Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
- respo
#276 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
ok srednja klasa jesam ako gledamo malo sire
ako gledamo konkretno sarajevo onda se moze reci da sam visoka srednja jer kad vidim poznanike jarane i sve oko sebe pola ih kuka kad treba zamjeniti nesto na autu kad treba na more jer treba se snaci za te pare
da ne nabrajam kako sve nesto prebijaju
ako ono kupim jeftinije pa preprodam pa onda dodam pa oduzmem saberem onda cu moci kupiti recimo iphone ili tako nesto itd itd primjera
dok rijetko imam poznanika i prijatelja koji imaju uslove kao i ja i vise
doduse imam jednog kojem je sitnica i ako potrosi 3000 maraka dnevno i da tako trosi 30 dana u mjesecu ne bi osjetio
otac mu ima firme jahte klince palce
al srecom nije kao ovi novokomponovani koji vole pokazati
i njega kad bi vidio udijelio bi mu marku kako se ponasa i izgleda
al on je jedan na koliko njih?
ako gledamo konkretno sarajevo onda se moze reci da sam visoka srednja jer kad vidim poznanike jarane i sve oko sebe pola ih kuka kad treba zamjeniti nesto na autu kad treba na more jer treba se snaci za te pare
da ne nabrajam kako sve nesto prebijaju
ako ono kupim jeftinije pa preprodam pa onda dodam pa oduzmem saberem onda cu moci kupiti recimo iphone ili tako nesto itd itd primjera
dok rijetko imam poznanika i prijatelja koji imaju uslove kao i ja i vise
doduse imam jednog kojem je sitnica i ako potrosi 3000 maraka dnevno i da tako trosi 30 dana u mjesecu ne bi osjetio
otac mu ima firme jahte klince palce
al srecom nije kao ovi novokomponovani koji vole pokazati
i njega kad bi vidio udijelio bi mu marku kako se ponasa i izgleda
al on je jedan na koliko njih?
- drug_profi
#277 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
@lavorpunvode
Nemoj to dozivljavati licno. To je normalna podjela prema prihodima, koji su direktno povezani sa tvojom nezavisnoscu i slobodom.
Nije sramota biti i u kategoriji siromasnih. Jer ljudi jesu siromasni kad moraju svakodnevno biti u dilemi koje namirnice kupiti, skuplje ili jeftinije. Ne zato sto stede, nego zato sto nemaju.
Bio i ja nekad na dvije "plate" po 220 maraka. Jedno djete 7 godina, drugo beba. Pa se guralo. Jest da je to tada vrijedilo ko danas 2 x 500, ali takav je zivot. Sramota je samo krasti.
Nemoj to dozivljavati licno. To je normalna podjela prema prihodima, koji su direktno povezani sa tvojom nezavisnoscu i slobodom.
Nije sramota biti i u kategoriji siromasnih. Jer ljudi jesu siromasni kad moraju svakodnevno biti u dilemi koje namirnice kupiti, skuplje ili jeftinije. Ne zato sto stede, nego zato sto nemaju.
Bio i ja nekad na dvije "plate" po 220 maraka. Jedno djete 7 godina, drugo beba. Pa se guralo. Jest da je to tada vrijedilo ko danas 2 x 500, ali takav je zivot. Sramota je samo krasti.
