PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Big Ben

#276 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Big Ben »

Shogun wrote:
Novi sam u ovome. Sin ima PS Vitu pa me interesuje kako da downloadujem igrice za PS Vitu? Kad sam mu kreirao account posto nije bilo BiH ja sam izabrao Hrvatsku kao zemlju. Neki dan sam mu pokusao kupiti igricu pa mi je prijavio gresku da kartica ne moze da se prihvati, kao nije iz te zemlje. Mozel pomoc sta da promijenim u account da mogu da kupujem igrice za PS Vitu?

Unaprijed hvala
Pozdrav,

plaćanje preko kartice možete zaboraviti. Bosna nema svoje PS Store, tako da se adresa na kartici i vaša stvarna adresa nikada neće poklapati. Pravljenje hrvatskog accounta je po mom skromnom mišljenju greška, a razlog za to je cijena igara. Ja bih vam preporučio da napravite US account. Pronađite na Google (npr www.yellowpages.com) neku adresu u Americi i kupujte igre američkim $$$. Evo vam primjer: igre za PS4 na njemačkom PS Store koštaju cca 69 EURA (140KM), a na američkom 59$ (90KM). Eh sada, što se plaćanja tiče. Ja kupujem PS bonove. Imate od 10, 20 ili 50$. Prodaju ih ljudi na PIK-u, ali su skuplji. Ako kupujete online, možete ih pronaći na ebay-u (iako ima spletkaroša koji će vam tražiti broj telefona ili da se uslikate sa ličnom zbog verifikacije vašeg identiteta...šatro). Ako vam bude trebalo još nekih informacija ili pojedinosti javite se u PP.

P.S.: Vita je super uređaj, ali je igrači kod nas slabo cijene. Ja sam se fino naigrao na njoj (Killzone Mercenary, Tearaway, Batman), a sada je nikako ne mogu prodati. Nema se vremena pored PS4. :|
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#277 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

Sto se tice bonova, Amazon je najpouzdaniji ... ozbiljna firma stoji iza toga...
MrShadow

#278 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MrShadow »

Poz svima,

nekih godinu dana bio sam totalno van svijeta gaming-a, do tada sam bio stvarno aktivan na tom polju i imao sam XBOX i X360. Sada vidim da je PS4 bolji i odlucio sam prvi put da predjem na SONY-a. Neda mi se citati temu od pocetka pa bih vas zamolio za odgovore na sledeca pitanja:

1) Gdje je u SA najbolje kupiti PS4 sa garancijom i neki bundle recimo FIFA15 ?
2) Da ga uzimam sada ili postoji mogucnost da oko Nove God dodje slim verzija ?
3) Ima li PS4 kakvih problema sa kvarovima kao sto je X360 imao sa 3RROD na pocetku ?
4) Kolika brzina neta mi je dovoljna za online igranje ?
5) Da li se bez problema mogu registrovati sa BH adresom i kreditnom karticom na PS Online ili moram koristiti proxy, laznu adresu isl ako hocu da koristim online igranje, demo-e i kupovinu igara ?
6) Koji je najpovoljniji nacin kupovine igara iz Sarajeva, licno u nekoj radnji, preko ebay-a, ili vidim da je moguce kupovati online preko nekog account sharinga ?

Hvala
Boateng

#279 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Boateng »

2) Slim verzija će najvjerovatnije tek 2016. godine.
erotica

#280 Re: PlayStation 4 - all about

Post by erotica »

Da li neko hoće da kupi psn card 10$ za 10 km. Jutros kupio na amazonu kartice od 50+10 $ da kupim Madden 15 koji je 59.99$ i jutros kad sam kupio kartice da uzmem igru sa storea kad madden 49.99$ . A ovih 10$ mi ne treba jer više nemam memorije na ps-u. Eto ako je neko zainteresiran neka me kontaktira na pp pa da se dogovorimo.
sledge

#282 Re: PlayStation 4 - all about

Post by sledge »

