Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Pobijediti će?

Dragan Čović
18
23%
Slavo Kukić
60
77%

Total votes: 78

seln

#276 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by seln »

cyprus wrote:
Danguba wrote:
cyprus wrote:
Ne, osnovni problemi Bosne i Hercegovine su visoka nezaposlenost, nerazvijena ekonomija, neefikasno pravosuđe, loši međuetnički odnosi itd. Komšić i Kukić su jedno od sredstava za dalje jačanje torovske kohezije, koja ili produbljuje neke postojeće probleme ili skreće pažnju sa njih...
...a bez njih med i mlijeko.

Posto je to inace vise protokolarna funkcija koja sluzi sama sebi svrsi i uhljebljavanje bliznjih svojih za koje kakve savjetnike, veleposlanike... ne vidim sta bi se tu promijenilo sa dolaskom Kukica ili Raguza?

Da nije dosao Komsic imali bi osjecaj bas te torovske podjele a sa njim se pokusalo to razbiti...ali od kmecanja se nista ne cuje.
To je ta crno-bijela priča... Ne, naravno da nije med i mlijeko, ali je sa Komšićem i Kukićem situacija još gora... Ni do 2006 i 2010. godine nije bilo med i mlijeko, ali je od tih izbornih godina postalo još gore... Trebam li crtat jebem ga?

I da... upravo to i kažem - PREDSJEDNIŠTVO JE PROTOKOLARNA (NEBITNA) FUNKCIJA... Zato i kažem da izbor Komšića/Kukića tu ne donosi gotovo nikakvu korist za ''probosanske'' političke snage... To bismo u neku ruku mogli nazvati Pirovom pobjedom, jer prema razvoju situacije vidimo da donosi daleko više štete... Unazad 10-tak godina niko ozbiljan nije pominjo treći entitet, tada se počelo uveliko pričati o ukidanju postojećih entiteta... Danas niko relevantan ne govori o ukidanju entiteta, a sve se glasnije priča o trećem entitetu i pogotovo ''hrvatskoj izbornoj jedinici''... Da je prije 10 godina trebalo usvojiti presudu Sejdić-Finci ista bi prošla bez skoro ikakvih problema, ''hrvatsko pitanje'' se ne bi ni spominjalo... Danas se presuda SF pretvorila u rješavanje ''hrvatskog pitanja''... A sve zbog mudrosti ''probosanskih'' glasača i njihovih političkih predstavnika...

Ponavljam - KMEČANJE JE MNOGO JAČE ORUŽJE OD KURČENJA! Bar u našim balkanskim uslovima, gdje je kurčenje moguće, al samo strogo bez ozbiljnog pokrića...

@cyprus, ja sam star i ne sjecam se dobro, ali cini mi se da je bilo ovako:

Image

Tek po dolasku Dodika na vlast pocelo je (ponovo) sranje u Ruandi...ovaj, Bosni.
I nema to nikakve veze sa izborom Komsica ili bilo koga drugog. Komsic je prvi put izabran 2006, sa 116.000 glasova, sto je manje od broja glasova za SDP i jedini se tada ljutio Ivo Miro Jozo Mate Pavle Jovic, jer mu je izmakla sinekura, ali niko nije pricao o majorizaciji.
Kako je rasla Dodikova moc i uzimanje medija pod svoje, utoliko je on postajao bezobrazniji i poceo sebe da gleda (cesta osobina vladara sa ovih prostora) kao srpskog Mesiju, koji ce srbe osloboditi ropstva i izvesti ih iz omrazene Bosne...sa svih 49% teritorije, razumije se.
Naravno, to je potaklo Covica da, kao Branko Djuric u skecu o konju i fici, vikne svojim potcinjenima "hocu 'nako", pa je i on poceo da svira u separatisticki klarinet (zurla je nedostojna kultiviranog hrvata).
I sta si ocekivao? Da Bosnjaci radi mira u kuci, kojeg poslije rata nije ni bilo, pristanu na to da im se odredjuje koga smiju birati?
Da najbrojniji i ujedno drzavotvorni narod izigrava pudlicu provincijskim kabadahijama?
Znam zasto sam birao Komsica, sigurno ne zato da bih spustio Covicu i svekolikom hrvatstvu, zelio sam da me reprezentira neko drugi, a ne dr. Strangelove ili Gargamel. I isto tako cu birati Kukica ako se kandiduje, osim ako na bosnjackoj strani bude neki koliko-toliko prihvatljiv kandidat.
Ti si stari forumas i ja te postujem, ali nemoj mi pricati o tome sta bih trebao raditi da bih se dopao ljudima koji bi me, da mogu, popili u casi vode. Pa birao ja ovog ili onog....
seln

