DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
Rux

#276 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

Pa vi... hoces reci da su bosanci optuzeni za genocid? lakapo cu ja razligu odavde jer vi sve znate ;)

a sto se tice postova, ako je tebi brojac postova mjerilo neke inteligencije ili-ti-ga ljudskosti... onda nemam ni ja sta pricat sa tobom, tacnije ne pricam vise sa onima preko 200postova :P za mene ovaj tvoj counter postova govori da si nista drugo nego lijencuga koja po cijeli dan balavi po forumima
LBVIEW

#277 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:Rux,

ohladi malo.Shvati da ih ne možeš "istjerati iz Bosne".Nema teorije.Ni US Army nam ne može pomoći u toj nakani.Njih ima 1,6 miliona.Hrvati su uz pomoć Vatikana i Njemačke pa otjerali 200 000 Srba za 48 sati uz pomoć zapada i radi dogovora sa Slobom.Ko će tebe pustiti da protjeraš 1000 ljudi a kamoli 1,6 miliona?

Pijana četnička stoka je vazda pjevala takve pjesme po teferičima,doduše,do rata su se malo pazili radi milicije ali su uvjek guslali svoje,oni tako liječe svoje frustracije,nemoć,fukarluk i bijedu.Neka pjeva - jebo mater svoju samo ne diraj nikog.treba ih ismijavati i pokazivati svom svijetu taj primitivizam i fašizam.Koja bolan puška i koji rat?

Ja sam ratovao i to muški ali nemam namjeru opet obući uniformu niti nisiti pušku.Neću ni lovačku.za koga? da prestanu pjevati po Bratuncu? pa što se naša stoka ne vrati svako u svoju kuću pa ne bi pjevali? što ne zagrade imanja da ne napasuju stoku i da ne mogu prolaziti? frtalj Bratunca u Americi,da se pola vratilo ne bi smjeli pjevati ili bi to bilo sa pola glasa pa zapjevaj i ti njemu.što ne pjevaju u Pofalićima? zato što su Bošnje okolo.Što ne pjevaju u drugim povratničkim mjestima gdje se narod vratio?

Nema rata i bez veze se ložite.Jedino čime četnike možemo sjebati je povratak na svoje,da imaš svoj komšiluk,da ne prodaješ ni milimetar zemlje i odmah ne može raditi to što radi.Možemo ih sjebati ekonomski,da radimo,da privređujemo,da ne kupujemo kod njih nego kod svojih komšija.nemoj mu prodati sijeno pa neka kupuje kod svojih po skupljoj cijeni ili neka mu stoka krepa od gladi.Nemoj ga uzimati za irgeta.

tako se to radi-jarane moj a od šuplje priče i ložione nema ništa.
Poenta je udure, al' ga i ti brate precera, kakvih crnih 1,6 miliona.
Sto se tice ove tvoje prozivke povratnika, ispada, hebi ga, da su oni, a ne Srbi, krivi sto ovi potonji pjevaju pjesme u kojima slave genocid. :-) Broj povratnika Bosnjaka u Bratunac uopce nije relevantan za ovu diskusiju, jer da se vratio slovom i brojem jedan jedini, svakakao ne bi smio dozivljavati poziv na ponovno klanje svojih sunarodnjaka. Da sad ne spominjem kako je jedan od primarnih razloga za izostanak masovnijeg povratka,i pored svih opstrukcija i propusta bosnjackog politickog vodstva,upravo ovakvo ponasanje vecinskog srpskog stanovnistva i njihove politicke vrhuske tamo.
I ovo "veselje" nije nimalo bezazleno- mentalni bolesnici su davno presli prag civilizacijskih normi ponasanja i uspostavili nove kojim indoktriniraju potomke. Sto u kontekstu mogucih sukoba u buducnosti nikako ne bi, ako se misli dobro sebi i svojima, trebalo gubiti iz vida.
Bodkin

#278 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

ne nego cekam 200 postova da vidim hoce te banirati, kontas? ajd nastavi dalje bez mene
PM72

#279 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by PM72 »

Nema veze,nadoći ćeš u vožnji.

