Lijepa vijestludo_jaje wrote:sto se mene tice kraj price, policija nasla auto u rekordnom roku na palama
Moze li malo vise detalja? Jesi normalnim putem prijavio, ili preko nekih veza?
Lijepa vijestludo_jaje wrote:sto se mene tice kraj price, policija nasla auto u rekordnom roku na palama
Vjerujem da u Sarajevu postoje čuvani parkinzi sa video nadzorom pa ako ti nije problem odvojiti par markica dnevno da spavaš mirno onda ne znam?avantgarde wrote:imao sam zaista namjeru doci u Sarajevo nakon vise od 25 godina autom ali nakon sto ovdje svega procitah morat cu jos jednom da razmislim,mada me zaboli ako ga i ukradu,jedino mi mrsko ici pjeske do busa i nosat prtljagu..
pitanje:koliko sam primijetio Mercedesi se rijetko kradu ili sam ja to previdio...kako stoji stvar sa C klasaa 350 cdi,W 204 uz dodatnu amg opremu?..
Nisam siguran da ih video nadzor sprecava u kradjama.opremdobro30 wrote:Vjerujem da u Sarajevu postoje čuvani parkinzi sa video nadzorom pa ako ti nije problem odvojiti par markica dnevno da spavaš mirno onda ne znam?avantgarde wrote:imao sam zaista namjeru doci u Sarajevo nakon vise od 25 godina autom ali nakon sto ovdje svega procitah morat cu jos jednom da razmislim,mada me zaboli ako ga i ukradu,jedino mi mrsko ici pjeske do busa i nosat prtljagu..
pitanje:koliko sam primijetio Mercedesi se rijetko kradu ili sam ja to previdio...kako stoji stvar sa C klasaa 350 cdi,W 204 uz dodatnu amg opremu?..
Tuzla111 wrote:Nisam siguran da ih video nadzor sprecava u kradjama.opremdobro30 wrote:Vjerujem da u Sarajevu postoje čuvani parkinzi sa video nadzorom pa ako ti nije problem odvojiti par markica dnevno da spavaš mirno onda ne znam?avantgarde wrote:imao sam zaista namjeru doci u Sarajevo nakon vise od 25 godina autom ali nakon sto ovdje svega procitah morat cu jos jednom da razmislim,mada me zaboli ako ga i ukradu,jedino mi mrsko ici pjeske do busa i nosat prtljagu..
sema911s wrote:ito
jesi siguran za bbi
Ima dosta parkinga u gradu s kojih nije ukradeno ni jedno vozilo, sto ne znaci da nece biti i da je tu auto sigurno.iTo wrote:jel ukradeno ikad ijedno vozilo iz BBI-a ?
i ako je oni ce to zataskat,. jer si kako kazu osiguran onom karticom, racunom,,., a nova kartica kosta 10KM,.,iTo wrote:sema911s wrote:ito
jesi siguran za bbi
jel ukradeno ikad ijedno vozilo iz BBI-a ?
e jebiga tiavantgarde wrote:imao sam zaista namjeru doci u Sarajevo nakon vise od 25 godina autom ali nakon sto ovdje svega procitah morat cu jos jednom da razmislim,mada me zaboli ako ga i ukradu,jedino mi mrsko ici pjeske do busa i nosat prtljagu..
mirzet87sa wrote:e jebiga tiavantgarde wrote:imao sam zaista namjeru doci u Sarajevo nakon vise od 25 godina autom ali nakon sto ovdje svega procitah morat cu jos jednom da razmislim,mada me zaboli ako ga i ukradu,jedino mi mrsko ici pjeske do busa i nosat prtljagu..
2godine mi je ispred zgrade na grbavici bio parkiran c63 sa max amg opremom, nikad ga niko nije ni isparao ni pokusao da ukrade. auto je bukvalno bilo parkirano u mrtvom mraku i opet nista. ne boj se, mercedesi se najteze obijaju, pogotovo noviji modeli. bez ic koda ga upalit ne moze, a ti si jedini koji ima kljuc
btw, par ulica ispod mene je parkiran jedan sls amg black series, tako da tvoja w204ka nece doci do izrazaja![]()
Ne boj se, ukrast ga je tesko bez kljuca, na zice ga upalit ne moze. Bez par kodova i licenciranog programa od paljenja nema nista. Sad, uvijek ima kompleksasa i ljubornih ljudi tipa respe koji su i dalje u zabludi da se dobro auto vozat nemoze pa ti ga izgrebe kljucem ili pljune na njeg, sta je tu jeavantgarde wrote:
svaka cast druze,drago mi je da je tako![]()
ma da ga ukradu draze bi mi bilo,ne bas da trazim nevolju ali bi me manje pogodilo nego kad mi ovako nesto naprave...tek sam ga kupio,Juni 2011 i presao prvih 3-4 hiljade km,otisao na more u Julu 2011,nedaleko od Montpelliera,nekih 20 km od mora sjedeci kod rodjake predvece u avliji pred kucom uz rostilj,jos se nije ni smrklo kako treba,poce nesto "svirat" iza visokog avlijskog zida pored glavne ulice u gradicu...mirzet87sa wrote:Ne boj se, ukrast ga je tesko bez kljuca, na zice ga upalit ne moze. Bez par kodova i licenciranog programa od paljenja nema nista. Sad, uvijek ima kompleksasa i ljubornih ljudi tipa respe koji su i dalje u zabludi da se dobro auto vozat nemoze pa ti ga izgrebe kljucem ili pljune na njeg, sta je tu jeavantgarde wrote:
Btw, megan je nadjen.

