Ma odgovori mu neka ide i provjeri.Nasao osanke to pitatinasa wrote:Dosadan simozel ovako
Islam - pitanja i odgovori
-
kerima1
#276 Re: Islam - pitanja i odgovori
- zagortenej
#277 Re: Islam - pitanja i odgovori
stvarno?nasa wrote:Dosadan simozel ovako
- irac300
#278 Re: Islam - pitanja i odgovori
Lijep insan je lijep insan. Mislim da nije poenta u tome, nego u ''imitiranju'' Muhameda. Čemu to? Sve k'o fol, nema šansi da se u islamu forsira kult ličnosti, a ovamo, Muho ušio Titu po svim aršinima. Nosio poslanik bradu, pa je sunet da svaki musliman isto radi. Eno onaj u S. Koreji naredio da svi imaju zurku k'o on, ako ne k'o on, onda moRe k'o njegov babo ili dedo. De ba... Reci brate, Muho nam je pejgamber, a ne sve nešto umotano u celofan. Što niko ne nosi štapinu, kakav je nosio Abraham/Ibrahim? Čoj'k i more s njim razdvoji? Zato što nije Arapin. Muho je jedini Arapin od svih poslanika koji se spominju u islamu, otuda tolika fasciniranost dotičnim, što meni i nije ništa čudno, čovjek je osnovao novi kult, novi pokret, novu vjeru. Ovi ostali se spominju reda radi, jer su prepisani od Židova. Zato nikada nećeš vidjeti proteste ako neko napravi karikaturu Isusa, Ibrice, Muse... da ne spominjem da se prepiše koji modni trend od dotičnih kroz sunet. A ovamo, k'o biva, svi su poslanici. Jašta. Sve neka demagogija i šupljiranje.
- nasa
#279 Re: Islam - pitanja i odgovori
Kako ce kroz sunet oponosati druge poslanike, kad suneti i jeste sve o Muhamedu ali dobro, shvatam da ne kontate te finesse u vjeri...
Kako god bilo @irac, red bi bilo i reci da nikad neces vidjeti ni da musliman ismijavaju nijednog poslanika, sasvim korektno...
A ne mozes im zamjeriti vezanost za Muhameda, cak i sam prepoznajes neke moguce razloge.
Ako postoje problem oko hadisa i suneta onda su oni cisto vjersko pitanje.
Na forumu je tesko odgonetnuti zasto neko nesto pise, imas ljudi koji odbacuju hadise kao @kroskica, imas masu iz drugih pravaca koji iz drugih razloga prozivaju po hadisima itd.tako da citava prica tesko da ce imati neki ozbiljniji osvrt, a moglo bi se i trebalo...Ali stavi se ti u poziciju par vjernika koji imaju kapacitet da odgovore, da li bi stvarno sebi dao truda, a da s druge strane dobijes slikice i doskoccice o obrvama....Helem, imas nesto i pravo ali...mozda nekom prilikom i bude ozbiljnija tema.
Kako god bilo @irac, red bi bilo i reci da nikad neces vidjeti ni da musliman ismijavaju nijednog poslanika, sasvim korektno...
A ne mozes im zamjeriti vezanost za Muhameda, cak i sam prepoznajes neke moguce razloge.
Ako postoje problem oko hadisa i suneta onda su oni cisto vjersko pitanje.
Na forumu je tesko odgonetnuti zasto neko nesto pise, imas ljudi koji odbacuju hadise kao @kroskica, imas masu iz drugih pravaca koji iz drugih razloga prozivaju po hadisima itd.tako da citava prica tesko da ce imati neki ozbiljniji osvrt, a moglo bi se i trebalo...Ali stavi se ti u poziciju par vjernika koji imaju kapacitet da odgovore, da li bi stvarno sebi dao truda, a da s druge strane dobijes slikice i doskoccice o obrvama....Helem, imas nesto i pravo ali...mozda nekom prilikom i bude ozbiljnija tema.
- zagortenej
- irac300
#281 Re: Islam - pitanja i odgovori
To ih ne pravda od istine da im nisu svi poslanici podjednaki. Tj. neki (jedan) je jednakiji od ostalih. A to daje drugačiju sliku o islamu od onog kakvim ga vi želite predstaviti.
Edit
Slažem se da je nekada teško povesti neku normalnu raspravu sa konkretnim argumentima, a da neko ne upadne sa smješkićima. Ima ih na obje strane, i sam sam ponekad to radio.
