Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Nuken
#276 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Nek su nam i novi PDF ubacili 
- bingov buraz
#277 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ne, to bi bila grupa sa 3 ekstra jake ekipepalermo wrote:pa zato i pričamo o special potbingov buraz wrote: Kad napisah ekstra jake mislio sam na nosioce, ne možeš dobiti 2 nosioca u grupi, ponavljam sa svima iz potova 2 i 3 možemo ravnopravno igrati a realno mi i trebamo sanjati drugo mjesto u grupi.
SiCG je 2006-te imala nesreću da dobije Holandiju iz trećeg pota uz nosioca Argentinu.jer Htle je u jednoj stvari u pravu, kad bi nas stvarno stavili u taj special....onda bi bile zaista velike šanse da imamo dvije ekstra jake ekipe u grupi......
P.S
mada iskreno, ne bi ni to za mene bio problem.....mi smo naš Brazil već osvojili
Glupo bi bilo da su povlaštena ekipe koje su po tom njihovom coca cola rankingu iza nas, valjda oni trebaju strahovati od nas.
- hrle1976
#278 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
I ja gledam i vidim isto. Bez daljneg ali znam ista tako kao da je jucer bilo bila rasprava oko tog special pot, jer na kraju kad su objavili plasmane ukraina bila 45 a Srbija 44 i opet je Srbija zavrsila u potu. Te isto znam da je Svicarska bila najgora od te tri doduse na dan plasiranja - no u svakom slucaju Svicarska je trebala zavrsiti u tom special potu pa je onda dosla debata da je izmedju Ukraine i Srbije, i na kraju zavrsi SrbijaKPNCTNJAH wrote:Evo gledam ranking iz decembra 2005. godine kad je bio zrijeb. SCG 47. na ranku, Svicarska 36. ... Ukrajina 40. ako su gledali ranking iz novembra, opet je SCG bila iza ove dvije reprezentacije...
Sve u svemu, da nebi doslo do Fifinih prstiju a svak zna kako je to, da Francuska zavrsi u special pot - ko u tako nesto vjeruje taj nije normalan, jer ako francuzi odigraju 2x nerijeseno i kroz gol u gostima se plasiraju bili bi najlosija ekipa iz Europe osim Islanda ako bi se plasirao. I opet nebi kao najgora iz Europe nebi je zakacio special pot! Tu mozemo svi biti istog misljenja. No sta bi bio razlog ili argument da Rusia zavrsi a bolja od Francuske u rankingu?
Po ovom ranku ako ga koriste Francuska je najgora od Evropskih timova.
Znaci da odu HR, POR, GRE i FRA (oni najgori)
Da odi UKR, POR, GRE i FRA (oni najgori)
Da ode Urugiay, special pot Francuska
- KPNCTNJAH
#279 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Tek u maju 2006. godine je SCG prestigla Ukrajinu na ranku... ovi prvi bili 44. a drugi 45.
Izvlacenje grupa je tad bilo nakon fifa rankinga koji je izbacen u decembru (kao sto ce i sad biti) ... dakle samo su nosioce ranije odredili, a ovo ostalo ce najvjerovatnije ici po njihovoj listi iz decembra...
Mozda oni nesto dodatno modifikuju, ali pred kraj 2005. godine SCG je bila najslabije rangirana reprezentacija iz Europe i mislim da je zbog toga zavrsila u special potu, ne zato sto je bila debitant.
Izvlacenje grupa je tad bilo nakon fifa rankinga koji je izbacen u decembru (kao sto ce i sad biti) ... dakle samo su nosioce ranije odredili, a ovo ostalo ce najvjerovatnije ici po njihovoj listi iz decembra...
Mozda oni nesto dodatno modifikuju, ali pred kraj 2005. godine SCG je bila najslabije rangirana reprezentacija iz Europe i mislim da je zbog toga zavrsila u special potu, ne zato sto je bila debitant.
