Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mikrozadatak

#276 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Image
:D :D :D

I još 18 na ClixSensu.
Danas sam zaradio oko 25 $, oborio sam svoj dosadašnji rekord.
Lijep dan :D
Vamzemoljac

#277 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Da li je ovo navlakuša na ProBux ili je slučajnost?
Kada sa ProBux uđem na task na crowdflower,tamo isto piše ova cijena po zadatku ali kada odradiš dobiješ samo 0.01 $.
Image
Image

Na Clixsense stoji ova cijena i kada se uđe preko njega stoji ista 0.01 $
Image
glitch

#278 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

.
Last edited by glitch on 24/10/2015 04:49, edited 1 time in total.
Vamzemoljac

#279 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Da li mi prijeti ban?
Sestra preko fb se registrovala na crowdflowe sa istog kompa.
Ulazim na zadatak preko mog clixsensa i otvara mi njen nalog na crowdlower.com,izlogujem je i kaže mi da je uradila 1 zadatak ali neispravno.
Ako nastavim sada sa samo korišćenjem svog naloga,da li se mogu provući bez bana,kakva su vaša iskustva?

Ukoliko budem banovan da li mogu preko laptopa (znači drugi uređaj) na wifi se nakačit na ovaj isti modem i raditi,je li to legalno?
Ne mogu mi IP adresu gledati kada se ona redovno mijenja,šta se zapravo tu gleda?
Hvala unaprijed.
mikrozadatak

#280 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Vamzemoljac wrote:Da li mi prijeti ban?
Sestra preko fb se registrovala na crowdflowe sa istog kompa.
Ulazim na zadatak preko mog clixsensa i otvara mi njen nalog na crowdlower.com,izlogujem je i kaže mi da je uradila 1 zadatak ali neispravno.
Ako nastavim sada sa samo korišćenjem svog naloga,da li se mogu provući bez bana,kakva su vaša iskustva?

Ukoliko budem banovan da li mogu preko laptopa (znači drugi uređaj) na wifi se nakačit na ovaj isti modem i raditi,je li to legalno?
Ne mogu mi IP adresu gledati kada se ona redovno mijenja,šta se zapravo tu gleda?
Hvala unaprijed.
I ja sam imao isti slučaj. Ušao na ženin profil sa svog laptopa. Nama se desilo da kad odem na edit profile, ja imam 2 account-a na clixsense, a ona nijedan :D
Vidi kakvo je stanje kod vas.
Mi smo im nekad poslali support card da vide o cemu je rijec i rjesili su to, a zapravo je bilo do nas.
Averus

#281 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

Ej ljudi, koliko se može zaraditi preko ovog Crowdflowera dnevno (i uz koliko zalaganja) kad se dostigne Level 3?

Ja sam se evo zadao, pa reko' da ne trošim vrijeme ako nisu neki bitni iznosi novca :)
AhmetShabo

#282 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Averus wrote:Ej ljudi, koliko se može zaraditi preko ovog Crowdflowera dnevno (i uz koliko zalaganja) kad se dostigne Level 3?

Ja sam se evo zadao, pa reko' da ne trošim vrijeme ako nisu neki bitni iznosi novca :)
pa evo gore sam ti ja stavio sliku koliko sam zaradio juce i prekjuce.Za nekih 2-3 sata rada.
Averus

#283 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

Uh, hvala nisam skontao :D

Super, dakle nastavljam sa radom :bih:
Vamzemoljac

#284 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

@Averus Pogledaj stranice prije,ovo sve što vidiš Neobux,Clixsense odatle ovi rade te taskove sa crowdflowera,možeš tako a možeš i direktno na crowdflower sajt.

Treba ti 100 test qustions,učinkovitost preko 70 % za prvi nivo (sve ti piše kad klikneš na logo sajta)

Mene interesuje da li se ova učinkovitost (%) računa ukupno od prvog zadatka pa nadalje,ili nakon nekog vremena se poništava ,kao na microworkers što se računa samo zadnjih nekoliko zadataka?
Averus

#285 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

Znam, vidio sam sve :)
Samo me zanimala potencijalna zarada :roll:

Evo upravo radim verifikaciju članaka i autora :D
edo_79

#286 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by edo_79 »

Kako se dočepati onih hebenih nultih taskova na crowdflower .... i ja sam pravo zagrijan za te taskove ali nema ih skoro nikad na CF .... :(
glitch

#287 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

@averus pa eto ti gore sam ja stavio zaradu za prvi mjesec od registracije a od toga neke 3 sedmice s levelom 3
ja radim naveče 2-4 sata kad sam kući :D

@vanzemaljac od prvog do zadnjeg zadatka
ukupan broj odgovorenih pitanja/broj tačnih

:izet:
Image
mikrozadatak

#288 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Za sve koji tek namjeravaju da uđu u ovo, na mom blogu možete naći jako puno odgovora na vaša pitanja. Pročitajte http://mikrozadaci.blog.hr/ biće vam puno jasnije.
Da ne ponavljamo istu priču stotinu puta.

