Jeste bilo šunda i kića prije rata, ali u daleeeko manjoj mjeri. I ovi pjevači, taj Džej, Ljuba, sad Karleuša i ove ostale...možda bi pjevali kvalitetniju muziku(ne možda, nego sigurno), da nije bilo tog rata, koji je sa sobom donio srozavanje svih kriterija, izvrtanje sistema vrijednosti, probudio najniže strasti kod ljudi...u to vrijeme, turbo-folk je bio idealan plan kako pridobiti narod i zaraditi. Sad, što se mi i 20 godina kasnije nismo makli s mjesta...to je drugi par cipela. Htjela ti priznati ili ne, turbo -folk je ratno dijete. Začeto u ratu, a ovo što sad gledaš po raznoraznim TV stanicama je pubertet tog istog turbo-folka. A on je najgori.ćiribiribela wrote:whitelegend07 wrote: a ovu odozgo predstavljaju sve ono loše što su rat i poslijeratna dešavanja izbacili na površinu.
A prije rata nije bilo šunda i kiča? I btw, to gore sto si nabrojao, sve je to od prije rata, osim te Sandre.![]()
Dzej ftw
sta vas najviise odbija (za dame)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
whitelegend07
#276 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#277 Re: sta vas najviise odbija (za dame)

Ovo je muzika za dušu.
- ćiribiribela
#278 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Svi gresimo.

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#279 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
al' ti nisi smeeeeeeeeeeelaaaaaaaaaaaaćiribiribela wrote:Svi gresimo.![]()
-
whitelegend07
#280 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ma bravo leet, sunce moje.leet wrote:
Ovo je muzika za dušu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#281 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
sada imam
sad ću se napit' tačno
sad ću se napit' tačno
- ćiribiribela
#282 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
A kako ti znas kad si slusao samo jednu pjesmu jednom?
necu da zacatavam vise, piiiis
-
whitelegend07
#283 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Pa vidi, rekao sam da sam se zadao i da sam zapravo slušao njegovu pjesmu samo tu.ćiribiribela wrote:A kako ti znas kad si slusao samo jednu pjesmu jednom?![]()
![]()
Jbg, ćiribiri, nisam mutav. Kad se stalno vrte po TV-u te "pjesme", a ti siluješ daljinski ne bi li našao nešto što se zapravo da slušati, neke pjesme ti, iako to nikako ne želiš, uđu u uši.
Ali, da sam svojevoljno slušao taj odron, to je bilo samo tu noć.
-
anjaistkrank
#284 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
da ne zachatavam temu, ali moram se malo odbraniti nakon napada.
radio sam jako dugo kao urednik muzickog programa na jednoj muzickoj televiziji i samim tim sam upoznat sa razlicitim zanrovima muzike, jer moras zadovoljiti potrebe svih gledalaca. i dobro sam radio taj posao.
nisam muzicki obrazovan tipa da sam isao u muzicku skolu ili nesto, ali muzikom se bavim od kad znam za sebe. ja licno sam ljubitelj soula i funka, ali isto tako cijenim i ostale muzicke zanrove. odrastao sam uz balasevice ploce koje su bile jedina stvar koje je stari spasio u ratnim vremenim. ne slusam narodnjake, ali oni danas uspjevaju da dobiju publiku, imaju svoju publiku koja to slusa i cijeni i voli. da je to losa muzika, ne bi privalica tolike mase ljudi za sobom. nikad kod kuce kad sam sam ne slusam narodnu muziku, ali zbog prirode trenutnog posla budem prisutan u x lokala gdje se pusta ta muzika i vidim ljude koji se zabavaljaju uz to. i na kraju da postavim pitanje, osim u jeziku na kojem pjevaju, kakva je razlika izmedju, recimo, jelene karleuse i nicky minaj. kad smo vec toliko osvjesteni i slusamo samo stranu muziku.
stvarno necu da zacatavam temu, ali moram baciti malo argumenata u svoju odbranu, a to je da ne postoji losa muzika.
@pakice, od sad me prati samo na podforumu kucni ljubimci
radio sam jako dugo kao urednik muzickog programa na jednoj muzickoj televiziji i samim tim sam upoznat sa razlicitim zanrovima muzike, jer moras zadovoljiti potrebe svih gledalaca. i dobro sam radio taj posao.
stvarno necu da zacatavam temu, ali moram baciti malo argumenata u svoju odbranu, a to je da ne postoji losa muzika.
@pakice, od sad me prati samo na podforumu kucni ljubimci
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#285 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
A mogli ste fino na pdf-u muzika otvoriti temu o ovome jelda pa se svadjati do sutra
Ovo je ujedno i kraj ove prepirke, ili nazovite to kako hocete.
Ovo je ujedno i kraj ove prepirke, ili nazovite to kako hocete.
- shmizlica
#286 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
nemoj tako lady.....pa to je krucijalno pitanje u vezi....đeš se zabavljati s nekim ko ne sluša tvoj žanr muzike, ili ne gleda filmove koje ti voliš.....ma bjaaaaži, ma bjaaaaži

