Paranoid wrote:Racunala je CIA na tebe te tebe ubacila u onih 0,6 ...Mister Yes wrote:To je po imenima gdje su svi sa imenima arapskog porijekla svrstani u Bošnjake. Tako je CIA i mene svrstala u Bošnjake a ja ću se izjasniti kao Bosanac. Dakle CIA nula bodova.Paranoid wrote:Prema podacima američke agencije CIA iz 2000. godine, BiH sadrži:
48% Bošnjaka,
37.1% Srba,
14.3% Hrvata
0.6% ostalih
Popis 2013 - nezgodna pitanja
- Mister Yes
#276 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
- Liga Rojalista
#277 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
A sastali se srbi hrvati i ovi "naši" ostali da po 1000 put laprdaju o bošnjacima.Ako niste bošnjaci što onda dolazite na teme o njima ako niste taj narod ne razumijem.Ako niste bošnjaci šta diskutujete o njima.
Podsjećate me na jednu jaranicu koje je stavila na fb ovaj degenski klip iz OKC-a sa ovom dječurlijom i napisala SRAM ME.A zenska se izjasnjava kao ostali.Cega te seceru ima biti sram?Kada nisi bosnjakinja.Niko u tom klipu nije spomenuo bosance odnosno tvoj "tor" ostalih.E pa sram je zato sto i ona u podsvjesti zna da je BOSNJAK,i da sunarodnjak istoj toj jadnoj djeci na klipu i tom njenom ocu idiotu koji je napravio onakav retardirani klip.Ona je to napisala u prirodnom stanju ljudske podsvjesti jasno i tačno izbacila iz sebe jer zna da je i ona bosnjak ali ce biti BOSANAC da bude COOL.
Ovo sve dovodi do zakljucka da su bosanci nastali do bosnjaka,da bosanaca ima samo gdje ima bosnjaka ali i da ako ne bude bosnjaka necei biti ni bosanaca a kamoli Bosne.
Koooontašš braTOOOO
Podsjećate me na jednu jaranicu koje je stavila na fb ovaj degenski klip iz OKC-a sa ovom dječurlijom i napisala SRAM ME.A zenska se izjasnjava kao ostali.Cega te seceru ima biti sram?Kada nisi bosnjakinja.Niko u tom klipu nije spomenuo bosance odnosno tvoj "tor" ostalih.E pa sram je zato sto i ona u podsvjesti zna da je BOSNJAK,i da sunarodnjak istoj toj jadnoj djeci na klipu i tom njenom ocu idiotu koji je napravio onakav retardirani klip.Ona je to napisala u prirodnom stanju ljudske podsvjesti jasno i tačno izbacila iz sebe jer zna da je i ona bosnjak ali ce biti BOSANAC da bude COOL.
Ovo sve dovodi do zakljucka da su bosanci nastali do bosnjaka,da bosanaca ima samo gdje ima bosnjaka ali i da ako ne bude bosnjaka necei biti ni bosanaca a kamoli Bosne.
Koooontašš braTOOOO
- Mister Yes
#278 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Pa neće pokazati stvarno stanje Bošnjaka u smislu vjernici i nevjernici. Dobićeš 1.700.000 Bošnjaka a 1.750.000 muslimana (na primjer) tako da nikako nećeš moći znati koliko od tih 1.700.000 je vjernika a koliko nevjernika.mzungu wrote:Mister Yes wrote:Fol je u tome što će biti puno onih koji će kao vjeroispovjest staviti "islam" ali neće staviti da im je nacionalnost "Bošnjak". Recimo najveći dio Velike Kladuše će staviti "islam" a neće "Bošnjak". Moja je procjena da će takvih biti i više nego onih koji će staviti Bošnjak-Ateista. Na kraju će biti više muslimana po vjeri nego Bošnjaka po nacijiescobar__ wrote: Ali ćeš uvijek imat rezultate popisa na raspolaganju da demantuješ izjednačavanje Bošnjaka i muslimana. Sad to mogu raditi jer su se 1991. godine ljudi izjašnjavali kao Muslimani, pa su samo "prebačeni" u Bošnjake. Ovaj popis će pokazati stvarno stanje Bošnjaka - dakle brojnost, vjernici, nevjernici i tako dalje.
Na kraju krajeva, i dan-danas su Bošnjaci nemuslimani najjači "razbijači" mitova o Bošnjacima kao muslimanima.
Ja, i?
- escobar__
#279 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Mister Yes wrote:Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
Hljebe dragi...
- Mister Yes
#280 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Broto,Liga Rojalista wrote:A sastali se srbi hrvati i ovi "naši" ostali da po 1000 put laprdaju o bošnjacima.Ako niste bošnjaci što onda dolazite na teme o njima ako niste taj narod ne razumijem.Ako niste bošnjaci šta diskutujete o njima.
