iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Amy82

#276 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Amy82 »

Stigla pošiljka koja je shipped 06.01. :sretan:

Uzeli mi samo 3 markice za pregled.
ema_

#277 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

edit , našla razlog problema :) .
Paulaner

#278 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Sinoc sam narucio,status narudzbe je "ready to pick",jel to znaci da jos nisu poslali :roll:

Evo i moj kod za popust: MJR893
Lunetina

#279 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

Paulaner wrote:Sinoc sam narucio,status narudzbe je "ready to pick",jel to znaci da jos nisu poslali :roll:

"Ready to pick" znači da su sve što si naručio uredno zapakovali i da se čeka služba (ili šta/ko već) da preuzme paket, koji onda kreće prema destinaciji. Proći će nešto manje od 24 sata (barem je meni tako bilo sa obje narudžbe) i onda ćeš vidjeti status narudžbe "Shipped out" i tracking broj.
Računaj da je kompanija locirana u Kaliforniji, tako da je razlika u vremenu 9 sati, ako se ne varam.
Paulaner

#280 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Lunetina wrote:
Paulaner wrote:Sinoc sam narucio,status narudzbe je "ready to pick",jel to znaci da jos nisu poslali :roll:

"Ready to pick" znači da su sve što si naručio uredno zapakovali i da se čeka služba (ili šta/ko već) da preuzme paket, koji onda kreće prema destinaciji. Proći će nešto manje od 24 sata (barem je meni tako bilo sa obje narudžbe) i onda ćeš vidjeti status narudžbe "Shipped out" i tracking broj.
Računaj da je kompanija locirana u Kaliforniji, tako da je razlika u vremenu 9 sati, ako se ne varam.
Ma da,tako sam i mislio kod njih je sad jutro 05:30,sto znaci da ce za nekoliko sati poslati,a po nasem vremenu veceras :thumbup:
Lunetina

#281 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

Ipak me ispraviše... razlika u vremenu je 8 sati (šta je sat gore-dole :D ), ali bez obzira, do večeras će status tvoje narudžbe sigurno biti promijenjen.

Stekla sam utisak da su oni ekspresni što se tiče pripremanja i otpreme paketa, a razlog njegovog "dužeg" putovanja do krajnje adrese je u Evropi (u BiH se možda i najviše zadrži). Kažem, moj utisak, možda griješim... :)
Modest Musorgski

#282 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Modest Musorgski »

Evo i od mene preporuka:

http://www.iherb.com/St-Dalfour-Organic ... 00-g/42233
ubilo se za palačinki, pudinga, voćnih salata, sladoleda...

http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Hem ... 10-ml/7304
kvalitetno hladno prešano ulje konoplje, najukusnije što sam do sad probao. može se koristiti za salate, umake, šejkove itd.
cijena i više nego povljna. da ne pominjem da su prirodni proizvodi od konoplje (sjemenke, proteini, ulja) jedno od najljekovitijih i najzdravijih na tržištu

kod za popust: CZM372
zubi

#283 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Modest Musorgski wrote: http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Hem ... 10-ml/7304

kvalitetno hladno prešano ulje konoplje, najukusnije što sam do sad probao. može se koristiti za salate, umake, šejkove itd.
cijena i više nego povljna. da ne pominjem da su prirodni proizvodi od konoplje (sjemenke, proteini, ulja) jedno od najljekovitijih i najzdravijih na tržištu

Je li ovo ulje u staklenoj ili plasticnoj boci?
Modest Musorgski

#285 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Modest Musorgski »

zubi wrote:
Modest Musorgski wrote: http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Hem ... 10-ml/7304

Je li ovo ulje u staklenoj ili plasticnoj boci?
platična ali ima i u staklenim od 470 ml

http://www.iherb.com/nutiva-organic-hem ... ode=czm372
Rene Higuita

#286 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Rene Higuita »

Danas stigla posiljka shippana 10.01., zagulise me na carini za 2,5KM+1KM zbog otvaranja paketa. :-D
Kod za popust: BMR020
ili
klik na link: http://www.iherb.com/?rcode=BMR020
i kod se sam generira i biljezi popust.
Aria7

#287 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Aria7 »

Lunetina wrote:Ipak me ispraviše... razlika u vremenu je 8 sati (šta je sat gore-dole :D ), ali bez obzira, do večeras će status tvoje narudžbe sigurno biti promijenjen.

Stekla sam utisak da su oni ekspresni što se tiče pripremanja i otpreme paketa, a razlog njegovog "dužeg" putovanja do krajnje adrese je u Evropi (u BiH se možda i najviše zadrži). Kažem, moj utisak, možda griješim... :)
Oni su jako brzi, mojoj prijateljici u Švicarsku stigao paket za 5 dana, dok kod nas treba mjesec dana da dođe. Meni su jedan paket na carini prilikom otvaranja uništili, sredstvo za skidanje šminke otvarali i ostavili poluotvoreno i stavili u žutu vrećicu i došla mi kutija mokra, ja poslikala i poslala iherbu i oni mi vratili novac.
Ja imam konopljino ulje od Nutive i super mi je.