- respo
#278 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
drugi primjer moja tetka
ima stan vlastiti u titovoj stan u zagrebu i stan i parizu
vikendicu na jahorini i na moru
to je ono sto znam a vrlo vjerovatno da jos kakvih gajbi ima ko zna gdje
e platu nema klasicnu jer vise ne radi nigdje al sebi priusti godisnje jedno egzoticno putovanje jedno reda radi po europi a isto tako zimovanja jedno reda radi u europi a drugi put skija po argentini po polovima i gdje sve ne boga pitaj
e sada koliko trosi na hranu i potrepstine ne znam al ne vjerujem da niti stedi niti se prezderava
sto se tice odjece nikad nisam vidio da nosi sada neke izvikane torbe odjecu i slicno sve su to uglavnom neke nepoznate marke za mene al ajd znaj sada koliko sta kosta
mozda su neke bezveze sto joj padne pod ruku a mozda se kupuju suhim zlatom
e u odnosu na nju mi smo pravo siromasni jer ne mozemo priustiti ni petinu onoga sto ona moze i ima
e platu nema klasicnu jer vise ne radi nigdje al sebi priusti godisnje jedno egzoticno putovanje jedno reda radi po europi a isto tako zimovanja jedno reda radi u europi a drugi put skija po argentini po polovima i gdje sve ne boga pitaj
e sada koliko trosi na hranu i potrepstine ne znam al ne vjerujem da niti stedi niti se prezderava
sto se tice odjece nikad nisam vidio da nosi sada neke izvikane torbe odjecu i slicno sve su to uglavnom neke nepoznate marke za mene al ajd znaj sada koliko sta kosta
e u odnosu na nju mi smo pravo siromasni jer ne mozemo priustiti ni petinu onoga sto ona moze i ima
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#279 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
jel udata ?respo wrote:drugi primjer moja tetka
-
Lounge Act
#280 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:27, edited 1 time in total.
- respo
#281 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
znaci ti si u zavidovicima 
-
Lounge Act
#282 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:27, edited 1 time in total.
- LoveIsGone
#283 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
babanovac wrote:Zivim u gradu manje od Sarajeva, cetvoroclana porodica, beba i malo dijete, primanje 3300KM mjesecno:
Obdaniste 220KM,
Bejbisiterka 350,
Zivotno 100,
Stednja za djecije skolovanje 350-400 KM,
Rezije 200-300 KM, zavisno od sezone, ima- nema grijanja, prosjek 250 KM
Stednja za godisnji 200 KM, (Jadran + 3-4 dana planini)
Auto ukljucujuci servis 60 KM
Gorivo 100 KM,
Stednja za strucno usavrsavanje (koje dabogda da mi ikad vrati ulozeno) 150 KM.
Ukupno 1830
Ostane 1470.
U tih 1470 ulazi hrana, gardaroba, ponekad pivo da mi slozi utiske s posla i rastjera tugu, konto sam i sakrit koju stoju od zene za Brazila, ali ne ide, a vele da ce ionako bit skupo pravo.
Izlazimo u setnju s djecom, ni kino, ni pozoriste, gardaroba se nosi dok se ne otrca, vazno je da zadovolji toplinski koeficijent, auto je polovnjak zesci, meni najbolji na svijetu, cak se razvila neka empatija, mobitel ima odlicnu bateriju, traje mi po 3-4 dana, otporan na pad u vrucu supu.
Stan sam kupio u kesu, jos se ponekad uhvatim u razmisljanju kako nisam halalio pare, zagledam ka istoku da nema kojim slucajem uzickog korpusa na vidiku. Kontam, bilo bi im bolje u austrijskoj banci, ali tamo, gdje ih ne zakljucavaju iznenada.
Zivim da djecu posaljem na skolovanje vani, boga molim da me zaobidje narkomanija (djeca su 10 mjeseci i 3 godine, ali me vec hastra). Zaradjivao sam nekad mnogo vise, vani, ali koliko se sjecam, nisam niti tad bas bio spokojan. Momak valjda...
- elma89_
#284 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
drugi primjer moja tetka
A kako ona ima sve to? nadam se na posten nacin .I da,tetka ti je..neka te vodi sa sobom po Argentini ako toliko volis:D
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#285 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
I kod Markala4zr4 wrote:I na Ciglanamagidra wrote:Postoji i nalazi se na Alipašinom, Otoci i u Hadžićima.Madrid wrote:Jel postoji bingo u Sarajevu?
Vidim mnogi dizete cijene hrane u Sarajevu, mislim da je to u stvarnosti dosta slicno kao i u drugim gradovima, jedino rezije kod vas ubijaju...
