EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bodkin

#276 Re: EUROLIGA

Post by Bodkin »

Šveđanin wrote:I kako se vječito isti likovi upale na ove stvari.. :roll: :roll: :roll:

A utakmicu niko ne komentariše?
Da je Zvezda dobila ili izgubila bez ove ubačene svinjetine, nebitno, ovdje bi bila maksimalno 2 odgovora na temi.

Kao prvo CZ je ostvarila svoju očekivanu kvotu, prošli su u top 16. Williams im je pola tima, on zakaže odmah problemi. Očajan procenat šuta u par zadnjih utakmica. Ovaj meč, opet ista stvar, utakmica sa nabojem, Galatasaray poveo sa 5 razlike, ovi se uspaničili, krenulo ispucavanje i šutanje da što prije lopta ispadne iz ruke, naravno sve redom ispromašivali, Arroyo vezao 2-3 trice i to presjekao, poslije je samo bila rutina. Podcijenili su Galatasaray, kao da im dolazi Pinar Karšijaka a ne jedan od top 2 turska kluba u koji su uloženi milioni.

U svakom slučaju za taj budžet uspjeh, nije mala stvar iz njihove situacije plasirati se u evropski top 16.
realno su su drugom solidno trica ispucali i promasili. protiv onog panja marjanovica sam nekad igrao jebote. imao je tad 15-16 godina. kretao se izmedju dvije trojke :D vidim da je izrastao u dobrog igraca
Labirint

#277 Re: EUROLIGA

Post by Labirint »

Baltazar_khan wrote:evo bolji snimak guslanja, vidi se i guslar ahahah ne mogu da vjerujem koji primitivizam :lol: :shock:

Pa dobro nije ovo ništa novo,isti guslar isti repertoar je i protiv Pazara na Marakani imao "performans", doduše na tom mi je snimku nekakav zbunjen bio, ovdje se vidi rutina već :D
Kako god "nosioci gradskog duha" su još jednom opravdali taj epitet :D
Šveđanin

#279 Re: EUROLIGA

Post by Šveđanin »

Bodkin wrote:realno su su drugom solidno trica ispucali i promasili. protiv onog panja marjanovica sam nekad igrao jebote. imao je tad 15-16 godina. kretao se izmedju dvije trojke :D vidim da je izrastao u dobrog igraca
Dobar je Bobi.. ali biće sve teže i teže, njegova igra i smisao u ekipi je pročitan... nego, da nisi možda igrao protiv Milenka Tepića. :D
Bodkin

#280 Re: EUROLIGA

Post by Bodkin »

Šveđanin wrote:
Bodkin wrote:realno su su drugom solidno trica ispucali i promasili. protiv onog panja marjanovica sam nekad igrao jebote. imao je tad 15-16 godina. kretao se izmedju dvije trojke :D vidim da je izrastao u dobrog igraca
Dobar je Bobi.. ali biće sve teže i teže, njegova igra i smisao u ekipi je pročitan... nego, da nisi možda igrao protiv Milenka Tepića. :D
jesam 8-) isto u mladjim danima ali ni blizu nije bio impresivan kao neki drugi momci od kojih je postao bolji igrac :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#281 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

To je ono: nije postao kosarkas ko je 'znao igrati basketa', nego ko je radio ko blesav. Kosarkasi, mislim na one profesionalne sto su bas nesto napravili, su bas fanaticna kategorija sportista.
Bodkin

#282 Re: EUROLIGA

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:To je ono: nije postao kosarkas ko je 'znao igrati basketa', nego ko je radio ko blesav. Kosarkasi, mislim na one profesionalne sto su bas nesto napravili, su bas fanaticna kategorija sportista.
tacno ali samo donekle. danas je takva situacija da moras i raditi kao blesav, i biti iznadprosjecno talentovan. ima 100 miliona kineza koji rade kao blesavi ali je jedan ming :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#283 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:To je ono: nije postao kosarkas ko je 'znao igrati basketa', nego ko je radio ko blesav. Kosarkasi, mislim na one profesionalne sto su bas nesto napravili, su bas fanaticna kategorija sportista.
tacno ali samo donekle. danas je takva situacija da moras i raditi kao blesav, i biti iznadprosjecno talentovan. ima 100 miliona kineza koji rade kao blesavi ali je jedan ming :)
Dobro, recimo da sam zaboravio napomenuti fizicke predispozicije i talent.
Jedan je i Iverson, covjek koji nije radio, a igrao je kao blesav (i pored neurednog zivota kojim je zivio).
Puno vise je onih sto su veoma talentovani, ali iz nekog razloga nisu uspjeli (nije im se dalo trenirati, oni sve znaju, splet okolnosti i sl.)
Imas opet bandera, cak i u NBA, koje su uspjele samo zahvaljujuci mukotrpnom radu.
Bodkin

