Popis 2013 - nezgodna pitanja

Locked
Mister Yes

#276 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Mister Yes »

Paranoid wrote:
Mister Yes wrote:
Paranoid wrote:Prema podacima američke agencije CIA iz 2000. godine, BiH sadrži:
48% Bošnjaka,
37.1% Srba,
14.3% Hrvata
0.6% ostalih
To je po imenima gdje su svi sa imenima arapskog porijekla svrstani u Bošnjake. Tako je CIA i mene svrstala u Bošnjake a ja ću se izjasniti kao Bosanac. Dakle CIA nula bodova.
Racunala je CIA na tebe te tebe ubacila u onih 0,6 ... :lol:
:lol: Nisu baš toliko moćni da čitaju misli. U tih 0,6 su oni kojima su na osnovu imena zaključili da nisu ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci.
Liga Rojalista

#277 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Liga Rojalista »

A sastali se srbi hrvati i ovi "naši" ostali da po 1000 put laprdaju o bošnjacima.Ako niste bošnjaci što onda dolazite na teme o njima ako niste taj narod ne razumijem.Ako niste bošnjaci šta diskutujete o njima.

Podsjećate me na jednu jaranicu koje je stavila na fb ovaj degenski klip iz OKC-a sa ovom dječurlijom i napisala SRAM ME.A zenska se izjasnjava kao ostali.Cega te seceru ima biti sram?Kada nisi bosnjakinja.Niko u tom klipu nije spomenuo bosance odnosno tvoj "tor" ostalih.E pa sram je zato sto i ona u podsvjesti zna da je BOSNJAK,i da sunarodnjak istoj toj jadnoj djeci na klipu i tom njenom ocu idiotu koji je napravio onakav retardirani klip.Ona je to napisala u prirodnom stanju ljudske podsvjesti jasno i tačno izbacila iz sebe jer zna da je i ona bosnjak ali ce biti BOSANAC da bude COOL.

Ovo sve dovodi do zakljucka da su bosanci nastali do bosnjaka,da bosanaca ima samo gdje ima bosnjaka ali i da ako ne bude bosnjaka necei biti ni bosanaca a kamoli Bosne.

Koooontašš braTOOOO
Mister Yes

#278 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Mister Yes »

mzungu wrote:
Mister Yes wrote:
escobar__ wrote: Ali ćeš uvijek imat rezultate popisa na raspolaganju da demantuješ izjednačavanje Bošnjaka i muslimana. Sad to mogu raditi jer su se 1991. godine ljudi izjašnjavali kao Muslimani, pa su samo "prebačeni" u Bošnjake. Ovaj popis će pokazati stvarno stanje Bošnjaka - dakle brojnost, vjernici, nevjernici i tako dalje.

Na kraju krajeva, i dan-danas su Bošnjaci nemuslimani najjači "razbijači" mitova o Bošnjacima kao muslimanima.
Fol je u tome što će biti puno onih koji će kao vjeroispovjest staviti "islam" ali neće staviti da im je nacionalnost "Bošnjak". Recimo najveći dio Velike Kladuše će staviti "islam" a neće "Bošnjak". Moja je procjena da će takvih biti i više nego onih koji će staviti Bošnjak-Ateista. Na kraju će biti više muslimana po vjeri nego Bošnjaka po naciji :lol:

Ja, i?
Pa neće pokazati stvarno stanje Bošnjaka u smislu vjernici i nevjernici. Dobićeš 1.700.000 Bošnjaka a 1.750.000 muslimana (na primjer) tako da nikako nećeš moći znati koliko od tih 1.700.000 je vjernika a koliko nevjernika.
escobar__

#279 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by escobar__ »

Mister Yes wrote:Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
:-)

Hljebe dragi...
Mister Yes

#280 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Mister Yes »

Liga Rojalista wrote:A sastali se srbi hrvati i ovi "naši" ostali da po 1000 put laprdaju o bošnjacima.Ako niste bošnjaci što onda dolazite na teme o njima ako niste taj narod ne razumijem.Ako niste bošnjaci šta diskutujete o njima.

Podsjećate me na jednu jaranicu koje je stavila na fb ovaj degenski klip iz OKC-a sa ovom dječurlijom i napisala SRAM ME.A zenska se izjasnjava kao ostali.Cega te seceru ima biti sram?Kada nisi bosnjakinja.Niko u tom klipu nije spomenuo bosance odnosno tvoj "tor" ostalih.E pa sram je zato sto i ona u podsvjesti zna da je BOSNJAK,i da sunarodnjak istoj toj jadnoj djeci na klipu i tom njenom ocu idiotu koji je napravio onakav retardirani klip.Ona je to napisala u prirodnom stanju ljudske podsvjesti jasno i tačno izbacila iz sebe jer zna da je i ona bosnjak ali ce biti BOSANAC da bude COOL.

