Pa je.bo ja sebe ako mu ne bi spomenik digli da mogu...kiligonzales wrote:Ako je bio mafija i od mafije poginuo, koji ga kurac onda zalite?dustaban wrote:Krv ti yebem, dze ode ova rasprava - opravdava se preventivno (podmuklo, svirepo, bez sudjenja...) ubijanje covjeka jer je svasta prico!
Pojedinci ocito zale sto se takva praksa ne praktikuje i na forumu!
Ako je bio izdajnik i poginuo od ruku dojucerasnjih drugova iz rova koji ga kurac opet zalite?
Nije frajer Srdjan Aleksic, da ga neko treba spominjati po dobru i oplakivati...
Ubistvo Vlade Santica
-
invincible1921
#276 Re: Ubistvo Vlade Santica
- It_is_a_Leclerc
#277 Re: Ubistvo Vlade Santica
Ima. Meni konkretno su sveti ljudi koji su ginuli za ovu državu, koji su spašavali živote našeg naroda, i kojih više nema među živima, a njihove sudbine su nerasvjetljene, mutne, a oni koji su ih ubili danas su slobodni ljudi.Maraschino wrote:+1Skijaš wrote:To je već Radončićeva propaganda kriminalizacije čelnih ljudi odbrambenog sistema države.It_is_a_Leclerc wrote:Samo dva mjeseca kasnije gine dr. Irfan Ljubijankić pod okolnostima klasičnog atentata, a pet mjeseci kasnije i drugi omiljeni Krajišnik - Izet Nanić - izgubit će glavu.
Zašto nijedan od ovih slučajeva nije dobio svoj epilog. Zašto počinioci, ma ko oni bili, nisu pronađene i kažnjeni? Odgovore znaju oni koji vedre i oblače pravosuđem u ovoj zemlji. I neka im je na čast, i na sramotu.
Otisao je predaleko. Kritikuje jednu politicku opciju za opstrukcije na deset puta gori nacin.
Ima li vam ista sveto.
Evo, npr. konkretno u slučaju Irfana Ljubijankića, postoji spisak sa 11 ljudi, koje je Mile Martić odlikovao za "rušenje helikoptera". Njih pet sada, u ovom momentu, živi u BiH, a navodno su počinili ratni zločin i ubili ministra vanjskih poslova BiH koji se vozio helikopterom UNPROFOR-a. Zašto niko nije te ljude pozvao, ispitao, pitao ko im je naredio da to rade... Zašto niko nikad neće biti zatvoren za taj zločin? Jel vi vidite kakvi su propusti i kakve su rupe u tom slučaju? I to je samo jedan u moru.
Najbolji način da se stavi tačka i da se za vijeke vijekova okončaju špekulacije o bilo kojem od ovih slučajeva je da se pronađu odgovorni, ma ko oni bili. Aktivnosti duboke države u Bošnjaka da se sve zataška meni govore da neko to ne želi.
-
kiligonzales
#278 Re: Ubistvo Vlade Santica
Ovi UZPeovci kako ih rado zovem, nimalo nisu realni, oni bi i danas svasta, ali im se ne moze.invincible1921 wrote:Pa je.bo ja sebe ako mu ne bi spomenik digli da mogu...kiligonzales wrote:Ako je bio mafija i od mafije poginuo, koji ga kurac onda zalite?dustaban wrote:Krv ti yebem, dze ode ova rasprava - opravdava se preventivno (podmuklo, svirepo, bez sudjenja...) ubijanje covjeka jer je svasta prico!
Pojedinci ocito zale sto se takva praksa ne praktikuje i na forumu!
Ako je bio izdajnik i poginuo od ruku dojucerasnjih drugova iz rova koji ga kurac opet zalite?
Nije frajer Srdjan Aleksic, da ga neko treba spominjati po dobru i oplakivati...
