Pitanja tipa RAZNA!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Astrix

#276 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Astrix »

Zna li neko neku dobru aplikaciju za obradu fotografija, konkretno treba mi ona funkcija kojom mogu zamutiti samo jedan dio slike kao npr. lice?
BHCluster

#277 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by BHCluster »

Astrix wrote:Zna li neko neku dobru aplikaciju za obradu fotografija, konkretno treba mi ona funkcija kojom mogu zamutiti samo jedan dio slike kao npr. lice?
GIMP
Bolesni Doktor

#278 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Bolesni Doktor »

Imam Galaxy S Duos i na njemu je bio neki kinguser i kad se pali mobitel ima u kutu neko žuto upozorenje
Mobitel sam vratio na tvorničke postavke,i nakon odabira jezika i vremena na početku ekran se zacrni i dalje neće.
Šta bi mogao biti problem,kako bi se to moglo riješiti.
Dr Kova

#279 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Dr Kova »

Bolesni Doktor wrote:Imam Galaxy S Duos i na njemu je bio neki kinguser i kad se pali mobitel ima u kutu neko žuto upozorenje
Mobitel sam vratio na tvorničke postavke,i nakon odabira jezika i vremena na početku ekran se zacrni i dalje neće.
Šta bi mogao biti problem,kako bi se to moglo riješiti.
Probaj mu flashovati isti ROM preko Odina, ne znam koja je verzija za tvoj telefon i trebalo bi proraditi. Ili se javi na temu Android OS, tamo raja dosta znaju
kritichar

#280 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kritichar »

Koji od internet provajdera odabrati u Sarajevu, kod kojeg je omjer cijena-kvalitet najbolji?
Dr Kova

#281 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Dr Kova »

kritichar wrote:Koji od internet provajdera odabrati u Sarajevu, kod kojeg je omjer cijena-kvalitet najbolji?

Zavisi u kojem si dijelu grada. Ako si u naselju gdje je Telemach, nećeš moći uzeti HS i obratno. Oba su dobra. I Logosoft također. Moja preporuka, svaki od tri nabrojana je dobar, samo nemoj uzeti BH Telecom i njihov "čuveni" ADSL sa "famoznih" 5 MBps
kritichar

#282 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kritichar »

Buckethead wrote:
kritichar wrote:Koji od internet provajdera odabrati u Sarajevu, kod kojeg je omjer cijena-kvalitet najbolji?

Zavisi u kojem si dijelu grada. Ako si u naselju gdje je Telemach, nećeš moći uzeti HS i obratno. Oba su dobra. I Logosoft također. Moja preporuka, svaki od tri nabrojana je dobar, samo nemoj uzeti BH Telecom i njihov "čuveni" ADSL sa "famoznih" 5 MBps
To se sporazumno podijelili HS i Telemah, ima li gdje da se vidi gdje i kako, karta, nešto?
Dr Kova

#283 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Dr Kova »

kritichar wrote: To se sporazumno podijelili HS i Telemah, ima li gdje da se vidi gdje i kako, karta, nešto?
To ne znam vjeruj mi, znam par naselja iz glave gdje je koji i to je sve. Višnjik i Breka HS, Koševsko Telemach i Dobrinja isto. Ostalo ne znam fakat
semirsar

#284 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

kritichar wrote:
Buckethead wrote:

To se sporazumno podijelili HS i Telemah, ima li gdje da se vidi gdje i kako, karta, nešto?
U pojedinim naseljima ili samo dijelovima tih naselja imas sva cetiri provajdera , ja npr. imam u ulazu sva cetiri, dok na drugom dijelu trga imaju samo T-mach. Kao sto ti rece @Buckethead, zavisi od toga na kojoj si lokaciji. Pa sad, mo's ovdje napisati koja te ulica tacno zanima pa da ti neko eventualno odgovori. A najlakse ti je nazvati provajdera koji te zanima pa ih pitati, a tu ces najvjerovatnije cuti puno price sa malo konkretnih podataka,cast izuzecima, :mrgreen:

P.S. Za LOL ti mogu koliko toliko pomoci da ti stavim link gdje mozes odma' vidjet' dostupnost a da ih ne zoves https://www.lol.ba/default.aspx gore desno upisi naziv ulice i broj i sve ce ti se samo kaSti.
kritichar

