Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post Reply
muha_sa

#276 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by muha_sa »

hatemondays wrote:Samo da razjasnimo neke stvari iz proslosti, bolje reci 94 i 95, onima koji neznaju ili se prave da neznaju, 94 i 95 imali smo dosta dezertera silazili sa buseva u Kiseljaku, hvatali se ljudi noge, u junu prije nase "deblokade" kroz tunel se ispalilo 13 hiljada ljudi, za deblokadu su svi znali.Ljudima je bio pun racku rata i ne optuzujem nikoga od ovih sto su se ispalili 95-te, ovima kojima su silazili u Kiseljaku hebem sve po spisku.Obzirom da se kraj rata nije ni nazirao i masovni odlazak kroz tunel, sta ste ocekivali da nam se svi ispale i da ostane Sarajevo slobodno.U avgustu 95 iz jedne cuvene sarajevske ulice nismi imali ni jednog borca mada je bila u nasoj zoni odg.Puno je faktora uticalo na potpis dejtonskog ali nemogucnost zadrzavanja stanovnista u Sarajevu je samo ubrzala donosenje ove odluke, koliko je ispravna to ce istorija pokazati.
Ovo za ekonomiju i prije rata mi se bavili svojim poslom, raja otvarala radnje, dizale se kuce, vikendice a komsije se naoruzavale.Valja glavu na ramenima cuvati lako cemo za ekonomiju i za trgovinu sa komsijama.
sve to stoji, dobrovoljac od prve ispaljene granate na grad i evo me i dan danas ovdje i ne pada mi na pamet igdje ici,
ne prigovaram na potpisu i znaš i sam onaj slogan--potpisuj Alija da je ko avlija, samo NIKAD i ni pod kojim uslovima NE BIH pristao na ime genocidnoj tvorevini. bilo koje ime a NIKAD Republika i to Srpska :-)
ja svoje proprdio a generacije i generacije ce zbog ove gluposti ispaštat--vec ispaštaju,
hatemondays

#277 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by hatemondays »

muha_sa wrote:
hatemondays wrote:Samo da razjasnimo neke stvari iz proslosti, bolje reci 94 i 95, onima koji neznaju ili se prave da neznaju, 94 i 95 imali smo dosta dezertera silazili sa buseva u Kiseljaku, hvatali se ljudi noge, u junu prije nase "deblokade" kroz tunel se ispalilo 13 hiljada ljudi, za deblokadu su svi znali.Ljudima je bio pun racku rata i ne optuzujem nikoga od ovih sto su se ispalili 95-te, ovima kojima su silazili u Kiseljaku hebem sve po spisku.Obzirom da se kraj rata nije ni nazirao i masovni odlazak kroz tunel, sta ste ocekivali da nam se svi ispale i da ostane Sarajevo slobodno.U avgustu 95 iz jedne cuvene sarajevske ulice nismi imali ni jednog borca mada je bila u nasoj zoni odg.Puno je faktora uticalo na potpis dejtonskog ali nemogucnost zadrzavanja stanovnista u Sarajevu je samo ubrzala donosenje ove odluke, koliko je ispravna to ce istorija pokazati.
Ovo za ekonomiju i prije rata mi se bavili svojim poslom, raja otvarala radnje, dizale se kuce, vikendice a komsije se naoruzavale.Valja glavu na ramenima cuvati lako cemo za ekonomiju i za trgovinu sa komsijama.
sve to stoji, dobrovoljac od prve ispaljene granate na grad i evo me i dan danas ovdje i ne pada mi na pamet igdje ici,
ne prigovaram na potpisu i znaš i sam onaj slogan--potpisuj Alija da je ko avlija, samo NIKAD i ni pod kojim uslovima NE BIH pristao na ime genocidnoj tvorevini. bilo koje ime a NIKAD Republika i to Srpska :-)
ja svoje proprdio a generacije i generacije ce zbog ove gluposti ispaštat--vec ispaštaju,
Ma razumijemo se Muha moj problem je sto su i nasi zivoti otisli u helac, samo pokusavam dodati malo svjetla na tunel kojemu je u pocetku bila namjena da se ovi danasnji milioneri opare na nasoj muci, isti taj tunel raja je pocela koristi za spasavanje vlastite koze, Aliju nebranim on je za mene umro na Nisicima, kolju nase u Srebrenici a nase puske sute a nije da se nije imalo, ali Aljo nece da naredi, ima cak i Rasimovo pismo Aliji iz tog perioda pita ga covjek sta cekamo a digli toliku vojsku na satro deblokadu.Jedan od glavnih razloga dejtonskog je da se sacuva bogatstvo steceno tokom rata upakovano naravno u celofan, istu pricu su popusile komsije naravno.
muha_sa

