Pa ista kao izmedju pravoslavlja i katolicanstva..sreten75 wrote:a u cemu je razlika izmedju kriza i krsta?Država wrote:Križ ili krst?sreten75 wrote:mene bas zanima ako rs stvarno odluci da na svojoj teritoriji gradi taj kriz,kako vi to mislite sprijeciti,,srusit ga,,ok ajd na robiju a kriz se brzo napravi drugi.
Krst na Zlatistu
- animals
#276 Re: Krst na Zlatistu
-
sreten75
#277 Re: Krst na Zlatistu
varijacija je jedino u jeziku,,,glupo raspravljati o tome,,to je istao kao da raspravljamo dal je mesi fudbaler ili nogometas.Dozer wrote:U valovima koji se talasaju, odnosno - kriz je kod katolika, tj. Hrvata , a krst kod pravoslavaca, tj. Srba. Ovo su, valjda, neke defaultne "vrijednosti".![]()
A ima i razlike medju njima, nije da nema.
A meni licno znace tacno onliko koliko i neki Cipol koji pliva u Egejskom moru, dakle - ne znace mi nista ni jedan, cak sta vise - totalni su mi visak u zivotu jer nemaju ama bas nikakve svrhe, isto kao ni ono trece obiljezje, polumjesec i zvijezda.
- stiv33
#278 Re: Krst na Zlatistu
Križ ili krst?[/quote]
a u cemu je razlika izmedju kriza i krsta?[/quote]
Pa ista kao izmedju pravoslavlja i katolicanstva..[/quote]
pa zašto se onda katolici krste?
a u cemu je razlika izmedju kriza i krsta?[/quote]
- animals
#279 Re: Krst na Zlatistu
a u cemu je razlika izmedju kriza i krsta?[/quote]stiv33 wrote:Križ ili krst?
Nisi me razumio..isto je to, kao i ostali nekoliko desetaka vjera koje su nastale iz jedne..kao sto su protestanti, jehovini svjedoci i drugi..razlika je kao i medju bracom..jedan vrijedan, drugi lijen..ljudski hirovi..kako ko tumaci, u tome je razlika..
-
sreten75
#280 Re: Krst na Zlatistu
razlika izmedju katolika i pravoslavaca nije veca nego sto je izmedju sita i sunita
a kriz ili krst,je pitanje jezika.
a kriz ili krst,je pitanje jezika.
-
Basvod
#281 Re: Krst na Zlatistu
Bravo. To je put kojim nebitne stvari u BiH postaju bitne... od zivotne vaznosti.sreten75 wrote: rekoh sad da da taj kriz 9o posto ljudi u rs nije bitan,,ali ono sto mi smeta konkretno kod tebe je to
sto napises,DA SE RAZUMIJEMO TAJ KRST SE NECE NIKAD IZGRADITI TO ZNAJU I NAJZADRTILJ CETALJI
i onda ce ti cetalji takvima kao ti napraviti ga u inat
- Bosanac sa dna kace
#282 Re: Krst na Zlatistu
Jesu to odustali da nam naprave spomen genocidu i agresiji??? 
-
Bodkin
#283 Re: Krst na Zlatistu
pauza koji mjesec pa ce opet.valja zbijati guzove za izboreBosanac sa dna kace wrote:Jesu to odustali da nam naprave spomen genocidu i agresiji???
- Bosanac sa dna kace
#284 Re: Krst na Zlatistu
sve je moguceBodkin wrote:pauza koji mjesec pa ce opet.valja zbijati guzove za izboreBosanac sa dna kace wrote:Jesu to odustali da nam naprave spomen genocidu i agresiji???
-
LaBomba
#285 Re: Krst na Zlatistu
Mebne interuse ko su posrbice sa bosnjackim imenima koje su izglasale da se dodijeli zemljiste na Zlatistu tzv rs?
-
semirizsvemira
#286 Re: Krst na Zlatistu
Krst na Zlatistu neve osvanuti nikad
- Stjui
#287 Re: Krst na Zlatistu
nećemo rušit nešto što nije,niti će biti napravljeno ,g.sretene.sreten75 wrote:mene bas zanima ako rs stvarno odluci da na svojoj teritoriji gradi taj kriz,kako vi to mislite sprijeciti,,srusit ga,,ok ajd na robiju a kriz se brzo napravi drugi.
Ništa od krsta na Zlatištu!
Plan Saveza logoraša RS da na brdu Zlatište iznad Sarajeva bude podignut krst visok 26 metara ipak će ostati nerealiziran.
Kako saznaje „Dnevni avaz", naime, odluka Komisije za državnu imovinu od 19. novembra 2012. godine da se parcela državnog zemljišta izuzme i dodijeli lokalnim vlastima u manjem bh. entitetu, nikada nije provedena.
Mrtvo slovo
Odmah nakon te odluke, na adresu Komisije stiglo je pismo visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko), u kojem se traži da ona bude preispitana. Dok se to ne desi, praktično, raniji stav o Zlatištu ostaje mrtvo slovo.
Uz to, Incko je u svom pismu upozorio i da su u vezi s tom lokacijom već ranije vođene burne polemike u bh. javnosti te da je i međunarodna zajednica morala intervenirati.
Da podsjetimo da je na Zlatištu 1.095.611 metara kvadratnih zemljišta u vlasništvu države.
Komisija je na jednoj od vrlo kontroverznih sjednica donijela odluku da se ta parcela dodijeli RS. Nakon što je ta sjednica završena uz buru negodovanja bošnjačkih predstavnika, predstavnici stradalnika RS oprezno su je komentirali.
Bez naloga
A krajem prošle godine predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić poslao je vlastima RS te načelnicima sedam općina sarajevske regije zahtjev da se uključe u finansiranje gradnje tzv. spomenika, odnosno podizanja krsta.
- Mi smo dobili pismo Incka. Prije toga, predsjednik Komisije Zvonimir Kutleša nije nikada dao nalog da se odluka napiše. Ona nikada nije ni objavljena. Ali, nije ni poništena. Tu sada vlada status quo - kaže nam jedan od članova Komisije za državnu imovinu.
Predizborna gradnja
Kao i ranije, ideja o krstu na Zlazištu i ovog se puta očigledno koristi u predizborne svrhe. Dukić je, naime, prije nekoliko dana javno najavio da bi realiziranje tog projekta trebalo početi u septembru ili oktobru ove godine. Na njemu bi, kako mašta Dukić, bilo isklesano 6.600 imena Srba „ubijenih u Sarajevu i oko njega".
- kamen spoticanja
#288 Re: Krst na Zlatistu
pisao sam ga na vicevima al nesto kontam da je ovde prikladnije
pitali cigu bil volio da srbi naprave krst na Zlatistu
a kaze cigo " ja bi volio da bude sto veci i sa sto vise bakra i sharafa"

pitali cigu bil volio da srbi naprave krst na Zlatistu
a kaze cigo " ja bi volio da bude sto veci i sa sto vise bakra i sharafa"
-
muzicar_iz_parka
#289 Re: Krst na Zlatistu
Nije još riješeno pitanje državne imovine.KvaziExpert wrote:ima li gdje tog dokumenta o dodjeli zemljista, jel' ko guglao, fakat me zainteresovalo ko su bili clanovi komisije