Mercedes-Benz ALL ABOUT

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#276 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:
amar1994 wrote:pa jesu , kinezi stancaju ko ludi :lol:
Za Mazdu i slične jeftikanere :-D

Digitalne instrument table o kojima se ovdje piše (one za Mercedes-Benz automobile) se proizvode u Babenhausenu u DE (Hessen).
To ti mislis :D , znam ja dobro ko radi za mazdu :thumbup:

Sta ro fali kinezima :zoka:
Seawolf

#277 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:...
EUR 1.
amar1994

#278 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:
EUR 1.
:-D :thumbup:

btw. kod mazdi je SANYO japan 8)
Seawolf

#279 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:
Seawolf wrote:
EUR 1.
:-D :thumbup:

btw. kod mazdi je SANYO japan 8)
Imao sam ja gramofon Sanyo.
amar1994

#280 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Seawolf wrote: Imao sam ja gramofon Sanyo.
eh :-D :thumbup:
kidney

#281 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by kidney »

Sanyo ne postoji. Kupio ga odavno Panasonic. Uglavnom radi biznisa sa baterijama.

Čini mi se da ja infotainment kod FCA vozila, onaj od 8.4", sada od Panasonica. Ranije je bio Harman. A Harman je sada u vlasništvu Samsunga.
amar1994

#282 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

meni pise na radiju SANYO , mada svugdje drugo na internetu pise panasonic :D
supercali

#283 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by supercali »

Tebi ugradili staru robu s lagera :mrgreen:
amar1994

#284 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :mrgreen:
condy

#285 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by condy »

Svi kupuju od Kineza

Jedino što 20 dana treba za dostavu. :D
Ommadawn

#286 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Ommadawn »

supercali wrote:Pa gdje je tu komplikacija?
Platis i zamjene
Druga prica je kad bosnjo kupi pa kaze skupo mi je to al hocu da imam mercedes
Ako je cijena problem neces ni kupiti mercedesa kupi daciu
Problem je u tome sto pricaju da prave auta koja traju. Je li u to ulaze i elektro-komponente?
Mercedes je udobniji i stabilniji od Dacie. Daj mi manje opremljen Mercedes samo sa osnovnom opremom - ne interesuju me nikakvi ekrani i zajebancije kad vise od pola toga i ne koristim.
Nemam problema da i dalje povlacim parking-kocnicu rukom ili stiscem jednu papucicu nogom, sto je slucaj u Mercedesa. Nemam problem da pomocu poluge, zupcanika i federa namjestim sebi sjediste. Nemam problem da rukom ablendujem retrovizor i mogu parkirati sam bez parking senzora.
Ali zahtijevam dobar motor, mehanika koja se cesto ne kvari, karoserija koja nije lako podlozna koroziji, udobno, stabilno i sigurno vozilo, udobna sjedista...

Nedavno vozio novi Citroen C3 - jebote jedva namjestio temperaturu u autu. Udji prvo u "Menu", pa onda potrazi gdje se namjesta grijanje u kabini, pa onda prstom tipkaj ili povlaci dok ne namjestis zeljenu temperaturu i jacinu ventilatora. Morao stati na parking da to sve odradim jer ne mogu u voznji istovremeno paziti na saobracaj i drkat po displeju za nesto sto sam do sada sredjivao za max pet sekundi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#287 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by konektovan »

Ommadawn wrote:
supercali wrote:Pa gdje je tu komplikacija?
Platis i zamjene
Druga prica je kad bosnjo kupi pa kaze skupo mi je to al hocu da imam mercedes
Ako je cijena problem neces ni kupiti mercedesa kupi daciu
Problem je u tome sto pricaju da prave auta koja traju. Je li u to ulaze i elektro-komponente?
Mercedes je udobniji i stabilniji od Dacie. Daj mi manje opremljen Mercedes samo sa osnovnom opremom - ne interesuju me nikakvi ekrani i zajebancije kad vise od pola toga i ne koristim.
Nemam problema da i dalje povlacim parking-kocnicu rukom ili stiscem jednu papucicu nogom, sto je slucaj u Mercedesa. Nemam problem da pomocu poluge, zupcanika i federa namjestim sebi sjediste. Nemam problem da rukom ablendujem retrovizor i mogu parkirati sam bez parking senzora.
Ali zahtijevam dobar motor, mehanika koja se cesto ne kvari, karoserija koja nije lako podlozna koroziji, udobno, stabilno i sigurno vozilo, udobna sjedista...