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#287 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ravno smaku svijetashmizlica wrote:nemoj tako lady.....pa to je krucijalno pitanje u vezi....đeš se zabavljati s nekim ko ne sluša tvoj žanr muzike, ili ne gleda filmove koje ti voliš.....ma bjaaaaži, ma bjaaaaži![]()
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#288 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
a ja uvijek kazem nek se one nama prilagodjavaju, dosta smo se mi njima prilagodjavalishmizlica wrote:nemoj tako lady.....pa to je krucijalno pitanje u vezi....đeš se zabavljati s nekim ko ne sluša tvoj žanr muzike, ili ne gleda filmove koje ti voliš.....ma bjaaaaži, ma bjaaaaži![]()
- tendzera
#289 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Znači,zato se nećeš zabavljati su menom?shmizlica wrote:nemoj tako lady.....pa to je krucijalno pitanje u vezi....đeš se zabavljati s nekim ko ne sluša tvoj žanr muzike, ili ne gleda filmove koje ti voliš.....ma bjaaaaži, ma bjaaaaži![]()
- bajadera7
#290 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
- kad mi se pocne hvaliti sta sve ima, sta je mogao samo da je htio, sta mu je stari itd
,
- kad misli da je frajer i po bez pokrica,
- kad mu ni jedno zensko ne moze promaci, pa bleji ko tele,
- kad vidim muskarca u japankama aaaaaaaaaa
- kad misli da je frajer i po bez pokrica,
- kad mu ni jedno zensko ne moze promaci, pa bleji ko tele,
- kad vidim muskarca u japankama aaaaaaaaaa
- shmizlica
#291 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
razotkrio si metendzera wrote:Znači,zato se nećeš zabavljati su menom?shmizlica wrote:nemoj tako lady.....pa to je krucijalno pitanje u vezi....đeš se zabavljati s nekim ko ne sluša tvoj žanr muzike, ili ne gleda filmove koje ti voliš.....ma bjaaaaži, ma bjaaaaži![]()
- lemniskata
#292 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Ako me nećeš izraditiuskrsno_respo wrote:E posto sam suprotnost mozemo na kafulemniskata wrote:odbija me momentalno bez prava na popravni:
- nedostatak higijene
- nedostatak obrazovanja
- oni krkani sa "dobrim" autima što izbace laktove kroz prozor i odvrnu neku muziku od koje blackout dobijem
- mamini sinovi
- kvazi mangupi
- oni što bi gurali u sve što hoda ali kad ih pitaš s kakvom djevojkom se vide počnu rečenicu sa "fina i nevina..."
valjda je dosta
Sent from my LT26ii using Tapatalk
- Efedrin
#293 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
neki dan upratim lika, ovako: stoji pored mene, prica na mobi, objasnjava nekome kako nema vremena, kako ima ugovorenu masažu, al ono drzi mobitel sa neka dva prstica, kao da je vruc ili tako nesto, a na njemu je ono ko kraća jaknica, majcia sa dubokim dekolteom i naravno prsa obrijana, tj. vosak ili sta znam, ono duboke cizmice preko tola, farmerica koje su ga utegle, ma hajde, sad me zanima da li dame to ama bas imalo vole, da li gotive to, posto ja ne mogu da vjerujem dokle ta moda ide, ono kao furanje na CR7.
-
pakica_
#294 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
voljele mi to ili ne voljele, nikakve nam koristi, obzirom da su takvi ovdje gejEfedrin wrote:neki dan upratim lika, ovako: stoji pored mene, prica na mobi, objasnjava nekome kako nema vremena, kako ima ugovorenu masažu, al ono drzi mobitel sa neka dva prstica, kao da je vruc ili tako nesto, a na njemu je ono ko kraća jaknica, majcia sa dubokim dekolteom i naravno prsa obrijana, tj. vosak ili sta znam, ono duboke cizmice preko tola, farmerica koje su ga utegle, ma hajde, sad me zanima da li dame to ama bas imalo vole, da li gotive to, posto ja ne mogu da vjerujem dokle ta moda ide, ono kao furanje na CR7.
i dobro si me napomen'o, cizme preko hlaca- bljah!!!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#295 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
e mislila sam da sam jedina cudakinja kojoj smetaju sandale, japanke i sl
hvala vam sto se izjasniste
- bajadera7
#296 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
plain vanilla wrote:e mislila sam da sam jedina cudakinja kojoj smetaju sandale, japanke i sl![]()
- dale cooper
#297 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Drage moje nije to ni tako nebitno. Ne vidim kako bih mogao bit na istoj talasnoj duzini sa nekim ko otkidaladyblue18 wrote:Ravno smaku svijetashmizlica wrote:nemoj tako lady.....pa to je krucijalno pitanje u vezi....đeš se zabavljati s nekim ko ne sluša tvoj žanr muzike, ili ne gleda filmove koje ti voliš.....ma bjaaaaži, ma bjaaaaži![]()
na stihove tipa "otiš'o si sarmu probo nisi". Rijec je o necijem stanju uma ili nedostatku istog.
- shmizlica
#298 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
ne nužno daledale cooper wrote:Drage moje nije to ni tako nebitno. Ne vidim kako bih mogao bit na istoj talasnoj duzini sa nekim ko otkidaladyblue18 wrote:Ravno smaku svijetashmizlica wrote:nemoj tako lady.....pa to je krucijalno pitanje u vezi....đeš se zabavljati s nekim ko ne sluša tvoj žanr muzike, ili ne gleda filmove koje ti voliš.....ma bjaaaaži, ma bjaaaaži![]()
na stihove tipa "otiš'o si sarmu probo nisi". Rijec je o necijem stanju uma ili nedostatku istog.
- dale cooper
#299 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
Mislis? Ja imam drugacija iskustva.shmizlica wrote:ne nužno daledale cooper wrote:
Drage moje nije to ni tako nebitno. Ne vidim kako bih mogao bit na istoj talasnoj duzini sa nekim ko otkida
- shmizlica
#300 Re: sta vas najviise odbija (za dame)
znaš onaj izuzetak od praviladale cooper wrote:Mislis? Ja imam drugacija iskustva.shmizlica wrote:ne nužno daledale cooper wrote:
Drage moje nije to ni tako nebitno. Ne vidim kako bih mogao bit na istoj talasnoj duzini sa nekim ko otkida