Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#276 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by The 51st State »

Zeljo_do_groba wrote:http://fksinfo.com/assets/pictures/pres ... je_vel.jpg

Nema na cemu... :D

Tan: "Ne mozemo previse trositi"
"Necemo moci da zadrzimo sve najbolje igrace jer cemo biti prisiljeni da prodamo neke"

Moj zakljucak je da sve ide ka akademiji i mladim igracima i da oni preuzmu glavnu ulogu u timu i da se razvijaju za Cardiff ili eventualno neke druge klubove, a ocigledno se pare nece davati za nekakva malo jaca provjerena imena...
za dominaciju u regionu sasvim dovoljno...
alchak.ba

#277 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by alchak.ba »

"Necemo moci da zadrzimo sve najbolje igrace jer cemo biti prisiljeni da prodamo neke"

Moj zakljucak je da sve ide ka akademiji i mladim igracima i da oni preuzmu glavnu ulogu u timu i da se razvijaju za Cardiff ili eventualno neke druge klubove, a ocigledno se pare nece davati za nekakva malo jaca provjerena imena...
hvala na pojašnjenju i na brizi o nama.

Sto ti je rijet komšiluk.
limeni

#278 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by limeni »

@zeljodogroba
FK Sarajevo je skolski primjer da sa obrazovanim ljudima na pravoj poziciji moze doci do uspjeha pa makar to bilo i u BiH.
niko zelji nije kriv sto imaju nesposbnu upravu na celu sa muharemovicem, biscevicem i gredicem. i vi imate mogucnost da dodjete do para. mi imamo najbolju upravu u BiH, zato i ne cudi da smo uspjeli dovesti tana ovdje.
naravno da necemo sad dovoditi odmah igrace kao sto su misimovic i ronaldinho, nego cemo aBd pokupiti najbolje mlade talentovane igrace i uci u ligu evrope, njih prodavati za solidne pare i tako postati finansijski neovisni. kasnije mozes kupovati i te starije igrace ali nece to biti kod nas kao kod cityija ili psg-a gdje dodje seik mansur i ulozi milijardu eura za top igrace.
alchak.ba

#279 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by alchak.ba »

Zeljo_do_groba wrote:A kad kontate uci u ligu Evrope, sa kojim igracima, i kada mislite od tih omladinaca napraviti dobre igrace?
Ne mislimo igrati Evropu.
Ne zanima nas.
nebitan lik

#280 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by nebitan lik »

tako radi svaki pametan klub,imas dosta primjera! Kad ti prodas par igraca po dobroj cijeni,mozes poslije da radis sta hoces i da dominiras,jacina tima lezi u radu sa mladim igracima!
BadCopy

#281 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by BadCopy »

Jarane ovo je dugotrajan proces.Naviklo se kod nas sve za 5 mjeseci.Polako drug kroz par godina se mozda negdje i kvalifikujemo.za pocetak nam je dovoljno da nema ubleha u klubu,da nas ne izbacuju iz kupova ekipe poput Kukesija.Niko od nas ne zna sta ce se zapravo desiti ali je prica u startu lijepa.
34sf4drgu67d25

#282 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by 34sf4drgu67d25 »

Zeljo_do_groba wrote:A kad kontate uci u ligu Evrope, sa kojim igracima, i kada mislite od tih omladinaca napraviti dobre igrace?
Sabura, sacekaj par sedmica ;)
limeni

#283 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by limeni »

Stoji da imate najbolju upravu, kod Zelje je to malo drugacije, cijena bi bila makar 10-ak miliona KM veca zbog nekretnina + dugovi, itd. pa vas model i nije bas primjenjiv na nas...
pa eto ako budemo prvaci ove godine mozda odmah, ipak se ne brukamo svake godine u evropi kao neki :wink:
dovodit ce se igraci, mislis da bi bez tana doveli bilbiju, vuleta? polahko, dolazit ce igraci koji ce ovu ligu ucinit boljom nego sto jeste..pa gdje je onda taj s 10ak miliona, sta cekate? :D
nece druze moj kod vas niko investirati kad imate upravu kao sto smo je i mi imali prije nekoliko godina, znaci lopine..
The 51st State

#284 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by The 51st State »

Zeljo_do_groba wrote:
The 51st State wrote: za dominaciju u regionu sasvim dovoljno...
Budemo vidjeli, da se samo vas pita, vi vec odavno dominirate i divovi ste, ali ima tu mnogo drugih faktora u igri... Vrijeme ce pokazati...
dugovi nula, milioni u klub, milioni u akademiju, strucna asistencija engleskog premijerligasa, a na drugoj strani, glavutan, dugovi, tuzbe, gledanju u transfer market ne bi li sta kanulo..., uopste niste interesantni, dinamo i partizan neka se zabrinu
The 51st State