Big Ben wrote:Veliki pozdrav PS naciji! ;-)

Nisam baš neki forumaš, pogotovo ne na Klix-u, ali me pravo obradovalo da postoji kolika-tolika ekipa koja igra PS4, a da su iz BiH. Odmah da kažem, moj PSN ID: M-I-R-Z-A

Dodajte me slobodno svi. :kiss:
Igrao sam i imao sve PS konzole. Sada igram na PS4 i PS VITA.
Sinoć sam skinuo FIFU 15, tako da uvijek možemo baciti koju tekmu. Inače igram FPS-ove (Killzone najviše)...COD i BF4 sam platinum-irao i izbrisao. :D

Malo sam prelistao prethodne komentare, pa da dam koju opasku i komentar:
Vertig0 wrote:A nije prevelika razlika. Koliko vidim igra je 120KM kod nas u radnjama, a na ps store us 59$=85KM...
Hocu reci da nije neka pljacka i ako kupis digitalnu kopiju igre koju ne mozes kasnije prodati jer su razlike u cijenama i do 50KM.
Zavisi kako gledaš. Uvijek možeš prodati account. Npr. ako digitalnu igre skineš kao fantom i sebe deaktiviraš, uvijek primarni account možeš nekome prodati. Ili share-ati. :thumbup:
dzeno123 wrote:Ja sam i prestao pratiti ps+ ponudu za PS4 jer je ovo sa indie igrama izgubilo svaki smisao. Da nam makar daju popust za Full igre, nama korisnicima pretplate ali jok...
Slažem se. Ali ne možemo očekivati u prvoj godini da nam odmah daju Killzone ili Knack. Vjerujem da će poslije nove godine početi dolaziti AAA igre. Ipak, mislim da ne možemo očekivati da će nam Sony "srediti" npr. Assassins Creed 4 u ovom trenutku, jer konzola se jako dobro prodaje i bez PS+ akcija i niti jedan proizvođač (Ubisoft, EA, Activision, itd) neće prodati Sony-ju svoje igre, koje se još uvijek jako dobro prodaju.

Ne znam za koje si igre gledao i tražio PS+ popust, ali ja uvijek vidim popust na igrama. Npr. Driveclub za PS+ članove košta 49.99$, što je ušteda od 10$. Ja sam prošle sedmice kupio Murasaki Baby za PS VITU i platio sam je 8 EURA (inače košta 10 EURA). :evil:
sledge wrote:Nakon godina i godina provedenih sa PS3 i ja sam postao vlasnik četvorke.
S obzirom da nas ima dosta BH vlasnika po svim forumima na netu predlažem da otvorimo svoj forum gdje bi se mogli svi okupljati i pisati o konzoli i igrama, organizovati turnire i sl.
Ako vas ima zainteresovanih koji bi učestvovali u tome javite se na pp, ja imam domenu slobodnu koju bi mogli koristit.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Veliki aplauz za ideju i inicijativu. Jako mi se sviđa ideja da BH gaming zajednica ima mjesto gdje će okupljati i družiti. Pls dodaj me na PSN: M-I-R-Z-A
UnscarD wrote:
Mustang1 wrote:Gdje ih nalazis ? U playstation igraonicama ? :D
hahaha, zar toga ima jos uvijek ...

Razocarala me vijest za DriveClub da nece podrzavati Project Morpheus ... taman sam se ponadao ...zato Project CARS za PC podrzava Oculus Rift ...i to je nesto .

Nego oko tog sharinga, mene tu malo strah da Sony jednostavno ne ukine tu opciju i da naslovi ne ostanu kod jedog ili drugog...