Ovo sve dovodi do zakljucka da su bosanci nastali do bosnjaka,da bosanaca ima samo gdje ima bosnjaka ali i da ako ne bude bosnjaka necei biti ni bosanaca a kamoli Bosne.

Koooontašš braTOOOO
Broto,

1. U tom video uradku se spominju Bosanci itekako
2. Ovo nije tema o Bošnjacima već o popisu
3. Naravno da je i Bosance stid zbog takvog video uradka. Bilo bi nas stid i da to naprave Srbi ili Hrvati jer sve su to naši sugrađani i bacaju ljagu na BiH.
4. Nije "brato" već "broto".
Paranoid

#281 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Paranoid »

Mister Yes wrote:
escobar__ wrote:
Paranoid wrote:Prema podacima američke agencije CIA iz 2000. godine, BiH sadrži:
48% Bošnjaka,
37.1% Srba,
14.3% Hrvata
0.6% ostalih
To je po imenima gdje su svi sa imenima arapskog porijekla svrstani u Bošnjake. Tako je CIA i mene svrstala u Bošnjake a ja ću se izjasniti kao Bosanac. Dakle CIA nula bodova.

Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
"Na strateškim mjestima njihovi ljudi....q...sinovi! što bi rek'o Štula..
Elem...
Tebi je glavno pitanje popisa koliko će Bošnjaka biti pod rubrikom "ostali", a to se samo može na jedan način prokomentarisati. Pitanje na osnovu kojeg treba da se zadrži status na terenu koji odgovara jako malom broju gradjana BiH.
Drugo, vjerovatno će se otvoriti i pitanje "kako to da Bošnjaka ima ovoliko, a najviše ih stradalo u ratu", pa onda idu teme na forumu o mogućem "lažiranju" popisa itd...
Zato je kod nas popis stvar politike a ne statistike s ciljem bolje raspodjele sredstava u drzavi. Mnogi se zanose da će stanje biti obrnuto od stanje iz prošlog popisa, te će zaokružiti zapišane teritorije na svojim imaginarnim kartama, a nisu ni svjesni da će ovaj popis staviti tačku na sve moguće "varijacije"...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#282 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Truba »

jebote vi biste 2 oka u glavi zbunili i posvađali

šta imate ljudima govoriti šta su kakvi klipovi kakva propaganda

na šta im srce zaigra ili kamo ih duša vuče to su
Liga Rojalista

#283 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Liga Rojalista »

Mister Yes wrote:
Liga Rojalista wrote:A sastali se srbi hrvati i ovi "naši" ostali da po 1000 put laprdaju o bošnjacima.Ako niste bošnjaci što onda dolazite na teme o njima ako niste taj narod ne razumijem.Ako niste bošnjaci šta diskutujete o njima.

Koooontašš braTOOOO
Broto,

3. Naravno da je i Bosance stid zbog takvog video uradka. Bilo bi nas stid i da to naprave Srbi ili Hrvati jer sve su to naši sugrađani i bacaju ljagu na BiH.
Ova tema je o Bošnjacima a ne o popisu na svakom postu barem jednom je napisana riječ Bošnjaci,bošnjak itd.to što je naziv teme popis je isto ko što je kongo demokratska republika u nazivu države a znamo da nije...

Klip jeste malo retardiran al opet izgleda da ova djeca bolje znaju šta su nego vi ovdje..možda bi mogli i naučit nešto od njih...
mzungu

#284 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by mzungu »

[/quote]

Pa neće pokazati stvarno stanje Bošnjaka u smislu vjernici i nevjernici. Dobićeš 1.700.000 Bošnjaka a 1.750.000 muslimana (na primjer) tako da nikako nećeš moći znati koliko od tih 1.700.000 je vjernika a koliko nevjernika.[/quote]

1 700 000?? Mashala, pa to po Bosne! Eh sad nam ti marsovac, pardon bosanac i ne trebas :D
Mister Yes

#285 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Mister Yes »

Paranoid wrote:"Na strateškim mjestima njihovi ljudi....q...sinovi! što bi rek'o Štula..
Auuu ko se našao da citira Štulića. Pa još kaže "Štula" :lol:

