i Bentleya, Bugattija, Lamborghinija, Porschea tako da reći da oni nevaljaju je prilično bezveze ali ću zato reći .... jeb*o vas golf i ko ga izmisli... i bit je u slijedećem... valja i audi valja i alfa valja i bmw a valja i porsche ali... ali... između hugo bossa i giorgio armanija ja lično biram armanija.... u italiji uniforme za policiju dizajnira fendi, torbe gucci, voze alfu 159...

a za ovog što je otvorio temu i postavio samo jedno pitanje... najbolje ti je da ti to sam malo proguglaš... neki kažu da je za tu lovu bolje kupiti BMW318d jer jednostavno pruža više u vožnji a neki kažu bolja je alfa... kad je ova alfa izašla šef alfe je bio Herald Wester nijemac i čovijek koji je radio u VW, audiju, bmwu, ferariju... kažu da je pod njim alfa izgubila dušu jer je napravio auto koje radi i ne pravi probleme kao stare alfe :) ... pogledaj top gear review alfi 159 i 166 to ti još jedan savjet...

kaže jeremy clarkson za 166 "svaki put kad pored mene prođe neko u mercedesu, bmwu ili audiju dođe mi da otvorim prozori i kažem im ...kupili ste pogrešno auto!!!"

uglavnom, šta god da odlučiš nek ti je sretno, htjedoh ti reći samo nemoj golfa ali dom je tamo gdje te srce vuče pa i ako je golf nek je sretno... jeb*o vas golf...
GaRGa

#277 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

iz ove teme se moze zakljuciti da samo gospoda kupuje polovne italijane i francuze a kokuzi nove svabe...
logika je cudo...
sema911s

#278 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

tema je 159

al pitanje zasto svi mrze toliko golfa,.,

grga legendoo
GaRGa

#279 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

pa jel samo Golf svabo ? jebo vas on....
texiller

#280 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by texiller »

GaRGa wrote:pa jel samo Golf svabo ? jebo vas on....
bravo... upravo tako...
Ridjobrki

#281 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

Niko ne MRZI Golfa - super, nek ga vozi ko god hoće ali meni se ne sviđa, ne smatram ga ni lijepim i udobnim, mislim da je precijenjen, tehnički nije ništa naročito, opremljen je slabije od kombajna kakvog... Ali je robusan, pouzdan i drži cijenu. Super, ko voli nek izvoli. Ja Golfa smatram slavljenjem prosječnosti i jednostavno nije my cup of tea.

Pravo pitanje nije mrzi li neko Golfa nego zašto ga neki toliko obožavaju i otkud tolika opsesija njime da se svaka priča o svakom drugom autu svodi na priču o Golfu!

Da, tema je 159 ali ne možeš ti o njemu progovoriti od Švaba. Kao ni o čem drugom.
citroen xm

#282 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Ja koliko ispisaste, koga sad i kako citirati? :lol:

Uglavnom, Sema taj automatik u C6 je odličan, ali ja ne volim automatika.

Za ove druge, bez obzira na cijene u istoj klasi auta van njemačke pružaju daleko više nego njemačka. I kako onda ne možete da shvatite da neko bez obzira na novac bira nešto drugo.

Neki dan u 5 minuta od tri G5 koja prođoše, dva fino trula. Jednom pragovi fino zahvaćeni po cijeloj dužini. Je li to treba da platim više od francuza i italijana kako komšija ne bi mislio da sam kokuz?
Don Zivconi

#283 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

Moje prvo auto je Golufac i izuzetno je bio pouzdan do u par momenata crko termostat al grijanje na tricu i vozi dalje, pukla guma vozi bez gume :lol: dobar bio zao mi bilo sto ga proda a prodo ga skoro za iste pare za koje sam ga uzeo jos bio prije toga udaren itd. niko ne kaze da je los golf ili neki od bavaraca, bar ja ne kazem svako auto ima mane. Jednostavno se meni ta auta ne voze, ne sto ne mogu da ga kupim, nego sto mi se ne svidja. Da ne pricam bezveze o parama jebi ga sad al ja za grafiku i monitor dam koliko kosta jedan golf 3 :D .
Ridjobrki

#284 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

Don Zivconi wrote: ja za grafiku i monitor dam koliko kosta jedan golf 3 :D .
A ja samo da češće jedem kod kuće i propustim par gostovanja reprezentacije mogao bih začas uraditi upgrade na 159-icu

:lol: :lol: :lol:
GaRGa

#285 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

citroen xm wrote:Ja koliko ispisaste, koga sad i kako citirati? :lol:

Za ove druge, bez obzira na cijene u istoj klasi auta van njemačke pružaju daleko više nego njemačka. I kako onda ne možete da shvatite da neko bez obzira na novac bira nešto drugo.

