LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Phobius

#276 Re: LG G2

Post by Phobius »

Covjece, ne postoji jos 20d firmware sa sufiksom koji odgovara BH Telecomu. Shvatas li da je to sada isto, kao kada bi neko sa brandovanim (npr. Vodafone) firmwareom flashovao unbranded firmware.

Ma ajd, nije bitno. Kada vec koristis taj novi firmware, reci kakve si razlike primjetio u odnosu na prethodni? Koliko screen on time-a dobijas u prosjeku i da li i dalje postoji onaj sum u slusalicama? Da li imas onaj bijeli Google search widget? Nakon updatea na KitKat, kod mene ga u listi widgeta vise nema, a onaj u ICS stilu mi je bas ruzan.
febo_acm

#277 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Sta bi se desilo da se flashuje branded firmware na unbranded? Nista. Dobio bi 2-3 aplikacije vise. Konkretno zeni sam instalirao na S4 KitKat za Njemacku i nakon toga mobitel je bio na servisu u Kimtecu. Ljudi mi u garanciji zamijenili zvucnik i mikrofon. Momak od kojeg sam preuzeo telefon sa servisa mi reko vidim vec se nabacio KitKat. A svi su znali da je bio samo taj za Njemacku. O tome pricam. Za LG ima KitKat open Europe unbranded firmware. Meni fakat nije cilj da nesto pametujem bilo kome vec samo pricam ono sto mi je receno. Maharadza je slao Note u servis koji je imao custom rom pa stavio official samo sa servis. To je negdje pisao i upratio sam. Ja ti samo govorim da ti nista mobitelu nece biti ako nabacis firmware za drugu drzavu. Istina to nije verzija za BHT, ali tu su razlike mizerne. Sto se tice same verzije za G2 nisam nista bitno primjetio osim ovog knock code ili kako vec. Nemam puno vremena jer puno hodam ovih dana po planinama i izletistima sa gostima. Primjetio sam samo da me Viber zeza skroz, na momente neupotrebljiv.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Phobius

#278 Re: LG G2

Post by Phobius »

Konacno se razumiijemo. Shvatam ja da nece nista biti telefonu, model je D802, bez obzira na sufiks firmwarea, ali poenta je da taj proces sigurno formalno narusava garanciju. To sto je Maharadza dobro prosao u servisu je na njegovu srecu. Svakako ne bih rizikovao, s obzirom da sam skupo platio telefon. Lijep pozdrav.
febo_acm

#279 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Ma kod nas je jedno pravilo, ne ubacuj sarafciger u saraf, e tad nema vise garancije zvanicno. Ja znam ovakvih slucajeva bruku, nikome nisu ponistili garanciju zbog official firmwarea. E sad custom rom je nesto drugo. Ja sam svoj flashovao jer imam tog poznanika kojo je rekao da nemam brige. Sacekaj verziju za BHT, ali ne ocekuj previse.

Maharadza

#280 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Phobius wrote:Konacno se razumiijemo. Shvatam ja da nece nista biti telefonu, model je D802, bez obzira na sufiks firmwarea, ali poenta je da taj proces sigurno formalno narusava garanciju. To sto je Maharadza dobro prosao u servisu je na njegovu srecu. Svakako ne bih rizikovao, s obzirom da sam skupo platio telefon. Lijep pozdrav.
Ma nije to sreća već sam pored samog ROM-a odradio reset flash counter-a (reko za svaki slučaj) tako da nisu mogli skontati NIKAKO da je prije toga bio Custom ROM dok kod LG-a koliko vidim nema toga tj. Ako ga jednom root-aš 'tragovi' ostaju i neizbrisivi su, barem zasad. Zato mi se i ne radi root. :D

febo_acm

#281 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Ma vala ja na ovom G2 prvi put nemam potrebe da nabacujem custom rom i da ga rootam. Ionako 90% aplikacija koje koristim su kupljene, ostalo free, i imam regularan update i ne zahtijevaju root.
Ciprol

#282 Re: LG G2

Post by Ciprol »

Maharadza wrote:Image

Znači STRAŠNO!!! :o

Ranije jedva 40h da naguram, ali eto dok sam ukinuo onaj voice command 'OK google' drastično se poboljšala baterija. ;)

A koliko ti je ekran bio uključen, wi-fi?

Maharadza

#283 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Ciprol wrote:
Maharadza wrote:Image

Znači STRAŠNO!!! :o

Ranije jedva 40h da naguram, ali eto dok sam ukinuo onaj voice command 'OK google' drastično se poboljšala baterija. ;)

A koliko ti je ekran bio uključen, wi-fi?

Zaboravio provjeriti prije punjenja. :lol: Mada mi je wifi (i sync) stalno upaljen poslijepodne kada dođem ćiku pa dok ne legnem. A počesto znam upaliti u gradu i 3G radi mail-a i sl.