Koooontašš braTOOOO
1. U tom video uradku se spominju Bosanci itekako
2. Ovo nije tema o Bošnjacima već o popisu
3. Naravno da je i Bosance stid zbog takvog video uradka. Bilo bi nas stid i da to naprave Srbi ili Hrvati jer sve su to naši sugrađani i bacaju ljagu na BiH.
4. Nije "brato" već "broto".
- Paranoid
#281 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
"Na strateškim mjestima njihovi ljudi....q...sinovi! što bi rek'o Štula..Mister Yes wrote:escobar__ wrote:To je po imenima gdje su svi sa imenima arapskog porijekla svrstani u Bošnjake. Tako je CIA i mene svrstala u Bošnjake a ja ću se izjasniti kao Bosanac. Dakle CIA nula bodova.Paranoid wrote:Prema podacima američke agencije CIA iz 2000. godine, BiH sadrži:
48% Bošnjaka,
37.1% Srba,
14.3% Hrvata
0.6% ostalih
Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
Elem...
Tebi je glavno pitanje popisa koliko će Bošnjaka biti pod rubrikom "ostali", a to se samo može na jedan način prokomentarisati. Pitanje na osnovu kojeg treba da se zadrži status na terenu koji odgovara jako malom broju gradjana BiH.
Drugo, vjerovatno će se otvoriti i pitanje "kako to da Bošnjaka ima ovoliko, a najviše ih stradalo u ratu", pa onda idu teme na forumu o mogućem "lažiranju" popisa itd...
Zato je kod nas popis stvar politike a ne statistike s ciljem bolje raspodjele sredstava u drzavi. Mnogi se zanose da će stanje biti obrnuto od stanje iz prošlog popisa, te će zaokružiti zapišane teritorije na svojim imaginarnim kartama, a nisu ni svjesni da će ovaj popis staviti tačku na sve moguće "varijacije"...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#282 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
jebote vi biste 2 oka u glavi zbunili i posvađali
šta imate ljudima govoriti šta su kakvi klipovi kakva propaganda
na šta im srce zaigra ili kamo ih duša vuče to su
šta imate ljudima govoriti šta su kakvi klipovi kakva propaganda
na šta im srce zaigra ili kamo ih duša vuče to su
- Liga Rojalista
#283 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ova tema je o Bošnjacima a ne o popisu na svakom postu barem jednom je napisana riječ Bošnjaci,bošnjak itd.to što je naziv teme popis je isto ko što je kongo demokratska republika u nazivu države a znamo da nije...Mister Yes wrote:Broto,Liga Rojalista wrote:A sastali se srbi hrvati i ovi "naši" ostali da po 1000 put laprdaju o bošnjacima.Ako niste bošnjaci što onda dolazite na teme o njima ako niste taj narod ne razumijem.Ako niste bošnjaci šta diskutujete o njima.
Koooontašš braTOOOO
3. Naravno da je i Bosance stid zbog takvog video uradka. Bilo bi nas stid i da to naprave Srbi ili Hrvati jer sve su to naši sugrađani i bacaju ljagu na BiH.
Klip jeste malo retardiran al opet izgleda da ova djeca bolje znaju šta su nego vi ovdje..možda bi mogli i naučit nešto od njih...
-
mzungu
#284 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
[/quote]
Pa neće pokazati stvarno stanje Bošnjaka u smislu vjernici i nevjernici. Dobićeš 1.700.000 Bošnjaka a 1.750.000 muslimana (na primjer) tako da nikako nećeš moći znati koliko od tih 1.700.000 je vjernika a koliko nevjernika.[/quote]
1 700 000?? Mashala, pa to po Bosne! Eh sad nam ti marsovac, pardon bosanac i ne trebas
Pa neće pokazati stvarno stanje Bošnjaka u smislu vjernici i nevjernici. Dobićeš 1.700.000 Bošnjaka a 1.750.000 muslimana (na primjer) tako da nikako nećeš moći znati koliko od tih 1.700.000 je vjernika a koliko nevjernika.[/quote]
1 700 000?? Mashala, pa to po Bosne! Eh sad nam ti marsovac, pardon bosanac i ne trebas
- Mister Yes
#285 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Auuu ko se našao da citira Štulića. Pa još kaže "Štula"Paranoid wrote:"Na strateškim mjestima njihovi ljudi....q...sinovi! što bi rek'o Štula..
Čovjek napustio prostore Jugoslavije i javno izjavio da se neće vratiti u Hrvatsku dok je pod okupacijom. A ti koji podržavaš divljanja u Vukovaru protiv ćirilice ga citiraš?
Paranoid wrote:Elem...