#285 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kritichar »

semirsar wrote: U pojedinim naseljima ili samo dijelovima tih naselja imas sva cetiri provajdera , ja npr. imam u ulazu sva cetiri, dok na drugom dijelu trga imaju samo T-mach. Kao sto ti rece @Buckethead, zavisi od toga na kojoj si lokaciji. Pa sad, mo's ovdje napisati koja te ulica tacno zanima pa da ti neko eventualno odgovori. A najlakse ti je nazvati provajdera koji te zanima pa ih pitati, a tu ces najvjerovatnije cuti puno price sa malo konkretnih podataka,cast izuzecima, :mrgreen:

P.S. Za LOL ti mogu koliko toliko pomoci da ti stavim link gdje mozes odma' vidjet' dostupnost a da ih ne zoves https://www.lol.ba/default.aspx gore desno upisi naziv ulice i broj i sve ce ti se samo kaSti.
Stup je upitanju
kakav je ovaj wi-fi kod lol-a?
semirsar

#286 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

kritichar wrote:
semirsar wrote: U pojedinim naseljima ili samo dijelovima tih naselja imas sva cetiri provajdera , ja npr. imam u ulazu sva cetiri, dok na drugom dijelu trga imaju samo T-mach. Kao sto ti rece @Buckethead, zavisi od toga na kojoj si lokaciji. Pa sad, mo's ovdje napisati koja te ulica tacno zanima pa da ti neko eventualno odgovori. A najlakse ti je nazvati provajdera koji te zanima pa ih pitati, a tu ces najvjerovatnije cuti puno price sa malo konkretnih podataka,cast izuzecima, :mrgreen:

Stup je upitanju
kakav je ovaj wi-fi kod lol-a?
Kakav je, mrka kapa?!
https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=374c ... fa6895e29d
sanjam-te

#287 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by sanjam-te »

Mogu li se izbrisati teme sa ove liste "your posts"??
BarbaDue

#288 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by BarbaDue »

Imam SONY memorijsku karticu od 32 GB, međutim gdje god je ubacim ne može da mi je prepozna.
Obično kada je puna prebacim materijal na HDD i oslobodim prostor brisanjem. Par puta sam radio
i formatiranje. Najednom kao da je kartica crkla, ni habera.

Ima li neki način da skontam u čemu je fol? Da li je mrtva i ako jeste ima li joj pomoći?

P.S. Napominjem da je kartica klase 10.
master_player

#289 Nemogucnost otvaranja nekih stranica

Post by master_player »

Kad probam otvoriti neku stranicu npr. google.com, izbaci mi sljedece: http://prntscr.com/7sm8fe
Nije mi jasno zasto mi se ovo pojavljuje,
datum i vrijeme podeseni, koristim Operu, a imam Avast?

Pomoc!
man_464

#290 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by man_464 »

Zdravo, s obzirom da se prvi put javljam u ovaj pdf, ne znam jesam li možda fulio temu, ali piše razno pa evo me tu.

Prije otprilike 6 mjeseci sa računarom sam imao kontinuirani problem pri paljenju jer bi se na ekrenu ispisivalo CMOS battery low, no kako to već ide restart i može, to se zapustilo do faze da sam morao ponkad čekati na tom ekranu i po 30 minuta da se ta baterija "nahajca" dok računar radi. No prije 7 dana, monitor ni da čuje, ustvari par puta se kratko palio i odmah se ugasi, zadnji put se i javila "snjegava" slika.

Porazgovaram sa stručnijim onako u prolazu, kaže probaj bateriju matične promijenit, stvarno odem kupim, neka sića, otvorim računar :shock: , otpao ventilator od neke ploče (valjda je to grafička, jer piše na cooleru NVIDIA), otvorim pogledam ventilator nakav klimav, ugl upalim comp i skontam da uopšte ne radi (Inače ne zabadam nos u računar jer ne znam čeprkat, možda i sad lupam za grafičku.).

Opet monitor ništa, prebacim kabal od monitora na drugi džek, vidim hoće ali neka šklj rezolucija, pipnem tu ploču dole i opržim se, :shock: . Šta ću ugasio sam, čitam tamo-vamo zove isto opet stručnije od mene kažu to je crkla grafička, možeš je po*išat, kupi novu. Računar ću nositi u srevis, ali ako neko ima iskusan da me uputi kakvu grafičku da kupujem, na šta da obratim pažnju.