#278 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by muha_sa »

ma sve jasno--jedino je nejasno mnogim koji zadnjih 20 godina prespavaše, al nejse--da ne sjebemo temu o nekakvom sarajevskom lizanju dupeta Vucicu :-)

šta cemo sa parlamentarcima koji sa govornice parlamenta Bosne i Hercegovine javno propagiraju mrznju prema drzavi ciji su dobro placeni sluzbenici--nije im mrsko dolazit na poso i debelu platu uzimat od drzave koju mrze i sve cine da je--Bosne i Hercegovine-nestane. silni ministri ništa ne rade iz jednog jedinog razloga--mrze drzavu ciji su ministri a bogme mnogi su i nekompetentni za poso koji obavljaju.
Zato, neka Vucica u SA--nije on ovdje došo što nas voli i poštuje vec da se kurvi Evropi pokaze a i neka---da ponovim- što prije Srbija u E.U. kamšiluku rahat patnja.
Banksy

#279 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Banksy »

Tačno je to da je Bosna prodata u Daytonu, s imenom Srpska republika, s Krajišnikom u Zemaljskom muzeju, bez denacifikacije, bez pobjednika i poraženog.
Ali ovdje ne govorimo o tome, ovdje se priča o čovjeku koji je do jučer bio deklarirani četnik, zagovarao Veliku Srbiju, prijetio muslimanima pogromom i navodno s Trebevića pucao na Sarajevo. Nije tema što su nas Alija i SDA prodali, već što takvom četniku Sarajevo, u kojem je ubijeno 11000 ljudi, bez truna dostojanstva, samopoštovanja i pameti, prostire crveni tepih. I to ga, u naše ime i preko naših žrtava, a za sopstvene sitne političke i finansijske interese, prostiru oni koji su rat proveli u trezoru, Zagrebu i Istanbulu. To je tužno i porazno.
Creasy

#280 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Creasy »

Nikolaj Stavrogin wrote:pa dzeko se sigurno ne bi druzio sa srpskim nacionalistima.

zakljucak: srpska zastava te ne cini nacionalistom, kao ni bosanska zastava.

Pa jednostavno, Džeko nije glup i zadrt kao pojedini forumaši...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#281 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Chmoljo »

Creasy wrote:
Nikolaj Stavrogin wrote:pa dzeko se sigurno ne bi druzio sa srpskim nacionalistima.

zakljucak: srpska zastava te ne cini nacionalistom, kao ni bosanska zastava.

Pa jednostavno, Džeko nije glup i zadrt kao pojedini forumaši...
zajebancija ili ne napravili su glupost. nije stvar ni zadrtosti niti ičega, ako je FIFA principijelna glede političkih poruka, oni bi morali snositi sankcije za ono.

ne znam kako bi bilo dočekano da Švajni iz zajebancije napiše na majici da rad oslobađa... 'ta Švabo je, on bi to iz ljubavi prema radu, ko Šimunić prema domovini. ili Kolarov iz ljubavi prema zdravoj zajebanciji...

ne znam ni koji klinac se to ovdje komentariše i poteže ta tema... na kraju krajeva... :-)
Creasy

#282 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Creasy »

Objektivni navijac wrote:
OldMayor wrote:Cuj lizanje dupeta, pa sta trebamo da kazemo prvom covjeku susjedne zemlje pusi ba qrac mi imamo tursku, ona nam je partner hiljadama km daleko, ali jbg mi smo partneri...ono volimo se pravo.

Treba graditi veze, narocito sa Srbijom. Imas na pragu zemlju sa gotovo 8 miliona stanovnika i to ne iskoristiti je ravno ekonomskom samoubistvu. Nije ni on rekao da nas voli iz dna duse, dosao je da se razgovara o ekonomiji i saradnji - zasto to ne iskoristiti?

Vucic je dosao U SARAJEVO! Nije kao Milanovic otisao u Mostar, nije otisao u Banja Luku, dosao je u SARAJEVO - glavni grad BiH. Samim tim je poslao jasnu poruku - kraj price.

Sta je radio 90-ih, eh pa drzi prijatelje blizu, neprijatelje jos blize! Uvijek bilo. Jebe mi se za njega, ja zelim srbijanske dinare da kupuju BH proizvode, zelim njihove pare, isto tako kao sto oni zele nase - i sta je tome lose.