Nedavno vozio novi Citroen C3 - jebote jedva namjestio temperaturu u autu. Udji prvo u "Menu", pa onda potrazi gdje se namjesta grijanje u kabini, pa onda prstom tipkaj ili povlaci dok ne namjestis zeljenu temperaturu i jacinu ventilatora. Morao stati na parking da to sve odradim jer ne mogu u voznji istovremeno paziti na saobracaj i drkat po displeju za nesto sto sam do sada sredjivao za max pet sekundi.

Druze Oma, za tebe je idealan auto dacia,.... :mrgreen:
Isti sam ti takav. :mrgreen: :thumbup:
Ommadawn

#288 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Ommadawn »

konektovan wrote:
Druze Oma, za tebe je idealan auto dacia,.... :mrgreen:
Isti sam ti takav. :mrgreen: :thumbup:
Umalo nisam uzeo novi Dacia Duster ali u salonu mi ponudili premalo za moje. Dakle razmisljao sam ozbiljno. I iz zajebancije sjednem da probam Mercedes, svidio mi se jebo mu ja mater - i pazarim ga.
No razmisljam jos uvijek o Dusteru. Daj da je sto jednostavnije i gotovo.
SSemir

#289 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by SSemir »

nova a klasa amg.
Image
Image
B6Redhell

#290 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by B6Redhell »

AMG precjenjeni mercedesov brend..
citam jutros S klasa dvoja vrata kabrio AMG skuplja od maybacha..
https://jalopnik.com/the-mercedes-mayba ... 1823198497
jefferson

#291 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by jefferson »

supercali wrote:Pa lakse ce biti zamjeniti te digitalne ekrane nego sto je sada slucaj sa kombinovanim digitalno analognim tablama
Nije tacno. VW je predstavio u Atlasu (SUVz a americko, kinesko i rusko trziste) digitalni kokpit u najopremljenijoj verziji. Nedavno su morali prekinuti proizvodnju jer se sistem konstantno rusio, sto je utjecalo na grijanje sjedista, hladjenje u sjedistima i pazi ovo, ubrizgavanje.
Naravno, VW je postupio upravo tako: idemo zamjeniti ekrane. Plug in and out. Sve gotovo za pola sata. Ali, dzaba, elektrnoski gremlini nisu u ekranu nego u nekom drugom djelu.
Nedavno je bio clanak o tome sta kupci u stvarnosti hoce. U SAD najprodavaniji auto je Toyota Camry, koja je daleko od neke uber kompleksnosti. Najprodavaniji SUV je Toyota Highalnder, a najprodavaniji pick up Ford F-150. Sva tri modela leze na rudimentarnim ovjesima, vrlo su jednostavni itd.
Najprodavaniji VW Atlas (koji ej imao dobar start) je SEL verzija, a ne SEL Premium koja dolazi sa digitalni ekranom.
Postoji tacka preko koje kupci vise nisu spremni preci kada je u pitanju kompleksnost. Bez obzira da li su kupci bosnje, njemci ili amerikanci. Niko nece da trosi pare na gluposti.
jefferson

#292 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by jefferson »

B6Redhell wrote:AMG precjenjeni mercedesov brend..
citam jutros S klasa dvoja vrata kabrio AMG skuplja od maybacha..
https://jalopnik.com/the-mercedes-mayba ... 1823198497
Onos to cijenim kod BMW-a je da jos uvijek nisu predstavili M model serije 1 (lazni BMW).
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#293 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by konektovan »

Neki dan citam, kako je šefovima mazde uzor zadnjih godina bio bmw u smislu ultimativne vozacke mašine, dok toyota nije predstavila novi camry. :lol:
Kazu da im je sad camry glavni uzor, i da ce pokušati slijediti takvu filozofiju. :mrgreen:
jefferson