Edit
Slažem se da je nekada teško povesti neku normalnu raspravu sa konkretnim argumentima, a da neko ne upadne sa smješkićima. Ima ih na obje strane, i sam sam ponekad to radio.
- apsidejzi
#282 Re: Islam - pitanja i odgovori
A Koncita?m_l wrote:Brada je muskarcima fitra(prirodnost), kao sto je nepostojanje iste kod zena fitra - ljepota.
-
m_l
#283 Re: Islam - pitanja i odgovori
Fitra-------->Fitna 
- nasa
#284 Re: Islam - pitanja i odgovori
Evo da ne bude da mi je onako duhnulo da budem bezobrazna...Ti si i ranije pisao, razmijenili smo neke osvrte ali sam kontala da si isto kao @diwan raspolezen samo da kritikujes.OK, takvi halovi vas uhvatili, kontam...sta god da ti odgovorim tebi je isto, napisala ja fakat ozbiljno obrazlozenje ili dosadan si, jer ti si u folu da se suprostavljas...eh da takvih ko ti nije jos metar na forumu mozda bih ja imala i zivce za to...zagortenej wrote:stvarno?nasa wrote:Dosadan simozel ovako
- nasa
#285 Re: Islam - pitanja i odgovori
apsidejzi wrote:A Koncita?m_l wrote:Brada je muskarcima fitra(prirodnost), kao sto je nepostojanje iste kod zena fitra - ljepota.
E fakat Koncita....
- zagortenej
#286 Re: Islam - pitanja i odgovori
izvini, ali ništa te nisam razumionasa wrote:Evo da ne bude da mi je onako duhnulo da budem bezobrazna...Ti si i ranije pisao, razmijenili smo neke osvrte ali sam kontala da si isto kao @diwan raspolezen samo da kritikujes.OK, takvi halovi vas uhvatili, kontam...sta god da ti odgovorim tebi je isto, napisala ja fakat ozbiljno obrazlozenje ili dosadan si, jer ti si u folu da se suprostavljas...eh da takvih ko ti nije jos metar na forumu mozda bih ja imala i zivce za to...zagortenej wrote:stvarno?nasa wrote:Dosadan simozel ovako
ali ne moras objasnjavati, nije ni bitno.
- Capajebo
#287 Re: Islam - pitanja i odgovori
U slobodnom prevodu, ne pitas da bi dobio odgovor, nego da podjebajes ljude po ovom pdf smatrajuci sebe nekim ultrapametnim insanom koji je zajeb'o i Ajnstajna u inteligenciji. A u stvarnosti pokazujes sustu suprotnost.zagortenej wrote: izvini, ali ništa te nisam razumio
- zagortenej
#288 Re: Islam - pitanja i odgovori
a ko si sad ti? neki skriveni obožavatelj?Capajebo wrote:U slobodnom prevodu, ne pitas da bi dobio odgovor, nego da podjebajes ljude po ovom pdf smatrajuci sebe nekim ultrapametnim insanom koji je zajeb'o i Ajnstajna u inteligenciji. A u stvarnosti pokazujes sustu suprotnost.zagortenej wrote: izvini, ali ništa te nisam razumio
edit: a znam,onaj što sluša ewlakija
- Capajebo
#289 Re: Islam - pitanja i odgovori
Udvarac tacnijezagortenej wrote:a ko si sad ti? neki skriveni obožavatelj?Capajebo wrote:U slobodnom prevodu, ne pitas da bi dobio odgovor, nego da podjebajes ljude po ovom pdf smatrajuci sebe nekim ultrapametnim insanom koji je zajeb'o i Ajnstajna u inteligenciji. A u stvarnosti pokazujes sustu suprotnost.zagortenej wrote: izvini, ali ništa te nisam razumio
edit: a znam,onaj što sluša ewlakija
- zagortenej
#290 Re: Islam - pitanja i odgovori
i ajnstajn nije bio musliman,tako da ne moze biti uzor 
- Capajebo
#291 Re: Islam - pitanja i odgovori
stvarno?zagortenej wrote:i ajnstajn nije bio musliman,tako da ne moze biti uzor
- zagortenej
#292 Re: Islam - pitanja i odgovori
tako kaže ulemaCapajebo wrote:stvarno?zagortenej wrote:i ajnstajn nije bio musliman,tako da ne moze biti uzor
- Capajebo
#293 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ulema kaze da Ajnstajn nije bio musliman? Zanimljivo.zagortenej wrote:tako kaže ulemaCapajebo wrote:stvarno?zagortenej wrote:i ajnstajn nije bio musliman,tako da ne moze biti uzor
- vazi
#294 Re: Islam - pitanja i odgovori