- Maraschino
#279 Re: Ubistvo Vlade Santica
Kakve to veze ima sa ovim slucajem?It_is_a_Leclerc wrote:
Ima. Meni konkretno su sveti ljudi koji su ginuli za ovu državu, koji su spašavali živote našeg naroda, i kojih više nema među živima, a njihove sudbine su nerasvjetljene, mutne, a oni koji su ih ubili danas su slobodni ljudi.
Evo, npr. konkretno u slučaju Irfana Ljubijankića, postoji spisak sa 11 ljudi, koje je Mile Martić odlikovao za "rušenje helikoptera". Njih pet sada, u ovom momentu, živi u BiH, a navodno su počinili ratni zločin i ubili ministra vanjskih poslova BiH koji se vozio helikopterom UNPROFOR-a. Zašto niko nije te ljude pozvao, ispitao, pitao ko im je naredio da to rade... Zašto niko nikad neće biti zatvoren za taj zločin? Jel vi vidite kakvi su propusti i kakve su rupe u tom slučaju? I to je samo jedan u moru.
Najbolji način da se stavi tačka i da se za vijeke vijekova okončaju špekulacije o bilo kojem od ovih slučajeva je da se pronađu odgovorni, ma ko oni bili. Aktivnosti duboke države u Bošnjaka da se sve zataška meni govore da neko to ne želi.
Imas podatke, indicije za nesto, prijavi to SIPI, krimolovcima, bilo kome. Ne mogu bas svi sve skrivati. Neko ce pokrenuti stvari sa mrtve tacke.
Za sve je tebi kriva SDA a nisu oni svo vrijeme na vlasti. Bilo je tu rotacija i opet se nista nije desavalo. Na kraju krajeva, Tuzilastvo i Sud BiH drze drugi. Mislim da je jedno vrijeme po svim nivoima pravdu drzali Hrvati.
Puno insinuacija iznosis za Santica, Ljubijankica i Nanica. Mislim da to nije fino. Zbunjujes manje informisane forumase.
- Skijaš
#280 Re: Ubistvo Vlade Santica
Kao što rekoh, to je Radončićeva velikosrpska propaganda kojom se pokušava kriminalizirati armijski vrh. Ja sam na ovoj temi podržao kažnjavanje Šantićevog ubistva i to je sve što ti i ja možemo uraditi. Teze o dubokoj državi, teorije zavjere i slično imaju svoje mjesto na stranicama Avaza i drugih tabloida.It_is_a_Leclerc wrote:Najbolji način da se stavi tačka i da se za vijeke vijekova okončaju špekulacije o bilo kojem od ovih slučajeva je da se pronađu odgovorni, ma ko oni bili. Aktivnosti duboke države u Bošnjaka da se sve zataška meni govore da neko to ne želi.
- It_is_a_Leclerc
#281 Re: Ubistvo Vlade Santica
Ja mislim da nije fino i da neko ubije ministra vanjskih poslova, a da ga niko ne upita ni za zdravlje, pa taman on bio i Martićev četnik 22 godine kasnije. Ali dobro... Možda to ipak ne zbunjuje manje informisane forumaše.Maraschino wrote:Kakve to veze ima sa ovim slucajem?It_is_a_Leclerc wrote:
Ima. Meni konkretno su sveti ljudi koji su ginuli za ovu državu, koji su spašavali živote našeg naroda, i kojih više nema među živima, a njihove sudbine su nerasvjetljene, mutne, a oni koji su ih ubili danas su slobodni ljudi.
Imas podatke, indicije za nesto, prijavi to SIPI, krimolovcima, bilo kome. Ne mogu bas svi sve skrivati. Neko ce pokrenuti stvari sa mrtve tacke.
Za sve je tebi kriva SDA a nisu oni svo vrijeme na vlasti. Bilo je tu rotacija i opet se nista nije desavalo. Na kraju krajeva, Tuzilastvo i Sud BiH drze drugi. Mislim da je jedno vrijeme po svim nivoima pravdu drzali Hrvati.