Moramo biti iskusniji u ovim politickim igrama, inace ce nam se ponoviti opet 90-te.

I nemojte mi samo tog licemjernog patriotizma, to nas nigdje ne vodi. Voli zemlju tako sto ces joj pronalaziti nova trzista, stavarati nove kontakte i razvijati je. Od suplje price i navijanja za repku, kacenja ljiljana gdje stignes nema nista...
:thumbup: :thumbup:
Posto se tema pretvorila u nacionalisticko podjebavanje i pricu o 'zvezdasima i dijamantu' neophodno je ponoviti ovaj gore post,koji je jedini suvisao i smislen na cijeloj temi :thumbup:
Čovjek objasnio... :thumbup:
ultima_palabra

#283 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Tačno je to da je Bosna prodata u Daytonu, s imenom Srpska republika, s Krajišnikom u Zemaljskom muzeju, bez denacifikacije, bez pobjednika i poraženog.
Ali ovdje ne govorimo o tome, ovdje se priča o čovjeku koji je do jučer bio deklarirani četnik, zagovarao Veliku Srbiju, prijetio muslimanima pogromom i navodno s Trebevića pucao na Sarajevo. Nije tema što su nas Alija i SDA prodali, već što takvom četniku Sarajevo, u kojem je ubijeno 11000 ljudi, bez truna dostojanstva, samopoštovanja i pameti, prostire crveni tepih. I to ga, u naše ime i preko naših žrtava, a za sopstvene sitne političke i finansijske interese, prostiru oni koji su rat proveli u trezoru, Zagrebu i Istanbulu. To je tužno i porazno.
To je tačno... i to neka je na obraz ovima što mu prostiru tepih i vodaju ga po ćevapima i kafama i dovode ga da posjećuje bolnice koje je možda svojom rukom granatirao.

Samo što njima dosta toga u obraz može stati.
Creasy

#284 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Creasy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Tačno je to da je Bosna prodata u Daytonu, s imenom Srpska republika, s Krajišnikom u Zemaljskom muzeju, bez denacifikacije, bez pobjednika i poraženog.
To je tačno... i to neka je na obraz ovima što mu prostiru tepih i vodaju ga po ćevapima i kafama i dovode ga da posjećuje bolnice koje je možda svojom rukom granatirao.

Ima li ijedan Srbin koji nije granatirao bolnicu punu žena i djece? :-)

Prostiru mu crveni tepih da bi ti sutra bolje živio, a ne što ga vole...
sumirprimus

#285 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by sumirprimus »

sve je to ok,al suludo ne razgovarat,kad su vec svakako njihovi proizvodi preplavili trziste...
nismo mi neka sila ni ekonomska ni vojna da mozemo postavljat uvjete,nama drugi postavljaju uvjete,doduse i ne postavljaju,samo namecu...
lako je sa pozicije pojedinca kritizirat,a sta kad predstavljas,odredjenu grupaciju,drzavu?mislis da imaju luksuz,da ne razgovaraju?
ultima_palabra

#286 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by ultima_palabra »

Creasy wrote:Ima li ijedan Srbin koji nije granatirao bolnicu punu žena i djece?

Ima... preko 90%. Za ovog konkretnog... misliš da nije koju opalio kad je već gore bio?
Banksy

#287 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:

A mi ih biramo ...
Znam da ova SDA ološ, sin iz kabineta i snaha iz Zagreba - i cijelo to društvo koje pojma nema šta je rat, granata, krv i glad, ovakvim uvlačenjem ubiru poene kod braće Turaka, ali kako to da se nijedno sarajevsko udruženje žrtava rata, invalida, boraca, bilo ko, nije oglasio jučer? Gdje su sad manekeni iz ''Topinih zelenih beretki'', gde Hasečićke i Memiševićke ? Meni je to nevjerovatno ... Pa da snime onaj njegov govor i s trake, uz zvučnike, puštaju ga glasno i idu uz njega sve vrijeme dok je šetao gradom, pa nek narod sluša i nek se i on podsjeti šta je govorio, pa nek naprave skandal, nek se vidi da ima neko ko pamti, da nismo svi ludi ...
I Komšićeva majka je, čini mi se, jedna od sarajevskih žrtava. Pa kako mu je jučer pružio ruku, nikako to ne razumijem.
Ne znam ... Meni je ono jučer bilo strašno ...
Creasy

#288 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Creasy »

ultima_palabra wrote:
Creasy wrote:Ima li ijedan Srbin koji nije granatirao bolnicu punu žena i djece?