Nego da te pitam,je li provokacija što je prije neki dan kolona vozila (naravno dijasporaca) prošla preko Romanije i Mokrog sa zelenim zastavama,polumjesecom i zvjezdom i bijele sa ljiljanima.Bar dvadeset zastava i trideset auta.Je li to podjebavanje ili mangupluk? Garantujem da bi se svi odreda usrali da im je kakva krava stala na sred puta a kamoli kakav bojovnik sa kalašem.ja ih gledao svojim očima.

kako to tumačiš?
LBIEW

P.S.Prema domaćim procjenama u Federaciji Bosne i Hercegovine živi 2.517.972 ljudi, a u Republici Srpskoj 1.490.993.NE ZABORAVI ONIH PAR MILIONČIĆA U SRBIJI.Što se tiče samih povratnika,naravno da ih neće neka nana spriječiti u nakani nego oni dripci što imaju po 100 kg i švedske pasoše pa preko romanije isture zastavu s ljiljanima.Na tu stoku sam mislio.
Last edited by PM72 on 20/08/2013 14:47, edited 2 times in total.
Rux

#280 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

Bodkin wrote:ne nego cekam 200 postova da vidim hoce te banirati, kontas? ajd nastavi dalje bez mene
Bro, zasto bi me banirali? jesam li ja to nesto slagao? nekog prozvao? a i da baniraju kakve fajde od toga?

bas si kralj...lijeni kralj :)

EDIT: pm72 to je u sustini isti q kao i ovi u bratuncu, zbog takvih se vodi rat nazalost tzv SELJACI!
LBVIEW

#281 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:Nema veze,nadoći ćeš u vožnji.

Nego da te pitam,je li provokacija što je prije neki dan kolona vozila (naravno dijasporaca) prošla preko Romanije i Mokrog sa zelenim zastavama,polumjesecom i zvjezdom i bijele sa ljiljanima.Bar dvadeset zastava i trideset auta.Je li to podjebavanje ili mangupluk? Garantujem da bi se svi odreda usrali da im je kakva krava stala na sred puta a kamoli kakav bojovnik sa kalašem.ja ih gledao svojim očima.

kako to tumačiš?

P.S.Koliko Srba ima u BiH?
Cekaj jel' ti to poredis nosanje zastava s ljiljanima i cupkanje uz "muziku" u kojoj se slavi genocid? :-)
Max 1,2.
ljetna kiša

#282 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ljetna kiša »

Nego, ti mali napaljeni, Rux, je li tako ... javi kad pođeš pa da ti jednu pitu za put savijem :lol:
Rux

#283 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

hehehehehe ludilo!
:D

da kazem da nisam napaljen slagao bi

nemoj bogati da pita bude neka tanka, valja hodati toliko :D
Last edited by Rux on 20/08/2013 14:49, edited 1 time in total.
PM72

#284 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by PM72 »

Cekaj jel' ti to poredis nosanje zastava s ljiljanima i cupkanje uz "muziku" u kojoj se slavi genocid? :-)
Max 1,2.
provokacija je provokacija,neka manja a neka veća.Bliže se izbori.Ne radi ono što ne voliš da tebi neko radi.A bilo ih 1,2 ili 1,49 miliona u BiH ne mjenja stvar.
tesanj

#285 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by tesanj »

Bodkin wrote:a sta bices spreman ako kazes "ja sam spreman, ajmo na banja luku"? citaj malo sta ti pisu @pm i ostali koji su prozivjeli to sve.
Prozivio sam ja, gulio gore po nekakvom Nabozicu gornjem il kako se vec zove i sta trebam sad, sageti glavu da da se ona govna cetnicka nebi naljutila, svasta mati mila.
ljetna kiša

#286 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ljetna kiša »

Rux wrote:hehehehehe ludilo!
:D

da kazem da nisam napaljen slagao bi

nemoj bogati da pita bude neka tanka, valja hodati toliko :D
Morel zeljanica, kad ideš? :lol:
Rux

#287 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

o tom ti pricam Tesanj... oni dok pjevaju mi trebamo da sta? gledamo i govorimo nece nas ko i 92...nece mene neki doktor srbin ubiti vec ovi sto pjevaju, njih me strah jer se nacionalizam tako brzo siri i ovakva desavanja to dizu u nebesa

ja sam prozivio kao djete ono sto ti vjerovatno nisi ni sanjao da postoji, zato sam ovako i napaljen kako kaze brat kiša :)

EDIT: gdje me nadje sa zeljanicom bog te ne ubio, pa od toga noge zebu po ljeti :D budi merhametli ubaci kakvog mesa nek se nadje ;)
Last edited by Rux on 20/08/2013 14:54, edited 1 time in total.
PM72

#288 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by PM72 »

napravi mu tikvenicu pa neka ogladni nakon kilometar. :thumbup:

Samo udrite,braćo napaćena.Moj vam je prijedlog da odete i roknete Milorada.Bili bi vam svi zahvalni,od Srba pa do Bosne.Ostali bi cjeloviti a pjesme bi utihnule.
wolf07

#289 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by wolf07 »

Licno ne prizeljkujem rat!!!! Bio sam u jednom i dosta mi. Medjutim,posto se mene bas pretjerano ne pita hoce li ili nece, to onda bitno mijenja stvar.

