I...kako se izjasniste...? :)

Post Reply

Kako ste se izjasnili na popisu?

BBI
167
56%
BBA
38
13%
HHK
15
5%
HHA
3
1%
SSP
5
2%
SSA
4
1%
BoBI
28
9%
BoSP
2
1%
BoHK
3
1%
BoDA
35
12%

Total votes: 300

madner

#276 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Vidovita Dzemila :D
XeuX

#277 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by XeuX »

cyprus wrote:Trebam li ići dalje od SAD-a? Kanade (pitanje Kvebeka je šaša)? Australije? Novog Zelanda? Da ne govorim da i u Africi ima siromašnih, ali politički relativno stabilnih država sa mnoštvom etničkih grupa u sebi...

Dakle, slažeš se da homogenost ne garantuje stabilnost? Zašto onda težiti tome?

Od svih primjera koje si naveo samo Kanada stoji,a ni ona nije 100% stabilna,ima tu dosta netrpeljivosti i raznih caka sa Quebecom.
Što se tiče Afrike baš si i dokazao moju tezu,to je etnički najheterogeniji kontinent sa najviše naroda i plemena,a ujedino i najprimitivniji i najsiromašniji i najnestabilniji.
USA je daleko od stabilne zemlje,mislim da je BiH stabilnija.
Australija i Novi Zeland nisu heterogene zemlje već zemlje sa određenim procentom manjina,a nije ni to tako idealno kao što s e čini,vidjeli smo to ne primjeru Švedske.
Ja govorim o apsolutnoj homogenosti a ti misliš na relativnu.Svijet koji ima 200 etnički homogenih država nije etnički homogen,samo svije bez ikakvih nacija je etnički homogen,i samo apsolutno homogen svije može krenuti naprijed.
madner

#278 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

velocitatem wrote:
madner wrote:Vidovita Dzemila :D
Dzemila Bosnjakinja?

Ne slusajte nju, ona vas trola.
Sto bi rekao Sejfo, 6 pamtim, jedan dodajem, sifre zbiram ruleta se igram. :D
vaučer

#279 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by vaučer »

Neizjašnjen - Hrvatski - Ateist
Dozer

#280 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Dozer »

Interesanto...niko se ni ne pocesa da komentarise Alijinu izjavu o Bosancima :D :D
A jos manje da ponudi odgovore na moja pitanja :D
escobar__

#281 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by escobar__ »

Dozer wrote:Interesanto...niko se ni ne pocesa da komentarise Alijinu izjavu o Bosancima :D :D
A jos manje da ponudi odgovore na moja pitanja :D
Kao što me Alijine izjave ne interesuju ni po pitanju Bošnjaštva, tako me još manje interesuju po pitanju Bosanstva. Inače, komično je kad Bosanci krenu stavljat Alijine klipove, tad je jasno da ste donji da valja. :lol: :lol: :lol:
Platformas

#282 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Platformas »

Ovaj popis će nažalost dati neke legitimne osnove za tri države.
Paranoid

#283 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

Platformas wrote:Ovaj popis će nažalost dati neke legitimne osnove za tri države.
Na osnovu čega stičeš takav dojam...ima li nešto što znaš, a mi neznamo?

Podijeli to s nama..
Dozer

#284 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Dozer »

@escobar
Ocigledno uopste ne razumijes sta si upravo rekao.
Upravo si popljuvao Aliju koji je jedan od najzasluznijih za tvoje danasnje etnicko ime, a i opredjeljenje, jer da on i njegova stranka '93 nisu uveli etnicku kategoriju Bosnjak umjesto dotadasnje Musliman, ti bi danas i dalje bio Musliman i o Bosnjastvu ne bi imao blage veze. Doduse, nemas ni ovako, ali sad je osnovno pitanje - znas li ti uopste sta si....?
Paranoid

#285 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

Dozer.. probaj postavit pitanje na drugačiji način..ili promijeni nick, vidiš da te raja (Bošnjaci) ignorišu...
escobar__

#286 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by escobar__ »

Dozer wrote:@escobar
Upravo si popljuvao Aliju koji je jedan od najzasluznijih za tvoje danasnje etnicko ime, a i opredjeljenje, jer da on i njegova stranka '93 nisu uveli etnicku kategoriju Bosnjak umjesto dotadasnje Musliman, ti bi danas i dalje bio Musliman i o Bosnjastvu ne bi imao blage veze. Doduse, nemas ni ovako, ali sad je osnovno pitanje - znas li ti uopste sta si....?
Znali mi ili ne ko smo i šta smo, ne znam zašto vas siću boli qratz za nama? Ono, razumijem da ste sebi utripovali neke veličine i kontate da ste intelektualne gromade koje sve znaju i u sve se razumiju, al' ne kontam kako vam ne dopi*di pisat iste gluposti iz dana u dan?