Puno insinuacija iznosis za Santica, Ljubijankica i Nanica. Mislim da to nije fino. Zbunjujes manje informisane forumase.
Ako vi mislite da pravosudni sistem u ovoj džungli od države uistinu funkcioniše po principu - ministri određuju koga će procesuirati - pa vi ste onda još i gori od tih manje informisanih. Današnja situacija sa strankom koja preko saopćenja za javnost puca u koljena pravnoj državi treba da otvori oči svima koji ih imaju.
- It_is_a_Leclerc
#282 Re: Ubistvo Vlade Santica
I ja sam podržao kažnjavanje Šantićevog i svih drugih nerazjašnjenih ubistava u Krajini, pod svaku cijenu.Skijaš wrote:Kao što rekoh, to je Radončićeva velikosrpska propaganda kojom se pokušava kriminalizirati armijski vrh. Ja sam na ovoj temi podržao kažnjavanje Šantićevog ubistva i to je sve što ti i ja možemo uraditi. Teze o dubokoj državi, teorije zavjere i slično imaju svoje mjesto na stranicama Avaza i drugih tabloida.It_is_a_Leclerc wrote:Najbolji način da se stavi tačka i da se za vijeke vijekova okončaju špekulacije o bilo kojem od ovih slučajeva je da se pronađu odgovorni, ma ko oni bili. Aktivnosti duboke države u Bošnjaka da se sve zataška meni govore da neko to ne želi.
Samo što mi se, i dalje, nekako čini da to institucije u ovoj državi baš nikako ne žele da urade.
-
kiligonzales
#283 Re: Ubistvo Vlade Santica
Ne nasjedajte na ovu pricu da je Atif odgovoran za smrt ovih ljudi jer to je laznjak gori od price o Markalama.Skijaš wrote:Dakle, Šantić, Ljubijankić i Nanić su ubijeni odlukom Atifa Dudakovića ? Da ? Ne ?It_is_a_Leclerc wrote:Pa dobro. Kad isključimo mogućnost da imamo mozak, oči, uši, sposobnost razuma i elementarno poznavanje okolnosti, takva tvrdnja se čini čak i mogućom. No, kako to nije slučaj i kako se o spomenutim događajima ipak valja informisati iz zvanične dokumentacije i izjava aktera, a ne sa stranica dnevne štampe, bojim se da ću biti prinuđen vašu izjavu smatrati gotovo neumjesnom.Skijaš wrote:
To je već Radončićeva propaganda kriminalizacije čelnih ljudi odbrambenog sistema države.
- It_is_a_Leclerc
#284 Re: Ubistvo Vlade Santica
Pa gdje sam ja napisao da je odgovoran, Bog te na pravi put okrenuo ?kiligonzales wrote:
Ne nasjedajte na ovu pricu da je Atif odgovoran za smrt ovih ljudi jer to je laznjak gori od price o Markalama.
Ja razumijem da ima ljudi, pa im zaključci ne idu. Božije davanje. Al' da ima ljudi kojima je i čitanje rečenica i njihova reprodukcija problem, e to su za mene - novi momenti.