Čovjek napustio prostore Jugoslavije i javno izjavio da se neće vratiti u Hrvatsku dok je pod okupacijom. A ti koji podržavaš divljanja u Vukovaru protiv ćirilice ga citiraš? :lol:
Paranoid wrote:Elem...
Tebi je glavno pitanje popisa koliko će Bošnjaka biti pod rubrikom "ostali", a to se samo može na jedan način prokomentarisati. Pitanje na osnovu kojeg treba da se zadrži status na terenu koji odgovara jako malom broju gradjana BiH.
Drugo, vjerovatno će se otvoriti i pitanje "kako to da Bošnjaka ima ovoliko, a najviše ih stradalo u ratu", pa onda idu teme na forumu o mogućem "lažiranju" popisa itd...
Zato je kod nas popis stvar politike a ne statistike s ciljem bolje raspodjele sredstava u drzavi. Mnogi se zanose da će stanje biti obrnuto od stanje iz prošlog popisa, te će zaokružiti zapišane teritorije na svojim imaginarnim kartama, a nisu ni svjesni da će ovaj popis staviti tačku na sve moguće "varijacije"...
:? Ke? Ebo me svak ako ti znaš šta si htio reći.
harač

#286 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by harač »

Mister Yes wrote: Broto,

:lol: :thumbup:
Paranoid

#287 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Paranoid »

Mister...pročitaj ponovo šta sam napisao pa komentariši..Obzirom da sam na poslu i da s vremena na vrijeme ukucam po koju rečenicu "na brzaka" te se mozda tebi čini "nejasnom" (ali samo tebi), ali sumnjam da nisi shvatio poentu..

PS: Stih Štule te pogodio..ha? Pa citiram ja često i Dr. Neleta.. 8-)
Mister Yes

#288 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Mister Yes »

escobar__ wrote:
Mister Yes wrote:Naravno. Bošnjak sam ali ću se izjasniti kao Bosanac. Iz strateških razloga.
:-)

Hljebe dragi...
Image
direstraits0078

#289 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by direstraits0078 »

Black swan wrote:
direstraits0078 wrote:
šta nije jasno haveru?
ljudi došli iz zagorja u sarajevo sedamdeset i neke i sad im djecu i unuke neko proziva i govori im da nisu hrvati
70 i neke su mogli doci samo kao Jugosloveni. Sto se tice drzavnosti i podataka s licne karte i pasosa (jugoslovenskog). Nakon osamostaljenja BiH su automatski postali Bosanci. :thumbup: :kiss: :bih:

A to sto su prije 100-tinjak godina iz politickih razloga (citaj: pripreme desavanja iz Drugog svjetskog rata i agresije iz 1992. godine) svi Bosanci katolici preko noci postali "Hrvati", a svi Bosanci pravoslavci postali "Srbi", to je poznata i priznata historijska/povijesna cinjenica.

Ako to nije problem (Srbi i Hrvati u BiH), i ako je to priznato Ustavom nezavisne i suverene drzave Bosne i Hercegovine, ne vidim zasto muslimani ne mogu preko noci postati Bosnjaci (opet iz politickih razloga, naravno).

Kad saberete sve "Srbe" (bosanske Srbe, pravoslavce), "Hrvate" (bosanske Hrvate, katolike) i "Bosnjake" (Bosanske Bosnjake, muslimane, ne Bosnjake Sandzaka ili Turske npr.), onda cete da dobijete oko 4 miliona Bosanaca. :bih:

Hocu reci, svi smo mi Bosanci, kako god se mi privatno osjecali. I koliko god traktoriste i krimosi s juga Bosne htjeli da vam to izbiju iz glave. :bih: :bih: :bih: :bih:
Bodkin

#290 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Bodkin »

Koooontašš braTOOOO
:lol: :lol: :lol: prvo, tema o popisu. dakle uredjuj kuci kad dodjes. drugo, sram je da se djeca iskoristavaju u ove svrhe. i trece zna ona da je bosnjak i u podsvijesti je bosnjak :lol: :lol: :lol: :lol:
ulciscorr

#291 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by ulciscorr »

Ti Bosnjak nisi, a ti "strategijski razlozi" su tvoja zelja da broj Bosnjaka bude sto manji jer nas se bojis i smatras Bosnjake radikalnim islamistima ili sta vec... drugim rijecima tipicni si komunjarski islamofob.

Neka vam je sa srecom Jugosloveni... koprcacete se u Tuzli i Sarajevu neko vrijeme ali cemo vam djecu ili unuke kroz par decenija ionako asimilirati.
Last edited by ulciscorr on 11/09/2013 11:06, edited 2 times in total.
Bodkin

#292 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Bodkin »

ulciscorr wrote:
Ti Bosnjak nisi, a ti "strategijski razlozi" su tvoja zelja da broj Bosnjaka bude sto manji jer nas se bojis i smatras Bosnjake radikalnim islamistima ili sta vec... drugim rijecima tipicni si komunjarski islamofob.