Ta grafička je kupljena davne 2008 kad i računar, i na pakovanju je pisalo geforce 520 ili neš slično NVIDIA uglavnom. Inače najzahtjevnija igrica koja je išla je simulator vožnje koja je s vremena na vrijeme štekala, ali je ugl, radila.

Unaprijed zahvalan.

:)
alma24

#291 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by alma24 »

Da slucajno neko ne zna neki softvere tipa Land Change Modeler koji ima opciju predvidjanja namjene koristenja zemljista i analiza promjena nacina koristenja zemljista, npr.urbani rast nekog podrucja u buducnosti..ili da li ima neko da je koristio spomenuti Land Change Modeler?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#292 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Truba »

pase
ko je u toku s externjacima
ima li recimo od 5 terabajtica neki externjak za nas obicne smrtnike
ja imam dva smijesno... 320 i 160 gb...
nisu puni ali nisu ni za filmova i serija odmah se popune

treba mi diskac da mogu na njega staviti 650 dvdova s divixima :mrgreen:
bwin

#293 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by bwin »

kako vise rijesiti ovaj problem sa javom, sve sam zivo pokusao

http://i.imgur.com/Um3hilV.png
shandrprcSA

#294 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by shandrprcSA »

bwin wrote:kako vise rijesiti ovaj problem sa javom, sve sam zivo pokusao

promjeni stranicu za gledanje...Filmovita
bwin

#295 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by bwin »

shandrprcSA wrote:
bwin wrote:kako vise rijesiti ovaj problem sa javom, sve sam zivo pokusao

promjeni stranicu za gledanje...Filmovita
Filmovizija mi treba
kritichar

#296 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kritichar »

Virus uletio, pobrko sve i otišao, ima li spasa excelovim fajlovima?

Ovako izgleda kad se pokuša otvoriti fajl

Image

a ovako ako se ide na 'Yes'
Image
ljuspica

#297 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by ljuspica »

Ljudi koji tablet da kupim?Najvise ga kupujem radi fotkanja da budem iskrena jer mi se digitalni aparat vise ne kupuje....i koju prodavnicu mi preporucujete za kupnju tableta? Dal' da odem u bh telecom, m:tel, telemach....ili gdje/sta? Ne kupujem bas cesto bijelu tehniku, ali kad sam naumila da kupim trazim pravi savjet da ne lutam i da bas bas kupim ono sto je dobro, a ne fuseraj nekakav...
nightvision

#298 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by nightvision »

ljuspica wrote:Ljudi koji tablet da kupim?Najvise ga kupujem radi fotkanja da budem iskrena jer mi se digitalni aparat vise ne kupuje....i koju prodavnicu mi preporucujete za kupnju tableta? Dal' da odem u bh telecom, m:tel, telemach....ili gdje/sta? Ne kupujem bas cesto bijelu tehniku, ali kad sam naumila da kupim trazim pravi savjet da ne lutam i da bas bas kupim ono sto je dobro, a ne fuseraj nekakav...
A do koliko para? Ne vjerujem da ijedan tablet od 100-150-200km ima pristojnu kameru.
ljuspica

#299 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by ljuspica »

nightvision wrote:
ljuspica wrote:Ljudi koji tablet da kupim?Najvise ga kupujem radi fotkanja da budem iskrena jer mi se digitalni aparat vise ne kupuje....i koju prodavnicu mi preporucujete za kupnju tableta? Dal' da odem u bh telecom, m:tel, telemach....ili gdje/sta? Ne kupujem bas cesto bijelu tehniku, ali kad sam naumila da kupim trazim pravi savjet da ne lutam i da bas bas kupim ono sto je dobro, a ne fuseraj nekakav...
A do koliko para? Ne vjerujem da ijedan tablet od 100-150-200km ima pristojnu kameru.
Do 400 KM....vidjela sam u m:telu nekakav sto se natakne na tastaturu,pa moze biti i ko neki mini laptop ....mislim da je on oko 350 KM, sta mislis o takvom tabletu? U biti ne znam ni koliko max moze biti velicine, ali ajmo rec ja bih nesto kao 11 inca ne bih onaj sasvim mali sto izgleda kao telefon...
Mea_parvitas

#300 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Mea_parvitas »

Sa tabletom realno neces nikada postici kvalitetu fotografije kao sa digitalcem, tako da ako prvenstveno zbog toga uzimas, bolje uzeti aparat i neki obicni tablet za interneta...
Post Reply