nekome treba jaka emocija da se osjeti zivim, neko voli zivot sa blagim i donekle proracunatim emocijama. sve u skladu sa karakterom. zato se i trebamo boriti za ono sto nas ispunjava, a ne ono sto se smatra odgovarajucimEniac wrote:
Lijep zivot cine svakodnevne male lijepe stvari, ne krupne stvari koje nam se mozda dese, a mozda i ne. Velike stvari se placaju visokom cijenom. Velike ljubavi su proizvod jakih emocija, A to znaci i jaku ljubomoru, jak osventicki nagon ako mislis da te druga strana vara, povjerdjuje itd. Ljubavi koje ne bukte ogromnim pozarima nego stalno normalno gore su stabilnije, duze i smirenije za dusu i tijelo. Ogromni pozari prave ogromne stete.
Jeste da nije k'o u filmu, ali nece mi film odredjivati kakav cu zivot da zivim.
Žene pitaju žene
-
registrovana onako
#276 Re: Žene pitaju žene
Last edited by registrovana onako on 19/05/2014 15:31, edited 1 time in total.
- Garden of illusion
#277 Re: Žene pitaju žene
Navede samo velike štete od velikih ljubaviEniac wrote:
Lijep zivot cine svakodnevne male lijepe stvari, ne krupne stvari koje nam se mozda dese, a mozda i ne. Velike stvari se placaju visokom cijenom. Velike ljubavi su proizvod jakih emocija, A to znaci i jaku ljubomoru, jak osventicki nagon ako mislis da te druga strana vara, povjerdjuje itd. Ljubavi koje ne bukte ogromnim pozarima nego stalno normalno gore su stabilnije, duze i smirenije za dusu i tijelo. Ogromni pozari prave ogromne stete.
Jeste da nije k'o u filmu, ali nece mi film odredjivati kakav cu zivot da zivim.
- Big Ang
#278 Re: Žene pitaju žene
a pa nek da otkazkrvava wrote:poslovno su vezani takod a su te kafe kao dio posla skoroGarden of illusion wrote:Djevojka koja PRAKTICIRA vjeru sebi ne dozvoljava ispijanja kafe sa DRUGOM druge vjeroispovjesti...ako ćemo već o prakticiranju nečega...kakav crni drug i vjera pod jedno. Zna se s kim može piti kafe ako praktikuje vjeru.krvava wrote: pazi pazi
situacija medju njima je jasna
druže se već više od godinu dana
najbolji su jarani on njoj priznao ljubav ona njemu isto
ali tu staje sve
njoj 34 njemu isto
ona je muslimanka koja prakticira vjeru
on je katolik koji prakticira vjeru
znači jedno dugom su nemogući
kako se odmaknuti ili kako prevazići sve to
Drugo, na njenom mjestu bih pokušala pa da gorim hiljadu puta na onom svijetu...ublažiti malo vjerski uticaj sa obje strane, zlatna sredina i kompromisi i sve se da riješiti
ču majke ti, problema
- Big Ang
#279 Re: Žene pitaju žene
ne kontam majke mi
ne veže je ništa osim te neke nazovi emocije za koju niko i ne zna je li prava
niti su u braku niti u vezi, dakle mogu jedno bez drugog
-
registrovana onako
#280 Re: Žene pitaju žene
ko ne mozes bez kontrole u zivotu, drzi se prosjecnostiGarden of illusion wrote:Navede samo velike štete od velikih ljubaviEniac wrote:
Jeste da nije k'o u filmu, ali nece mi film odredjivati kakav cu zivot da zivim.a velike emocije, veliki emotivni vatrometi i velika količina pozitivne energije?
Zar ne bi bilo lijepo doživjeti nešto takvo? Srednje ljubavi daju i srednja zadovoljstva...za šta se živi, za prosječnost?
-
registrovana onako
#281 Re: Žene pitaju žene
sta treba da je veze za osobe inace? cista racunica?Big Ang wrote:ne kontam majke mi
-
Eniac
#282 Re: Žene pitaju žene
Pa, ima ljudi koji zele sve odmah i sve sad, umrijeti mladi i biti lijepi lesevi. Ja vise naginjem tome da se sve desi kada treba. Kako kaze Zuko Dzumhur, svakome je bog odredio koliko koraka ce napraviti u zivotu. Ko ih prije potrosi, prije odlazi. Umjesto koraka stavi emocije, i dodje ti tako nekako. Sta mi je bolje, zivjeti sa osobom koju volim mirno, dugo i sretno, ili kratko potrositi na tu osobu sve emocije i kraj. Ne zivota, nego emocija.Garden of illusion wrote:Navede samo velike štete od velikih ljubaviEniac wrote:
Jeste da nije k'o u filmu, ali nece mi film odredjivati kakav cu zivot da zivim.a velike emocije, veliki emotivni vatrometi i velika količina pozitivne energije?
Zar ne bi bilo lijepo doživjeti nešto takvo? Srednje ljubavi daju i srednja zadovoljstva...za šta se živi, za prosječnost?
Nije Veliki kanjon rijeke Kolorado napravila jedna velika bujica nego mileniji, milioni godina konstantnog protoka.
Uostalom, biras. Da li vise volis covjeka kojeg vidis jednom u mjesec dana i tada kada ga vidis dernek, sve bjesti, dijamanti, voznja na motoru, seks da sve prasti. I opet ga ne vidis mjesec, ode on svojim poslom, ti kao da ne postojis.
Ili svako vece seksati se sa covjekom kojeg volis, buditi se kraj njega, ti njemu i on tebi donositi dorucak u krevet, da ti pravi caj kada se prehladis, da te saslusa kada ti je tesko.