- jao_situacije
#285 Re: Ubistvo Vlade Santica
eno sad dudaković pobio ljude
alija postavio bombu na markale
hanka paldum držala konc logore
ševe granatirale sve živo
lavovi pojeli djecu
zelene beretke..... (nešto)
ima li još nešto da sam zaboravio
lavovi pojeli djecu
- Skijaš
#286 Re: Ubistvo Vlade Santica
Kolega je to napisao u komentaru kojim hvali tvoje analitičke sposobnosti, a ja htio da ti pojasniš, pa zato onako direktno pitanje, da ili ne. Pitanje na koje nisi odgovorio.It_is_a_Leclerc wrote:Pa gdje sam ja napisao da je odgovoran, Bog te na pravi put okrenuo ?kiligonzales wrote:
Ne nasjedajte na ovu pricu da je Atif odgovoran za smrt ovih ljudi jer to je laznjak gori od price o Markalama.![]()
- zunazu
#287 Re: Ubistvo Vlade Santica
Ima, da bi Bakir OPET klao Srbe.jao_situacije wrote:eno sad dudaković pobio ljude
lavovi pojeli djecu
-
kiligonzales
#288 Re: Ubistvo Vlade Santica
Nije se ticalo tebe, nego te teme da se armijsko rukovodstvo optuzi za smrt pomenutih.It_is_a_Leclerc wrote:Pa gdje sam ja napisao da je odgovoran, Bog te na pravi put okrenuo ?kiligonzales wrote:
Ne nasjedajte na ovu pricu da je Atif odgovoran za smrt ovih ljudi jer to je laznjak gori od price o Markalama.![]()
Ja razumijem da ima ljudi, pa im zaključci ne idu. Božije davanje. Al' da ima ljudi kojima je i čitanje rečenica i njihova reprodukcija problem, e to su za mene - novi momenti.
-
kiligonzales
#289 Re: Ubistvo Vlade Santica
Aj sto Srbo-cetnici i Hrvato-uje furaju tu pricu, jbg nego sto kod nas ima tih budala tipa "Seferovog sina" i njegove Drzavne tajne, pa do onoga Fahre preslije i kuvarice kafa iz ratnog predsjednistva, gdje se hladno za svasta nesto optuzi vrh drzave...zunazu wrote:Ima, da bi Bakir OPET klao Srbe.jao_situacije wrote:eno sad dudaković pobio ljude
lavovi pojeli djecu
Samo njegov stari ispadne castan, a svi ostali prljavi, a ljudi poput rahmetli Arifa Pasalica ili Jove Divjaka ga zvali kabinetskim generalom
-
kiligonzales
#290 Re: Ubistvo Vlade Santica
Armijsko rukovodstvo kada je krenulo zavoditi disciplinu ARBIH, prvo koga je dohvatilo bili su komadanti kriminalci po Sarajevu koji su mislili da se po Sarajevu mogu ponasati kao da je grad njihov, onda su zavodili red po Konjicu i Jablanici, pa tako redom po gradovima.Skijaš wrote:Nema potrebe za izjednačavanjem strana, pogotovo ne na ovoj temi. Takve floskule ne bi prošle ni na temi o Kazanima. Brojevi sve govore, brojevi ubijenih civila, brojevi ubijenih vojnika, brojevi silovanih žena, itd itd. To su činjenice, a to tvoje je teatralnost.hrasno38 wrote:Prekomplikovano je sve to da bi se donsili jednostrani zakljucici jer nema tu niko cist i nicije maslo nije za Ramazana!!!
-
Fudo387
#291 Re: Ubistvo Vlade Santica
Ima.jao_situacije wrote:eno sad dudaković pobio ljude
lavovi pojeli djecu
Hamdo je rokno Zorana Djindjica.
-
RtrnOfSalisbury
#292 Re: Ubistvo Vlade Santica
menimije najbolje kad je hamdibeg davo iskaz na sudu: mora da je vako bilo: jebga druze sudija, popilo se malo, sve pjano, rat je znas kako je, ja bi reko sve sto znam da znam al ne znam nista, ne sjecam se nicega, lose vino, brlja, zaspo ko klada bas kad je santic nesto, ako se sjetim necega javicu. haman ko ona knjiga sto je o djej simpson napiso: if aj didit 
- ovo_malo_duse
#293 Re: Ubistvo Vlade Santica
Naci ce nesto ili nekog svjedoka koji ce svata napricat za par stoja kao i Naseru ili kao i ovima u Konjicu na dnevniku kriminalca i ludzaka par exelance koji bi mater prodao da njegovo dupe malo odahne, bitno je da imaju nesto.kiligonzales wrote:Na cemu ce graditi slucaj? Bas me zivo zanima na kakvim dokazima. :Ddječak sa šibicama wrote:Zlocinci ce biti kaznjeni, konacno.
