Nista se dramaticno ne bi desilo. Jednostavno bi prestali pusit. Imo sam ja to iskustvo u svojoj kuci. Nazalost. Cigara je veliko zlo. U nasem narodu jako rasprostranjenošatirana_ljubičica wrote:Zamisli njih u državi gdje je i u vlastitom domu zabranjeno pušenje??![]()
Pola bi ih se pobacalo sa balkona gdje bi jedino mogli pušiti
Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
-
Micaha
#276 Re: Pušenje na radnom mjestu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#277 Re: Pušenje na radnom mjestu
@ int21
@ šatirana_ljubičica
@ RahatHurmašica
za sada opomene, kad kasnije protabirim temu vrlo moguce i banovi, a do tada preporuka da zaobidjete ovu temu, jer jedino sto sam procitala su prepucavanja i rijec "sine" jedno 20 pouta.
@ šatirana_ljubičica
@ RahatHurmašica
za sada opomene, kad kasnije protabirim temu vrlo moguce i banovi, a do tada preporuka da zaobidjete ovu temu, jer jedino sto sam procitala su prepucavanja i rijec "sine" jedno 20 pouta.
- šatirana_ljubičica
#278 Re: Pušenje na radnom mjestu
Micaha wrote:Nista se dramaticno ne bi desilo. Jednostavno bi prestali pusit. Imo sam ja to iskustvo u svojoj kuci. Nazalost. Cigara je veliko zlo. U nasem narodu jako rasprostranjenošatirana_ljubičica wrote:Zamisli njih u državi gdje je i u vlastitom domu zabranjeno pušenje??![]()
Pola bi ih se pobacalo sa balkona gdje bi jedino mogli pušiti
Šuti, ne govori to, zabranjeno je izgovarati takve pogrdne riječi o cigarama, doći će ti vještica na metli pa će ti soliti pamet.
- šatirana_ljubičica
#279 Re: Pušenje na radnom mjestu
ladyblue18 wrote:@ int21
@ šatirana_ljubičica
@ RahatHurmašica
2 puta riječ ''sine'' a pročitaj molim te temu od početka i sve postove.
hvala.
- vjesticanametli
#280 Re: Pušenje na radnom mjestu
u skokovima od vjestice i cisti smece ispred svog praga.........nadam se da ti poslodavac zna koliko naprĐŽuješ po forumu
sad u troskoku se goni
sad u troskoku se goni
- ladyblue18
#281 Re: Pušenje na radnom mjestu
http://www.klix.ba/forum/uslovi-koriste ... 15737.htmlšatirana_ljubičica wrote:ladyblue18 wrote:@ int21
@ šatirana_ljubičica
@ RahatHurmašica
2 puta riječ ''sine'' a pročitaj molim te temu od početka i sve postove.
hvala.
"suglasni ste da kao korisnik foruma nećete: javno diskutovati o radu administratora i moderatora"
Svaki naredni post ti je ban, pa razmisli.
- šatirana_ljubičica
#282 Re: Pušenje na radnom mjestu
vjesticanametli wrote:u skokovima od vjestice i cisti smece ispred svog praga.........nadam se da ti poslodavac zna koliko naprĐŽuješ po forumu
sad u troskoku se goni
nadam se da ćeš i ti dobiti opomenu za ban...
i u pravu si, vrijeme sa takvim kao ti, je samo gubljenje istog.
-
Micaha
#283 Re: Pušenje na radnom mjestu
Ne znate se ni raspravljat. Dozer vrati se, taman i sa cigaromvjesticanametli wrote:u skokovima od vjestice i cisti smece ispred svog praga.........nadam se da ti poslodavac zna koliko naprĐŽuješ po forumu
sad u troskoku se goni
- int21
#284 Re: Pušenje na radnom mjestu
Ja sam samo povlacio paralele izmedju pusenja na radnom mjestu i drugih stvari koje ljudima smetaju na radnom mjest ali nisu tako exponirane. Pa sam zato postao Neprijatelj No 1.