#277 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by seln »

Danguba wrote:
Hafis wrote:Ne znam što fali SDP-u da kandidira Lidiju Korać.
Žena je od starih hrvatskih kuća, bila je u CIK-u, živi u Sarajevu (što je ušteda u odnosu na Slavu - odvojeni život), odana je socijaldemokraciji i boji se u plavo.
Mislim da bi to bio pravi potez SDP-a i siguran sam da bi prave patriJote prije za nju glasale nego za Slavu. Slavo je ubleha i ne zna ni on sam je li pošao ili došao.
aaauuu na sta spadoste... :-)

nema od ove sahovske partije nista. ceka se da protivnik pogrijesi u nedostatku dobrih poteza. :D
Protivnik je pogrijesio odavno, jos kada je povjerovao da je Dodik djed Bozicnjak, koji ce mu donijeti treci entitet na poklon.
"Hohoho...je li mali Dragan bio dobar ove godine? Jeste. Eeee, onda za malog Covu imamo treci entitet".

Partija je vec izgubljena, samo se ceka da vrijeme ucini svoje i na tabli vise ne ostane ni jedna figura.
A ovakvi kao @Hapizd i dalje pjevaju budnice i ubjedjuju pucanstvo da je gubitak figura zapravo gambit.
Chika Krlja

#278 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Chika Krlja »

Slavko ima potporu svih normalnih građana.
Hafis

#279 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

Tako je.
Dok ostali političari imaju potporu nenormalnih građana.
sinuhe

#280 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by sinuhe »

Normalni uvijek glasaju za hrvatskog clana :D :oops:
Mister Yes

#281 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Mister Yes »

Ponavljanje je majka znanja

Image
Hafis

#282 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

sinuhe wrote:Normalni uvijek glasaju za hrvatskog clana :D :oops:
Ne znam tko onda glasa za bošnjačkog člana?
Imam osjećaj da je to postalo nekako deplasirano u ovoj zemlji.... čuj glasati za kandidata iz reda bošnjačkog naroda? Đe to još ima? :roll:
BHCluster

#283 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Sta ono ministri vanjskih poslova drzava clanica rekose jucer?

Osuđuje se retorika i akcije koje podgrijavaju separatizam i nestabilnost BiH.

Zahtijeva se i deblokada reformi i napredak na evropskom putu.

Političari se pozivaju da čuju zahtjeve demonstranata i da ih realiziraju.

Ističe se i neodložna i odlučna borba protiv korupcije.

Zahtijevaju se jasne i oštre mjere za sve počinioce bilo kakvog finansijskog kriminala.

Najavljuje se i neodložni angažman evropskih institucija na rješavanju problema u BiH.

Promjene u vezi bržeg približavanja EU i ispunjavanja kriterija mogu raditi nakon izbora.
... i tako pustishe Covica niz vodu, izgleda da ce se HERA morati aktivirati u jos jednu akciju postvljanja samoljepljivih plakata. :lol:
seln

#284 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by seln »

BHCluster wrote:Sta ono ministri vanjskih poslova drzava clanica rekose jucer?

Zahtijevaju se jasne i oštre mjere za sve počinioce bilo kakvog finansijskog kriminala.

Najavljuje se i neodložni angažman evropskih institucija na rješavanju problema u BiH.

Promjene u vezi bržeg približavanja EU i ispunjavanja kriterija mogu raditi nakon izbora.
... i tako pustishe Covica niz vodu, izgleda da ce se HERA morati aktivirati u jos jednu akciju postvljanja samoljepljivih plakata. :lol:
Sad im ostaje samo da se uzdaju u boga i romboid.

Image
BHCluster

#285 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

seln wrote:
BHCluster wrote:Sta ono ministri vanjskih poslova drzava clanica rekose jucer?

Sad im ostaje samo da se uzdaju u boga i romboid.