Neka vam je srecom Jugosloveni... koprcacete se u Tuzli i Sarajevu neko vrijeme ali cemo vam djecu ili unuke kroz par decenija ionako aimilirati.
:lol: :lol: ako mi takvi kao ti djecu asimilariju odrecu ih se ili nek se upucaju sami bolje im je
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#293 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Truba »

direstraits0078 wrote: 70 i neke su mogli doci samo kao Jugosloveni...
a šta su bili prije formiranja jugoslavije?
dajte ba ljudi neki narodi su stariji od država
granice nisu nepropusni filteri

:lol: :lol: :lol: :lol: dobar si za šale ali vidim da ne kopčaš dosta stvari i spominješ neke ratove i sukobe što nema veze s temom
aj zdrao nastavi se zbunjivati :lol: :lol: :lol:
ulciscorr

#294 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by ulciscorr »

Bodkin wrote: :lol: :lol: ako mi takvi kao ti djecu asimilariju odrecu ih se ili nek se upucaju sami bolje im je
Znaci ako ti se dijete sutra izjasni kao Bosnjak ti ces ga se odreci? :roll:
Bodkin

#295 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Bodkin »

direstraits0078 wrote:
70 i neke su mogli doci samo kao Jugosloveni. Sto se tice drzavnosti i podataka s licne karte i pasosa (jugoslovenskog). Nakon osamostaljenja BiH su automatski postali Bosanci. :thumbup: :kiss: :bih:

A to sto su prije 100-tinjak godina iz politickih razloga (citaj: pripreme desavanja iz Drugog svjetskog rata i agresije iz 1992. godine) svi Bosanci katolici preko noci postali "Hrvati", a svi Bosanci pravoslavci postali "Srbi", to je poznata i priznata historijska/povijesna cinjenica.

Ako to nije problem (Srbi i Hrvati u BiH), i ako je to priznato Ustavom nezavisne i suverene drzave Bosne i Hercegovine, ne vidim zasto muslimani ne mogu preko noci postati Bosnjaci (opet iz politickih razloga, naravno).

Kad saberete sve "Srbe" (bosanske Srbe, pravoslavce), "Hrvate" (bosanske Hrvate, katolike) i "Bosnjake" (Bosanske Bosnjake, muslimane, ne Bosnjake Sandzaka ili Turske npr.), onda cete da dobijete oko 4 miliona Bosanaca. :bih:

Hocu reci, svi smo mi Bosanci, kako god se mi privatno osjecali. I koliko god traktoriste i krimosi s juga Bosne htjeli da vam to izbiju iz glave. :bih: :bih: :bih: :bih:
a sta narodi se mijenjaju kako se drzave raspadaju jel :D i sta kazes saberes bosnjake iz turske jel, a zar oni nisu turci ako su ovi hrvati ostali bosanci :D
Mister Yes

#296 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Mister Yes »

ulciscorr wrote:

Neka vam je sa srecom Jugosloveni... koprcacete se u Tuzli i Sarajevu neko vrijeme ali cemo vam djecu ili unuke kroz par decenija ionako asimilirati.
Ljutnja, bijes, agresivnost plus želja za nestankom drugih i drugačijih. Što se manje pozivaš na Islam to bolje za Islam. Vjeruj mi.
Bodkin

#297 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Bodkin »

ulciscorr wrote:
Bodkin wrote: :lol: :lol: ako mi takvi kao ti djecu asimilariju odrecu ih se ili nek se upucaju sami bolje im je
odrecu ga se ako prihvati tvoju ideologiju, bosnjak islam bosanski i da mu onaj brOto klip bude inspiracija
ulciscorr

#298 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by ulciscorr »

Mister Yes wrote:
ulciscorr wrote:

Ljutnja, bijes, agresivnost plus želja za nestankom drugih i drugačijih. Što se manje pozivaš na Islam to bolje za Islam. Vjeruj mi.
Hvala ti druze... imas pravo.

Sreca nasa sto imamo vas iskompleksirane Jugoslovene koji brinete za nas i pravite nam strategije...
ulciscorr

#299 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by ulciscorr »

Bodkin wrote:
ulciscorr wrote:
odrecu ga se ako prihvati tvoju ideologiju, bosnjak islam bosanski i da mu onaj brOto klip bude inspiracija
Ne samo da ces se odreci sina ako se izjasni kao Bosnjak nego i ako bude musliman ces ga se odreci... ? :roll:

Koji sovinizam... tolika prica o multikulti ovo ono pa ovako nesto izvalis...
Bodkin

#300 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Bodkin »

ulciscorr wrote: Ne samo da ces se odreci sina ako se izjasni kao Bosnjak nego i ako bude musliman ces ga se odreci... ? :roll:

Koji sovinizam... tolika prica o multikulti ovo ono pa ovako nesto izvalis...
ma ja ba ubacuj ti meni rijeci u usta. odrecu ga se ako prihvati bilo koju ideologiju iskljucivosti kontas? pogotovo ove etno-nacionalne gluposti. a on/ona moze biti musliman, budista,ateista, gej strejt, bi, swinger, dzedaj i ostalo
Locked