???
novi brak poslije starog...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Hell.is.here
#276 Re: novi brak poslije starog...
Sto ce mi jos i taj problem 
???
???
- Ramzess Veliki
#277 Re: novi brak poslije starog...
ema_ wrote:Naravno da DA (odgovor na temu) , ali nakon nekog relativno dužeg perioda kad osoba bude imala načisto sa sobom stvari iz prošlosti, tj. prethodnog braka - koje su bile njene pogreške, kakav partner joj ne bi bio odgovarajući, šta je potrebno za uspjeh u braku..... , e onda sastaviti novu listu kriterija i bismilletom![]()
.
Što se tiče djeteta, sa njim razgovarati kao sa odraslom osobom, a ne ga dovesti na gotov čin, znači uključiti ga u svoju novu vezu (onda kad bude jasno da se radi o ozbiljnoj vezi koja ima dobre predispozicije za brak) i učiniti da se dijete osjeća veoma bitnim članom sad nove porodice (u planu).
Kaže jedan moj kolega - "Najviše se voli prvo dijete i druga žena."
... Ima tu istine ...
- edo_79
#278 Re: Odg: novi brak poslije starog...
Sad mu se nagovoriveze s vezom wrote:Ma ti se bojis i sadaandr0id wrote:A jbg i vi puni pitanja i bukvalno sve shvatate. Ne znamo mi sto nas ocekuje. Moze nas sutra auto pregaziti.
Ja kazem zasto nisam zelio tada da mi bude u kuci neki muskarac.
Onda ova veza s vezom veze nema sta pisem
Pa sam postavio link da procita ne bi li malo shvatila cega sve ima..
Kao sto ovaj iznad rece, ni jedan nece to dijete gledati kao svoje.
Ima ocuha dobrih! Moj amidja je ocuh i ima odlican brak i odnos sa njenim sinom. Napravio je jos jednog i zive 15 godina odlicno.
Ima finih brakova. Ali ja sa 6 godina bojao sam se bilo kakvog odraslog da je se udala. Sad je vec druga prica.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
A ja odlicno veze imam o cemu ti pricas..tako da ne baljezgaj iz supljeg u prazno.
Bice da si mamin sin![]()
- Ramzess Veliki
#279 Re: novi brak poslije starog...
E to je razlog zašto se dijete od malih nogu mora učiti da samostalno donosi odluke, a ne da se odgaja kao kućni ljubimac.
-
andr0id
#280 Re: novi brak poslije starog...
Jao gdje sam ja upao.
Sve ste vi iskusne ovdje. Imate unaprijed odgovor na svako pitanje. Ko kad provodite po 16 sati na forumu. Zato se necu truditi da nesto kazem. Kako ste samo udruzeni i zalosni, to nema nigdje, samo kod nas.
Sve ste vi iskusne ovdje. Imate unaprijed odgovor na svako pitanje. Ko kad provodite po 16 sati na forumu. Zato se necu truditi da nesto kazem. Kako ste samo udruzeni i zalosni, to nema nigdje, samo kod nas.
-
Nedoumica2013
#281 Re: novi brak poslije starog...
Podrzavam izrečeno!!!!Ramzess Veliki wrote:E to je razlog zašto se dijete od malih nogu mora učiti da samostalno donosi odluke, a ne da se odgaja kao kućni ljubimac.
-
Nedoumica2013
#282 Re: novi brak poslije starog...
Po nekima na forumu dodje da djeca iz razvedenih brakova moraju biti problemi, gdje mi to živimo, šta pričamo, odgoj je ono ključno a ako se roditelji ne slažu u braku, svađaju se, padne i udarac u kakvog će čovjeka izrasti to dijete, potrudimo se da sa svojom djecom imamo kvalitetan odnos (razgovor, savjeti a ne prijetnje, podrška, usađivanje moralnih vrijednosti) a ne kvantitativno provedeno vrijeme. Šta mom sinu znači otac koji nikad nije kući a i kad je kući samo tersa. nabraja, prati kladionicu, padne li kao da je izbio treći svjetski rat bude sje... dok malac trčkara oko njega pokušavajući ga koliko to on može odobrovoljiti i oraspoložiti da ga primijeti i posveti mu malo svog "dragocjenog" vremena.