Neki dan u 5 minuta od tri G5 koja prođoše, dva fino trula. Jednom pragovi fino zahvaćeni po cijeloj dužini. Je li to treba da platim više od francuza i italijana kako komšija ne bi mislio da sam kokuz?

kad ovo budes vozio znacu da nisi kokuz, dok vozas polovne italijane i francuze znam da jesi ;)
Image
sema911s

#286 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

citro ta hrdja jbga ,.,. sva auta hrdjaju,., evo ja na poslu duziim tiguan 2014,. ogrebem ga(malo nist strasno :D ) u acquatro zamazu,. enno sav zahrdjo,. star svega 3 mjeseca dok druga strana nista

e sad sto ljudi volje nejamacka auta,. evo vecina nas je iz sarajeva,. nabrojete servise i ovlastene zastupnike i prodavce i sta vec za talijane, svabe, francuze, japance,.

( uzmem subaru legacy 2007 god, i odem u bunju "slucajno" da mi zamjene svjecice meni bilo mrsko lik stao gledaa i pita mene gdje su svjecice) sto je zastupljen svabo na ovim prostorima pitajet nase roditelje i TAS,. sto je u ostatku svijeta toliko zastupljen pa valjda sto skacu na svakog kupca,., meni jos i dan dans zvoni u glavi mjenjanje sijalice u meganu ph2,

a alfa ko alfa,. neko je voli neko nevoli,,.,. taj autic mo je ostao (156v6 ) u dobrom sjeacanju podsjecao me na jednu talijanku dobru u krevetu ali ostalo nigdje veze,. dok svabe su ko svakodnevne zene,., prosjecne u svemu i na pokojoj stavki odskoce eto reda radi
Ridjobrki

#287 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

sema911s wrote: a alfa ko alfa,. neko je voli neko nevoli,,.,. taj autic mo je ostao (156v6 ) u dobrom sjeacanju podsjecao me na jednu talijanku dobru u krevetu ali ostalo nigdje veze,. dok svabe su ko svakodnevne zene,., prosjecne u svemu i na pokojoj stavki odskoce eto reda radi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tako nekako i dođe - Talijanka rastura al' jebajiga, Golf dobro kuha i zna sa djecom...
sema911s

#288 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

Ridjobrki wrote:
sema911s wrote: a alfa ko alfa,. neko je voli neko nevoli,,.,. taj autic mo je ostao (156v6 ) u dobrom sjeacanju podsjecao me na jednu talijanku dobru u krevetu ali ostalo nigdje veze,. dok svabe su ko svakodnevne zene,., prosjecne u svemu i na pokojoj stavki odskoce eto reda radi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tako nekako i dođe - Talijanka rastura al' jebajiga, Golf dobro kuha i zna sa djecom...

tesko meni kada kuci dodjem moja vozi g7
Ridjobrki

#289 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Ridjobrki »

sema911s wrote: tesko meni kada kuci dodjem moja vozi g7
Misliš G6 facelift?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:run:
emko1234

#290 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

JOJ CITROEN JE PLITAK KO LAVOR.
cuj lancia thesis, kad su ljudi napravili prvi model skontali su da su se zajebali. nisu prodali 10 000 komada i ti mi pricas o autu.

i kad sam napisao da mi je stari provozao auto, nisam mislio sjeo i napravio krug nego sam mislio da je bio vlasnik takvog auta dok su ga samo direktori u drzavnim firmama vozali.
GaRGa wrote:iz ove teme se moze zakljuciti da samo gospoda kupuje polovne italijane i francuze a kokuzi nove svabe...
logika je cudo...
e svaka ti cast za ovo.
alfisti hoce da su neki profinjeni iznad ljudi. kupe krs pa se tjese da oni uzimaju auto srcem a ne novcanikom, a kad su kupovali gledali maximalno da ustede. pricaju kako im nije vazna prodajna cijena, pa kako ce bit vazna kad imas auto od 8000 maraka. koliko mozes izgubit jos na njemu? par stoja godisnje, ne moze biti jeftinija nikako.

