Seksan, bez uvrede, ali ovo je cisti bullshit. Od poljoprivrede se (ovako svastarski) ne moze zivjeti. Po tvojoj prici covjek bi pomislio-pa sta ovi poljoprivrednici vazda protestuju?seksan wrote:Da! bez problema, cak bi imala da drugima dadnem.mali_balon wrote:@seksane
Kazes bavis se poljoprivredom mimo posla pa me zanima bi li ti i tvoja porodica mogli zivit od tih 15000 da nemas posao.Imam jagode,kupine,maline, psenicu, imam bastu gdje sijem, imam vocnjak, i to sve profesionalno a ne "amaterski", imam curke imam nojeve (doduse nojeve radi sebe), imam patke, imam koke. I mogu vam reci super se zivi!
Zaboravila sam napomenuti imam jos i grozdze.
To sve upakovanu u 10dunuma zemlje.
Ovo sto je neko predlozio za farme- Turci daju kredit sa nekom minimalnom kamatom (minimalnom za nase uslove) al da bi dobio kredit moras "crno na bijelo" da pokazes sta imas (koje i koliko zgrada/staja, koliko zemlje obradjujes, masinerija) i uz to da prezentujes biznis-plan. Ovo je iz prve ruke, posto sam covjeku radio biznis-plan za kredit od 80 000 BBI banka. Znaci nema sanse da neko startuje od nule.