Tebi je glavno pitanje popisa koliko će Bošnjaka biti pod rubrikom "ostali", a to se samo može na jedan način prokomentarisati. Pitanje na osnovu kojeg treba da se zadrži status na terenu koji odgovara jako malom broju gradjana BiH.
Drugo, vjerovatno će se otvoriti i pitanje "kako to da Bošnjaka ima ovoliko, a najviše ih stradalo u ratu", pa onda idu teme na forumu o mogućem "lažiranju" popisa itd...
Zato je kod nas popis stvar politike a ne statistike s ciljem bolje raspodjele sredstava u drzavi. Mnogi se zanose da će stanje biti obrnuto od stanje iz prošlog popisa, te će zaokružiti zapišane teritorije na svojim imaginarnim kartama, a nisu ni svjesni da će ovaj popis staviti tačku na sve moguće "varijacije"...
- harač
#286 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Mister Yes wrote: Broto,
- Paranoid
#287 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Mister...pročitaj ponovo šta sam napisao pa komentariši..Obzirom da sam na poslu i da s vremena na vrijeme ukucam po koju rečenicu "na brzaka" te se mozda tebi čini "nejasnom" (ali samo tebi), ali sumnjam da nisi shvatio poentu..
PS: Stih Štule te pogodio..ha? Pa citiram ja često i Dr. Neleta..
PS: Stih Štule te pogodio..ha? Pa citiram ja često i Dr. Neleta..
- Mister Yes
#288 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
escobar__ wrote:Mister Yes wrote:Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.![]()
Hljebe dragi...

-
direstraits0078
#289 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
70 i neke su mogli doci samo kao Jugosloveni. Sto se tice drzavnosti i podataka s licne karte i pasosa (jugoslovenskog). Nakon osamostaljenja BiH su automatski postali Bosanci.Black swan wrote:direstraits0078 wrote:
šta nije jasno haveru?
ljudi došli iz zagorja u sarajevo sedamdeset i neke i sad im djecu i unuke neko proziva i govori im da nisu hrvati
A to sto su prije 100-tinjak godina iz politickih razloga (citaj: pripreme desavanja iz Drugog svjetskog rata i agresije iz 1992. godine) svi Bosanci katolici preko noci postali "Hrvati", a svi Bosanci pravoslavci postali "Srbi", to je poznata i priznata historijska/povijesna cinjenica.
Ako to nije problem (Srbi i Hrvati u BiH), i ako je to priznato Ustavom nezavisne i suverene drzave Bosne i Hercegovine, ne vidim zasto muslimani ne mogu preko noci postati Bosnjaci (opet iz politickih razloga, naravno).
Kad saberete sve "Srbe" (bosanske Srbe, pravoslavce), "Hrvate" (bosanske Hrvate, katolike) i "Bosnjake" (Bosanske Bosnjake, muslimane, ne Bosnjake Sandzaka ili Turske npr.), onda cete da dobijete oko 4 miliona Bosanaca.
Hocu reci, svi smo mi Bosanci, kako god se mi privatno osjecali. I koliko god traktoriste i krimosi s juga Bosne htjeli da vam to izbiju iz glave.
-
Bodkin
#290 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Liga Rojalista wrote:A sastali se srbi hrvati i ovi "naši" ostali da po 1000 put laprdaju o bošnjacima.Ako niste bošnjaci što onda dolazite na teme o njima ako niste taj narod ne razumijem.Ako niste bošnjaci šta diskutujete o njima.
Koooontašš braTOOOO
-
ulciscorr
#291 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ti Bosnjak nisi, a ti "strategijski razlozi" su tvoja zelja da broj Bosnjaka bude sto manji jer nas se bojis i smatras Bosnjake radikalnim islamistima ili sta vec... drugim rijecima tipicni si komunjarski islamofob.Mister Yes wrote:Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
Neka vam je sa srecom Jugosloveni... koprcacete se u Tuzli i Sarajevu neko vrijeme ali cemo vam djecu ili unuke kroz par decenija ionako asimilirati.
Last edited by ulciscorr on 11/09/2013 11:06, edited 2 times in total.
-
Bodkin
#292 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
ulciscorr wrote:Ti Bosnjak nisi, a ti "strategijski razlozi" su tvoja zelja da broj Bosnjaka bude sto manji jer nas se bojis i smatras Bosnjake radikalnim islamistima ili sta vec... drugim rijecima tipicni si komunjarski islamofob.Mister Yes wrote:Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
Neka vam je srecom Jugosloveni... koprcacete se u Tuzli i Sarajevu neko vrijeme ali cemo vam djecu ili unuke kroz par decenija ionako aimilirati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#293 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
a šta su bili prije formiranja jugoslavije?direstraits0078 wrote: 70 i neke su mogli doci samo kao Jugosloveni...