Poenta je da nikada nisam doživio da baterija u jednog smartphone-a traje duže od 20-ak sati, tako da me je g2 'preporodio' na tom polju i daleko manje razmišljam o tome nego ranije jer znam da imam 'maratonca' od uređaja i baterije. ;)

sencobih

#284 Re: LG G2

Post by sencobih »

Maharadza wrote:
madridist wrote:Možeš li molim te opet objasnit ono sa googleom i gdje se isključi opcija koja troši bateriju.
Google settings->Search&Now->Voice->"OK Google" hotword detection->OFF

ja iskljucio i sada imam osjecaj da mi trosi bateriju vise nego do sada, npr. do sada sam punio svaku drugu noc i to na 25-30%, a sada moram uključiti drugi dan u prvi mrak jer sidje na 10%.evo vec tri ciklusa tako, pusticu jos jedno punjenje pa cu ponovo da ukljucim, mozda je slucajnost
ZOB

#285 Re: LG G2

Post by ZOB »

Ja sam iskljucio i te neke google voice opcije ma da nisam primjetio neke posebne promjene,NFC ne znam koliko trosi ali i njega sam iskljucio,uglavnom zadovoljan sam izdrzim bez problema dan,dan i pol sa punom baterijom.

ismarmusic77

#286 Re: LG G2

Post by ismarmusic77 »

mislio sam uzeti lg g2 mini preko telekoma. Da li se neko susretao sa tim telefonom pa da mi kaze da li da uzmem ili ne
febo_acm

#287 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Nije niko, ali gledali smo ga svi na youtube.

Edinz

#288 Re: LG G2

Post by Edinz »

Ja mislim da se jedino podesavanjem jacine osvjetljenja displaya moze manipulisati vijekom baterije. Meni je bukvalno uvijek sve popaljeno od bt,wifi, gps, mobile data, sync sl i sa 80% jacine na disp izdrzi neka 24 sata solidnog maltretiranja

ismarmusic77

#289 Re: LG G2

Post by ismarmusic77 »

febo_acm wrote:Nije niko, ali gledali smo ga svi na youtube.

ma i onako ga ne mogu uzeti nema definisanu cijenu za ultra pakete
Last edited by ismarmusic77 on 15/05/2014 14:59, edited 1 time in total.
Maharadza

#290 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Edinz wrote:Ja mislim da se jedino podesavanjem jacine osvjetljenja displaya moze manipulisati vijekom baterije. Meni je bukvalno uvijek sve popaljeno od bt,wifi, gps, mobile data, sync sl i sa 80% jacine na disp izdrzi neka 24 sata solidnog maltretiranja

Daleko od toga. Đaba ti i da ugasiš ekran i ostaviš ga preko noći ako ima neki proces u pozadini koji 'budi' uređaj (opterećuje procesor, radnu memoriju, pali senzore itd.) I ne dozvoljava mu da uđe u stand-by i logično da će se baterija onda brže isprazniti. Naravno ekran također utiče na to ali daleko od toga da je jedini faktor, barem kad je Android u pitanju. ;)

Edinz

#291 Re: LG G2

Post by Edinz »

Ako mi se pokaze da je display potrosio vise od pola baterije u jednom ciklusu onda se valjda zna koliko je potroseno od ostalih komponenti sistema, tj koliko bi tacno trajala baterija da display ne radi a da se telefon isto koristi

Maharadza

#292 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Edinz wrote:Ako mi se pokaze da je display potrosio vise od pola baterije u jednom ciklusu onda se valjda zna koliko je potroseno od ostalih komponenti sistema, tj koliko bi tacno trajala baterija da display ne radi a da se telefon isto koristi

AKO pokaže ali nije uvijek display taj koji najviše troši bateriju, jer ona se isto tako može prazniti i dok je isti ugašen (usljed pozadinskih procesa), to hoću da kažem! :wink:
febo_acm

#293 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Morao sam instalirati [AOSPA 4.4.2 KVT49L] PARANOIDANDROID 4.3+ G2 [beta4][05/15] :D
Maharadza

#294 Re: LG G2

Post by Maharadza »

febo_acm wrote:Morao sam instalirati [AOSPA 4.4.2 KVT49L] PARANOIDANDROID 4.3+ G2 [beta4][05/15] :D
Javi obavezno utiske kroz par dana, čisto onako da znamo vrijedi li root i instalacija toga. :D

bacci

#295 Re: LG G2

Post by bacci »

kad pricam preko vibera sugovornik cuje sebe duplo a ja njega slabo razumim,,stalno tako..probam s drugim mob i sve uredu bude..moze mi netko reci sta bi trebao uradit da mogu normalno koristit viber,,moze li to biti do mob,,jer s drugim mob sto sam proba sve ured s viberom i zvukom..zna li netko??(inace je kvaliteta poziva dobra samo mi preko vibera steka)
Maharadza

#296 Re: LG G2

Post by Maharadza »

bacci wrote:kad pricam preko vibera sugovornik cuje sebe duplo a ja njega slabo razumim,,stalno tako..probam s drugim mob i sve uredu bude..moze mi netko reci sta bi trebao uradit da mogu normalno koristit viber,,moze li to biti do mob,,jer s drugim mob sto sam proba sve ured s viberom i zvukom..zna li netko??(inace je kvaliteta poziva dobra samo mi preko vibera steka)
Da li se isti problem javlja i prilikom skype poziva?
febo_acm

#297 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Nazalost neke verzije KitKata imaju echo bug... Kada si radio update?

Ciprol

#298 Re: LG G2

Post by Ciprol »

jel' došao kome taj adapter?
bacci

#299 Re: LG G2

Post by bacci »

Maharadza wrote:
bacci wrote:kad pricam preko vibera sugovornik cuje sebe duplo a ja njega slabo razumim,,stalno tako..probam s drugim mob i sve uredu bude..moze mi netko reci sta bi trebao uradit da mogu normalno koristit viber,,moze li to biti do mob,,jer s drugim mob sto sam proba sve ured s viberom i zvukom..zna li netko??(inace je kvaliteta poziva dobra samo mi preko vibera steka)
Da li se isti problem javlja i prilikom skype poziva?
da
febo_acm

#300 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Isto je bilo i kod mene... Imaju neke verzije 4.4.2 koje imaju echo i audio bug. Kada si zadnji put radio update?
Post Reply