#285 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by The 51st State »

Zeljo_do_groba wrote:Procitaj jos jednom Tanov intervju, ohladi glavu, k'o da si ti posto milioner jbte... :D I nisu dugovi nula, jos nisu kamate otpisane...
davljenik se i za slamku fata, nisam ja milioner ali fks jeste, a to sto kamate nisu placene, to ti se zove menadzment..., dakle glavutan, dugovi, transfer market i ja bi :D od muke.
BadCopy

#286 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by BadCopy »

Pa ti sto najavljuju dominacije,lige prvaka i sta ia znam su ludi.Imamo dobar temelj sada ali nista osim toga.Pare same po sebi nisi garancija nicega.trud rad i na kraju igra na terenu su jedino sto moze donijeti tu nekakvu dokinaciju.Ne palim se na te bombasticne izjave i obecanja.aplauz ili negodovanje ce uprava od mene dobiti na kraju sezone.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#287 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by -LIBERO- »

Prestanite pricu okretati na temu o FK Zeljeznicar. Tema je precizno definisana.

Medjusobni dijalog bez uvreda, podbadanja i provokacija.

Krece intezivno brisanje, a poslije i banovi.

Hvala na saradnji.
alchak.ba

#288 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by alchak.ba »

Na osnovu cega si ti zakljucio da ce svaki nas talenat biti predat Cardiffu?
Na osnovz cega si zakljucio da nece biti prodat mozda nekom drugom Evropskom klubu?
Na osnovu cega si zakljucio da necemo dobiti dinara od nekog naseg talenta koji ode vani?
Last edited by -LIBERO- on 06/01/2014 12:43, edited 1 time in total.
Reason: editovan dio posta.
omega369

#289 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by omega369 »

Sta ces kad se ljudi sekiraju, kao i uvijek, a jos znaju 'posao' :D
Ok, evo recimo da si sve u pravu. ako svi budu tako prebacivani, od cega ce akademija zivjeti a od cega klub? proizvodice opet minuse?! naravno :lol: vidi, dusebriznice, hajde nam ucini svima uslugu i nemoj se sekirati vise. vi da imate ikakve veze sa znanjem, pamecu i realnoscu valjda bi za sve ove godine barem nesto pokusali u svome klubu a ne bi dozvolili da postane djl i to bez para.

vremenom ces shvatiti da ni ti a ni vi kolektvno niste relevantni za raspravu sa nama po ovome pitanju. jednostavno. niste nas nivo uopste zato pises bez potrebe :wink:
nebitan lik

#290 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by nebitan lik »

Zeljo_do_groba wrote:
alchak.ba wrote:Na osnovu cega si ti zakljucio da ce svaki nas talenat biti predat Cardiffu?
Na osnovz cega si zakljucio da nece biti prodat mozda nekom drugom Evropskom klubu?
Na osnovu cega si zakljucio da necemo dobiti dinara od nekog naseg talenta koji ode vani?

Sta mislis, da li je fer da se jednom od najvecih talenata ponudi profesionalni ugovor i primanja od 200 KM?
To je ta sposobnost i nacin zadrzavanja najtalentovanije djece?
Zato sto ste sada njihova filijala, citaj malo sta se pise... Sto bi bio prodat iz Sarajeva kad moze kao igrac Cardiffa, ili mislis da vasi igraci vrijede vise? Dobicete onoliko koliko gazda odredi, ali i onaj nuzni dio za godine koje je kod vas proveo...

Kako ti znas da mu je to ponudjeno? Sto su ova ostala 3 kadeta pristali na tako male iznose, da li su i Bajic, Kjosevski i Sadikovic dobili takve plate? To je ta sposobnost, 3 na 5 godina, 3 na 3 godine koliko je i maximalno moguce s obzirom na njihove godine... I opet pricas o Zelji, poslusaj moderatora, ne tjeraj da odgovaram bezveze kad ce ionako obrisati...
I Arsenal ima svoje filijale po Belgiji,takodje i Man Utd. i mnogi drugi klubovi pa ode u par godina jedan il ni jedan igrac u Arsenal,Man Utd. nije moguce da ce svaki talenat ici u Kardif ako te bas zanima,treba prvo ispuniti norme neke koje zahtjeva igranje u Premier ligi! Nemas se sta brinuti imacemo dobre igrace,osim ako ti smatras da ce svi igraci Sarajeva ici u Kardif,to je vec onda tvoja masta :lol:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#291 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by F&N »

EDIT: ....

a cija smo mi filijala ostavite to nama i kako cemo i od cega cemo zivjeti... nemojte nam vasih "dobronamjernih" savjeta...
omega369

#292 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by omega369 »

Zeljo_do_groba wrote:Od Tanovih para ce se financirati, eto kako... Novi sponzori, i sl.