i ovaj sto spominje audija tricu. niisi ti kralju imao para ni za te trice. a koliko si bio kokuz kako ti ado rece, najbolje pokazuje cinjenica da je bilo ili alfa 159 ili audi a3, znaci ne a4 nego a3. i ti mi palamudis o dusi i srcu. e vala ti se poserem ja na tu dusu i srce koje ti imas a ja nemam jer vozam bezlicnog svabu.
citroen xm

#291 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

GaRGa wrote:
citroen xm wrote:Ja koliko ispisaste, koga sad i kako citirati? :lol:

kad ovo budes vozio znacu da nisi kokuz, dok vozas polovne italijane i francuze znam da jesi ;)
Image
:D
Šalu na stranu, kada već postavi ovu sliku vjeruj mi bio kokuz ili milijarder na tu Mečku nikada ne bih pomislio.
A znaš li koliko likova se napreže da drugi ne bi mislili da je kokuz iako baš jeste. Znaš koliko ljudi doručkuje/ruča/večera paštetu da bi imao dobro auto i pokazao se. .

Inače ako već maštamo, kada bih bio milioner imao bih par Italijana i par Citroena kao recimo TA, Ajkula, Spaček, CX Prestiž, XM s1 V6 i neizostavni SM. Za svaki dan C6 i to je to.
Last edited by citroen xm on 27/05/2014 16:12, edited 1 time in total.
sema911s

#292 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

Ridjobrki wrote:
sema911s wrote: tesko meni kada kuci dodjem moja vozi g7
Misliš G6 facelift?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:run:
nemoj tako cula je negdje da koriste novu platformu mqb,., pa je to novi auto,. mada kada se ufati golfa gora je od svih talijana i francuza zajednoo , jos kada joj stari uparkira avudija AAAAAAA šeeessst 30,tdi kvatroo,.,,
RLewis

#293 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by RLewis »

Ja sam za svoju 159 tku mogao uzeti i a4 i pasata jer sam jr platio 23000 prije godinu ali nisam i cisto me ne interesuje koliko ona godini dana kasnije vrijedi. Pa da vidite kako poconje plac ljudi koji kupe pasata, a prije imali g3 kad za gume treba dati 1200 km ili 3 mjeseca poslije kupovine propisaju dizne. Takvi ljudi ne samo da ne trebaju kupovati alfu nrgo nikakvo drugo auto pa ni svabu mladjeg od 95 godine, i felgi vecih od 14'. Takvi ljudi najvise i pljuju po alfi jer su skupili 5000 kupili neku izraubanu 147 umjesto golfa 3, pa kad je litar preporucenog ulja preko 15 km placu. Nek vozi ko sta hoce al brate ne pljujte po onome sto niste vozili servisirali i uzivali. Lijep pozdrav svima

Sent from my L920 Tapatalk
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#294 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by bitanga_sa_otesa »

sema911s wrote: meni jos i dan dans zvoni u glavi mjenjanje sijalice u meganu ph2
sto ti zvoni :) ja je za manje od minut promijenim 8-)
sema911s

#295 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

bitanga_sa_otesa wrote:
sema911s wrote: meni jos i dan dans zvoni u glavi mjenjanje sijalice u meganu ph2
sto ti zvoni :) ja je za manje od minut promijenim 8-)
ono kroz blatobran ,.,. koji je to megan
citroen xm

#296 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

emko1234 wrote:JOJ CITROEN JE PLITAK KO LAVOR.
cuj lancia thesis, kad su ljudi napravili prvi model skontali su da su se zajebali. nisu prodali 10 000 komada i ti mi pricas o autu.

i kad sam napisao da mi je stari provozao auto, nisam mislio sjeo i napravio krug nego sam mislio da je bio vlasnik takvog auta dok su ga samo direktori u drzavnim firmama vozali.
Pa draž tog Thesisa i jeste što ga ne mogu skontati čobani poput tebe.

