samo nastavite guslat.
Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski rat?
- muha_sa
#276 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
djaba postavljat klipove mitingaša na kojim divljaci urlaju i pozivaju na oružje i ujedinjenje svi "srpskih" zemalja
samo nastavite guslat.
samo nastavite guslat.
- jeza u ledja
#277 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Nije jasnije jer pises ko pjan._mufljuz_ wrote: pardon mesje Detalj da ne kazem sta drugo - jedna drzava koju je izabrao narod i birao je kao i njenog hohstaplerskog predsjednika kao i hohstaplerske predsjednike poslije njega i koji je isao u ime te drzave u sve moguce pljacke i napade od Triglava do Peci......
je l more bit bidne sad jasnije?
i eto - ako vec Srbija nije imala nista sa BIH a u BIH je bio gradjanski rat - sta onda ima Srbija trazit nase "zlocince"
Niko nije rekao da Srbija nije imala nista sa ratom u BiH.
- jeza u ledja
#278 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Sta hoces reci sa tim "guslat"?muha_sa wrote:djaba postavljat klipove mitingaša na kojim divljaci urlaju i pozivaju na oružje i ujedinjenje svi "srpskih" zemalja![]()
samo nastavite guslat.
Koja je svrha postavlja tih klipova na ovoj temi?
- muha_sa
#279 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
necu ništa rec vec vas fino pozdravljam a vi nastavite "guslat" i amnestirat (bar ovako na forumu) komšije i susjede odgovornosti za agresiju na medjunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu.jeza u ledja wrote:Sta hoces reci sa tim "guslat"?muha_sa wrote:djaba postavljat klipove mitingaša na kojim divljaci urlaju i pozivaju na oružje i ujedinjenje svi "srpskih" zemalja![]()
samo nastavite guslat.
- jeza u ledja
#280 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Zar ne mislis da nazivajuci rat iskljucivo agresijom amnestiras upravo prve komsije koji su ti zabili noz u ledja?muha_sa wrote:necu ništa rec vec vas fino pozdravljam a vi nastavite "guslat" i amnestirat (bar ovako na forumu) komšije i susjede odgovornosti za agresiju na medjunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu.jeza u ledja wrote:Sta hoces reci sa tim "guslat"?muha_sa wrote:djaba postavljat klipove mitingaša na kojim divljaci urlaju i pozivaju na oružje i ujedinjenje svi "srpskih" zemalja![]()
samo nastavite guslat.
- _mufljuz_
#281 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
nije govno nego se pas posrojeza u ledja wrote:
Zar ne mislis da nazivajuci rat iskljucivo agresijom amnestiras upravo prve komsije koji su ti zabili noz u ledja?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#282 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Nisi džabe postavljao klipove. Naročito onaj sa Bogićem Bogićevićem kojeg sam vidio neki dan u bolnici i zdravio ga sa ''dobar dan''. Odzdravio je, ali mi nešto šuhveli opasno bolestan izgleda. Ne znam šta je i o čemu se radi.muha_sa wrote:djaba postavljat klipove mitingaša na kojim divljaci urlaju i pozivaju na oružje i ujedinjenje svi "srpskih" zemalja![]()
samo nastavite guslat.
-
Stojadin
#283 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Da nisi mozda klikno na pogresnu temu? Kakve veze ima to sa ovom temom? Ne kontam?moa wrote:postavljacu teme predlazem da ode do nama obecane zemlje dojclanda i neka tamo kaze da hitler nije vrsio genocide nad Jevrejima vec nad marsovcima. Onako javno.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#284 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Ponavljam riječi vrlog i veoma pamtnog pjesnika Abdulaha Sidrana izgovorene na promociji knjige o Naseru Oriću da rata uopšte nije bilo do otprilike jeseni 1995.godine. Tako da se od 1992.-1995.g. uopšte ne može govoriti o bilo kakvom ratu.
Genocid je moguć i samo sa jedne strane:
Pjesnik govori u prvih desetak minuta ovog videa.
Genocid je moguć i samo sa jedne strane:
Pjesnik govori u prvih desetak minuta ovog videa.
- moa
#285 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Zivi u zabludi I lazi da niste genocidan narod i da nije bilo agresije.I odjebaus vishe u 3 pm sa svojim glupim temama. Hoces serijske brojeve kalasnjikova koji su pripadali srbiji a sa njima se ubijalo civilno stanovnistvo po oi I hercegovini. Pa da je normalna drzava sad bi ti lezo u nicaZe. Ove posrbice me vise iznenadjuju odakle I'm energija I snaga da lazu sami sebe.Stojadin wrote:Da nisi mozda klikno na pogresnu temu? Kakve veze ima to sa ovom temom? Ne kontam?moa wrote:postavljacu teme predlazem da ode do nama obecane zemlje dojclanda i neka tamo kaze da hitler nije vrsio genocide nad Jevrejima vec nad marsovcima. Onako javno.