-
Rob_Atl
#280 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ma nema sanse da odluce zato samo sto smo debitanti, pa Hrvatska, Ukrajina, Svedska i Francuska su iza nas. Nevjerujem da cemo mi biti tu uopste najvece sanse imaju svedska i ukrajina da se nadju u tom specijalnom potu, osim ako island neiznenadi sviju 
- noiserr
#281 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Mene je najvise Urugvaj-a strah. Onaj Suarez je prljav igrac baco bi se po terenu protiv nas.cindrlimindrli wrote:Meni na onoj simulaciji izvlacenja ispade grupa
Urugvaj
Mexico
Nigerija
BiH
Ovo bi prosli sa 9 bodova.
-
Sarajcica_88
#282 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Bolje reci njima da je to Bosna nego nama ovdje na klixuRipicipi wrote: Tebi je ocigledno Banjaluka komsiluk, dok je meni to Bosna
- guber90
#283 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Sve do prvog samaranoiserr wrote:Mene je najvise Urugvaj-a strah. Onaj Suarez je prljav igrac baco bi se po terenu protiv nas.cindrlimindrli wrote:Meni na onoj simulaciji izvlacenja ispade grupa
Urugvaj
Mexico
Nigerija
BiH
Ovo bi prosli sa 9 bodova.
- hrle1976
#284 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
KPNCTNJAH wrote:Tek u maju 2006. godine je SCG prestigla Ukrajinu na ranku... ovi prvi bili 44. a drugi 45.
Svicarska bila losija jer seeding nije na bazi rankinga nego 33,3% na bazi prdproslog prvenstva i 66,6% proslog.
http://en.wikipedia.org/wiki/2006_FIFA_ ... up_seeding
Ako Francuska se plasira kao najlosija ranking ekipa iz Europe te Uruguay izbori plasman - 100% BIH ide u special pot! To je prozirno ko dan i noc.
Jer obrazlozenje da nebi Francuska zavrsila u special potu mora "biti" fer sto ujednako znaci da ni Rusija, Hrvatska ili Ukraina nemogu zavrsiti u special potu, jer nebi bilo fer prema njima, znaci jedini "fer" izgovor bi bio BiH kao debitant iz Europe
Nema zime za nikoga iz Europe ako Jordan izbori plasman. A zasigurno BiH nema zime ako Island (kao slabiji debitant) izbori plasman. Po nekom pravilu nebi trebalo biti zime isto ako Francuska ne izbori plasman, jer bi jedna od slabije rangirani drzava izborila tj. Ukraina, Rumunija, Svedska* ili Island. Za Svedsku nisam siguran mozda imaju dobar lobi.
-
saphir_
- hrle1976
#286 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Pot 1 Nosioci rank liste top 7 + domacin
Pot 2, 3 ili 4 (Azija 4) (Sjeverna Amerika 3) + Jordan ili ako Mexico se plasira, a Jordan propusti sansu.
Pot 2, 3 ili 4 (Afrika 5) (Juzna Amerika 2) (Oceania 1 ako Novi Zeland se plasira) a ako Jordan izbori plasman i isto ucini Mexico, Mexico ide u special pot da nebi bio u grupi sa jos nekim iz sjeverne Amerike
Pot 2, 4 ili 4 (Europa
ako Uruguaj izbori plasman - jedna team iz Europe ide isto u special pot
112% ce vako biti. Ovo je gola logika.
Pot 2, 3 ili 4 (Azija 4) (Sjeverna Amerika 3) + Jordan ili ako Mexico se plasira, a Jordan propusti sansu.
Pot 2, 3 ili 4 (Afrika 5) (Juzna Amerika 2) (Oceania 1 ako Novi Zeland se plasira) a ako Jordan izbori plasman i isto ucini Mexico, Mexico ide u special pot da nebi bio u grupi sa jos nekim iz sjeverne Amerike
Pot 2, 4 ili 4 (Europa
112% ce vako biti. Ovo je gola logika.