Ja nisam drugima postavljao dijagnoze, govorio "Sine", govorio da piju tablete ili jace doze. Niasm prijetio ni govorio kako treba motikom preko ledja.
Ako zbog ostalog sto sam napisao treba da popijem ban, nije problem. Life sucks anyway.
Ja nisam drugima postavljao dijagnoze, govorio "Sine", govorio da piju tablete ili jace doze. Niasm prijetio ni govorio kako treba motikom preko ledja.
Ako zbog ostalog sto sam napisao treba da popijem ban, nije problem. Life sucks anyway.
- ladyblue18
#285 Re: Pušenje na radnom mjestu
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» RahatHurmašica
14 dana
» šatirana_ljubičica
7 dana
Vjestice, opomena
» RahatHurmašica
14 dana
» šatirana_ljubičica
7 dana
Vjestice, opomena
- vjesticanametli
- int21
#287 Re: Pušenje na radnom mjestu
Rekoh joj ja da promjeni posao. 
Salu na stranu ali ja bih mjenjao da meni nesto smeta. Al' valjda nismo svi siti.
Salu na stranu ali ja bih mjenjao da meni nesto smeta. Al' valjda nismo svi siti.
- malsal
#288 Re: Pušenje na radnom mjestu
Pusenje je stvar vlastitog izbora.
Ako ti je preko 18 godina i zelis da pusis - zapali cigaru.
Udisanje dima je takodjer stvar vlastitog izbora - ako sjedim u kancelariji ili u kaficu ili restoranu, kinu, autobusu, taxiju , ljekarskoj ordinaciji ili bilo gdje imam pravo da ne udisem dim cigare.
Radni ljudi koji puse mogu ili da se strpe 8 sati ili da izadju napolje zapalit ili da preko firme srede prostoriju za pusenje.
Kada gosti dodju kod mene mogu zapalit na balkonu. Ako im se ne svidja neka ne dolaze. Niko nece pusit tamo gdje mi djete zivi, ukljucujuci i mene.
Vjerovali ili ne ovo pisem kao aktivni pusac.
Udisanje dima je takodjer stvar vlastitog izbora - ako sjedim u kancelariji ili u kaficu ili restoranu, kinu, autobusu, taxiju , ljekarskoj ordinaciji ili bilo gdje imam pravo da ne udisem dim cigare.
Radni ljudi koji puse mogu ili da se strpe 8 sati ili da izadju napolje zapalit ili da preko firme srede prostoriju za pusenje.
Kada gosti dodju kod mene mogu zapalit na balkonu. Ako im se ne svidja neka ne dolaze. Niko nece pusit tamo gdje mi djete zivi, ukljucujuci i mene.
-
staradis
#289 Re: Pušenje na radnom mjestu
Jebo tu firmu ljudi se ubijaju a diretkora boli briga
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#290 Re: Pušenje na radnom mjestu
sta ima, popusil se sta osim bana
? hurmasica je sad zapalio od muke 
- int21
#291 Re: Pušenje na radnom mjestu
Kad ides u kafic gdje se pusi ides vlastitim izborom? Ili te neko tjera? Ili mozda treba da istjeras pusace jer ti dolazis kao ne pusac?
Ako se pusi u kafani, onda se pusi, i to nepusaci treba da postuju. Ako se ne pusi u kafani, onda to pusaci treba da postuju. Ja mislim da je to postena logika.
Ja dok sam bio pusac, postovao sam sve prostorije i ljude gdje se nije pusilo. Odem u Zmaj cevabdzinicu, imaju dio za pusace i dio za nepusace. i tako svaku put i svuda. Koliko sam puta otisao sa kolegama nepusacima u dio gdje se ne pusi. I koliko su samo puta oni dosli u dio gdje se pusi. Stvar dogovora medju ljudima
A meni je zapelo za zivac, sto bi neki da je drugacije. Znaci ako se ne pusi ne pusi se. Ali ako se pusi, mi bi smo da se ne pusi.
Ako se pusi u kafani, onda se pusi, i to nepusaci treba da postuju. Ako se ne pusi u kafani, onda to pusaci treba da postuju. Ja mislim da je to postena logika.