dajte ba ljudi neki narodi su stariji od država
granice nisu nepropusni filteri
aj zdrao nastavi se zbunjivati
-
ulciscorr
#294 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Znaci ako ti se dijete sutra izjasni kao Bosnjak ti ces ga se odreci?Bodkin wrote:![]()
ako mi takvi kao ti djecu asimilariju odrecu ih se ili nek se upucaju sami bolje im je
-
Bodkin
#295 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
a sta narodi se mijenjaju kako se drzave raspadaju jeldirestraits0078 wrote:
70 i neke su mogli doci samo kao Jugosloveni. Sto se tice drzavnosti i podataka s licne karte i pasosa (jugoslovenskog). Nakon osamostaljenja BiH su automatski postali Bosanci.![]()
![]()
![]()
A to sto su prije 100-tinjak godina iz politickih razloga (citaj: pripreme desavanja iz Drugog svjetskog rata i agresije iz 1992. godine) svi Bosanci katolici preko noci postali "Hrvati", a svi Bosanci pravoslavci postali "Srbi", to je poznata i priznata historijska/povijesna cinjenica.
Ako to nije problem (Srbi i Hrvati u BiH), i ako je to priznato Ustavom nezavisne i suverene drzave Bosne i Hercegovine, ne vidim zasto muslimani ne mogu preko noci postati Bosnjaci (opet iz politickih razloga, naravno).
Kad saberete sve "Srbe" (bosanske Srbe, pravoslavce), "Hrvate" (bosanske Hrvate, katolike) i "Bosnjake" (Bosanske Bosnjake, muslimane, ne Bosnjake Sandzaka ili Turske npr.), onda cete da dobijete oko 4 miliona Bosanaca.![]()
Hocu reci, svi smo mi Bosanci, kako god se mi privatno osjecali. I koliko god traktoriste i krimosi s juga Bosne htjeli da vam to izbiju iz glave.![]()
![]()
![]()
- Mister Yes
#296 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ljutnja, bijes, agresivnost plus želja za nestankom drugih i drugačijih. Što se manje pozivaš na Islam to bolje za Islam. Vjeruj mi.ulciscorr wrote:Ti Bosnjak nisi, a ti "strategijski razlozi" su tvoja zelja da broj Bosnjaka bude sto manji jer nas se bojis i smatras Bosnjake radikalnim islamistima ili sta vec... drugim rijecima tipicni si komunjarski islamofob.Mister Yes wrote:Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
Neka vam je sa srecom Jugosloveni... koprcacete se u Tuzli i Sarajevu neko vrijeme ali cemo vam djecu ili unuke kroz par decenija ionako asimilirati.
-
Bodkin
#297 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
odrecu ga se ako prihvati tvoju ideologiju, bosnjak islam bosanski i da mu onaj brOto klip bude inspiracijaulciscorr wrote:Znaci ako ti se dijete sutra izjasni kao Bosnjak ti ces ga se odreci?Bodkin wrote:![]()
ako mi takvi kao ti djecu asimilariju odrecu ih se ili nek se upucaju sami bolje im je
-
ulciscorr
#298 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Hvala ti druze... imas pravo.Mister Yes wrote:Ljutnja, bijes, agresivnost plus želja za nestankom drugih i drugačijih. Što se manje pozivaš na Islam to bolje za Islam. Vjeruj mi.ulciscorr wrote:Ti Bosnjak nisi, a ti "strategijski razlozi" su tvoja zelja da broj Bosnjaka bude sto manji jer nas se bojis i smatras Bosnjake radikalnim islamistima ili sta vec... drugim rijecima tipicni si komunjarski islamofob.Mister Yes wrote:Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
Sreca nasa sto imamo vas iskompleksirane Jugoslovene koji brinete za nas i pravite nam strategije...
-
ulciscorr
#299 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ne samo da ces se odreci sina ako se izjasni kao Bosnjak nego i ako bude musliman ces ga se odreci... ?Bodkin wrote:odrecu ga se ako prihvati tvoju ideologiju, bosnjak islam bosanski i da mu onaj brOto klip bude inspiracijaulciscorr wrote:Znaci ako ti se dijete sutra izjasni kao Bosnjak ti ces ga se odreci?Bodkin wrote:![]()
Koji sovinizam... tolika prica o multikulti ovo ono pa ovako nesto izvalis...
-
Bodkin
#300 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
ma ja ba ubacuj ti meni rijeci u usta. odrecu ga se ako prihvati bilo koju ideologiju iskljucivosti kontas? pogotovo ove etno-nacionalne gluposti. a on/ona moze biti musliman, budista,ateista, gej strejt, bi, swinger, dzedaj i ostaloulciscorr wrote: Ne samo da ces se odreci sina ako se izjasni kao Bosnjak nego i ako bude musliman ces ga se odreci... ?![]()
Koji sovinizam... tolika prica o multikulti ovo ono pa ovako nesto izvalis...