Znajuci kakav idiot sjedi u stolici Predsjednika RS-a cini mi se da je i stanovnistvu BH entiteta RS doslo iz guzice u glavu i da ce ga milom ili silom morati pomaknuti iz te stolice, skoro da nemaju za brasna. E sad, posto je on idiot onakav kakav jeste vrlo je lako moguce da on u zelji da se sacuva na vlasti, a znajuci raspolozenje srpskog korpusa spram Bosnjaka uopste, pokrene neku avanturu. U tom slucaju mislim da bi to bio kraj RS-a, u najkracem - nespremni su za takvo sto.

S druge strane, opasnija varijanta po Bosnu i Hercegovinu je da se prosiri uticaj Rusije na Balkan (a Rusija danas nije ono sto je bila 90-ih) i da Srbija stane na noge. U tom slucaju ponovio bi se scenario vec vidjen toliko puta. Cekao bi se prvi pogodan momenat, kad su oci svijeta uprte negdje drugo, i onda opet slijedi klanje,paljevina,silovanje,logori. U tom slucaju,kad bi se imalo jako zaledje u Srbiji i Rusiji, moglo bi da bude cupavo. Srbija, politicki gledano, nije promijenila ni za jotu svoje stavove spram BiH od doba Milosevica (a nije ni to pocetak) i sve ove price Vucica, Dacica i koga sve ne, su samo suplja jer nisu u stanju voditi rat protiv BiH u ovom trenutku. Ako stanu na noge i ekonomski ojacaju prvom prilikom ce se ponoviti 1992.g. s tom razlikom sto ce ovaj put voditi rat do istrebljenja Bosnjaka,teritorija je tu u drugom planu ma kako to kome izgledalo.
LBVIEW

#290 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
Max 1,2.
provokacija je provokacija,neka manja a neka veća.Bliže se izbori.Ne radi ono što ne voliš da tebi neko radi.A bilo ih 1,2 ili 1,49 miliona u BiH ne mjenja stvar.
Ma ja ba, za sve krivi izbori, inace provokacija nebi ni bilo. :-)
Sta cemo sa konstantnim spartanjem i postrojavanjem cetnika tik uz masovne grobnice, te "veseljima" poput onog gore uz"performance" Gocija i Zareta od Bosanskog Novog do Foce?
Sto se tice ovog poredenja, hajd malo prokontaj sta zboris pa se onda javi- slaviti genocid i mahati zastavama ne moze u istu recenicu. :-)
NNNN

#291 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by NNNN »

wolf07 wrote:Licno ne prizeljkujem rat!!!! Bio sam u jednom i dosta mi. Medjutim,posto se mene bas pretjerano ne pita hoce li ili nece, to onda bitno mijenja stvar.

Znajuci kakav idiot sjedi u stolici Predsjednika RS-a cini mi se da je i stanovnistvu BH entiteta RS doslo iz guzice u glavu i da ce ga milom ili silom morati pomaknuti iz te stolice, skoro da nemaju za brasna. E sad, posto je on idiot onakav kakav jeste vrlo je lako moguce da on u zelji da se sacuva na vlasti, a znajuci raspolozenje srpskog korpusa spram Bosnjaka uopste, pokrene neku avanturu. U tom slucaju mislim da bi to bio kraj RS-a, u najkracem - nespremni su za takvo sto.

S druge strane, opasnija varijanta po Bosnu i Hercegovinu je da se prosiri uticaj Rusije na Balkan (a Rusija danas nije ono sto je bila 90-ih) i da Srbija stane na noge. U tom slucaju ponovio bi se scenario vec vidjen toliko puta. Cekao bi se prvi pogodan momenat, kad su oci svijeta uprte negdje drugo, i onda opet slijedi klanje,paljevina,silovanje,logori. U tom slucaju,kad bi se imalo jako zaledje u Srbiji i Rusiji, moglo bi da bude cupavo. Srbija, politicki gledano, nije promijenila ni za jotu svoje stavove spram BiH od doba Milosevica (a nije ni to pocetak) i sve ove price Vucica, Dacica i koga sve ne, su samo suplja jer nisu u stanju voditi rat protiv BiH u ovom trenutku. Ako stanu na noge i ekonomski ojacaju prvom prilikom ce se ponoviti 1992.g. s tom razlikom sto ce ovaj put voditi rat do istrebljenja Bosnjaka,teritorija je tu u drugom planu ma kako to kome izgledalo.
rata će biti, prije ili poslije, u to ne sumnjam ni 1%. naš problem je što uvijek oni biraju momenat za rat, tj čekaju momenat kada su najjači a mi najslabiji.