To je to o cemu sam ti govorio, prije da ce ga neki kompleksas i papak izgrebat, staklo slomit, nego da ce ga ukrasti. Znam kakvu brigu imas, sam sam takav bio kad sam tek uzeo svog merca, svako malo malo virio kroz prozor ali vremenom prodje fakat se slabo ovdje, skoro pa nikako, ne kradu mercesedesi (noviji) jer se upalit ne mogu, pogotovo ne automatik. Auto ti je zvijer, slicni su nam po izgleduavantgarde wrote:
ma da ga ukradu draze bi mi bilo,ne bas da trazim nevolju ali bi me manje pogodilo nego kad mi ovako nesto naprave...tek sam ga kupio,Juni 2011 i presao prvih 3-4 hiljade km,otisao na more u Julu 2011,nedaleko od Montpelliera,nekih 20 km od mora sjedeci kod rodjake predvece u avliji pred kucom uz rostilj,jos se nije ni smrklo kako treba,poce nesto "svirat" iza visokog avlijskog zida pored glavne ulice u gradicu...ja i ne kontam da bi zvuk koji sam cuo mogao biti alarm od ovog mog(popilo se malo i vina),proslo je mozda nekih 10-tak sekundi dok mi nije prosla misao da bi to mogao biti moj auto,istrcim na ulicu i vidim auto kako blinka u ritmu zvuka alarma,od lopova nigdje nikog ne vidjeh...policiju zaboli ona stvar,nikom nista...izgubim skoro 2 dana od odmora dok sam u tudjoj zemlji organizovao popravljanje jer MB nema u cijeloj okolini ovaj prozor,jedva nasao kod Carglassa,kostalo me 280 €
jos uz to jer imam vollkasko i tek od 300 € navise mogu naplatit...heleM,kako god ispo sam "kraci"...
radije da su mi ga skroz ukrali...uzeo bih TGV i kuci nazad al ebat ga,nisam bio te "srece"![]()
![]()
hocu reci,desava se svugdje kradja auta samo smo mi dole na Balkanu nekako vise navikani...a policija je i ovdje ponekad nemocna,ponekad su lijeni a i ovdje ima svasta..
neznam, cini mi se da sam vidio istog na dobrinji kod mercatora na parkingu xd ma pljunutilackyx wrote:i na kraju da li je megane pronađen
respo voza dobro auto dugo dugo vremena sigurno nisi imao ni vozacku kad sam vozaomirzet87sa wrote:Ne boj se, ukrast ga je tesko bez kljuca, na zice ga upalit ne moze. Bez par kodova i licenciranog programa od paljenja nema nista. Sad, uvijek ima kompleksasa i ljubornih ljudi tipa respe koji su i dalje u zabludi da se dobro auto vozat nemoze pa ti ga izgrebe kljucem ili pljune na njeg, sta je tu jeavantgarde wrote:
Btw, megan je nadjen.
Nemas "vollkasko" nego "teilkasko"* inace ne bi nista doplacivao.avantgarde wrote:izgubim skoro 2 dana od odmora dok sam u tudjoj zemlji organizovao popravljanje jer MB nema u cijeloj okolini ovaj prozor,jedva nasao kod Carglassa,kostalo me 280 €jos uz to jer imam vollkasko i tek od 300 € navise mogu naplatit...heleM,kako god ispo sam "kraci"...
radije da su mi ga skroz ukrali...uzeo bih TGV i kuci nazad al ebat ga,nisam bio te "srece"![]()
![]()
hocu reci,desava se svugdje kradja auta samo smo mi dole na Balkanu nekako vise navikani...a policija je i ovdje ponekad nemocna,ponekad su lijeni a i ovdje ima svasta..