- klixoris
#283 Re: novi brak poslije starog...
Evo da kazem ja koju kao dijete razvedenih roditeljaema_ wrote:Zašto bi se djeca osjećala očajno jer je njihov roditelj dobio priliku za nov život daleko od samoće i tone frustracija i eventualne depresije?Šta je onda rješenje za osobe koje se razvedu (nebitno jesu li oni prekinuli brak ili druga strana) - da ostanu sami čitav život, od četrdesete do sedamdesete godine, npr. ?
U mom slucaju, oba roditelja su kasnije dobila priliku da startaju zivot sa novim partnerom. Otac (inace i glavni krivac za razvod - cugao i pravio sranja) je tu priliku iskoristio u ratu, nasao sebi neku mahalusu (taman se nasli na istom nivou) i sa njom dobio i dijete.
Dok sam bio dijete, bili smo u nekim normalnim odnosima ali, kako sam odrastao i sve bolje poceo kontati neke stvari, tako sam ga lagano i prekrizio. Sad bukvalno ne postoji za mene... kako on tako i ta njegova nova familija...
Nakon svih tih njegovih poteza, belaja po kuci, razvoda, ponasanja poslije istog, njegovog novog zivota, shvatio sam da je u stvari cijeli zivot gledao iskljucivo svoj interes a svi mi ostali, pa cak i njegova djeca, bili smo sekundarni...
Sa druge strane, mama je takodjer imala svoju priliku... Upoznala jednog jako kulturnog, obrazovanog i normalnog muskarca (cak smo ga i ja i buraz gotivili) ali, kad je konacno dosla i bracna ponuda, istu je odbila...
Ja sam tada imao 12 godina pa i nisam puno kontao ali kasnije, kad sam malo ostario, pitao sam je sta joj bi i sto se ne uda i dobio odgovor da je ona odabrala svoj prioritet u zivotu : svoju djecu... mene i mog buraza...
Nije htjela da nam pravi nova "iznenadjenja" u zivotu i izabrala je vjecitu solo varijantu (i dalje jeste).
Inace, prilicno je atraktivna zena... Cak i sad, dok lagano ulazi u starije godine, muskarci joj se redovno udvaraju...
Takodjer, ja i buraz smo obojica otisli za svojim zivotima, karijerama... Obojica imamo 30+ godina i nismo vise djeca koja mogu biti povrijedjena ako im mama nadje novog "tatu"... Ali jok, ona svoju odluku nikad nije promjenila i i dalje je solo....
Ako nista, ima nas dvojicu. Dozivotno nas je zaduzila sa svojm djelima i snagom koju je pokazala dok je trajala ta najgora faza u nasem zivotu... I tu snagu pokazuje i dan danas... Ko zna, mozda se predomisli a i ako ne, do kraja zivota moze racunati na dvojicu frajera koje je sebi rodila
Da se razumijemo, mi je i dalje i konstantno muntamo da nadje kakvog frajera i necemo odustati od toga
Eh sad, posljedica svega ovoga je da ja konkretno ne vjerujem u brak niti smatram da je isti uopste potreban da bi zivio ili imao djecu sa nekom zenom... Dalje, koliko god se opustim uz nekoga, tako sam uvijek blago naspanovan, pravim predikcije buducnosti, simuliram u glavi razne scenarije a sve sa ciljem da me ni jedno sranje ne ulovi nespremnog i tako previse pogodi u emotivnom smislu. Znaci, da mogu sve trenutno prekriziti, bez previse dumanja...
Sve to mi zna i tesko pasti, jednostavno pozelim da se skroz opustim i da me boli briga za sve ali djaba, luda glava radi svoje...