također, čekaju da ojača kineski ili ruski uticaj na svjetskoj i regionalnoj sceni. kosovo i bih čeka isti scenarij. samo je pitanje ko će tada biti na ovoj strani. ako bude neko tipa "za rat je potrebno dvoje" donji smo, jer više nema istočne bosne da amortizuje napad.
Last edited by NNNN on 20/08/2013 15:03, edited 2 times in total.
Rux

#292 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

wolf to je poenta mog javljanja, garantujem ti covjece da dok se pruzi prilika oni ce opet napasti bez imalo milosti... daj boze da grijesim i da se opametimo za sva vremena vjerujte mi nisam nacionalista i garantujem vam da smo mi bosanci/srbi/hrvati trn u oku onim supcima u americi i da njima ovo pase sto se mi gzimo izmedju
Mišo_Kovač

#293 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mišo_Kovač »

Jes jes, Obama ne spava noćima od brige kako da razjebe BiH. Dodaj u sve to i Vatikan i Njemacku, koji gaje vekovnu mrznju prema srpskom rodu i eto ti price za Katedre za Četnologiju na Beogradskom Fakultetu za Srbovanje :lol:
PM72

#294 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by PM72 »

LBIEW,
Sto se tice ovog poredenja, hajd malo prokontaj sta zboris pa se onda javi- slaviti genocid i mahati zastavama ne moze u istu recenicu
Znam ja vrlo dobro šta zborim a ti ponovo pročitaj moje postove i ne vadi stvari iz konteksta.
Rux

#295 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

PM72 mogu li ti reci nesto... mogu ha?

pa drug moj, svaka svadba, bilo kakav hepening vezano za srbe ovdje u mom gradu oni vozaju se isto tako autima, zastave SRBIJE nosaju i sta sad? ja sam trebao ljude napasti sto furaju svoje... ne... boli me q za njima samo nek ne pucaju po nama.

e tako ne mozes porediti ljude koji su se vozali sa zastavom na nekoj svadbi i ljude koji otvoreno govore da ce PONOVO klati ljude djecu i ostale ?
wolf07

#296 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by wolf07 »

Mišo_Kovač wrote:Jes jes, Obama ne spava noćima od brige kako da razjebe BiH. Dodaj u sve to i Vatikan i Njemacku, koji gaje vekovnu mrznju prema srpskom rodu i eto ti price za Katedre za Četnologiju na Beogradskom Fakultetu za Srbovanje :lol:

Ma kakvi, Obama (kao svojevremeno Miteran, Sirak, Mejdzor, Klinton.....) u stvari danonocno bdije nad Bosnom i spreman je na prvi srpski pucanj da uputi mirovnjake iz Holandije koji ce nas naravno sve zastitit. Ne treba nam nasa vojska, ne treba provocirat srpske nacionaliste time sto se slavi Bajram, sta kome treba traganje za nestalim iz proslog rata........ Trebamo se okrenuti buducnosti, ekonomija, internet, bla,bla, ulaganja,bla, bla, bratstvo i jedinstvo,bla, bla .....
Svijet nece dozvoliti da se desi jos jedna Srebrenica,tolikoih pece savjest zbog toga sta se desilo da je neki dan sud u Holandiji isplatio odstetu za pretrpljene dusevne boli - svom vojniku!!!!
Rux

#297 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

E stari ako ti mislis da su njima pare problem...

nego pm, jesi ti razvio jufku ili ces mi onu kupovnu ? :D
PM72

#298 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by PM72 »

Poenta je što su prolaskom preko Romanije i Mokrog (100% četničko mjesto) iskazali svoj "patriotizam" noseći zelene zastave a tablice na autima iz Klagenfurta i Štokholma.To je provokacija i podjebavanje.

Onaj koji prvi treba reagovati na četnička sranja po Bratuncu je lider SDA u Bratuncu Ramiz Salkić.On je u inostranstvu ili u Vogošći u svojoj kući.To je onaj sa žvaljama kao viljuškar.On samo razmišlja kako udomiti svoji familiju a boli ga qrac za ostalima.Od pet zaposlenih Bošnjaka u Bratuncu,dvije su njegove svastike,zet,rođak...

kontaš?
tesanj

#299 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by tesanj »

Rux wrote:E stari ako ti mislis da su njima pare problem...

nego pm, jesi ti razvio jufku ili ces mi onu kupovnu ? :D
Rux, ovdje imas provakatora, umivenih cetnika tj. partizana. Lako ces ih prepoznat.
Rux

#300 DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post by Rux »

asdasd
Last edited by Rux on 29/06/2020 22:01, edited 1 time in total.
Post Reply