Bitno im je da se izbalansira prica svi smo isti. Mogu tu pricu prodat samo Anti Arijevcu i/ili Milojku bre od Prkacin srpskom dobrovoljcu.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#294 Re: Ubistvo Vlade Santica
a rušenje mosta u Mostaru? bile tri kamere, sve režirano ...jao_situacije wrote:eno sad dudaković pobio ljude
lavovi pojeli djecu
a ne mora to sad pošto je legitiman vojni cilj da da
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#295 Re: Ubistvo Vlade Santica
Šantić nije nikakav civil, čist kao suza, ubijen jer je druge nacionalnosti.
On je vojno lice, igrao je igre sa pogrešnim ljudima u pogrešno vrijeme. Predstavljati ovaj slučaj kao neki krik za pravdom
nevine žrtve je u najamanju ruku neozbiljno.
On je vojno lice, igrao je igre sa pogrešnim ljudima u pogrešno vrijeme. Predstavljati ovaj slučaj kao neki krik za pravdom
nevine žrtve je u najamanju ruku neozbiljno.
-
Novak20
#296 Re: Ubistvo Vlade Santica
Znam dobro šta si napisao.invincible1921 wrote:Kao prvo napiso sam da su ga trebali ufatiti i osudit...u ratnim okolnostima samo za trecinu onoga za sta je mogo bit osudjen kazna bi bila metak u celo...ne znam sta bi ti ocekivo ? Da ga oslobode? Da se brani na sobodeNovak20 wrote:Uz ovakvo shvatanje prava, pravde i morala daleko ćemo dogurati. Ubicama ordenje, ubijenom pljuvanje bez mogućnosti da se brani pred sudom.invincible1921 wrote:Ljudi koji su ga ubili trebaju dobit orden, a ne optuznice...Zali Boze sto nije priveden pa osuđen...na smrt naravno
Za Tigra svi znaju ko je i sta je...ali brate ako nema dokaza pustite ga vise na miru za Santica ganjajte ga za kriminal imo bi djela ko Branko Copic. Jbt koji je ovo peti put da ga privode i nista...
Koliko je go.vno bio Santic ne bi se zacudio i da su Hrvati platili da ga se rokne. Pa jbt nesto general HVO-a i nikos se nije ni okrenuo![]()
Aferim ljudino.
http://dnevnik.ba/vijesti/muselimovic-u ... tni-zlocin
Misliš da znaš zašto je Šantić mogao biti osuđen, a ne razmišljaš zašto mu nisu sudili nego ga ubili kao kriminalci u uniformi.
Imao sam davno priliku da čitam presudu čovjeku koji je 1945. pokušao da otruje poljski kazan lokalnom partizanskom odredu šarolikog sastava. Prijeki Sud, potpisi, pečat na presudi i metak u čelo. Ljudi se borili da zajedno opstanu, oslobode državu i da ostane trag kao odgovor na moguća pitanja poslije rata.
Ovde se i dan danas svi bore za svoj narod - etniju rušeći bilo kakvu moralnu vrlinu i povjerenje. Lažima, zataškavanjima, podvalama, licemjerjem, ismijavanjem....nije bitno.
Zato i jeste ovako, a biće sve gore.
- Haris.ba
#297 Re: Ubistvo Vlade Santica
Slažem se da je tegoba tužilaštvu ovo dokazivati kao ratni zločin.Max Bunker wrote:Vidim da se neko još ovo pita na ovoj temi a isto je izvalio i Muselimović.Haris.ba wrote:Ubistvo - protivpravno lišavanje života.
Poslije ukidanja smrtne kazne kod nas (mislim 1994.), jedino pravno dopušteno lišavanje života jeste u borbi.