Pa šta ako je imao, hoćemo li sada mjeriti čiji je veći. Vidim da si poletio da napišeš da si sklepan na Malti. Zbog toga si nešto bolji i uzvišeniji? Znam mnoge koji su sklepani u Njemačkoj pa čak i rođeni tamo. Ovde imaju kućetine i skupa auta, a onda kada malo zaviriš ispod površine starci im proveli život ljušteći najjeftiniju salamu i čisteći WC-ove po švabiji.
emko1234

#297 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:

Pa šta ako je imao, hoćemo li sada mjeriti čiji je veći. Vidim da si poletio da napišeš da si sklepan na Malti. Zbog toga si nešto bolji i uzvišeniji? Znam mnoge koji su sklepani u Njemačkoj pa čak i rođeni tamo. Ovde imaju kućetine i skupa auta, a onda kada malo zaviriš ispod površine starci im proveli život ljušteći najjeftiniju salamu i čisteći WC-ove po švabiji.
SAMO SE TI TJESI DA JE TO CAR THESIS-A. a ne to sto za njenu cijenu ne mozes kupit dobre felge i gume za jednog a6/bmw 5/ eklasu. :lol: :lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#298 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

sema911s wrote:
citroen xm wrote:Zadnji pogon ne volim sem kod izrazitih sportista tako da si zakucao na vrata pogrešne institucije. ;) C6 sa V6 motorom je sve što bi poželio. Još da ima opciju sa manuelcem...

Ali ako je to neka mana evo Alfi se vraća zadnji pogon.
jbga alfi ce vratit u jednom modelu zadnji,koji ce da bude brdo eura.,. postala je to sto je kroz historiju zbog jeftinih modela sa zadnjim pogonom,.,
ja bih 157(recimo nasljednik) sa zadnjim pogonom, 160 isto zadnji pogon ne neko fi(j)at rijesenje,.

sto bijezite svi od tihh automatika nekontam,.,.(jest da je taj psa automatik kk ali brate )
Greska.
O sada ce sve Alfe imati zadnji pogon sa mogucnoscu doplate za 4x4. Cak i nasljednik Giuliette koji ce biti u hatchback i limo izvedbi. Nasljednik 159,nasljednik 166, dva SUV,Spider koji se trebao praviti sa Mazdom,ali se odustalo,pravit ce ga sami i plus jedan model koji novinari pretpostavljaju da ce biti klasa BMW 6.
citroen xm

#299 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

emko1234 wrote:
citroen xm wrote:

SAMO SE TI TJESI DA JE TO CAR THESIS-A. a ne to sto za njenu cijenu ne mozes kupit dobre felge i gume za jednog a6/bmw 5/ eklasu. :lol: :lol: :lol:
Ne tješim se ja ništa. Da, čobani poput tebe ga ne mogu skontati. Možda cijeli košta 1KM, veća je pojava nego tvoj Audi od 90000.

Ali previše si ti ograničen da to shvatiš.
GaRGa

#300 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

mali_milojica wrote:
sema911s wrote:
citroen xm wrote:Zadnji pogon ne volim sem kod izrazitih sportista tako da si zakucao na vrata pogrešne institucije. ;) C6 sa V6 motorom je sve što bi poželio. Još da ima opciju sa manuelcem...

Ali ako je to neka mana evo Alfi se vraća zadnji pogon.
jbga alfi ce vratit u jednom modelu zadnji,koji ce da bude brdo eura.,. postala je to sto je kroz historiju zbog jeftinih modela sa zadnjim pogonom,.,
ja bih 157(recimo nasljednik) sa zadnjim pogonom, 160 isto zadnji pogon ne neko fi(j)at rijesenje,.

sto bijezite svi od tihh automatika nekontam,.,.(jest da je taj psa automatik kk ali brate )
Greska.
O sada ce sve Alfe imati zadnji pogon sa mogucnoscu doplate za 4x4. Cak i nasljednik Giuliette koji ce biti u hatchback i limo izvedbi. Nasljednik 159,nasljednik 166, dva SUV,Spider koji se trebao praviti sa Mazdom,ali se odustalo,pravit ce ga sami i plus jedan model koji novinari pretpostavljaju da ce biti klasa BMW 6.

mislis BMW 5 ?
Post Reply