- Murat Sabanovic
#286 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
onima, koji govore da je bio gradjanski rat ,treba sva dokumeta uzeti i poslati na drugi kontinent.
e moj bosnjo,nije tvoja glava za dvije noge !
Last edited by Murat Sabanovic on 24/07/2013 20:54, edited 2 times in total.
-
Jay Gatsby
#287 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Zašto se, onda, o akciji NATO-a na Kosovu govorilo i govori kao o agresiji? Primjenom tvog principa, to nikako ne može biti agresija već pomaganje jedne strane u građanskom ratu.Stojadin wrote:Vecina gradjanskih ratova su medjunarodnog karaktera. Uzimam opet primjer sa prve stranice (najpoznatiji gradjanski rat): Spanski gradjanski rat. Vise je on bio medjunarodni od ovog rata u svakom slucaju, pa je opet gradjanski.Jay Gatsby wrote:Teško je spojiti međunarodni karakter rata u BiH s tvrdnjom da je riječ o građanskom ratu.jeza u ledja wrote:Ja sam na ovom forumu prije 7-8 godina jos govorio da se u BiH desio gradjanski rat, ali prije svega rat koji se desio u BiH se moze okarakterisati kao rat za nezavisnost, odnosno domovinski rat, kakvim je okarakterisan u Hrvatskoj rat u toj zemlji.
Iz nekog razloga (a ovo nije jedini primjer), nasi vrli politicari su nas ubjedili da je karakterizacija rata kao agresije Jugoslavije na BiH medjusobno iskljuciva sa karakterizacijom rata kao gradjanskog. Zar ne moze biti oboje? Posto se samo ucesce jedinica iz SRJ karakterise po medjunarodnom pravu kao "agresija" na suverenu drzavu, onda se doslovno svaki gradjanski rat moze okarakterisati kao "agresija" jedne drzave na drugu, jer su u gotovo svakom poznatijem gradjanskom ratu ucestvovale jedinice iz drugih zemalja.
Za mene, rat u BiH je bio rat za nezavisnost.
- Murat Sabanovic
#288 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
jbt,slobo potisuje dejtonski sporazum,a oni nama o gradjanskogom ratu.mrsssss
-
cindrlimindrli
#289 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Pusti budale, ne vrijedi.Murat Sabanovic wrote:onima, koji govore da je bio gradjanski rat ,treba sva dokumeta uzeti i poslati na drugi kontinent.
- exliberal-ex
#290 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Mene je uvijek nerviralo kad su mi govorili da sam otisao na srpsku stranu bio bih agresor..kako mogu biti agresor kad mi je familija iz Sarajeva, neki dan sam nasao dokumenat gdje se moja familija spominje u opisu Sarajeva i sarajevske kotline i dokument je iz 1800...kako ja mogu biti agresor i protiv koga?....mogu biti pobunjenik ali nikako agresor .
Poslije rata sam se zakacio sa jednim sandjaklijom u vezi toga kad mi je poceo srat o tome..ja ga pitao kako to ako je srbija agresor a ti jos uvijek imas njihov pasos ti nisi agresor nego ja koji sam iz Bosne...
Za srbe ce ovo uvijek biti gradjaski rat, za hrvate isto...za bosnjake naravno agresija ....jebiga slozena drzava
Poslije rata sam se zakacio sa jednim sandjaklijom u vezi toga kad mi je poceo srat o tome..ja ga pitao kako to ako je srbija agresor a ti jos uvijek imas njihov pasos ti nisi agresor nego ja koji sam iz Bosne...
Za srbe ce ovo uvijek biti gradjaski rat, za hrvate isto...za bosnjake naravno agresija ....jebiga slozena drzava
-
cindrlimindrli
#291 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Fino, stavis se na stranu agresora, to se inace zove kvisling.exliberal-ex wrote:
Mene je uvijek nerviralo kad su mi govorili da sam otisao na srpsku stranu bio bih agresor..kako mogu biti agresor kad mi je familija iz Sarajeva
- exliberal-ex
#292 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Pa potpisali su ga kao garantori...Tudjman za hrvate, Milosevic za srbe, Alija za bosnjake..isto ko sto su stavili Amerika i Rusija ....Murat Sabanovic wrote:jbt,slobo potisuje dejtonski sporazum,a oni nama o gradjanskogom ratu.mrsssss
- exliberal-ex
#293 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
...znaci svi srbi i hrvati su kvislinzi samo su bosnjaci ok...cindrlimindrli wrote:Fino, stavis se na stranu agresora, to se inace zove kvisling.exliberal-ex wrote:
Mene je uvijek nerviralo kad su mi govorili da sam otisao na srpsku stranu bio bih agresor..kako mogu biti agresor kad mi je familija iz Sarajeva
- Havatar
#294 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
I za Srbe koji nisu genocidni je agresijaexliberal-ex wrote:Mene je uvijek nerviralo kad su mi govorili da sam otisao na srpsku stranu bio bih agresor..kako mogu biti agresor kad mi je familija iz Sarajeva, neki dan sam nasao dokumenat gdje se moja familija spominje u opisu Sarajeva i sarajevske kotline i dokument je iz 1800...kako ja mogu biti agresor i protiv koga?....mogu biti pobunjenik ali nikako agresor .