Sad za sad je ideja super, moram i ja naci nekoga ...imama sad za sad samo UFC i Killzone Shadow Fall (plus ove dzabne naravno) ...u planu klix.
Project Cars će imati podršku za Project Morpheus na PS4. :thumbup:

Pozdrav Mirza jarane stari :).
Sad viđo ovaj tvoj post, mi se već duže "znamo", još od PS3 :D, moj ID je b00sniak :).
A ovo za našu stranicu, ako ste voljni možemo nešta napraviti, ponavljam imam domenu, sajt i forum pa ko hoće nek nam se javi i priključi da ne moramo uvijek biti na "tuđim" sajtovima :)
cenecimoveocino

#283 Re: PlayStation 4 - all about

Post by cenecimoveocino »

UnscarD

#284 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

cenecimoveocino wrote:
ako je ovo tacno, ovo je extra lineup ... driveclub sa 11 staza ...auuu nadam se da ce podrzavati baremdetekciju pokreta glave kamerom , da mi ne stoji dzabe :D a i ovag betmena sam propustio svojevremno a cujem samo pohvale mada nisam neki fan ...u odnosu na septembarski ovo ubija...
Mustang1

#285 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ma samo da te navuku da kupis a 99% onih koji probaju demo odnosno tu plus verziju nabavit ce i full :D Jos ako sam ja dobro upratio ovo je prva prava next gen racing igra za ps4

I nece na PSN da udje
Vertig0

#286 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Drive club se uzima sigurno :thumbup:
Nece ni meni psn, to je do njih nesto.
Mustang1

#287 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Evo pise na twitteru da popravljaju :D
Mustang1

#288 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Hoce biti i kod nas ovo u cevabdzinicama i buregdzinicama :oops:

http://www.tacobell.com/static_files/Ta ... ion-4.html
Boateng

#289 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Boateng »

Биће у Жељи.

Sent from my W6202/S
Cybernetic

#290 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 02:19, edited 1 time in total.
Vertig0

#291 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Sad probao pes, nije los uopste. Gameplay dobar, a grafika je bolja nego na fifi.
Mustang1

#292 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Je'l neko dobio ovaj code za betu The Crew .. Ja nisam ni znao da ce bit danas sam poslao zahtjev ali jucer je pocela beta tako da vjerovatno necu ni dobit :D
Quaresma

#293 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Quaresma »

ima li ko voljan postati neke radnje gdje se moze kupiti ps4 po normalnoj cijeni
moze standardno pakiranje ili nesto s humble bundle, uglavnom svejedno
gara me ponajvise i interesuje et
bio bih jako zahvalan a vjerujem i da bi jos nekima pomoglo
Sent from my Nokia Lumia 909
Raigor Stonehoof

#294 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Raigor Stonehoof »

sta je normalna cijena? ima u targetu 890km cini mi se.
Mustang1

#295 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Na piku nov 760 KM sa garancijom godinu dana iz Banja Luke ili tamo nekud .. Ja kupio polovan za 700 sa 2 igrice koje sam prodao za 50 KM .. Posto nije davno izasla konzola nije neka prevelika kocka sa polovnim :-D
UnscarD

#296 Re: PlayStation 4 - all about

Post by UnscarD »

Mustang1 wrote:Je'l neko dobio ovaj code za betu The Crew .. Ja nisam ni znao da ce bit danas sam poslao zahtjev ali jucer je pocela beta tako da vjerovatno necu ni dobit :D
Nisam znao da je pocela ....kome saljem zahtijev ...driveclub i crew ce se sudariti ..isto ciljano trziste sve isto ...kad izlazi crew jer nece bas obje kupiti ./..
Quaresma

#297 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Quaresma »

Raigor Stonehoof wrote:sta je normalna cijena? ima u targetu 890km cini mi se.
pa mislio sam za koliko se prodaje u inostranstvu ps4, a kod nas je po obicaju dosta skuplje, et, nisam se bas najbolje izrazio al znas na sto mislim :P
Boateng

#298 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Boateng »

399 €
Mustang1

#299 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Cekam Driveclub posto fakat dugo nisam igrao dobru voznju mozda od Most Wanteda da bas prelazim .. Od ovog ocekujem puno :D
Vertig0

#300 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

NBA 2k15 na prvu odlicno izgleda. Vidjecemo kakav je gameplay.
Post Reply