Image
Ali ipak ima josh vremena moze da ode u Banja Luku i poljubi Bosicha u prsten, ovaj potpise 'strateski dokument' :lol: :lol: :lol:
Hafis

#286 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

Normalno, da ne zaboravimo i vašu uzdanicu.
Zabrinuti babo Recep :)

Image
no_mani=no_fjučr

#287 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by no_mani=no_fjučr »

Hafis wrote:Normalno, da ne zaboravimo i vašu uzdanicu.
Zabrinuti babo Recep :)

Image
Dobro hafise kako moze to njihova uzdanica biti , a Franji jedino Demirel bio na sahrani? Dok su ratovali Turska bila zemlja partner Hrvatskoj, kako je to moguce?
Hafis

#288 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

no_mani=no_fjučr wrote: Dobro hafise kako moze to njihova uzdanica biti , a Franji jedino Demirel bio na sahrani? Dok su ratovali Turska bila zemlja partner Hrvatskoj, kako je to moguce?
Ne znam, nisam ekspert za bošnjačko-turske relacije. Valjda Bakir zna bolje... a i nešto je reis Cerić birvaktile govorio o nekakvom bliskom srodstvu...a reis je reis, valjda zna još bolje

Image
no_mani=no_fjučr

#289 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

A reeis ko reis, biskup ko biskup, paroh ko paroh, samo gledaju da djeca zeki daju mlijeko!
Hafis

#290 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

no_mani=no_fjučr wrote:A reeis ko reis, biskup ko biskup, paroh ko paroh, samo gledaju da djeca zeki daju mlijeko!
Ne znam. Znam samo da obojica nisu došli na funkcije izvlačenjem papirića iz šešira, onako šeš-beš. Narod je to htio.
BHCluster

#291 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
no_mani=no_fjučr wrote: Dobro hafise kako moze to njihova uzdanica biti , a Franji jedino Demirel bio na sahrani? Dok su ratovali Turska bila zemlja partner Hrvatskoj, kako je to moguce?
Ne znam, nisam ekspert za bošnjačko-turske relacije. Valjda Bakir zna bolje... a i nešto je Reis birvaktile govorio o nekakvom bliskom srodstvu

Image
Cuj nezna a vec si gore naveo da znas, sta se desava Hafise jeli sve uredu? A ti meni objasni jeli to isti onaj Bakir sto je Covic sa njim potpisao kakav 'strateski dokument'? Nije valjda, ma nemoguce, samo neka jos ponese:
Image
Ipak 'glavni baja' u entitetu RS je to taslacio sve ove godine.
no_mani=no_fjučr

#292 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Bakir Draganu: Dragane ti si moje sidro da ne odletim!
Hafis

#293 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

no_mani=no_fjučr wrote:Bakir Draganu: Dragane ti si moje sidro da ne odletim!
Bakir i Dragan će preporoditi ovu državu nakon izbora.
Ne kažem da su pošteni ljudi, ali u suštini imaju dobre namjere...e sad, ako se nešto usput i uknjiži na konto, nije na odmet.
no_mani=no_fjučr

#294 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Hafis wrote:
Ne kažem da su pošteni ljudi, ali u suštini imaju dobre namjere...e sad, ako se nešto usput i uknjiži na konto, nije na odmet.
Volim te sto hoce uzeti, koriste ljudi priliku, samo trpaj. Italija je najjaca u tome, puste matore donove da trpaju do 90-te ,a onda ga zatvore i sve mu zaplijene, strpljen, spasen!
BHCluster

#295 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Ko o cemu? Hafis o postenju! :lol:
seln

#296 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by seln »

Hafis wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:A reeis ko reis, biskup ko biskup, paroh ko paroh, samo gledaju da djeca zeki daju mlijeko!
Ne znam. Znam samo da obojica nisu došli na funkcije izvlačenjem papirića iz šešira, onako šeš-beš. Narod je to htio.
Ajdeee? Kad su bili izbori?
seln

#297 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by seln »

Hafis wrote:
Ne kažem da su pošteni ljudi, ali u suštini imaju dobre namjere.
Reci da se salis. :shock:
Ovo je previse cak i za telala kakav si ti.
Hafis

#298 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

Eh.
Recimo znam i ja da je običnom hamalu stvarno teško shvatiti da se inzulin danas dobija genetečkim inžinjeringom od Escherichiae coli, ali to fercera već desetak godina, a ne kao prije kad se radio od svinja i sl.
Pa tako i ovo. Sjedi, jedi, hodaj i ne razbijajaj previše hamalsku glavu.
Mister Yes

#299 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Bakir i Dragan će preporoditi ovu državu nakon izbora.
Image
Danguba

#300 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Danguba »

Hafis wrote:

Image
Dragan Čović: Partnerstvo HDZ-a i SNSD-a je dugoročna priča
Post Reply