Zakaz'o i Beograd, nema uputa za daljnje aktivnosti pa vrijeme trošite ovdje? :lol:
MuaDib

#287 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by MuaDib »

escobar__ wrote:
Znali mi ili ne ko smo i šta smo, ne znam zašto vas siću boli qratz za nama? Ono, razumijem da ste sebi utripovali neke veličine i kontate da ste intelektualne gromade koje sve znaju i u sve se razumiju, al' ne kontam kako vam ne dopi*di pisat iste gluposti iz dana u dan?

Zakaz'o i Beograd, nema uputa za daljnje aktivnosti pa vrijeme trošite ovdje? :lol:
Meni je neshvatljivo što vas bošnjačke puritance uopšte dotiće što se neko izjasnio kao Bosanac, Hercegovac ili oboje. Nemojte se više prosipati, kad vam svaka druga riječ počiva na nacionalnoj isključivosti bosanski musliman = Bošnjak. To što vi niste u stanju prepoznati kod sebe, ne znači da nemate šovinistički potencijal. Na svaki mogući način pokušavate diskreditirati ljude i stigmatizirate građane ove zemlje, koji se ne osjećaju kao pripadnici konstitutivnih naroda kao nepoćudan faktor. Vi što ste prihvatili princip bošnjačko - srpskohrvatskog antagonizma i što patriotizam mjerite mržnjom prema Srbima i Hrvatima, sebi ste dali za pravo da Bosance nazivate manje vrijednim jer se ne uklapamo u vašu ideološku postavku, vaš je problem nije naš. Doveli ste situaciju do vrhunca linča, udarili sste na prirodu Bosne kao multilateralne države, udarili ste na temelj multiteničke države, multikulturne države i multiidentitetske države, gušeći svaki vid građanske multipolarnosti i pokušavate dovršiti ono što nisu stigli Karadžć i Boban. Nak vas je sram i stid, na šta ste sveli svoje nacionalno biće, koje je ispod svakog civilizacijskog dostojanstva i koje ima obraza da se poziva na one koji su podnjeli najveću žrtvu da bi Bosna bila država. A najbolnije je od svega, da su najgovorljivije perjanice ovog novobošnjačkog smeća, oni koji su pobjegli iz Bosne brzinom svjetlosti kad je prvi metak opalio.
madner

#288 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

escobar__ wrote:

Sto jest jest, ti se ni na tripu neces smatrati intelektualnom gromadom.
uzgajivac

#289 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by uzgajivac »

e jeste vise dosadni sa tim popisom. pa nisu vas popisivali zbog nacije, nego imetka kojim raspolazete.
madner

#290 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Tu sam im napravio fintu, porez zdravo. :D
Opetja033

#291 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Opetja033 »

1) Rahmetli Izetbegovic je rekao "Neka Bosnjaci budu Bosnjaci, Srbi neka budu Srbi, Hrvati neka budu Hrvati ali svi mi zajedno treba da budemo i vise Bosanci".
Shvatiti poentu njegove izjave na nacin na koji si ti shvatio ne moze poci za rukom nikome ko ima iole prosjecan IQ. Dakle vrlo dobro si svjestan poente te poruke, jer ona nijednog jedinog trenutka ne negira nacionalnu pripadnost konstitutivnih naroda vec da svi mi zajedno treba da se vise orijentisemo na stvari koje su nam zajednicke.

2) Sve dok vama ne dosadi da ponavljate lazi o tome da je bosnjacki sabor organizovan od strane SDA, nece ni meni dosaditi da ponavljam istinu: Odluku o vracanju historijskog imena nije donijela SDA vec bosnjacki sabor na kojem su ucestvovali i ljudi koji SDA organski nisu mogli smisliti. Tu su bili Tunja, rahmetli Durakovic, Lagumdzija. Predstavnici SVIH politickih stranaka sa sjedistem u Sarajevu.
Bosnjaci svih ideologija i stranackih simpatija/pripadnosti su na ovom popisu dali legitimitet toj odluci bosnjackog sabora. Kada SDA bude imala 2 000 000 glasaca moci ce te nastaviti sa svojim lazima. Do tada ste providni.

