Pitanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#276 Re: Pitanje

Post by plain vanilla »

pakica_ wrote:
plain vanilla wrote:a sto se volimo zamarati tudjim zivotima, to je cudo

nek se hebe ko hoce i s kim hoce
il' ne hebe :lol:
jes, to sam zaboravila :mrgreen:
rundavi

#277 Re: Pitanje

Post by rundavi »

Ramzess Veliki wrote:
Ameli_30 wrote:Pitanje za djevojke: Da li bi se udale za muskarca kojem je cilj da ste vi nevine?

... nije nikada umočio (vjerovatno) i nesiguran je u sebe (očito). To ne znači da neće izrasti u snažnu i stabilnu osobu.
:thumbup: :lol:
fidoremilienko

#278 Re: Pitanje

Post by fidoremilienko »

Jel se Ameli (po)(u)dala?
Peace of mind

#279 Re: Pitanje

Post by Peace of mind »

Ramzess Veliki wrote: ... ali se osjeća dugoročno. Djevojka koja je iz svog zadovoljstva promijenila mnogo partnera prije braka i kaže da će biti vjerna svom mužu - laže. Može ona biti savršena manipulatorka, a to obično i jesu jer se izvješte u lažima kroz ranija iskustva, i lažu bez osjećaja krivnje, ali laganje i manipulativnost su sociopatske osobine, a sociopatija je bolest koja se treba liječiti. Laži kad-tad isplivaju na površinu, dovoljno je pogledati koliko je razvedenih brakova. Imam slučaj da mi prijateljica sa kojom nemam baš ništa bitno, laže nepotrebno za pitanja koja me ni ne interesuju.
Zašto? Živjeti u laži pod stalnom maskom ... koliko je to uzbudljivo toliko je i bijedno ... jer lažeš nekoga kome je sigurno stalo do tebe. Da mu nije stalo sigurno ne bi trpio te laži, jer ta osoba sigurno vidi šta se dešava, ili bar naslućuje.
Za mene je iskrenost najljepša moguća osobina, pa neka i zaboli, ali kad je neko iskren lako se može dogovoriti oko svega. Sa osobom koja laže ne može se ništa dogovarati.
To ti iz vlastitog iskustva, promjenio si sijaset partnera a sad slažeš priču da si ili ćeš biti vjeran u braku, a znaš da je daleko od istine :wink:

ili su te samo ponjele emocije, doživio si duboke traume uzrokovane uzaludnim davanjem sebe, ... naslućivao prevaru, ali trpio, izgarao u požrtvovanosti ali ništa nije pomoglo, ... mogu svašta skontat, ali zašto ogorčenje prenosiš na cjeli ženski rod ... i što je paša nisi ranije nogirao :(
elem, usljed poplave emocija pomješo si babe i zhabe, ... recimo djevojka imala nekoliko veza i partnera, bila vjerna svakom od njih (nije ga prevarila), nije skakala iz veze u vezu (nije imala nekog u pričuvi za vrijeme trajanja veze) i za takvu djevojku (jer je promjenila nekoliko partnera) ti hladno zaključuješ da će ta djevojka u braku biti nevjerna :twisted: :lol:

Meni je najsumnjivija ona kojoj sam ja 'drugi' i još mi to bez ustezanja i punih usta saopšti, e onda mi se sve što ima crvenih lampica upali, jer to je znak da ih je imala toliko da ne može ni naglas da izgovori i znak da je u stanju da me gleda u oči i hladno slaže za bilo šta, ... al zna se šta je sleduje 8-)
plain vanilla

#280 Re: Pitanje

Post by plain vanilla »

Pa jedan je prvi, ostali su drugi :mrgreen:

sta bi da ti kaze da si joj 95. :mrgreen:
fidoremilienko

#281 Re: Pitanje

Post by fidoremilienko »

Najbolje je biti drugi, eventualno treci. Prva tri se pikaju kako god, ostala mjesta su nebitna.
Ramzess Veliki

#282 Re: Pitanje

Post by Ramzess Veliki »

