Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
- insomnia78
-
lajkujMe
#277 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Nikad vise necu poslati paket s pouzecem preko BH Poste nema vise smisla. Prodao neku igracku liku u Banja Luci on je dobio paket uredno za dva dana i platio je (usput ja platio 8 km postarine a on 4.5 km takse nidje veze). I tako znajuci iz proslog iskustva da ce pare stici kroz 2-3 dana ja uredno cekam 7 dana, i nemaa, odem do poste kazu cekajte jos heftu bile penzije ovo ono pa guzva, cekam ja i nemaaa. Opet ja u postu i oni sad hajmo mi potraznicu poslati reko haj, kad mi naplati 2 i kusur maraka za to
ja znaci shock naplacuju mi dodatno da bi mi nasle pare koji su oni zagubili???? I tako cekam heftu dodje poziv iz poste kao eto vratila se potraznica hajte vi ovamo. Ja tamo kaze eto kao jeste paket uredno stigao, pare uplacene i jednostavno izgubljena uputnica ili sta vec i nestale pare... kazu evo napisi sad zahtjev za isplatu sredstava. Haj srecom nisu mi naplatili to kazew brzo je to gotovo evo 6 dana kasnije nigdje postara i mojih para.
Sve ukupno cekam od 28.10.2015 na svoje pare

Sve ukupno cekam od 28.10.2015 na svoje pare
- Ratoborna Gljiva
#278 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
ja mislio poslat poštom nešto preporučeno, tehnička stvarčica sad si me sjebo totalnolajkujMe wrote:Nikad vise necu poslati paket s pouzecem preko BH Poste nema vise smisla. Prodao neku igracku liku u Banja Luci on je dobio paket uredno za dva dana i platio je (usput ja platio 8 km postarine a on 4.5 km takse nidje veze). I tako znajuci iz proslog iskustva da ce pare stici kroz 2-3 dana ja uredno cekam 7 dana, i nemaa, odem do poste kazu cekajte jos heftu bile penzije ovo ono pa guzva, cekam ja i nemaaa. Opet ja u postu i oni sad hajmo mi potraznicu poslati reko haj, kad mi naplati 2 i kusur maraka za toja znaci shock naplacuju mi dodatno da bi mi nasle pare koji su oni zagubili???? I tako cekam heftu dodje poziv iz poste kao eto vratila se potraznica hajte vi ovamo. Ja tamo kaze eto kao jeste paket uredno stigao, pare uplacene i jednostavno izgubljena uputnica ili sta vec i nestale pare... kazu evo napisi sad zahtjev za isplatu sredstava. Haj srecom nisu mi naplatili to kazew brzo je to gotovo evo 6 dana kasnije nigdje postara i mojih para.
Sve ukupno cekam od 28.10.2015 na svoje pare![]()
![]()
-
channel10
#279 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Imate privatne postanske sluzbe ili kako se vec zovu. Ne znam zasto uopste sa ciganima imate posla.
-
lajkujMe
#280 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ratoborna Gljiva wrote:ja mislio poslat poštom nešto preporučeno, tehnička stvarčica sad si me sjebo totalnolajkujMe wrote:Nikad vise necu poslati paket s pouzecem preko BH Poste nema vise smisla. Prodao neku igracku liku u Banja Luci on je dobio paket uredno za dva dana i platio je (usput ja platio 8 km postarine a on 4.5 km takse nidje veze). I tako znajuci iz proslog iskustva da ce pare stici kroz 2-3 dana ja uredno cekam 7 dana, i nemaa, odem do poste kazu cekajte jos heftu bile penzije ovo ono pa guzva, cekam ja i nemaaa. Opet ja u postu i oni sad hajmo mi potraznicu poslati reko haj, kad mi naplati 2 i kusur maraka za toja znaci shock naplacuju mi dodatno da bi mi nasle pare koji su oni zagubili???? I tako cekam heftu dodje poziv iz poste kao eto vratila se potraznica hajte vi ovamo. Ja tamo kaze eto kao jeste paket uredno stigao, pare uplacene i jednostavno izgubljena uputnica ili sta vec i nestale pare... kazu evo napisi sad zahtjev za isplatu sredstava. Haj srecom nisu mi naplatili to kazew brzo je to gotovo evo 6 dana kasnije nigdje postara i mojih para.
![]()
Vjeruj mi bolje ti je slati kurirskom sluzbom (euroexpress, 24 vip i drugi) jer nema ovih sranja kao u posti vrijedi doplatiti eto 5-6 km pa da to bude profesionalno a ne ovako..