Zasto ja nisam releventan da komentarisem o novonastaloj situaciji sa tobom? Pa nisi Tan licno, covjek si koji se ne pita nista vezano za to, bas kao i ja... ;)
Zato sto NE ZNAS uopce kako klub funkcionira a pogotovo kako funkcionira uspješan klub. Zbog toga, sve sto ti govoris su PRETPOSTAVKE a to nas ne zanima. mi se time ne bavimo. eto vama vas klub pa teoretisiti mudrosti sa interneta do mile volje. mi radimo posao a vas koji ne radite samo molimo da nas ne smarate. zivio :wink:
saabsa

#293 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by saabsa »

Zeljo_do_groba wrote:
Zato sto ste sada njihova filijala, citaj malo sta se pise... Sto bi bio prodat iz Sarajeva kad moze kao igrac Cardiffa, ili mislis da vasi igraci vrijede vise? Dobicete onoliko koliko gazda odredi, ali i onaj nuzni dio za godine koje je kod vas proveo...
FK Sarajevo želi dovesti najtalentovanijeg dječaka sa Grbavice
http://scsport.ba/vijest/66551

Imamo i mi svoju filijalu :D
omega369

#294 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by omega369 »

nemoj zezati, zar dole ima iko talentovan? ne znam da su ista osvojili u posljednjih 7-8 godina, koji ce nam...
Logovan

#295 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Logovan »

Zeljo_do_groba wrote:Procitaj jos jednom Tanov intervju, ohladi glavu, k'o da si ti posto milioner jbte... :D I nisu dugovi nula, jos nisu kamate otpisane...
Biće nula, biće otpisani.
Zeljo_do_groba wrote:A imate i Đipa :lol:
Nemamo ga više. Ispao je levat lik, kafana ga je uzela sebi. Uzet ćemo sad i Gojaka, da vidimo šta će od njega biti.
Logovan

#296 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Logovan »

Zeljo_do_groba wrote:
leškarenje wrote:
Zeljo_do_groba wrote:Ja i pisem o temi pa vi nastavite o Zelji, k'o fol nesto dokazujete...
Ti haveru pises o temi zbog pljuvanja i ismijavanja Tana,pa onda i F.K.S i ti si taj koji dokazuje kako je ovo sve fula,ubleha,bla,bla....znaci nemas konkretnog posta.
Nije tacno, ja samo zelim da kazem da po vas klub nije sve med i mlijeko kako vi predstavljate i cemu se nadate...

P.S. Logovan, tema...
Pa dobro nije sve med i mlijeko, to znamo i mi ali idemo prema tome, idemo prema potpunom ozdravljenju. Zato se i radujemo, svetinja nam ide na zelenu granu.
Last edited by Logovan on 06/01/2014 13:23, edited 1 time in total.
The 51st State

#297 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by The 51st State »

Zeljo_do_groba wrote:
leškarenje wrote:
Zeljo_do_groba wrote:Ja i pisem o temi pa vi nastavite o Zelji, k'o fol nesto dokazujete...
Ti haveru pises o temi zbog pljuvanja i ismijavanja Tana,pa onda i F.K.S i ti si taj koji dokazuje kako je ovo sve fula,ubleha,bla,bla....znaci nemas konkretnog posta.
Nije tacno, ja samo zelim da kazem da po vas klub nije sve med i mlijeko kako vi predstavljate i cemu se nadate...

P.S. Logovan, tema...
nije med i mlijeko, nego sampanjac i jagode, uglavnom u odnosu na komplentu ligu svemirski brod, EDIT: Tema.
nebitan lik

#298 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by nebitan lik »

Zeljo_do_groba wrote:
leškarenje wrote:

P.S. Logovan, tema...
Kako je sad vama i ostalim timovima u BIH koji nemaju za struju,vodu,plate itd. i u kakvoj smo mi situaciji prije par godina bili,sad nam je sve med i mlijeko,sve nam je idilicno,i boli nas uvo sta ti mislis!
Maharadza

#299 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Maharadza »

Image

Želim vam lijep TAN. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
leo karan

#300 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by leo karan »

Dosta sam pratio sve oko ovih promjena, ali jedna stvar mi je promakla, pa ako neko zna bilo bi lijepo da mi odgovori.

Da li će ta akademija biti posebano pravno lice osnovano od strane Tana i neke njegove firme ili će biti posebno pravno lice osovano od strane FKS-a?
Post Reply