Peace of mind wrote:
Ramzess Veliki wrote: ... ali se osjeća dugoročno. Djevojka koja je iz svog zadovoljstva promijenila mnogo partnera prije braka i kaže da će biti vjerna svom mužu - laže. Može ona biti savršena manipulatorka, a to obično i jesu jer se izvješte u lažima kroz ranija iskustva, i lažu bez osjećaja krivnje, ali laganje i manipulativnost su sociopatske osobine, a sociopatija je bolest koja se treba liječiti. Laži kad-tad isplivaju na površinu, dovoljno je pogledati koliko je razvedenih brakova. Imam slučaj da mi prijateljica sa kojom nemam baš ništa bitno, laže nepotrebno za pitanja koja me ni ne interesuju.
Zašto? Živjeti u laži pod stalnom maskom ... koliko je to uzbudljivo toliko je i bijedno ... jer lažeš nekoga kome je sigurno stalo do tebe. Da mu nije stalo sigurno ne bi trpio te laži, jer ta osoba sigurno vidi šta se dešava, ili bar naslućuje.
Za mene je iskrenost najljepša moguća osobina, pa neka i zaboli, ali kad je neko iskren lako se može dogovoriti oko svega. Sa osobom koja laže ne može se ništa dogovarati.
To ti iz vlastitog iskustva, promjenio si sijaset partnera a sad slažeš priču da si ili ćeš biti vjeran u braku, a znaš da je daleko od istine :wink:

ili su te samo ponjele emocije, doživio si duboke traume uzrokovane uzaludnim davanjem sebe, ... naslućivao prevaru, ali trpio, izgarao u požrtvovanosti ali ništa nije pomoglo, ... mogu svašta skontat, ali zašto ogorčenje prenosiš na cjeli ženski rod ... i što je paša nisi ranije nogirao :(
elem, usljed poplave emocija pomješo si babe i zhabe, ... recimo djevojka imala nekoliko veza i partnera, bila vjerna svakom od njih (nije ga prevarila), nije skakala iz veze u vezu (nije imala nekog u pričuvi za vrijeme trajanja veze) i za takvu djevojku (jer je promjenila nekoliko partnera) ti hladno zaključuješ da će ta djevojka u braku biti nevjerna :twisted: :lol:

Meni je najsumnjivija ona kojoj sam ja 'drugi' i još mi to bez ustezanja i punih usta saopšti, e onda mi se sve što ima crvenih lampica upali, jer to je znak da ih je imala toliko da ne može ni naglas da izgovori i znak da je u stanju da me gleda u oči i hladno slaže za bilo šta, ... al zna se šta je sleduje 8-)
Hajde ponovo pročitaj, vidim da nisi razumio šta sam napisao. :thumbup:
dita von teese

#283 Re: Pitanje

Post by dita von teese »

Ramzess Veliki wrote: ... ali se osjeća dugoročno. Djevojka koja je iz svog zadovoljstva promijenila mnogo partnera prije braka i kaže da će biti vjerna svom mužu - laže.
Evo sta pise. :oops: :D
Peace of mind

#284 Re: Pitanje

Post by Peace of mind »

Ramzess Veliki wrote:
Peace of mind wrote:

Hajde ponovo pročitaj, vidim da nisi razumio šta sam napisao. :thumbup:
Paša, možda nisi ništa loše mislio ali tako si napisao "Djevojka koja je iz svog zadovoljstva promijenila mnogo partnera prije braka i kaže da će biti vjerna svom mužu - laže." po čemu ispada da osoba koja je imala nekoliko veza u životu, i da, iako pri tom nije varala svog partnera-icu, da se od takve osobe samo može očekivati da vara u braku itd. ... vjerujem da nisi imao loše namjere, al kontekst poruke je takav :)
lavorpunvode

#285 Re: Pitanje

Post by lavorpunvode »

Ramzess Veliki wrote: Djevojka koja je iz svog zadovoljstva promijenila mnogo partnera prije braka i kaže da će biti vjerna svom mužu - laže. Može ona biti savršena manipulatorka, a to obično i jesu jer se izvješte u lažima kroz ranija iskustva, i lažu bez osjećaja krivnje, ali laganje i manipulativnost su sociopatske osobine, a sociopatija je bolest koja se treba liječiti.
Ramzese ne mogu a da te ne pitam, zar ti nisi neki dan, mozda cak i na ovoj temi, mrsko mi traziti post, pisao kako su ti draze iskusnije, upravo jer su takve vjerne.. promijenile prije braka njih par pa ce se skrasiti onda konacno nakon udaje :-) cemu sad ovo :lol:
dita von teese