-
lajkujMe
#281 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Update danas evo 8.12.2015 god. Paket poslan 28.10.2015. Mojih para jos nema od BH poste, jucer napravio frku u posti nista postigao nisam 
-
lajkujMe
#282 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Dupli sorrylajkujMe wrote:Update danas evo 8.12.2015 god. Paket poslan 28.10.2015. Mojih para jos nema od BH poste, jucer napravio frku u posti nista postigao nisam
-
Hakiz
#283 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Sticajem okolnosti bavim se stvarima koje zahtijevaju čest uvoz, jer ono šta mi treba niko u BiH ne prodaje.lajkujMe wrote:Ratoborna Gljiva wrote:ja mislio poslat poštom nešto preporučeno, tehnička stvarčica sad si me sjebo totalnolajkujMe wrote:Nikad vise necu poslati paket s pouzecem preko BH Poste nema vise smisla. Prodao neku igracku liku u Banja Luci on je dobio paket uredno za dva dana i platio je (usput ja platio 8 km postarine a on 4.5 km takse nidje veze). I tako znajuci iz proslog iskustva da ce pare stici kroz 2-3 dana ja uredno cekam 7 dana, i nemaa, odem do poste kazu cekajte jos heftu bile penzije ovo ono pa guzva, cekam ja i nemaaa. Opet ja u postu i oni sad hajmo mi potraznicu poslati reko haj, kad mi naplati 2 i kusur maraka za toja znaci shock naplacuju mi dodatno da bi mi nasle pare koji su oni zagubili???? I tako cekam heftu dodje poziv iz poste kao eto vratila se potraznica hajte vi ovamo. Ja tamo kaze eto kao jeste paket uredno stigao, pare uplacene i jednostavno izgubljena uputnica ili sta vec i nestale pare... kazu evo napisi sad zahtjev za isplatu sredstava. Haj srecom nisu mi naplatili to kazew brzo je to gotovo evo 6 dana kasnije nigdje postara i mojih para.
![]()
Vjeruj mi bolje ti je slati kurirskom sluzbom (euroexpress, 24 vip i drugi) jer nema ovih sranja kao u posti vrijedi doplatiti eto 5-6 km pa da to bude profesionalno a ne ovako..
Jednom sam trebao dobiti pošiljku stvari kupljenih u Hrvatskoj putem InTime. Takve su gluposti pravili sa stvarima koje su već dovezli u Sarajevo, da je na kraju sa prodavcem dogovoreno da se pošiljka vratia u Hrvatsku, prodavac je onda poslao poštom i stigla je. InTime nikada više što se mene tiče.
Druga pošiljka došla putem 24sata. Plaćanje pouzećem. Prvo dok sam se sa likom koji dovozi dogovrio kada i gdje da dođe, pa onda nije lik koji je dovezao htio da dođe pred stan, ja sišao. Pa onda nije imao da vrati kusur. Sažalio sam se, ali trebao sam vratiti pošiljku i napisati eMail i prodavcu i rukovodstvu 24sata da nisam preuzeo pošiljku zbog radnika koji ju je dovezao. Drugi put neću šutjeti, ja od sažaljenja da ne bih nekom ugrozio posao, treba da trpim da me taj kojem čuvam posao zajebava. Kako kažu, jednom te zajebu, oni su krivi, drugi put te zajebu, sam si kriv.
Nisu ni te kurirske službe, barem naše, puno bolje od pošte. Prednost je što teško da će ukrasti pošiljku ili je izgubiti, vrijeme dostave, ali odnos prema korisnicima je arogantan kao i kod ovih u pošti. Čak sam u pošti imao i dobra iskustva. U više od 15 godina nikada mi ništa nije nestalo. Jeste nekada dugo trajalo da dođe, jeste jednom greškom otišlo na primjer u Bugarsku (ljudi pogrešno protumačili BA kao Bugarska umjesto BiH) pa se moralo čekati da se vrati iz Bugarske i dođe ovdje, ali, na kraju, sve sam dobio. Niti je ikada nestalo nešto šta sam ja slao drugima.
Doduše, to su sve bili veliki paketi sa robom koja se ne može baš tako prodavati na PIK-u jer je specifična, pa je lako skontati da je najvjerovatnije ukradena, a i dimenzije baš ne daju sa se ukrade i stavi u džep ili tašnu.