Imao sam GY cjelogodisnje gume na jednom autu (dosle nove kada sam uzeo auto) koje izgledaju daleko grublje nego te gume koje si ti pokazao. Ne do bog nikome po snijegu te gume, a ljeti su toliko mekane kao da vozis na pravoj zimskoj gumi.goran16v wrote:Ma sta kazes?!?!?! Ne postoje prave i krive cjelogodisnje, ali zato postoje cjelogodisnje gume koje po zakonu moze i ne mozes voziti zimi kao zimske gume?!preludezalude wrote:[
Sta si ovdje napisao i na kraju nisi nista rekao. Ne postoje prave i krive cjelogodisnje gume. Cjelogodisnje gume postoje i sa ovakvim i sa onakvim oznakama. Oznake nisu standardizovane.
Zar ti nije bilo cudno makar malo, za ove tvoje Pirelli gume? Citirao si specifikacije gume sa stranice u kojoj pise da je ljetna guma. A kad pogledas tu istu gumu u svim drugim dimenzijama, stoji da je all season guma. Zar nije nesto cudno??![]()
Kako objasnjavas ovu cjelogodisnju gumu, osim te kako je ti zoves nestandardizovane oznake ima i onu koju zakon jasno definise?
E ovo je prava cjelogodisnja guma, kako i sam naziv modela kaze, koju zimi po zakonu mozes voziti kao zimsku gumu. Jel to marketinski fol GY koji pominje jeffersno ili nije i jel to pravo rjesenje za zimu je druga stvar, mada cisto sumnjam da ce se proizvodjac, a pogotovo neko u rangu GY tek tako moze neku gumu deklarisati i oznaciti da je zimi mozses voziti kao zimsku, bitno je da ipak postoji prava cjelogodisnja guma.
Taj konkretno Vector se OK pokazao na testovima. medjutim, kada govoris o cjelogodisnjim gumama, kako ce se one pokazati na 40c? Recimo da one mogu posluziti onako, na par cm snijega, iako slike iz amerike gdje 85% ljudi vozi na cjelogodinjsim gumama, govore suprotno od onoga sto proizvodjaci tvrde. Ovdje je palo par cm snijega, trebao si vidjeti ludnice sa sa tim cjelogodisnjim gumama, pa cak i sa 4X4 pogonom.