Ima... preko 90%. Za ovog konkretnog... misliš da nije koju opalio kad je već gore bio?
Mislim da jest opucao neki metak, ali to ne vidim kao razlog da se radi toga ugrožava budućnost svih nas, a posebno naše djece...
drndalo

#289 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by drndalo »

Objektivni navijac wrote:
OldMayor wrote:Cuj lizanje dupeta, pa sta trebamo da kazemo prvom covjeku susjedne zemlje pusi ba qrac mi imamo tursku, ona nam je partner hiljadama km daleko, ali jbg mi smo partneri...ono volimo se pravo.

Treba graditi veze, narocito sa Srbijom. Imas na pragu zemlju sa gotovo 8 miliona stanovnika i to ne iskoristiti je ravno ekonomskom samoubistvu. Nije ni on rekao da nas voli iz dna duse, dosao je da se razgovara o ekonomiji i saradnji - zasto to ne iskoristiti?

Vucic je dosao U SARAJEVO! Nije kao Milanovic otisao u Mostar, nije otisao u Banja Luku, dosao je u SARAJEVO - glavni grad BiH. Samim tim je poslao jasnu poruku - kraj price.

Sta je radio 90-ih, eh pa drzi prijatelje blizu, neprijatelje jos blize! Uvijek bilo. Jebe mi se za njega, ja zelim srbijanske dinare da kupuju BH proizvode, zelim njihove pare, isto tako kao sto oni zele nase - i sta je tome lose.

Moramo biti iskusniji u ovim politickim igrama, inace ce nam se ponoviti opet 90-te.

I nemojte mi samo tog licemjernog patriotizma, to nas nigdje ne vodi. Voli zemlju tako sto ces joj pronalaziti nova trzista, stavarati nove kontakte i razvijati je. Od suplje price i navijanja za repku, kacenja ljiljana gdje stignes nema nista...
:thumbup: :thumbup:
Posto se tema pretvorila u nacionalisticko podjebavanje i pricu o 'zvezdasima i dijamantu' neophodno je ponoviti ovaj gore post,koji je jedini suvisao i smislen na cijeloj temi :thumbup:
Otprilike... Prvo interes, pamet, ostalo kasnije, ako moze, a ne mora...

Nije nikakvo branjenje gluposti koje je navedeni izrekao, ali druga su vremena bila, rat, mladost, mnogi ljudi su svasta govorili sto su kasnije "pojeli"... I samo budala ne mijenja misljenje sa iskustvom i godinama, pa dozvoljavam sebi pomisliti da je navedeni Premijer pametniji nego sto je bio 1992...
Creasy wrote:Prostiru mu crveni tepih da bi ti sutra bolje živio, a ne što ga vole...
Ne odnosi se na tebe, samo sam iskoristio tvoj post da onim "skolovanim" objasnim... Crveni tepih se prostire kada domacin docekuje cijenjenog gosta, sto bilo ko, ko je primljen u medjudrzavnu posjetu jeste, samim tim sto sa tom zemljom imas diplomatske odnose, te ne ratujes... Ukoliko ti je neko problematican za posjetu, ne organizujes mu posjetu... Dakle crveni tepih, pocasna straza, nisu za Aleksandra Vucica, nego za Premijera Republike Srbije koji je dosao u posjetu... Dobra stvar je sto je prvo dosao ovdje, to moze biti suptilna poruka i nama, i Dodiku...
Gdje su sad manekeni iz ''Topinih zelenih beretki'', gde Hasečićke i Memiševićke ? Meni je to nevjerovatno ...
O cemu pricamo? Jesul' to isti oni koji su lajali na Bregin i Brenin koncert u SA preko A(h)vaza, pa se odmah umirili kada su im Brega i Brena iskesirali znacajnu sumu novaca...?
Last edited by drndalo on 14/05/2014 11:50, edited 1 time in total.
Banksy

#290 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Banksy »

Creasy wrote: Mislim da jest opucao neki metak, ali to ne vidim kao razlog da se radi toga ugrožava budućnost svih nas, a posebno naše djece...
Tito dragi ...
Creasy

#291 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Creasy »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:

A mi ih biramo ...
Znam da ova SDA ološ, sin iz kabineta i snaha iz Zagreba - i cijelo to društvo koje pojma nema šta je rat, granata, krv i glad, ovakvim uvlačenjem ubiru poene kod braće Turaka, ali kako to da se nijedno sarajevsko udruženje žrtava rata, invalida, boraca, bilo ko, nije oglasio jučer? Gdje su sad manekeni iz ''Topinih zelenih beretki'', gde Hasečićke i Memiševićke ? Meni je to nevjerovatno ... Pa da snime onaj njegov govor i s trake, uz zvučnike, puštaju ga glasno i idu uz njega sve vrijeme dok je šetao gradom, pa nek narod sluša i nek se i on podsjeti šta je govorio, pa nek naprave skandal, nek se vidi da ima neko ko pamti, da nismo svi ludi ...
I Komšićeva majka je, čini mi se, jedna od sarajevskih žrtava. Pa kako mu je jučer pružio ruku, nikako to ne razumijem.