Kod za popust 5-10$ prilikom prve kupovine http://www.iherb.com?rcode=NZD003 :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#288 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Aria7 wrote:
Lunetina wrote:Ipak me ispraviše... razlika u vremenu je 8 sati (šta je sat gore-dole :D ), ali bez obzira, do večeras će status tvoje narudžbe sigurno biti promijenjen.

Oni su jako brzi, mojoj prijateljici u Švicarsku stigao paket za 5 dana, dok kod nas treba mjesec dana da dođe. Meni su jedan paket na carini prilikom otvaranja uništili, sredstvo za skidanje šminke otvarali i ostavili poluotvoreno i stavili u žutu vrećicu i došla mi kutija mokra, ja poslikala i poslala iherbu i oni mi vratili novac.

Kod za popust 5-10$ prilikom prve kupovine http://www.iherb.com?rcode=NZD003 :mrgreen:
Koji su to hajvani :-)

Mene uvijek strah da bilo sta sto narucim da necu dobiti, da ce oni sebi uzeti :lol: jesam li jedina koja ima takav strah :D
Lunetina

#289 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

ladyblue18 wrote:
Aria7 wrote: Oni su jako brzi, mojoj prijateljici u Švicarsku stigao paket za 5 dana, dok kod nas treba mjesec dana da dođe. Meni su jedan paket na carini prilikom otvaranja uništili, sredstvo za skidanje šminke otvarali i ostavili poluotvoreno i stavili u žutu vrećicu i došla mi kutija mokra, ja poslikala i poslala iherbu i oni mi vratili novac.

Koji su to hajvani :-)

Mene uvijek strah da bilo sta sto narucim da necu dobiti, da ce oni sebi uzeti :lol: jesam li jedina koja ima takav strah :D
Nemam još uvijek taj strah, ali možda zato što sam tek ušla u ovaj "biznis" :D .

Za divno čudo, prvi paket mi je stigao u originalnom pakovanju, što znači da našoj carini (iz nekog razloga) nije bio interesantan, a bila sam spremna na sve. Već se pripremila da će mi tražiti u pošti 3,5 KM (čitajući postove na ovoj temi) zbog prepakivanja i čuda, ali ništa... Kaže čika :postar: "To je sve!" Čini mi se da čak nisam ništa ni potpisala.
ema_

#290 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Zašto mi piše da će biti poslano tek oko 28.1.? Kad bi trebalo onda ovdje stići? :zoka:
Lunetina

#291 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

ema_ wrote:Zašto mi piše da će biti poslano tek oko 28.1.? Kad bi trebalo onda ovdje stići? :zoka:
Gdje ti to piše?

Misliš ovo:

Order Placed - January 20, 2014 - Shipped Out
Estimated Delivery Range - February 7, 2014 - February 7, 2014

Ako je u pitanju "Delivery Range", to je njihova procjena kada bi narudžba mogla stići na krajnju adresu, odnosno tebi u ruke :D .
ema_

#292 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Bilo je nešto drugo estimated, ne delivery, samo sam zaboravila šta :mrgreen: . A gdje bi i moglo biti da će biti dostavljeno 28., ako sam tek danas naručila... :zoka:
Lunetina

#293 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

ema_ wrote:Bilo je nešto drugo estimated, ne delivery, samo sam zaboravila šta :mrgreen: . A gdje bi i moglo biti da će biti dostavljeno 28., ako sam tek danas naručila... :zoka:
A kako, draga, da ja znam kada si ti naručila... :D
Paulaner

#294 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Jel nas carinski zakon takav da ne smijemo u jednoj narudzbi ili u jednoj sedmici preci limit 50KM :roll:
Koliko vi pravite razmak u narudzbama,zadnja mi je poslana 22.01. kad bih trebao napravit sljedecu?
ladyblue18

#295 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Narudzba do 50, i jedna narudzba u sedmici, ja bih da budem sigurna cekala da ti dodje ta pa onda novu pravila.
zubi

#296 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Sad mi svaki paket otvaraju i naplacuju 3,5 KM a ranije nisu nikada.... Carina nam je ocito primjetila povecan promet sa iherba i redovno otvara pakete :sad:

Moj kod za prvu kupovinu .... JGM241
Aria7

#297 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Aria7 »

Paulaner wrote:Jel nas carinski zakon takav da ne smijemo u jednoj narudzbi ili u jednoj sedmici preci limit 50KM :roll:
Koliko vi pravite razmak u narudzbama,zadnja mi je poslana 22.01. kad bih trebao napravit sljedecu?
Ja naručujem svake sedmice, ili čak 2x sedmično u zadnje vrijeme, i samo platim 3,50 KM, ako je laganiji paket onda mi poštar donese na vrata :)

http://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=BRM-0 ... ode=NZD003 nova narudžba u procesu, Derma E krema za lice i okoloočna hvaljene kreme na jednom forumu pa i ja odluči da ih isprobam.
ema_

#298 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Evo kod kome treba za prvu kupovinu od 5-10$ :) http://www.iherb.com/?rcode=PML002

Paket je već poslan, procjena da će biti ovdje 7.2. , nadati se :D
Paulaner

#299 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Paulaner »

Mogu li i mami napraviti account na iherbu,ali da oboje placamo mojom karticom :?
ladyblue18

#300 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Paulaner wrote:Mogu li i mami napraviti account na iherbu,ali da oboje placamo mojom karticom :?
Jok.
Post Reply