#294 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by jefferson »

konektovan wrote:Neki dan citam, kako je šefovima mazde uzor zadnjih godina bio bmw u smislu ultimativne vozacke mašine, dok toyota nije predstavila novi camry. :lol:
Kazu da im je sad camry glavni uzor, i da ce pokušati slijediti takvu filozofiju. :mrgreen:
Ultimativna vozacka masina sa poprecnim motorom? jbt.
amar1994

#295 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Jel to lancer EVO nije bio ultimativan :run:
Image

ovo se sralo po vecini auta sa tim savrsenstvom od uzduzno postavljenog motora i zadnje vuce .
konektovan wrote:Neki dan citam, kako je šefovima mazde uzor zadnjih godina bio bmw u smislu ultimativne vozacke mašine, dok toyota nije predstavila novi camry. :lol:
jedu govna sefovi :mrgreen:

kad vec bruje o tome , gdje je MPS tj. 2.5T motor u mazdi 3 :-)

PS. nek te nista ne cudi , potpisali su sporazumo sa toyotom , u japanu imaju trojke hibridi :lol:
jefferson

#296 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by jefferson »

amar1994 wrote:Jel to lancer EVO nije bio ultimativan :run:
Image

ovo se sralo po vecini auta sa tim savrsenstvom od uzduzno postavljenog motora i zadnje vuce .
jedu govna sefovi :mrgreen:

kad vec bruje o tome , gdje je MPS tj. 2.5T motor u mazdi 3 :-)

PS. nek te nista ne cudi , potpisali su sporazumo sa toyotom , u japanu imaju trojke hibridi :lol:
Ja ne bi Lancer EVO nazvao ultimativnm vozackim autom. Jel brz? Itekako, po stazi ce isprasiti mnoge jace aute. Medjutim da bi to ostvario sa poprecnim motorom drugi kompromisi se moraju praviti sto utice na druge parametre koji su itekako vazni. Poprecna konfiguracija je jeftina. I kada govoris o EVO-u, prvo uzmi u obzir da je prva vodilja bila: pristupacnost. Evo je auto za stazu. Na obicnim ulicama je katastrofa za voziti. Ali ja znam da ti provodis na stazi vecinu dana.
amar1994

#297 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by amar1994 »

Ne , ja kazem da se moze napraviti jako dobar i upravljiv auto sa poprecnim motorom i uz to da bude zabavan :thumbup:

Prosla su vremena kad je to bilo rezervisano samo za RWD , kad pogledas nove prednje ovjese megana ili type R honde vidis koliko je to otislo i napredovalo od recimo mazdespeed3 koja ima katastrofalan torquesteer i ide kuda ona hoce .

Ja sam ostao razocaran bmw kecom , jer sam previse ocekviao .
kidney

#298 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by kidney »

jefferson wrote: Onos to cijenim kod BMW-a je da jos uvijek nisu predstavili M model serije 1 (lazni BMW).
Biti će FWD bazirani M. Onaj od X2 sa nekih 300+ KS. Za novu Seriju 1 ne znam.
Maraschino

#299 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Maraschino »

...i sta kazu, ne valja ovaj enterijer u A clasi. :-)
Throttle

#300 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT

Post by Throttle »

kidney wrote:Sanyo ne postoji. Kupio ga odavno Panasonic. Uglavnom radi biznisa sa baterijama.

Čini mi se da ja infotainment kod FCA vozila, onaj od 8.4", sada od Panasonica. Ranije je bio Harman. A Harman je sada u vlasništvu Samsunga.
Baterije koje su isle pod brendom Sanya su prebacene na Panasonic pa onda na Fujitsu. Konkretno punjive Eneloop, vjerovatno najbolje trenutno baterije na trzistu. E sad, da li ih pravi neka firma pa ih oni samo brendirajuil je na kraju taj dio preuzeo Fujitsu, ne znam tacno
Inace, Fujitsu u zadnje vrijeme rastura s baterijama
Post Reply