#284 Re: EUROLIGA

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Dobro, recimo da sam zaboravio napomenuti fizicke predispozicije i talent.
Jedan je i Iverson, covjek koji nije radio, a igrao je kao blesav (i pored neurednog zivota kojim je zivio).
Puno vise je onih sto su veoma talentovani, ali iz nekog razloga nisu uspjeli (nije im se dalo trenirati, oni sve znaju, splet okolnosti i sl.)
Imas opet bandera, cak i u NBA, koje su uspjele samo zahvaljujuci mukotrpnom radu.
slazem se za iversona ali to vrijeme je pomalo proslo. te bandere pored onih vanzemaljaca izgledaju kao bandere :D mislim ima tu naravno i jako puno rada
area51

#285 Re: EUROLIGA

Post by area51 »

Dobi Alba Galatu ladno u Istanbulu :-)
Ja od kakvih smo mi indijanaca izgubili majko moja :-)
ultima_palabra

#286 Re: EUROLIGA

Post by ultima_palabra »

Campazzo :lol: :lol: :lol: Diamantidisu ništa nije jasno...
Tomahawk11
Globalni moderator

#287 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

Kakva utakmica Nizhny Novgoroda :shock:
Da su bacili svemirski brod usao bi :-)
I to kome, jednoj od najjacih odbrana Eurolige.
Cudo je vece tim prije sto su vec igrali pa ih Efes lagano uzeo u gostima i ostavio na malom broju poena.
Ovaj put su svi trpali, od Rochestia, Kinseya, onog centra Bjelorusa sto je redao Krstica, pa onda sve ostale koji su ulazili s klupe.
Trica preko 60 %, sut skoro 70 %. Efesovih 50 % je bilo smijesno u usporedbi s tim.
SkyLimit

#288 Re: EUROLIGA

Post by SkyLimit »

Gubi Zvezda 68 : 70 od Žalgirisa nekih 6 sekundi do kraja i ima napad, sasvim dovoljno vremena da se nešto iskreira, a jedino što su uradili je šut Williamsa preko ruke sa parkinga, koji naravno nije ušao, i utakmica završi tim rezultatom.
ultima_palabra

#289 Re: EUROLIGA

Post by ultima_palabra »

+26 :mrgreen:

Dobar mali Hezonja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#290 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:+26 :mrgreen:

Dobar mali Hezonja.
:skoljka: Tabanje. Dobar Hezonja, al ovamo ih vise koji su bili dobri. Rudy i Sergio se specijalno nafurali protiv Barce.
ultima_palabra

#291 Re: EUROLIGA

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:+26 :mrgreen:

Dobar mali Hezonja.
:skoljka: Tabanje. Dobar Hezonja, al ovamo ih vise koji su bili dobri. Rudy i Sergio se specijalno nafurali protiv Barce.
Ali kad komentator reče "bidermajer koš" za onu akrobaciju Llulla u 1.poluvremenu :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#292 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

:thumbup: Imao je i Sergio jednu strasnu asistenciju u prvom poluvremenu.
ultima_palabra

#293 Re: EUROLIGA

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote::thumbup: Imao je i Sergio jednu strasnu asistenciju u prvom poluvremenu.
Jeste, šteta što Mačiulis nije zakucao kako treba, nego je napravio neko smotano polaganje :D
Romanista 101%

#294 Re: EUROLIGA

Post by Romanista 101% »

Image

:D
golman

#297 Re: EUROLIGA

Post by golman »

zarko.filip

#299 Re: EUROLIGA

Post by zarko.filip »

ultima_palabra