Šta god da je - nema opravdanja kada nekoga se ubije. Naročito ako taj neki je bio zarobljenik. I da je taj zarobljenik najveći zločinac, kada je zarobljen - vodi se na sud.
Ne postoji ZLOČIN IZ NUŽDE.
Ko opravdava zločin, je sutra potencijalni zločinac. A svakako hulja od čovjeka.
P.S.
Nadam se da će doći do podizanja optužnice, i da optuženi će imati advokate - pa nek se brane.
A mene samo zanima hoće li se zločin prekvalifakovati u ratni zločin.
Da sada ne vazim naširoko i nadaleko, ovo ne može biti ratni zločin jer nije bilo rata između Ar BiH i HVO-a u datom trenutku.
Otprilike kao kada bi pripadnik MUP-a BiH 1992.godine ubio pripadnika HOS-a u centru Sarajeva.
Dakle, kratko i laički rečeno-ne postoje obilježja djela (neophodne okolnosti) da bi ovo sa Šantićem bio ratni zločin.
I ja bih bio zadovoljan da i idu samo sa ubistvom, ako se na kraju dođe do ubica.
Ali, po onome što javnost zna - ovo nije "klasično" ubistvo. I treba sve okolnosti na kraju pustiti u javnost.
- Rampage
#298 Re: Ubistvo Vlade Santica
Vlado manje - više, jedan k'o nijedan...
Šta ćemo mi s onolikim nedužnim četnicima koji izginuše u opsadi Bihaća, ko će za njih odgovarati?
Ako već ima pravne države....
Šta ćemo mi s onolikim nedužnim četnicima koji izginuše u opsadi Bihaća, ko će za njih odgovarati?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#299 Re: Ubistvo Vlade Santica
Nekom je lakse metar u dupe nego cenat u glavu.......mozes ti objasnjavat do zore ali kod nas generalno idopoklonstvo je dovedeno do savrsenosti i ako neko odluci da je neko svetac onda je to tako pa sve i da ga 100 sudova osudi. O ratnim istinama je isuvisno i pricati jer svako ima svoju pa cak i kada zna da je iskrivljena on se cvrstoi drzi nje. Niko nije rekao da je Dudakovic krivac za smrt ovo troje ljudi ali je dvoje ljudi o kojima pricalo poginulo tj ubijeno na teritoriji gdje je on bi BOG I BATINA a sto se tice dr Ljubijankica koliko se sjecam i znam bio je u vise nego solidnom sukobu sa pojedincima iz SDA Bihaca pa opet kazem koliko se sjecam da je i Pekic govorio kako je svaki put sa njim lutrija. Uzgrd Irfan je bio ljudina i extra covjek kao i njegov pratilac major Pekic!!! Za Vladu se sa sigurnoscu zna da je ubijen a kada nekoga ubiju u sokaku gdje si ti glavni baja onda naravno da si si ti prvi na listi...i naravno na kraju nikad istrazena do kraja pogibija istinskog heroja Izeta Nanica. Dakle Dudakovic je u startu kriv za ova dva slucaja jer su se desila na mjestu gdje ponavljam on bio BOG I BATINA ali niko normaln ne moze tvrditi niti reci da on stoji iza toga.It_is_a_Leclerc wrote:Pa gdje sam ja napisao da je odgovoran, Bog te na pravi put okrenuo ?kiligonzales wrote:
I sam Alija nije stajao iza mase stvare koje su mu radjene iza ledja i od kojih je nasa zemlja imala vise stete nego koristi. Tako da se uzalud trudis objasnjavati ljudima koji su stvorili neke svoje idole.
- Haris.ba
#300 Re: Ubistvo Vlade Santica
Otvori temu o ubistvima nedužnih četnika u opsadi Bihaća.Rampage wrote:Vlado manje - više, jedan k'o nijedan...
Ako su ubijeni - treba svaki ubica odgovarati.