Ista stvar se odnosi i na djecu... Ne planiram ih... I njih, na jedan nacin, gledam kao dodatnu sponu sa partnerom (sa kojim bi se mogao nekada popickarati)... Posebno sto ne zelim da rizikujem da mi se desi scenario kroz koji su prosli moji roditelji pa da mi djeca eventualno pate i budu "djeca razvedenih roditelja" a sve zato sto smo se ja i moja draga popickarali, poludili ili nismo znali naci zajednicku rijec...
A mozda jednostavno jos nisam nasao onu pravu, kojoj cu fakat moci vjerovati i prema kojoj cu konacno spustiti sve stitove koje sam podigao
Last edited by klixoris on 04/03/2014 11:07, edited 5 times in total.
-
XOX100
#284 Re: novi brak poslije starog...
Ne znam za zenske, ali muskarce koje sam znao da su dosli iz puknutog braka su bili blago receno - ludi.
A momke koji su dosli iz loseg braka gdje je otac bio pijanica i nasilan, ipak su vecina izrasla u respektabilne ljude.
Sposobne da odrze normalan brak.
Ne bih rekao da je dobar razvod bolji od loseg braka.
Moje misljenje.
A momke koji su dosli iz loseg braka gdje je otac bio pijanica i nasilan, ipak su vecina izrasla u respektabilne ljude.
Moje misljenje.
-
Nedoumica2013
#285 Re: novi brak poslije starog...
ok tvoje misljenje, ne zelim da moj sin prisustvuje nikad vise nasilnim scenama u braku a i u životu, kad odraste mogao bi da krene da me brani pa da i se potuku, ljudi niste bili u tim situacijama i ne znate kako to izgleda. ja sam kasno (u braku) saznala da je i moj ex bio izložen nasilinim scenama u djetinjstvu, psiholog me je na prvom razgovoru pitao da li vaš bivši ima traume iz djetinjstva.XOX100 wrote:Ne znam za zenske, ali muskarce koje sam znao da su dosli iz puknutog braka su bili blago receno - ludi.
Moje misljenje.
-
XOX100
#286 Re: novi brak poslije starog...
Vi dolazite iz razvedenog braka? I sami ste razvedeni ?Nedoumica2013 wrote:ok tvoje misljenje, ne zelim da moj sin prisustvuje nikad vise nasilnim scenama u braku a i u životu, kad odraste mogao bi da krene da me brani pa da i se potuku, ljudi niste bili u tim situacijama i ne znate kako to izgleda. ja sam kasno (u braku) saznala da je i moj ex bio izložen nasilinim scenama u djetinjstvu, psiholog me je na prvom razgovoru pitao da li vaš bivši ima traume iz djetinjstva.XOX100 wrote:Ne znam za zenske, ali muskarce koje sam znao da su dosli iz puknutog braka su bili blago receno - ludi.
Moje misljenje.
Pa normalno da branite svoje stavove.
Generalno je bitno sacuvati brak pod svaku cijenu ako su djeca rodjena.
Zato je vazno planirati djecu unaprijed. Ne trebaju se sa svakim ni djeca radjati.
- KPNCTNJAH
#287 Re: novi brak poslije starog...
XOX100 wrote:Ne znam za zenske, ali muskarce koje sam znao da su dosli iz puknutog braka su bili blago receno - ludi.
Moje misljenje.
-
Nedoumica2013
#288 Re: novi brak poslije starog...
Nisam dijete razvedenih roditelja ali sam ja u proceduri razvoda, samo se sa jednim slazem da ne treba sa svakim radjati djecu opet ponavljam nikad ne znas kada ce neko pokazati pravo lice ( covjek je covjeku vuk).XOX100 wrote:Vi dolazite iz razvedenog braka? I sami ste razvedeni ?Nedoumica2013 wrote:ok tvoje misljenje, ne zelim da moj sin prisustvuje nikad vise nasilnim scenama u braku a i u životu, kad odraste mogao bi da krene da me brani pa da i se potuku, ljudi niste bili u tim situacijama i ne znate kako to izgleda. ja sam kasno (u braku) saznala da je i moj ex bio izložen nasilinim scenama u djetinjstvu, psiholog me je na prvom razgovoru pitao da li vaš bivši ima traume iz djetinjstva.XOX100 wrote:Ne znam za zenske, ali muskarce koje sam znao da su dosli iz puknutog braka su bili blago receno - ludi.