#286 Re: Pitanje

Post by dita von teese »

pakica_ wrote:ma koliko mi smatrali da je seks normalna stvar izmedju dvoje ljudi koji su voljni za isti iz ovog ili onog razloga, uvijek ce se naci oni koji ce reci: kljuc koji otkljucava vise brava je dobar kljuc, brava koju otkljucava vise kljuceva je losa brava.. i uvijek ce biti onih koji kontaju da je musko veci frajer ako ima vise "recki", a zena sa 3+ frajera je kurva.. :-)
to sto je neko voljan da se cuva za pravu osobu, za braka i sl, to je njihov licni izbor koji se cijeni i ne trebaju to da rade samo zato da bi udovoljili potrebe suprotne strane koja eto kao hoce nevinu/nevinog, nego zarad svog cejfa..
imam jarana koji je u vezi kamaru godina i cura mu ne da dok je ne ozeni (nije ultimatum za svadbu, al' cura jednostavno nece da se seksa prije braka), a on vjecito trci za suknjama i kao to ce stat nakon sto mu buduca supruga da one stvari.. ma jasta ce :-)
doduse, ne kontam ni nju kako moze tol'ko cekat, al' eto :lol: :lol:

Ovo je tacno. Od takvih dobijam najvise lajkova na fejsbuku :lol: , a znaju pozvat i na kafu :-) :lol: :lol:

Nego, sve se pitam....mislim, stvarno mi je to pohvalno sto postoje ljudi sa odredjenim ciljem u zivotu kojeg se cvrsto drze i ne posustaju i ne pokleknu pred iskusenjima, jer cuvaju odredjenu vrijednost do koje im je stalo.

Al se ja pitam recimo sta ovaj s pocetka teme, tip koji se izjasnjava kako se se izjasnjava (ima potpuno pravo da trazi sta god hoce, njegova stvar) sta on u taj brak toliko vrijedno unosi, kako bi nagradio zenu koja se braneci svoje vrijednosti cuvala za njega.

Sta bi ustvari on trebao da donese kao protuvrijednost odnosno ekvivalent tome sto je njegova izabranica donijela sa sobom nesto hvale vrijedno, do cega je njemu bilo jako jako stalo... :hm:
plain vanilla

#287 Re: Pitanje

Post by plain vanilla »

vidi ovog muskarcine :lol:
alkalna_baterija

#288 Re: Pitanje

Post by alkalna_baterija »

:lol:
Ramzess Veliki

#289 Re: Pitanje

Post by Ramzess Veliki »

Peace of mind wrote:
Paša, možda nisi ništa loše mislio ali tako si napisao "Djevojka koja je iz svog zadovoljstva promijenila mnogo partnera prije braka i kaže da će biti vjerna svom mužu - laže." po čemu ispada da osoba koja je imala nekoliko veza u životu, i da, iako pri tom nije varala svog partnera-icu, da se od takve osobe samo može očekivati da vara u braku itd. ... vjerujem da nisi imao loše namjere, al kontekst poruke je takav :)
Mnogo partnera nisu tri-četiri partnera. Jasno da - iz mog iskustva, mnogo partnera znači mnogo više. Vjerovatno ste dosta mlađi od mene i srećom po vas niste poznavali takve djevojke, to može biti bolno iskustvo za nekoga ko još traži ideale. Meni to da je imala 5-6 partnera iz 2-3 veze ne predstavlja smetnju jer kakvi su muškarci to nije nikakvo čudo. Osvajati djevojku, obećavati joj, a zatim ostaviti radi seksa ... vrlo rasprostranjeno ponašanje. Napiti djevojku, iskoristiti ... isto tako. Kriviti djevojku što je tražila stalnu vezu a nije joj išlo za rukom ... nije pošteno.
Bio sam u vezi čak dvije godine sa djevojkom koja je dečke iskorištavala samo za jednu noć (prije veze samnom), a nakon toga ih nije htjela ni na ulici pozdraviti. Nažalost napravila je grešku i prevarila me na kraju, i razišli smo se. Sama je priznala da je napravila glupost, i nije se pravdala, shvatila i otišla. Bile su to dvije odlične godine, nažalost radoznalost, navika i želja za avanturom na pogrešan način ... ali nije to tema, samo navodim jedan primjer.
Mislim na žene i djevojke koje sam upoznavao po partijima gdje bi vukle u krevet bilo koga ko im se tu noć svidi. Meni nisu predstavljale problem, ali sam ih i izbjegavao, mnogi moji prijatelji nisu ali to je njihova stvar.
Last edited by Ramzess Veliki on 31/07/2013 22:27, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#290 Re: Pitanje