Ocito boli cinjenica da su neke vase vjestacke opcije na nivou statisticke greske. I da cak nije priznata (niti ce ikada biti da se razumijemo) kao nacionalna manjina u ovoj drzavi. Jer ako se prizna jedna vjestacka konstrukcija onda se ta ista prava moraju dati Džedajima, Inutima, Metalcima, Hordasima, Manijacima.
uzgajivac

#292 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by uzgajivac »

madner wrote:Tu sam im napravio fintu, porez zdravo. :D
ma bice novi porez, samo cekaj da uvedu porez na kuhinju :D i posjedovanje pipe :lol:
madner

#293 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

To bi mi moglo dohakat :( :D
uzgajivac

#294 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by uzgajivac »

madner wrote:To bi mi moglo dohakat :( :D
u posjedu pipe, bez znanja SIPE :D

pazi ovo, banjalucki glas ljut sto su PD, DO i BN blizu Banja Luke :lol: :lol: :lol: e pa stvarno zaista :lol:

"Prema saznanjima "Glasa Srpske" od izvora bliskog statističkim agencijama, u RS, osim Banjaluke, više od 100.000 stanovnika ima i Bijeljina, dok je blizu ovog broja i Prijedor."

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 37902.html
madner

#295 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Imas kuhinju, vrati spajz. :D

Prijedor je mogao biti dio FBiH, pa bi omjer stanovnistva bio 2.5:1.

Pravo pitanje je da li ce moci 2014 ili 2015 ove popisane Bosnjake u RSu animirati da izadju na glasanje.
elma89_

#296 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by elma89_ »

Bosnjaci 54%,islam 53%,bosanski 56%
BASS

#297 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by BASS »

MuaDib wrote: Meni je neshvatljivo što vas bošnjačke puritance uopšte dotiće što se neko izjasnio kao Bosanac, Hercegovac ili oboje. Nemojte se više prosipati, kad vam svaka druga riječ počiva na nacionalnoj isključivosti bosanski musliman = Bošnjak. To što vi niste u stanju prepoznati kod sebe, ne znači da nemate šovinistički potencijal. Na svaki mogući način pokušavate diskreditirati ljude i stigmatizirate građane ove zemlje, koji se ne osjećaju kao pripadnici konstitutivnih naroda kao nepoćudan faktor. Vi što ste prihvatili princip bošnjačko - srpskohrvatskog antagonizma i što patriotizam mjerite mržnjom prema Srbima i Hrvatima, sebi ste dali za pravo da Bosance nazivate manje vrijednim jer se ne uklapamo u vašu ideološku postavku, vaš je problem nije naš. Doveli ste situaciju do vrhunca linča, udarili sste na prirodu Bosne kao multilateralne države, udarili ste na temelj multiteničke države, multikulturne države i multiidentitetske države, gušeći svaki vid građanske multipolarnosti i pokušavate dovršiti ono što nisu stigli Karadžć i Boban. Nak vas je sram i stid, na šta ste sveli svoje nacionalno biće, koje je ispod svakog civilizacijskog dostojanstva i koje ima obraza da se poziva na one koji su podnjeli najveću žrtvu da bi Bosna bila država. A najbolnije je od svega, da su najgovorljivije perjanice ovog novobošnjačkog smeća, oni koji su pobjegli iz Bosne brzinom svjetlosti kad je prvi metak opalio.
Daj mi objasni par stvari:
- Zašto, o zašto - kada neko kaže da je Srbin ili Hrvat to je potpuno normalno a kada neko kaže da je Bošnjak onda se na to kaže "udarili sste na prirodu Bosne kao multilateralne države, udarili ste na temelj multiteničke države, multikulturne države i multiidentitetske države, gušeći svaki vid građanske multipolarnosti i pokušavate dovršiti ono što nisu stigli Karadžć i Boban"
- Zašto, o zašto kada neko kaže da je jedan od osnovnih elemenata Srpstva i Hrvatstva pravoslavlje i katoličanstvo, to je normalno a kada neko kaže da je jedan od osnovnih elemenata Bošnjaštva Islam, onda je reakcija "Nemojte se više prosipati, kad vam svaka druga riječ počiva na nacionalnoj isključivosti bosanski musliman = Bošnjak."
- Zašto, o zašto i na osnovu čega misliš da Bošnjaci nisu upravo ti koji su podnijeli najveću žrtvu da Bosna bude država, nego kažeš: "Nak vas je sram i stid, na šta ste sveli svoje nacionalno biće, koje je ispod svakog civilizacijskog dostojanstva i koje ima obraza da se poziva na one koji su podnjeli najveću žrtvu da bi Bosna bila država."
- Dalje, zašto, o zašto ovo
"sebi ste dali za pravo da Bosance nazivate manje vrijednim jer se ne uklapamo u vašu ideološku postavku, vaš je problem nije naš." pripisuješ Bošnjacima kada je upravo to ono što rade Bosanci - po kojima su Bošnjaci seljaci, torovske ovce jer se ne uklapaju u njihovu ideološku postavku?
madner