Moje misljenje.
Pa normalno da branite svoje stavove.
Generalno je bitno sacuvati brak pod svaku cijenu ako su djeca rodjena.
Zato je vazno planirati djecu unaprijed. Ne trebaju se sa svakim ni djeca radjati.
-
XOX100
#289 Re: novi brak poslije starog...
Svi mi u braku smo bili jedno petsest puta u procesu razvoda.Nedoumica2013 wrote:
Nisam dijete razvedenih roditelja ali sam ja u proceduri razvoda, samo se sa jednim slazem da ne treba sa svakim radjati djecu opet ponavljam nikad ne znas kada ce neko pokazati pravo lice ( covjek je covjeku vuk).
Ne mora znaciti da ce do toga doci. Pusti neka malo vrijeme prodje.
Porazgovaraj sa roditeljima. Oni ce ti dati najbolji savjet (ako nisu i sami razvedeni). Jer oni znaju koliko odricanja brak dozvoljava. Pusti raspustushe i njihove savjete. Od njih neces nista pametno cuti.
- tendzera
#290 Re: novi brak poslije starog...
Ovo se samo tučom mEre riješit' 
- dust in the wind
#291 Re: novi brak poslije starog...
heheh...ti si troll. ja se nadamXOX100 wrote:Svi mi u braku smo bili jedno petsest puta u procesu razvoda.Nedoumica2013 wrote:
Nisam dijete razvedenih roditelja ali sam ja u proceduri razvoda, samo se sa jednim slazem da ne treba sa svakim radjati djecu opet ponavljam nikad ne znas kada ce neko pokazati pravo lice ( covjek je covjeku vuk).![]()
Porazgovaraj sa roditeljima. Oni ce ti dati najbolji savjet (ako nisu i sami razvedeni). Jer oni znaju koliko odricanja brak dozvoljava. Pusti raspustushe i njihove savjete. Od njih neces nista pametno cuti.
-
dzungla
#292 Re: novi brak poslije starog...
Svi mi u braku smo bili jedno petsest puta u procesu razvoda.
Porazgovaraj sa roditeljima. Oni ce ti dati najbolji savjet (ako nisu i sami razvedeni). Jer oni znaju koliko odricanja brak dozvoljava. Pusti raspustushe i njihove savjete. Od njih neces nista pametno cuti.[/quote]
Ja cu samo kratko .Drago mi je pa se nasao neko ko ce nas sve prosvijetliti i sto cemo zivjeti u boljem svijetu .Jesi li ti normalan ?
Porazgovaraj sa roditeljima. Oni ce ti dati najbolji savjet (ako nisu i sami razvedeni). Jer oni znaju koliko odricanja brak dozvoljava. Pusti raspustushe i njihove savjete. Od njih neces nista pametno cuti.[/quote]
Ja cu samo kratko .Drago mi je pa se nasao neko ko ce nas sve prosvijetliti i sto cemo zivjeti u boljem svijetu .Jesi li ti normalan ?
-
XOX100
#293 Re: novi brak poslije starog...
To se petsest puta je bio cist sarkazam. Da imate dvije ciste, shvatili bi to.
Svadja, galama, neslaganje je sasvim normalan proces u svakom braku.
Onaj ko to ne shvati, ne treba nikad ni ulaziti u brak.
Iskusenja su na svakom koraku.
Oni brakovi opstaju koji shvate da je vrijedno boriti se za njih.
A zivot je borba. Brak je borba. Kad imas djecu ulog je puno veci. Vrijedi tri put vise se boriti.
Svadja, galama, neslaganje je sasvim normalan proces u svakom braku.