Post by Ramzess Veliki »

lavorpunvode wrote:
Ramzess Veliki wrote: Djevojka koja je iz svog zadovoljstva promijenila mnogo partnera prije braka i kaže da će biti vjerna svom mužu - laže. Može ona biti savršena manipulatorka, a to obično i jesu jer se izvješte u lažima kroz ranija iskustva, i lažu bez osjećaja krivnje, ali laganje i manipulativnost su sociopatske osobine, a sociopatija je bolest koja se treba liječiti.
Ramzese ne mogu a da te ne pitam, zar ti nisi neki dan, mozda cak i na ovoj temi, mrsko mi traziti post, pisao kako su ti draze iskusnije, upravo jer su takve vjerne.. promijenile prije braka njih par pa ce se skrasiti onda konacno nakon udaje :-) cemu sad ovo :lol:
Pa par njih je skoro pa ništa ... taman se nečemu nauči. Danak iskustvu. :thumbup:
eluna

#291 Re: Pitanje

Post by eluna »

fidoremilienko wrote:Najbolje je biti drugi, eventualno treci. Prva tri se pikaju kako god, ostala mjesta su nebitna.
u životu svake žene, nebitno je ko je prvi (a bogami ni drugi ni treći) muškarac - bitno je koji je ZADNJI.
pakica_

#292 Re: Pitanje

Post by pakica_ »

eluna wrote:
fidoremilienko wrote:Najbolje je biti drugi, eventualno treci. Prva tri se pikaju kako god, ostala mjesta su nebitna.
u životu svake žene, nebitno je ko je prvi (a bogami ni drugi ni treći) muškarac - bitno je koji je ZADNJI.
zar nije i prvi bitan :roll: :lol: :lol:
pakshu

#293 Re: Pitanje

Post by pakshu »

pakica_ wrote:
eluna wrote:
zar nije i prvi bitan :roll: :lol: :lol:
prvi se macici u vodu bacaju. :evil:
urocnoposljedicna

#294 Re: Pitanje

Post by urocnoposljedicna »

eluna wrote:
dakle, idi po principu "pokusaj-pogreska", primaj ga dok ne naletis na pravog na kojem ces stati.
pakica_

#295 Re: Pitanje

Post by pakica_ »

pakshu wrote:
pakica_ wrote: zar nije i prvi bitan :roll: :lol: :lol:
prvi se macici u vodu bacaju. :evil:
Boga mi, kako u cijem slucaju :roll: :lol:
eluna

#296 Re: Pitanje

Post by eluna »

urocnoposljedicna wrote:
eluna wrote:
dakle, idi po principu "pokusaj-pogreska", primaj ga dok ne naletis na pravog na kojem ces stati.
mudrost je GREŠKU prepoznati prije nego se desi :)
fidoremilienko

#297 Re: Pitanje

Post by fidoremilienko »

eluna wrote:
Ali kako znati koji je zadnji. Iza zadnjeg uvijek dodje jos jedan, pa jos jedan i tako....mozda i u 89-toj dodje neki.
Aqua_S

#298 Re: Pitanje

Post by Aqua_S »

Ameli_30 wrote:Pitanje za djevojke: Da li bi se udale za muskarca kojem je cilj da ste vi nevine?

Objasnit cu pitanje. Naime, ja sam nevina i u vezi sam sa momkom koji nije nevin (da ne kazem da je veoma iskusan sto se toga tice). I zaljubili se mi, ma prava ljubav i sve to... Sve je bilo super u nasoj vezi do jednog momenta.
Pita on mene jesam li nevina i ja mu kazem istinu tj. da jesam. I onda on meni kaze, pa dobro da nisi ne bi bio s tobom ovoliko, kao on mene hoce da zeni. Ispade, da nisam nevina, ne bi me shvatao ozbiljno.
Il se meni cini, il je ovaj moj debil koji djevojke gleda samo po tome jesul nevine ili ne? Kakvo je to misljenje?
:D ovo je meni vrh.. ona zna da je on jako iskusan..a jos uvijek nevina..:) kako si skontala da je iskusan? da te nije vodio da gledas kako to on radi:D? :lol: :lol: :lol:
Towelie

#299 Re: Pitanje

Post by Towelie »

vodio da gledas kako to on radi:D? :lol: :lol: :lol:
Voajerizam je opasan fetis. :lol: :lol: :lol:
Lider u regionu

#300 Re: Pitanje

Post by Lider u regionu »

Towelie wrote:
vodio da gledas kako to on radi:D? :lol: :lol: :lol:
Voajerizam je opasan fetis. :lol: :lol: :lol:
:lol: