Ukrajina
-
banderulka
#276 Re: Ukrajina
ubaci u google rijeci "Євромайдан" pa dodaj naziv grada bilo kojeg, dobijes puno informacija i linkova na lokalne medije. Ovi protesti u svim gradovima nije samo 1 dan, vec cijelu sedmicu. Mozda negdje je bilo 200 studenata na akciji, ali evo jos jedan link u vezi ovog grada http://www.day.kiev.ua/ru/news/011213-v ... 0-chelovek
Ovo sve sto dajem su poznate lokalne medije.
-
banderulka
#277 Re: Ukrajina
I uz ovo sve, evo jedini miting za vladu jucer

- muhafuca
#278 Re: Ukrajina
2000 ljudi u gradu od 160 000 - ali sto je bitnije - jel mogao biti zapadnije ?banderulka wrote:ubaci u google rijeci "Євромайдан" pa dodaj naziv grada bilo kojeg, dobijes puno informacija i linkova na lokalne medije. Ovi protesti u svim gradovima nije samo 1 dan, vec cijelu sedmicu. Mozda negdje je bilo 200 studenata na akciji, ali evo jos jedan link u vezi ovog grada http://www.day.kiev.ua/ru/news/011213-v ... 0-chelovek
Jace kliziste i Užgorod u slovackoj

i tu uspjeli samo 2000 ljudi izvuci na ulicu ?
Jaki ovi protesti po "cijeloj Ukraini" nema sta
- nosara
#279 Re: Ukrajina
Vrati se s kamatama ali idiotima koji ruse vlast... Skoro bez izuzetka...It_is_a_Leclerc wrote:Nisam. Već me historija poučila tome da, kad god silom pokušate ograničiti slobodu jednog naroda, to vam se, prije ili kasnije, vrati s kamatama.Kikibombona wrote:Ti neki opasan momak.It_is_a_Leclerc wrote:Želja za slobodom se ne da okovati policijskim i drugim represijama. Rusofilima i domaćim izdajnicima koji padaju pod noge zločinačkoj Moskvi, bolje bi bilo da ne zatiru sjeme narodnog bijesa dublje u zemlju, da ne bi žnjali oluju.
Sto ti ne rusis vlast...? Skoro svaki dan na forumu pistis kako je sve u kurcu, pa rusi onda...
-
banderulka
#280 Re: Ukrajina
2 hiljadi za jedan dan, jos jednom ponavljam (vec sama sebi licim na papagaja
)
A koko je izaslo u Sarajevu kad su bile demonstracije o maticnom broju bebama? Jeli ovo bilo malo ili puno? Jeli dovoljno?
Haj da vidimo brojeve drugih revolucija da znamo koko je "dovoljno"? Hocemo li?
Ja znam jedno, ovo sto se sada zbiva u Ukrajini - je masovno i vrlo ozbiljno. Sada vec su krenuli represije, ali svejedno ljudi protestuju i ne plasu se. Ljudi su se pravo umorili od ovih kretena koji se zovu "ukrajinska vlada".
A koko je izaslo u Sarajevu kad su bile demonstracije o maticnom broju bebama? Jeli ovo bilo malo ili puno? Jeli dovoljno?
Ja znam jedno, ovo sto se sada zbiva u Ukrajini - je masovno i vrlo ozbiljno. Sada vec su krenuli represije, ali svejedno ljudi protestuju i ne plasu se. Ljudi su se pravo umorili od ovih kretena koji se zovu "ukrajinska vlada".
-
banderulka
#281 Re: Ukrajina
A u stvari, sta cu ja ovdje vam dokazivati) Nije vama interesantno sta se zbiva u stvari, vec samo ovako, zajebavate
Zato: ok, tako je, nema nista masovo, samo svi lazu, ostali svi podrzavaju vladu hahaha
Svima cao)
Svima cao)
-
Avetinho
#282 Re: Ukrajina
Banderluka, nemoj da te mladi ruski dobrovoljci otjeraju.
-
The 51st State
#283 Re: Ukrajina
ti si koliko sam shvatio etnicki ukrajinac? ako jesi, mozes li nam malo detaljnije pribliziti ukrajinske prilike, prijetnje, izazove i prilike ukrajinskog drustva?banderulka wrote:A u stvari, sta cu ja ovdje vam dokazivati) Nije vama interesantno sta se zbiva u stvari, vec samo ovako, zajebavateZato: ok, tako je, nema nista masovo, samo svi lazu, ostali svi podrzavaju vladu hahaha
![]()
Svima cao)
- Gojeni H
#284 Re: Ukrajina
@hrle1976hrle1976 wrote:Njemacka hoce da uvali svoje proizvode po budi posto cijeni a da istovremeno izvuce masnu proviziju. Naravno sve u duhu demokratije, samo sto vam nece reci da zeli podici standard na tudjoj grbaci. Jebat ce neko Njemackoj mater, i to po treci put, to je samo pitanje vremena.
Kako hemija ovih dana?
Baci te bobe. Idi malo "co zjelas, co to je..." i te stvari. Pusti ba imperijalizam.
- muhafuca
#285 Re: Ukrajina
Kad je Ruski imperijalizam u pitanju treba svi da skocimo u vagon i urlamo "dole Putin , dole Rusija" i slicne stvariGojeni H wrote:@hrle1976hrle1976 wrote:Njemacka hoce da uvali svoje proizvode po budi posto cijeni a da istovremeno izvuce masnu proviziju. Naravno sve u duhu demokratije, samo sto vam nece reci da zeli podici standard na tudjoj grbaci. Jebat ce neko Njemackoj mater, i to po treci put, to je samo pitanje vremena.
Kako hemija ovih dana?
Baci te bobe. Idi malo "co zjelas, co to je..." i te stvari. Pusti ba imperijalizam.
a kad se spomene zapadni imperijalizam koji je btw historijski duzi i geografski dalekosezniji od Ruskog x puta onda su svi na bobama (?)
Joj liberala s povezima na ocima nikad dosta
Kad je EU tako dobra "majka" a nije "maceha" kao toboze Rusija sto nije jednostavno izasla sa predlogom
"Sve sto Rusi ukinu , mi cemo duplo nadoknaditi" - problem rjesen - nema tolko proRuskog predsjednika koji bi odbio takav prijedlog
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#286 Re: Ukrajina
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» nosara
2 sedmice
» nosara
2 sedmice
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#287 Re: Ukrajina
janukovič je mangup veliki i majstor politike
lagano če izlevatiti i ruse i eu
uzeče im lovu plin naftu dobiče ugovore povoljne i povlašten status kod obje strane
janukovič je broz
lagano če izlevatiti i ruse i eu
uzeče im lovu plin naftu dobiče ugovore povoljne i povlašten status kod obje strane
janukovič je broz
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Avetinho
#289 Re: Ukrajina
Ma ja, ne protestuju stotine hiljada u Ukrajini, to je ustvari sacica bradonja i vehabija.
- Herr Flick
#290 Re: Ukrajina
A šta ona idiotkinja Ashton kaže:
Miroljubivi demonstranti"Sa tugom sam posmatrala kako policija koristi silu da ukloni miroljubive ljude iz centra Kijeva. Vlasti ne trebaju reagovati na takav način", kazala je ona.
- Truba
#291 Re: Ukrajina
laž laž i samo laž
na kraju postane istina
pola ih tu kao u srbiji želi pljačkat izloge samo čekaju prilike
a vjerujem da ima ljudi koji zaista misle kako misle... žele biti bliže EU
ali za to je referendum kao i u CRO npr...
na kraju postane istina
- Truba
#292 Re: Ukrajina
dje su vodene bombe za vozače onog bagera 
napuniš balone i gađaš
napuniš balone i gađaš
- Gojeni H
#293 Re: Ukrajina
Da nece Janukovic raspisat' referendum?Black swan wrote:laž laž i samo laž
na kraju postane istina
Vidis da iz Putinovog supka vise ni pertle ne vire.
-
iz zadnje klupe
#294 Re: Ukrajina
Ova proukrajinska strana trebala bi angazovati Đukanovića kao savjetnika sa sljedećim zadatkom:
Kako odrzati neovisnost i stabilnost zemlje kada 35% vlastitog stanovnistva navija za savez sa moćnijim susjedom ?
ozbiljno, Crnogorci ih mogu necem podučiti
Kako odrzati neovisnost i stabilnost zemlje kada 35% vlastitog stanovnistva navija za savez sa moćnijim susjedom ?
ozbiljno, Crnogorci ih mogu necem podučiti
-
Avetinho
#295 Re: Ukrajina
Pitam se cemu sluzi policija. Uredjuju saobracaj?Herr Flick wrote:A šta ona idiotkinja Ashton kaže:Miroljubivi demonstranti"Sa tugom sam posmatrala kako policija koristi silu da ukloni miroljubive ljude iz centra Kijeva. Vlasti ne trebaju reagovati na takav način", kazala je ona.![]()
![]()
-
Avetinho
#296 Re: Ukrajina
Ama jok. Odmah to snajperima, kao Ass-sad u Siriji.Black swan wrote:dje su vodene bombe za vozače onog bagera
napuniš balone i gađaš
- Truba
#297 Re: Ukrajina
dosadan si 
vidim SAD prijeti sankcijama
-
Avetinho
#298 Re: Ukrajina
Tsk, tsk, covjek bi pomislio, kad vidi koliko postova imas, da si trebao nauciti diskutovati na forumu.Black swan wrote:dosadan si
Neka, mlad si, ima jos vremena.
Nego je li ono Viktorko podvio rep? Sad ce, kao, opet, malo vamo, malo tamo. I njemu je, izgleda, fotelja najvaznija.
- Truba
#299 Re: Ukrajina
ne znam ni ko je taj čovjek Viktor nit me zanima
poslije njega će doći neki novi Šefčenko a ništa se ne mijenja
poslije njega će doći neki novi Šefčenko a ništa se ne mijenja
-
Avetinho
#300 Re: Ukrajina
pa ako ne znas ko je Viktorko (najbolji Vladimirkov jaran), niti te zanima, ne znam sta radis na ovoj temi. Trolas?