Kad takvi ko ti izumru, biće nam svima bolje. I na jednoj i na drugoj i na trećoj strani. Ono što jes jes.
Havatar

#292 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Havatar »

Da li je svaki gost cijenjeni gost :?:
drndalo

#293 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by drndalo »

Ukoliko si ga primio u goste, jeste !
Banksy

#294 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Banksy »

Creasy wrote:
Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: To je tačno... i to neka je na obraz ovima što mu prostiru tepih i vodaju ga po ćevapima i kafama i dovode ga da posjećuje bolnice koje je možda svojom rukom granatirao.

A mi ih biramo ...

Kad takvi ko ti izumru, biće nam svima bolje. I na jednoj i na drugoj i na trećoj strani. Ono što jes jes.
Na ''izumiranju'' se aktivno radilo '92. - '95, no malo sam žilavija, pa ćete morati malo pričekati.
sumirprimus

#295 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by sumirprimus »

ok banksy,a sta je po tebi trebalo juce uradit?
Banksy

#296 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Banksy »

sumirprimus wrote:ok banksy,a sta je po tebi trebalo juce uradit?
Lik kao on mora biti persona non grata u Sarajevu i ne može ga posjetiti dok se javno ne izvini i ne ogradi od svojih ranijih stavova, izreka i govora. Ako se s njim već mora susretati, neka to obavljaju vani, u Evropi, pa čak i u Srbiji, ako žele. U Sarajevu, ne.
Ali zato što ova domaća bijeda nema ni kičme i obraza, bijednik nas danas opet pljune u lice:
''Mislili su da mogu da razgovaraju sa nekim na lak način, da mogu da vam drže pridike, da mogu Srbiji da drže pridike iz prošlosti - to nisam dozvolio''
Bodkin

#297 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by Bodkin »

Banksy wrote:
Lik kao on mora biti persona non grata u Sarajevu i ne može ga posjetiti dok se javno ne izvini i ne ogradi od svojih ranijih stavova, izreka i govora. Ako se s njim već mora susretati, neka to obavljaju vani, u Evropi, pa čak i u Srbiji, ako žele. U Sarajevu, ne.
Ali zato što ova domaća bijeda nema ni kičme i obraza, bijednik nas danas opet pljune u lice:
''Mislili su da mogu da razgovaraju sa nekim na lak način, da mogu da vam drže pridike, da mogu Srbiji da drže pridike iz prošlosti - to nisam dozvolio''
aha. ne mogu da sankcionisu drzavnu sluzbenicu zbog fasistickih pozdrava ali ce proglasiti personom non grata premijera srbije u drzavi gdje ima 30% srba. ne budi smijesna
raskopusa

#298 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by raskopusa »

Creasy wrote:
ultima_palabra wrote: Samo što njima dosta toga u obraz može stati.

Ima li ijedan Srbin koji nije granatirao bolnicu punu žena i djece? :-)

NEMA !!!!!
kako vidis iz postova svi srbi su cetnici,ratni zlocinci, genocidasi koji zive genocidnoj tvorevini.
a mi smo fini,posteni,tolerantni, i tako to. 8)
sumirprimus

#299 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by sumirprimus »

Banksy wrote:
ok ja tebe razumijem,hocu reci razumijem sto govoris,ali znas li ti gdje mi zivimo?pa ovo je najmanji problem,i nije neki problem,kakvih problema imamo...
da je drugacije,imali bi drzavu.
drndalo

#300 Re: Sarajevsko medijsko lizanje dupeta Vucicu!

Post by drndalo »

Banksy wrote:
A jel ti mislis da te izjave nemaju cilj smirivanja "svojih" zapjenjenih kojima smeta sto je prva osjeta bila bas Sarajevo ? To je nesto sto se zove politika, i u koju se bas ne razumijes jako... Dobio je vlast, nije bas sad da smije (sve i da hoce) raditi odmah stvari zbog kojih bi ih mogao izgubiti... Javno mnijenje se mjenja mjesecima i godinama, pomalo...
Post Reply