@nasa, to se kaze antiprotivannasa wrote:Evo da ne bude da mi je onako duhnulo da budem bezobrazna...Ti si i ranije pisao, razmijenili smo neke osvrte ali sam kontala da si isto kao @diwan raspolezen samo da kritikujes.OK, takvi halovi vas uhvatili, kontam...sta god da ti odgovorim tebi je isto, napisala ja fakat ozbiljno obrazlozenje ili dosadan si, jer ti si u folu da se suprostavljas...eh da takvih ko ti nije jos metar na forumu mozda bih ja imala i zivce za to...zagortenej wrote:stvarno?nasa wrote:Dosadan simozel ovako
Meni samo nije jasno, pored tolikih gorucih problema vezanih za islam, tumacenje i zivljenje/praktikovanje vjere, kako vam se da o laku za nokte, kosi, obrvama, bradi
- animals
#295 Re: Islam - pitanja i odgovori
Problem je u noktima i bradi..goruci..vazi wrote:
@nasa, to se kaze antiprotivan![]()
Meni samo nije jasno, pored tolikih gorucih problema vezanih za islam, tumacenje i zivljenje/praktikovanje vjere, kako vam se da o laku za nokte, kosi, obrvama, bradi![]()
- nasa
#296 Re: Islam - pitanja i odgovori
Kako ne znas, to je na internet vazan problem, nema veze sto u BiH imamo stotine salona za uredjivanje noktiju, obrva kako hoces, cupkanjem, koncem, bojenjem, indijskim iscrtavanjem vazno je da je da je on dosao spreman da se obracuna s zamisljenim potivnicimavazi wrote:@nasa, to se kaze antiprotivannasa wrote:Evo da ne bude da mi je onako duhnulo da budem bezobrazna...Ti si i ranije pisao, razmijenili smo neke osvrte ali sam kontala da si isto kao @diwan raspolezen samo da kritikujes.OK, takvi halovi vas uhvatili, kontam...sta god da ti odgovorim tebi je isto, napisala ja fakat ozbiljno obrazlozenje ili dosadan si, jer ti si u folu da se suprostavljas...eh da takvih ko ti nije jos metar na forumu mozda bih ja imala i zivce za to...![]()
Meni samo nije jasno, pored tolikih gorucih problema vezanih za islam, tumacenje i zivljenje/praktikovanje vjere, kako vam se da o laku za nokte, kosi, obrvama, bradi![]()
-
prenosnik
#297 Re: Islam - pitanja i odgovori
Bila jednom cetvorica po imenu Svatko, Netko, Bilotko i Nitko.
Trebalo je obaviti jedan vrlo vazan posao i Svatko je mislio da ce ga Netko obaviti.
Bilotko je to mogao uciniti, a Nitko nije htio.
Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilotko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne zeli obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije ucinio ono sto je mogao napraviti Bilotko.
Trebalo je obaviti jedan vrlo vazan posao i Svatko je mislio da ce ga Netko obaviti.
Bilotko je to mogao uciniti, a Nitko nije htio.
Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilotko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne zeli obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije ucinio ono sto je mogao napraviti Bilotko.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 12:19, edited 1 time in total.
- animals
#298 Re: Islam - pitanja i odgovori
Mislim da nije problem u Islamu, vec u Arapima i njihovim zivotnim svatanjima..
- ioannes
#299 Re: Islam - pitanja i odgovori
pitanje za teologe/teologkinje
kakvo je stajaliste Islama u vezi grijeha?
kaze se da je Allah milostiv i da grijesi sami po sebi ne znace necije iskljucivanje iz vjere itd.
u katolicanstvu napr. postoji instrument ispovijesti,
kako se to kod muslimana prakticira?
kakvo je stajaliste Islama u vezi grijeha?
kaze se da je Allah milostiv i da grijesi sami po sebi ne znace necije iskljucivanje iz vjere itd.
u katolicanstvu napr. postoji instrument ispovijesti,
kako se to kod muslimana prakticira?
- nasa
#300 Re: Islam - pitanja i odgovori
E moja ti...nema ti takvih ovdje, ovdje samo forumasi