Pozdrav
AhmetShabo

#289 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

edo_79 wrote:Kako se dočepati onih hebenih nultih taskova na crowdflower .... i ja sam pravo zagrijan za te taskove ali nema ih skoro nikad na CF .... :(
samo strpljenja na pocetku moras imati, taskova na nultom lvl je malo, refreshuj cesto taskove, a mislm da ih najvise bude pred vece i navece.Dakle bitno ti je samo da ih predjes 100 i da imas preciznost barem 80-85 %, jer sa lvl 2 cinis cuda .
edo_79

#290 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by edo_79 »

AhmetShabo wrote:
edo_79 wrote:Kako se dočepati onih hebenih nultih taskova na crowdflower .... i ja sam pravo zagrijan za te taskove ali nema ih skoro nikad na CF .... :(
samo strpljenja na pocetku moras imati, taskova na nultom lvl je malo, refreshuj cesto taskove, a mislm da ih najvise bude pred vece i navece.Dakle bitno ti je samo da ih predjes 100 i da imas preciznost barem 80-85 %, jer sa lvl 2 cinis cuda .
Hvala puno na odgovoru prijatelju :thumbup:
my world

#291 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

diadora wrote:Pozdrav, ovo izgleda interesantno, pa bih se mogla okušati u ovome :)

Nekoliko pitanja, koliko je crowdflower siguran za ostaljanje pravih podataka, a ne lažnih, i hoće li praviti problem ako ostavim lažne, zbog isplate na Paypal?

I još uvijek nemam acc na Paypalu, šta tu preporučujete? otvoriti tekući sa Visa Electron u Raiffaisen banci mi čini kao najbolja opcija, jer ne želim svoj račun na kojem primam novac vezati za paypal.

Hvala na odgovorima

Pa ja mislim da je siguran,nikakvih problema nisam imao.
Sto se tice naloga na paypalu ja prvih godunu dana nisam imao otvoren nalog na paypalu
ukucao sma svoj email i skupljao pare,kada sam nakupio dovoljno otvorio sam paypal preko tog istog emaila i cini se da je sve uredu.

Ako planiras poceti (a jos nisi) molim te registruj se preko mog linka,da imam bar 2 referala (kao sto vec pomenuh jedan je ismir ) :D

http://www.clixsense.com/?5992800
babaroga1x

#292 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

diadora wrote:Pozdrav, ovo izgleda interesantno, pa bih se mogla okušati u ovome :)

Nekoliko pitanja, koliko je crowdflower siguran za ostaljanje pravih podataka, a ne lažnih, i hoće li praviti problem ako ostavim lažne, zbog isplate na Paypal?

I još uvijek nemam acc na Paypalu, šta tu preporučujete? otvoriti tekući sa Visa Electron u Raiffaisen banci mi čini kao najbolja opcija, jer ne želim svoj račun na kojem primam novac vezati za paypal.

Hvala na odgovorima
Pozdrav diadora

crowdflower je siguran jer postoje već godinama s milionima registriranih korinsika, a poslovni partneri su im coca cola, microsoft, youtube, twitter, facebook i slični... takvi se ne bi koristili uslugama nesigurne kompanije

zadatke radiš kod nekog od partnera kao što su clixsense, neobux, probux itd... takvih ima na desetine... e tu već postoji rizik... stoga zguglaš site prije nego se regaš tamo, da vidiš komentare na netu, čitaš komentare na njihovom forumu itd.

ako rade s paypaalom, to ti već puno govori o njihovoj kvaliteti jer paypaal zaključa prevarante na jednu prijavu

otvoriš devizni račun u bilo kojoj banci u tvojoj zemlji, paypaal posluje s njom, nema nikakvih problema... ja sam u zagrebačkoj banci, hrvatska i nikad nije bilo problema...

sretno

Baba
Pomagajteljudi

#293 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Pomagajteljudi »

Hvala za ovu temu,napokon da ima još neko ko radi i zna da se može zaraditi ovako.
Evo ako bi neko bio dobar i htio raditi zadatke sa Crowdflowera i preko ProBux koji daje i po 50 reklama dnevno (trenutno kod mene,a stalno se povećava) i dosta je bolja zarada onda nego na Clixsensu i Neobuxu pogotovo,da se registruje preko mog linka bio bih zahvalan
http://www.probux.com/?r=Pandownhill

Ja koristim sva tri sajta Probux,Clixsens,Neobux ,ali Probux mi nekako najbolje leži zbog tog broja reklama i onda su referali aktivniji i sivma dobro, a ima ponude kao ostala dva PTC sajta što se tiče Offers,Tasks,Progrid i sl.
Npr. bude 10+ reklama sa 0.01$ zaradom dnevno,što nema niti na jednom ostalom pomenutom.

Eto hvala još jednom ko se reg. preko ovog linka sretno onda sa zadacima na Crowdfloweru
alkalna_baterija

#294 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by alkalna_baterija »

samo da upratim temu :D
babaroga1x

#295 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

diadora wrote:Hvala na odgovorima.

Prema riječima službenika Uni Credit banke, nije moguće vezivanje Paypal accounta za devizni račun. Ako je to neko uspio kod nas u BiH, bilo bi lijepo da to podijeli sa ostalima, budući da se za vodjenje deviznog računa ne plaća naknada...
ja ti ne mogu tu pomoći, nisam iz Bih... vjerovatno će ti mikrozadatak ili netko od ekipe objasniti...

Pozdrav
Baba
AhmetShabo

#296 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Prema riječima službenika Uni Credit banke, nije moguće vezivanje Paypal accounta za devizni račun. Ako je to neko uspio kod nas u BiH, bilo bi lijepo da to podijeli sa ostalima, budući da se za vodjenje deviznog računa ne plaća naknada...
jesi li student ili radis? MOzes napraviti sebi racun u banci i traziti wisa karticu koju ces koristiti za paypal.. Ja sam neki dan napravio studentski racun u banci intesa sanpaolo i narucio karticu wisa electron.Odrzavanje racuna je free, a kartica je 10 KM godisnje.
Pomagajteljudi

#297 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Pomagajteljudi »

Broj reklama danas do ovog momenta 72 :D
Nisam dugo ulazio,sad kako uđoh sve više i više reklama svakih desetak minuta od standardnih pa do 0.01 , 0.015 ,samo neka je i referalima isto ovako.
Bitno je da taskovi na Crowdfloweru iskaču ko ludi :-D
Image

Ajmo ljudi reg. se ,povećajte sebi šanse,pomognite bratu :D
mikrozadatak

#298 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Vjerovatno će interesovati još nekoga pa da napišem šta znam o ovome.
Primam platu preok Rajfajzen banke u Sarajevu, dakle nije devizni račun. Prijavio tu karticu na PayPal, tražili da verifikujem account i skinuli mi 1,96$ s računa. Poslije par dana na mini izvodu vidio kod pod kojim je skinuto 1,96$, unio ga na PayPal i verifikovao account. Poslije par dana vratili mi na račun tih 1,96$.
Supruga prima platu preko NLB banke u Sarajevu, odradila isti proces, s tim što jer morala otići u banku i tražiti da joj omoguće PayPal transakcije. Nakon par dana su je nazvali, rekli da je sve omogućeno i izdiktirali joj njen kod za verifikaciju account-a.
Ja ove stvari ne bih rješavao telefonom, radije bih išao na šalter, jer se često zna desiti da službenik zapravo ne zna šta može, a šta ne.
Prvog u mjesecu PayPal prebaci pare na moj račun u banci, na mini izvodu vidim cifru u dolarima, a na stanju u KM.

Pozdrav svima
mikrozadatak

#299 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

alkalna_baterija wrote:samo da upratim temu :D
Nemaš šta pratiti :-D
Sa svakim danom koji prođe izgubio/la si par dolara.
Pročitaj na mom blogu o čemu se radi i uskači http://mikrozadaci.blog.hr/

Pozdrav
NoaLada

#300 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by NoaLada »

Registrovala sam se na NeoBux. Odakle da pocnem? Kakva je razlika izmedju ovih points, coins i mini jobs? Kakav efekat ima to gledanje reklama?
Post Reply