- respo
#286 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
jbt samo sam cekao kad ce to neko pitatielma89_ wrote:drugi primjer moja tetka
A kako ona ima sve to? nadam se na posten nacin .I da,tetka ti je..neka te vodi sa sobom po Argentini ako toliko volis:D
ne brini ona to ima odkad znam za sebe
i to sve je imala i prije rata sto se tice nekretnina koje sam nabrojao
a kako pa fino radila je bukvalno po citavom svijetu velike poslove za velike firme a vjerovatno je i veliko placena za taj svoj rad
-
korisnik101
#287 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
respo wrote:
a kako pa fino radila je bukvalno po citavom svijetu velike poslove za velike firme a vjerovatno je i veliko placena za taj svoj rad
U prevodu. Udala se za bogatuna. On rikno. Ona preuzela.
- drug_profi
#288 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
samo sam cekao kad ce mahalasi pocet raskopavat.
To se kaze moj respo: "sta te boli q. gledaj svoja posla"
-
Peryton_
#289 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
Osnovna plata 1.426 KM. Topli obrok iznosi 170 KM, a regres 562 KM.
S dezurstvima se ubere fina para, ali nisam zadovoljan s obzirom na ulozeni trud
To je 2/3 prihoda tako da se moze zivjeti.
Jest da nije Sarajevo doduse
S dezurstvima se ubere fina para, ali nisam zadovoljan s obzirom na ulozeni trud
To je 2/3 prihoda tako da se moze zivjeti.
Jest da nije Sarajevo doduse
- CaneBos
#290 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
ti vidJo' to pa znas? wtf?!korisnik101 wrote:respo wrote:
- Hajvan
#291 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
Jedino ispravno s navedenom vrstom ljudi.drugi profil wrote:samo sam cekao kad ce mahalasi pocet raskopavat.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#292 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
Moji imaju po 2.5k mjesečno i opet nam je malo + buraz donosi milju i po, dakle teško je ali se može se nekako.
- respo
#293 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
nije bas tako ali nema veze mislite sta zelitekorisnik101 wrote:respo wrote:
-
korisnik101
#294 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
U vecini slucajeva , zenska osobi dolazi do basnoslovnog bogastva - sirenjem nogu.CaneBos wrote:ti vidJo' to pa znas? wtf?!korisnik101 wrote:respo wrote:
(Poznati primjeri iz nasih Krajeva: SanelA Jenkins. Slavica Ecclestone.)
Ali to nije slucaj samo na Balkanu, nego generalno u svijetu.
- Šveđanin
#295 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
I to ima kakve veze sa životom u Sarajevu?
A Slavici svaka čast, jer žena stvarno treba imati stomak da voda onog patuljka pored sebe, a pošto je istrpila, i treba biti nagrađena.

A Slavici svaka čast, jer žena stvarno treba imati stomak da voda onog patuljka pored sebe, a pošto je istrpila, i treba biti nagrađena.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#296 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
Korisnik101 svoje predrasude ostavi za sebe, nije im ni vrijeme ni mjesto.
Hvala
- respo
#297 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
a ti znas da je ovo vecinski slucaj 
- drug_profi
#298 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
E imam i ja tetku vrhunski kardiolog u zemlji Europske Unije. Muz joj poduzetnik - naftas. Zive odlicno.
Samo ne znam kakve to veze ima sa temom.
Samo ne znam kakve to veze ima sa temom.
-
korisnik101
#299 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
Nema nista sa ovom temom, pa zato...
Slobodno postavite novi topic, pa cu rado dokazati moju tvrdnju,.
Slobodno postavite novi topic, pa cu rado dokazati moju tvrdnju,.
- Šveđanin
#300 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?
Suludo je govoriti o nekim velikim zaradama u zemlji koja sa Albanijom, Moldavijom i istočnim komšijama čini dno Evrope.
Da li su ovi što se javljaju prosjek ili predstavljaju više od prosjeka ne znam ali vidim da je većini stambeno pitanje luksuz i najzeznutija stavka.
Da li su ovi što se javljaju prosjek ili predstavljaju više od prosjeka ne znam ali vidim da je većini stambeno pitanje luksuz i najzeznutija stavka.