Ja dok sam bio pusac, postovao sam sve prostorije i ljude gdje se nije pusilo. Odem u Zmaj cevabdzinicu, imaju dio za pusace i dio za nepusace. i tako svaku put i svuda. Koliko sam puta otisao sa kolegama nepusacima u dio gdje se ne pusi. I koliko su samo puta oni dosli u dio gdje se pusi. Stvar dogovora medju ljudima
A meni je zapelo za zivac, sto bi neki da je drugacije. Znaci ako se ne pusi ne pusi se. Ali ako se pusi, mi bi smo da se ne pusi.
-
Micaha
#292 Re: Pušenje na radnom mjestu
Matijevic_Vlado wrote:sta ima, popusil se sta osim bana? hurmasica je sad zapalio od muke
- int21
#293 Re: Pušenje na radnom mjestu
Prestanite da ne popushite ban, ozbiljna je tema. Pricamo sad bez prepucavanja. 
Stvarno.
Stvarno.
- malsal
#294 Re: Pušenje na radnom mjestu
-------int21 wrote:Kad ides u kafic gdje se pusi ides vlastitim izborom? Ili te neko tjera? Ili mozda treba da istjeras pusace jer ti dolazis kao ne pusac?
Predpostavljam da se obracas meni posto ima veze sa mojim postom...
Mozda bi trebao pojasnit da sam dijasporac ukleti i ovde nema kafica, restorana ili radni mjesta gdje se pusi...
Prvi par mjeseci sam se zalio kad je izasao taj zakon a onda sam skonto da mi odgovara samo tako - manje pusim, manje me pluca bole i manje kasljem, manje smrdim...
Jeste stvar dogovora izmedju ljudi, s tim sto je ovde taj dogovor uokviren zakonom koji je vrlo jasan po tom pitanju- pusenje je privatna stvar, pusi kuci ili vani ili u svom automobilu.
U zajednickom prostoru (sve drzavne institucije, sve skole, sve trgovine kafici sredstva javnog prevoza i slicno) je pusenje zabranjeno.
- int21
#295 Re: Pušenje na radnom mjestu
Jeste bio odgovor za tebe ali sa negativnim kontekstom.
Bio sam vani pa znam kako je zakonom regulisano i svidja mi se. Ne zbog nepusenja nego zato sto kad moras 30 spratova sici da zapalis, vidi se ko radi a ko ne radi.
Ali ja citavo vrijeme govorim o dogovoru i sta ljudima smeta ili ne. A ne napadam druge zato sto nesto rade. Brate mili, ona postavljacica teme sigurno ode u kafanu gdje se pusi i ne govori nista. Ali bi naprdjivala ljudima na poslu kako sta treba. To je mene naljutilo pa sam mozda malo burno reagovao.
Na kraju krajeva, da ja imam firmu, i da ljudi hoce da goli hodaju, puse travu ili se samozadovoljavaju na poslu, a rade kako treba i donose profit, jel mislis da bi na zahtjev novog zaposlenika trazio od ljudi da to vise ne rade?
Ma jok. Kolektiv je bitniji od pojedinca.
Dao sam slican primjer. Bio kod nas covjek na interview i dobio posao ali mu smetalo sto zene hodaju u majicam? Da ih pokrijemo?
Meni je to isto bilo.
Demokratija brate. Samo nije bas demokratija. Nepusaci imaju zakon iza sebe a ostali nemaju. Vehabija i nepusaci nisu jednaki.
Bio sam vani pa znam kako je zakonom regulisano i svidja mi se. Ne zbog nepusenja nego zato sto kad moras 30 spratova sici da zapalis, vidi se ko radi a ko ne radi.
Ali ja citavo vrijeme govorim o dogovoru i sta ljudima smeta ili ne. A ne napadam druge zato sto nesto rade. Brate mili, ona postavljacica teme sigurno ode u kafanu gdje se pusi i ne govori nista. Ali bi naprdjivala ljudima na poslu kako sta treba. To je mene naljutilo pa sam mozda malo burno reagovao.