- simonese
#287 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
daj nam svabe,svabe ce pobijediti sve a mi ostale i drugi smo
- scooby_dooby_doo
#288 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Brazil nam je sudjen 
-
Nuken
#289 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Možda bi bilo dobro da dobijemo kakvu jaču ekipu u grupi iz prvog šešira da oni sve povaljaju(pa i nas ako baš mogu
),a i da mi uzmemo sve,a barem jedan x ostale repke nek odigraju.MoRel `vako?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#290 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
ja bi volio brazil i to otvaranje SP ostale ekipe nisu bitne može bilo ko
koliko se ekipa može pohvaliti da su igrali sa brazilom na otvaranju SP u fudbalu meni bi to bila kruna ovih uspjeha haman ko finale
pa makar nas nabušili 6:0 ko ih šiša
koliko se ekipa može pohvaliti da su igrali sa brazilom na otvaranju SP u fudbalu meni bi to bila kruna ovih uspjeha haman ko finale
pa makar nas nabušili 6:0 ko ih šiša
- nKrkan
#291 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Apsolutno se slažem daj Njemačku jer oni obično poderu sve u grupi.Onda bi mi mogli sa 4 boda rahat daljeNuken wrote:Možda bi bilo dobro da dobijemo kakvu jaču ekipu u grupi iz prvog šešira da oni sve povaljaju(pa i nas ako baš mogu),a i da mi uzmemo sve,a barem jedan x ostale repke nek odigraju.MoRel `vako?
-
Mustang1
#292 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Samo da sa najjacom ekipom u grupi igramo prvu utakmicu .. Ostalo cemo sve lako 
- simonese
#293 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
pa to ja govorim cijelo vrijemenKrkan wrote:Apsolutno se slažem daj Njemačku jer oni obično poderu sve u grupi.Onda bi mi mogli sa 4 boda rahat daljeNuken wrote:Možda bi bilo dobro da dobijemo kakvu jaču ekipu u grupi iz prvog šešira da oni sve povaljaju(pa i nas ako baš mogu),a i da mi uzmemo sve,a barem jedan x ostale repke nek odigraju.MoRel `vako?
- Logovan
#294 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
MoRe, što da ne...Nuken wrote:Možda bi bilo dobro da dobijemo kakvu jaču ekipu u grupi iz prvog šešira da oni sve povaljaju(pa i nas ako baš mogu),a i da mi uzmemo sve,a barem jedan x ostale repke nek odigraju.MoRel `vako?
Njemačka 9 bodova
BiH 4
Kamerun 2
Iran 1
- moa
#295 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
vedator treba od sada pa nadalje i ubuduce da nosi dres sa brojem 67....
oleeeee oleeeeeeeee
oleeeee oleeeeeeeee
- fantom slobode
#296 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Mustang1 wrote:Samo da sa najjacom ekipom u grupi igramo prvu utakmicu .. Ostalo cemo sve lako
- area51
#297 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Izbjeći Španiju,Njemačku,Holandiju,Argentinu i Brazila a sa ostalima se može igrati
- Co0l
#298 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Samo umjesto lava naprijed stavit zmaja
Zelim na otvaranju Brazil,rezultat i ostali u grupi su nebitni.
- moa
#299 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Zemljo tisućljetna
Na vjernost ti se kunem
Od mora do Save
Od Drine do Une
Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
Bog nek' te sačuva
Za pokoljenja nova
Zemljo mojih snova
Mojih pradjedova
Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
Na vjernost ti se kunem
Od mora do Save
Od Drine do Une
Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
Bog nek' te sačuva
Za pokoljenja nova
Zemljo mojih snova
Mojih pradjedova
Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
- simonese
#300 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
a sta mislite da mi i Svabe lupimoLogovan wrote:MoRe, što da ne...Nuken wrote:Možda bi bilo dobro da dobijemo kakvu jaču ekipu u grupi iz prvog šešira da oni sve povaljaju(pa i nas ako baš mogu),a i da mi uzmemo sve,a barem jedan x ostale repke nek odigraju.MoRel `vako?
![]()
Njemačka 9 bodova
BiH 4
Kamerun 2
Iran 1