#298 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Zato sto ako se prihvati matrica HS-a, i da etnickim grupama status nacija, to razbilja temelj drzave.
BASS

#299 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by BASS »

madner wrote:Zato sto ako se prihvati matrica HS-a, i da etnickim grupama status nacija, to razbilja temelj drzave.
Dakle da bi se očuvala BiH nužno je da se Bošnjaci drže u statusu i kapacitetu koji je ispod onog datom Srbima i Hrvatima i da se njima brani ono što je drugima dozvoljeno jer je to preopasno - ključ svega dakle držati Bošnjake u stadiju nacionalnog nedonoščeta.
Dozer

#300 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Dozer »

@Paranoid
VIdim ja da me ignorisu, ali je razlog jasan - nemaju konkretnog odgovora, pa je onda bolje propustiti par stranica i nakon toga nastaviti utabanim etno-nacional-sovinistickim stazama.

@OpetTi033
Pazi nesto - prvo reci:
...ne negira nacionalnu pripadnost konstitutivnih naroda vec da svi mi zajedno treba da se vise orijentisemo na stvari koje su nam zajednicke.
A odmah zatim i:
I da cak nije priznata (niti ce ikada biti da se razumijemo) kao nacionalna manjina u ovoj drzavi.
jednostavno je u direktnoj suprotnosti.

Hajde mi, molim te, objasni kako je moguce da pripadnost konstitutivnih naroda jednoj naciji (bosanskohercegovackoj ili skraceno bosanskoj) istovremeno moze znaciti i da je ta zajednicka nacionalnost konstitutivnih naroda identicna nacionalnoj manjini (opet bosanskohercegovackoj ili skraceno bosanskoj)?
Daj mi pojasni ovu vratolomiju... Ja zaista nemam dovoljno tih IQ-a da bih ovo mogao razumjeti.

Naravno, da sve zabiberis do kraja, ide ovo:
Jer ako se prizna jedna vjestacka konstrukcija onda se ta ista prava moraju dati Džedajima, Inutima, Metalcima, Hordasima, Manijacima.
Ali, nazalost (tvoju, a i slicnih tebi) ovo nema nikakve veze sa realnoscu jer se ova drzava ne zove ni Dzedaja, ni Inutaja, ni Metalcija, ni Hordasijana, ni Manijakalija (mada nije daleko od manijakalne), nego se zove Bosna i Hercegovina.

Kako si i sam rekao, konstitutivni narodu u njoj pripadaju istoj naciji, pa eto...reci nam koja bi to nacija po tebi bila...
Usput, mene samo zaboli qrac a sve ove vase idiotarije. Te vase gluposti su nas i dovele ovdje gdje jesmo danas.

@velocitatem
Bosnjaci su NACIONALNE manjine u Srbiji i Crnoj Gori. Kako se oni ne odvojise?
Da, ali u BiH oni nisu ni nacionalne manjine ni nacije, nego narodi/etnije.
Cak je i u Srbiji i CG to pogresna kategorizacija jer Bosnjaci, isto kao i BH Srbi i Hrvati, nigdje nisu priznati i zavedeni kao nacije, osim i jedino u svojim glavama, nego samo kao narodi, tj. etnicke grupe, a u BiH imaju i prefix "konstitutivni".
Dakle, nisu konstitutivne nacije, nego konstitutivni narodi, a znamo da narodi tvore nacije i drzave, bilo monoetnicke bilo multietnicke. A BiH nije multinacionalna, nego multietnicka drzava. Koliko IQ-a je potrebno da se ovo razumije i shvati...? Naravno, i prihvati.
Last edited by Dozer on 31/10/2013 21:38, edited 2 times in total.
Post Reply