Na kraju krajeva, da ja imam firmu, i da ljudi hoce da goli hodaju, puse travu ili se samozadovoljavaju na poslu, a rade kako treba i donose profit, jel mislis da bi na zahtjev novog zaposlenika trazio od ljudi da to vise ne rade?
Dao sam slican primjer. Bio kod nas covjek na interview i dobio posao ali mu smetalo sto zene hodaju u majicam? Da ih pokrijemo?
Meni je to isto bilo.
Demokratija brate. Samo nije bas demokratija. Nepusaci imaju zakon iza sebe a ostali nemaju. Vehabija i nepusaci nisu jednaki.
- uglavnomja
#296 Re: Pušenje na radnom mjestu
malsal wrote: -------
Mozda bi trebao pojasnit da sam dijasporac ukleti i ovde nema kafica, restorana ili radni mjesta gdje se pusi...
Prvi par mjeseci sam se zalio kad je izasao taj zakon a onda sam skonto da mi odgovara samo tako - manje pusim, manje me pluca bole i manje kasljem, manje smrdim...
Jeste stvar dogovora izmedju ljudi, s tim sto je ovde taj dogovor uokviren zakonom koji je vrlo jasan po tom pitanju- pusenje je privatna stvar, pusi kuci ili vani ili u svom automobilu.
U zajednickom prostoru (sve drzavne institucije, sve skole, sve trgovine kafici sredstva javnog prevoza i slicno) je pusenje zabranjeno.
kafici na terasi, na plocniku ... -20 napolju, a 5 hairlija se skupi ispod plinske grijalice ili zamota u dekice i fumara, a sve ruke poplavile od zime
- malsal
#297 Re: Pušenje na radnom mjestu
------------uglavnomja wrote:malsal wrote: -------
kafici na terasi, na plocniku ... -20 napolju, a 5 hairlija se skupi ispod plinske grijalice ili zamota u dekice i fumara, a sve ruke poplavile od zime
Istina.
Nema pusenja unutra
-
Keiko
#298 Re: Pušenje na radnom mjestu
malsal wrote:Pusenje je stvar vlastitog izbora.
Koliko mi je samo odjece unisteno u kaficima, klubovima i diskotekama dok se moglo pusit'. Pa jos se ujutro probudis smrdljiv(a) na dim, krevet k'o pepeljara,...yuck!
-
salvatore paradise
#299 Re: Pušenje na radnom mjestu
To ti se sestro zove biti covjekommanekenka u penziji wrote:ej, kod mene su jedno vrijeme, ko biva, izlazili da zapale kad direktor dođe.
ma jadno.... stvarno jadno.
to te još više degradira i daje ti do znanja koliko je pušaćima sve ostalo, osim njih, nebitno.
-
detroit-mercy
#300 Re: Pušenje na radnom mjestu
Veoma kratkorocno gledanje na biznis, znaci da hoce da se bodu u venu heroinom sve dok je biznis profitabilan je ok. To sto bi ostao bez biznisa u roku od par mjeseci jer bi ti radnici preselili na ahirret je druga stvarint21 wrote:Jeste bio odgovor za tebe ali sa negativnim kontekstom.
Meni je to isto bilo.
Ljudi su jednostavno skontali kolika je cijena izdataka za ljude koji oboljevaju od bolesti vezanih za pusenje u vidu izgubljenih radnih dana, produktivnosti, troskova zdravstva i dr tako da su jednostavno presjekli.
Drugo, svaki poslodavac je duzan da ti obezbijedi sigurno radno mjesto sa aspekta zdravlja u protivnom imas dobru osnovu da tuzis poslodavca ukoliko nesto podje po zlu.
Trece, ne mogu da zamislim da sada radim a ova cetvorica sto sjede oko mene zafijumare
Cetvrto, poslodavac ne smije da diskriminise na osnovu, pola, startosti, rase, sexualne orijentacije, porodicnog statusa ali moze reci ako pusis ne mozes raditi u ovoj firmi. Vec bilo na Vrhovnom sudu i vrhovni rekao poslodavac je u pravu