Poslije rata sam se zakacio sa jednim sandjaklijom u vezi toga kad mi je poceo srat o tome..ja ga pitao kako to ako je srbija agresor a ti jos uvijek imas njihov pasos ti nisi agresor nego ja koji sam iz Bosne...![]()
-
Jay Gatsby
#295 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Kakvi garantori? Ja šta sve čovjek ovdje neće pročitati. Znaš li ti, uopće, ko su strane potpisnice Daytonskog sporazuma?exliberal-ex wrote:Pa potpisali su ga kao garantori...Tudjman za hrvate, Milosevic za srbe, Alija za bosnjake..isto ko sto su stavili Amerika i Rusija ....Murat Sabanovic wrote:jbt,slobo potisuje dejtonski sporazum,a oni nama o gradjanskogom ratu.mrsssss
-
pantelija33
#296 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
Pojasni nam molim te, ni meni ovo nije jasno.Jay Gatsby wrote:Kakvi garantori? Ja šta sve čovjek ovdje neće pročitati. Znaš li ti, uopće, ko su strane potpisnice Daytonskog sporazuma?exliberal-ex wrote:Pa potpisali su ga kao garantori...Tudjman za hrvate, Milosevic za srbe, Alija za bosnjake..isto ko sto su stavili Amerika i Rusija ....Murat Sabanovic wrote:jbt,slobo potisuje dejtonski sporazum,a oni nama o gradjanskogom ratu.mrsssss
- Murat Sabanovic
#297 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
ovo ti pricaj nekome drugom. zar se nije u dejtonu pregovaralo kome ce koje ce selo/grad pripasti.a zlobo je jedan od pregovaraca bio .exliberal-ex wrote:Pa potpisali su ga kao garantori...Tudjman za hrvate, Milosevic za srbe, Alija za bosnjake..isto ko sto su stavili Amerika i Rusija ....Murat Sabanovic wrote:jbt,slobo potisuje dejtonski sporazum,a oni nama o gradjanskogom ratu.mrsssss
- Murat Sabanovic
#298 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
ispade izetbegovic samo crtao kartu u dejtonu ,a ova dvojca to garantirali .Jay Gatsby wrote:Kakvi garantori? Ja šta sve čovjek ovdje neće pročitati. Znaš li ti, uopće, ko su strane potpisnice Daytonskog sporazuma?exliberal-ex wrote:Pa potpisali su ga kao garantori...Tudjman za hrvate, Milosevic za srbe, Alija za bosnjake..isto ko sto su stavili Amerika i Rusija ....Murat Sabanovic wrote:jbt,slobo potisuje dejtonski sporazum,a oni nama o gradjanskogom ratu.mrsssss
- exliberal-ex
#299 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
pa zar nisu potpisali ova trojca kao predstavnici tri zaracene strane i predstavnici Amerike, Rusije i Eu kao garantori sporazuma..zaboravio sam kako ih nazvali...ko svjedoci ...mozak mi stao nemogu sad da se sjetim jebiga bilo je davnopantelija33 wrote:Pojasni nam molim te, ni meni ovo nije jasno.Jay Gatsby wrote: Kakvi garantori? Ja šta sve čovjek ovdje neće pročitati. Znaš li ti, uopće, ko su strane potpisnice Daytonskog sporazuma?
-
Jay Gatsby
#300 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski
The Republic of Bosnia and Herzegovina, the Republic of Croatia and the Federal Republic of Yugoslavia (the "Parties"),exliberal-ex wrote:pa zar nisu potpisali ova trojca kao predstavnici tri zaracene strane i predstavnici Amerike, Rusije i Eu kao garantori sporazuma..zaboravio sam kako ih nazvali...ko svjedoci ...mozak mi stao nemogu sad da se sjetim jebiga bilo je davnopantelija33 wrote:Pojasni nam molim te, ni meni ovo nije jasno.Jay Gatsby wrote: Kakvi garantori? Ja šta sve čovjek ovdje neće pročitati. Znaš li ti, uopće, ko su strane potpisnice Daytonskog sporazuma?