Onaj ko to ne shvati, ne treba nikad ni ulaziti u brak.
Iskusenja su na svakom koraku.
Oni brakovi opstaju koji shvate da je vrijedno boriti se za njih.
A zivot je borba. Brak je borba. Kad imas djecu ulog je puno veci. Vrijedi tri put vise se boriti.
-
Nedoumica2013
#294 Re: novi brak poslije starog...
@XOX100 opravdavaš li nasilje u porodici, da li se i to mora trpjeti da bi djeca odrastala u braku?
-
andr0id
#295 Re: novi brak poslije starog...
Jos se diskutuje nasilje u porodici.. a nista novi brak poslije starog.. hehehehe.. ja sam kriv za sve! 
-
XOX100
#296 Re: novi brak poslije starog...
Opravdavam.Nedoumica2013 wrote:@XOX100 opravdavaš li nasilje u porodici, da li se i to mora trpjeti da bi djeca odrastala u braku?
Nasilje nije konstantan proces. Znam ljude koji su mlatili zene . Ali poslije 10 godina su docekali da ih zena tuce.
Puno ljudi su nestabilni ovako ili onako. Ali oni funkcionisu puno bolje kad su u braku nego bez njega.
Takodje mnogo zena provocira dok je ne udaris. Uzivaju u nekoj sado-mazo vezi. NJihov izbor, njihova nacin zivota. Vecina djece iz takvih brakova ne izlaze puno ostecena. Otac je taj koji mlati mater. Pa kad odrastu, otac ne smije zuknuti, jer sinovi onda uvijek stanu u odbranu majke. Tako da sinovi budu zastitari i nauce da postuju zene koje vide kao perzonifikaciju majke.
- insomnia78
#297 Re: novi brak poslije starog...
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
Nedoumica2013
#298 Re: novi brak poslije starog...
Jel to ovo ozbiljno?XOX100 wrote:Opravdavam.Nedoumica2013 wrote:@XOX100 opravdavaš li nasilje u porodici, da li se i to mora trpjeti da bi djeca odrastala u braku?
Nasilje nije konstantan proces. Znam ljude koji su mlatili zene . Ali poslije 10 godina su docekali da ih zena tuce.
Puno ljudi su nestabilni ovako ili onako. Ali oni funkcionisu puno bolje kad su u braku nego bez njega.
Takodje mnogo zena provocira dok je ne udaris. Uzivaju u nekoj sado-mazo vezi. NJihov izbor, njihova nacin zivota. Vecina djece iz takvih brakova ne izlaze puno ostecena. Otac je taj koji mlati mater. Pa kad odrastu, otac ne smije zuknuti, jer sinovi onda uvijek stanu u odbranu majke. Tako da sinovi budu zastitari i nauce da postuju zene koje vide kao perzonifikaciju majke.
-
Mutivoda
#299 Re: novi brak poslije starog...
XOX100 wrote:Opravdavam.Nedoumica2013 wrote:@XOX100 opravdavaš li nasilje u porodici, da li se i to mora trpjeti da bi djeca odrastala u braku?
Jesi ti normalan ba?
-
XOX100
#300 Re: novi brak poslije starog...
Zaboravio sam napomenuti.
Vecina brakova gdje muz mlati zenu , imaju sinove. Odatle i dolazi moja teza.
Vecina brakova gdje muz slusa zenu, imaju kcerke.
U prijevodu, sto manje postujes zenu, uz to su vece sanse da dobijes sina.
( Koji ce te onda izmlatiti, jer mu nisi mamu postovao. )
Tako svemir funkcionise.
Nemojte mene krivit.
Vecina brakova gdje muz mlati zenu , imaju sinove. Odatle i dolazi moja teza.
Vecina brakova gdje muz slusa zenu, imaju kcerke.
U prijevodu, sto manje postujes zenu, uz to su vece sanse da dobijes sina.
( Koji ce te onda izmlatiti, jer mu nisi mamu postovao. )
Tako svemir funkcionise.
Nemojte mene krivit.