Sve se placa. Pa ko sta voli.
Last edited by Eniac on 19/05/2014 15:40, edited 1 time in total.
-
registrovana onako
#283 Re: Žene pitaju žene
konstanstnog protoka bujice il potocicaEniac wrote:
Nije Veliki kanjon rijeke Kolorado napravila jedna velika bujica nego mileniji, milioni godina konstantnog protoka.
- Big Ang
#284 Re: Žene pitaju žene
pa šta misliš ti da će se desiti ako se prestanu viđati? umrjeće neko?registrovana onako wrote:sta treba da je veze za osobe inace? cista racunica?Big Ang wrote:ne kontam majke mi
-
Eniac
#285 Re: Žene pitaju žene
Pa, evo ti ovih dana u BiH, Hrvatskoj i Srbiji bujica. Ako ti se tako svidja, bujrum.registrovana onako wrote:konstanstnog protoka bujice il potocicaEniac wrote:
-
registrovana onako
#286 Re: Žene pitaju žene
sta ce biti ako se ne prestanu vidjati? kazna?Big Ang wrote:
pa šta misliš ti da će se desiti ako se prestanu viđati? umrjeće neko?
-
Eniac
#287 Re: Žene pitaju žene
Umrijece iluzija. Ljude je cesto strah da ce se ispostaviti da su grijesili, zato se i drze u zatvorenoj petlji.Big Ang wrote:
-
registrovana onako
#288 Re: Žene pitaju žene
.
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 21:05, edited 1 time in total.
-
registrovana onako
#289 Re: Žene pitaju žene
.
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 21:05, edited 1 time in total.
-
Eniac
#290 Re: Žene pitaju žene
Ja sam smedj, procelav i u skladu sa svojom zenskom prirodom.registrovana onako wrote:eniac, ti si mnogo crn i nisi zenskoEniac wrote:Umrijece iluzija. Ljude je cesto strah da ce se ispostaviti da su grijesili, zato se i drze u zatvorenoj petlji.Big Ang wrote:
- Big Ang
#291 Re: Žene pitaju žene
nemam pojmaregistrovana onako wrote:sta ce biti ako se ne prestanu vidjati? kazna?Big Ang wrote:
ali mi je skoro pa smješna ova situacija
možda jer sam se nagledala svega
i doživjela svašta
pa mi zvuči nemoguće da neko NE MOŽE da prekine nešto što još ni počelo nije jer zna da ništa od tog neće biti
ljubav, često, nije dovoljna .eh:
-
Eniac
#292 Re: Žene pitaju žene
Realno.Big Ang wrote:nemam pojmaregistrovana onako wrote:sta ce biti ako se ne prestanu vidjati? kazna?Big Ang wrote:
ali mi je skoro pa smješna ova situacija
možda jer sam se nagledala svega
i doživjela svašta
pa mi zvuči nemoguće da neko NE MOŽE da prekine nešto što još ni počelo nije jer zna da ništa od tog neće biti![]()
ljubav, često, nije dovoljna .eh:
-
registrovana onako
#293 Re: Žene pitaju žene
sve samo da se infiltriras gdje ne treba i vodis glavnu rijecEniac wrote:
Ja sam smedj, procelav i u skladu sa svojom zenskom prirodom.
-
Eniac
#294 Re: Žene pitaju žene
Pa, upoznaj neprijatelja da bi ga pobijedio. Dobro, ne neprijatelj, protivnik.registrovana onako wrote:sve samo da se infiltriras gdje ne treba i vodis glavnu rijecEniac wrote:
Ja sam smedj, procelav i u skladu sa svojom zenskom prirodom.
-
registrovana onako
#295 Re: Žene pitaju žene
ustvari mrzis zene koje se svakako mrze medjusobnoEniac wrote: Pa, upoznaj neprijatelja da bi ga pobijedio. Dobro, ne neprijatelj, protivnik.
-
registrovana onako
#297 Re: Žene pitaju žene i eniaca
..............
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 21:06, edited 1 time in total.
-
Eniac
#298 Re: Žene pitaju žene
Da li to sto umjesto da skupljam slicice fudbalera skupljam ovakvu literaturu: http://kevynaucoin.com/the-brand me cini kvalifikovanim za ucesce na ovoj temi?
Big Ang, registrovana onako i ja imamo dugu istoriju. Ali, necu vise, necu vas zamarati nasom vezom.
Big Ang, registrovana onako i ja imamo dugu istoriju. Ali, necu vise, necu vas zamarati nasom vezom.
Last edited by Eniac on 19/05/2014 15:59, edited 1 time in total.
- Big Ang
#299 Re: Žene pitaju žene
pa ste ovdje došli ašikovati?Eniac wrote:Da li to st oumjesto da skupljam slicice fudbalera skupljam ovakvu literaturu: http://kevynaucoin.com/the-brand me cini kvalifikovanim za ucesce na ocoj temi?
Big Ann, registrovana onako i ja imamo dugu istoriju. Ali, necu vise, necu vas zamarati nasom vezom.
-
registrovana onako
#300 Re: Žene pitaju žene
nije asikovanjeBig Ang wrote:pa ste ovdje došli ašikovati?Eniac wrote:Da li to st oumjesto da skupljam slicice fudbalera skupljam ovakvu literaturu: http://kevynaucoin.com/the-brand me cini kvalifikovanim za ucesce na ocoj temi?
Big Ann, registrovana onako i ja imamo dugu istoriju. Ali, necu vise, necu vas zamarati nasom vezom.![]()