Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post Reply
archi_a

#276 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by archi_a »

kokakolas wrote:Sad kad sam se malo smirio... razmišljam... Kakav bi mogao (trebao) biti adekvatan, civilizovan odgovor od strane probosanskih snaga na ovakve četničke budalaštine u budučnosti?
A da pitamo Dragana?
Edin H.

#277 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Edin H. »

dragan.s wrote:Reko na jednoj temi pa je hitro izbrisaše (ne zbog mene) pa da ponovim:

Vremena se mijenjaju. Momčilo Krajišnik je bio najviše omraženi političar među pripadnicima VRS (a i narodom) u toku rata. Toliko je bilo priča o njegovom bogaćenju i švercu dok narod (a i borci) nisu imali skoro ništa. Druga po redu omražena figura je bila Karadžićeva žena (nešto se motala po Crvenom Krstu tada), a treći onaj Ostojić što je bio ministar obrazovanja u predratnoj BH vladi. Doduše, on se nije mnogo pojavljivao, držao se Foče valjda.
Ali Krajišnik je vedrio i oblačio u RS u ratnom periodu. Čak i u vojsci. Ako mu neki lokalni komandant nije bio po volji ni Mladić ga nije mogao spasiti.
Nakon rata se sjećam jednog njegovog razgovora na TV-u (valjda pred prve izbore) u kojem se pravi siromašak pa kaže nešto ovako: "Kad imam koji dinar dam djeci da kupe sebi slatkiše", a svi znamo da je "pun ko brod".
I sada, vraćam se kući, na radiju slušam doček ko da je ne znam ko došao, rodoljubive pjesme, da ti se zgadi život.
O tempora, o mores! :-)
Zaboravio si reci da bi da ne bi uplitanja u politiku i rata sa haverom mu Radovanom svakako zamurijao zbog onih vikendica :oops:
Maharadza

#278 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Maharadza »

Čuvajte se 'eroji šumski, vremenska prognoza najavljuje:

Image

...pa će (opet) biti...

Image

Image

:vozdra:
dragan.s

#279 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dragan.s »

archi_a wrote:
kokakolas wrote:Sad kad sam se malo smirio... razmišljam... Kakav bi mogao (trebao) biti adekvatan, civilizovan odgovor od strane probosanskih snaga na ovakve četničke budalaštine u budučnosti?
A da pitamo Dragana?
Ne znam kakav bi najbolji odgovor mogao biti, ali znam kakav bi bio najgori.
Najgore bi bilo da ga neko "oladi" i da postane mučenik (Krajišnik). Sve drugo je bolje od toga.
Danguba

#280 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Danguba »

vaučer wrote:Koje srcedrapajuće fotografije narodnog veselja ili 'Kako dočetnikati junaka'.
...a u ponedeljak na posao u mrsko sarajevo i drzavne institucije one iste koje ne volis, koje ne priznajes...ma shizofrenija jedna, sta da ti pricam. :D
dragan.s

#281 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dragan.s »

zavrzlama wrote: Glasaci u rs-u ,glasaju za one koji obecavaju podjelu BIH,a u datom momentu podrzava srbija....kad srbija odluci da nekog politicara ili stranku instalira na vlast u manjen entitetu,to se za par mjeseci prije izbora medijski odradi i to je to...srpski glasac u BIH ne smije se odluciti da glasa za onu stranku ili politicara ako isti nisu favoriti srbije..i tu se zavrsava sva polemika...
Griješiš.
Podjela BiH nije nešto na što se ovamo neko pali. To je Dodo davno prokockao svojim lupanjem i obećavanjem referenduma.
Ovamo sve više radi "stomak" tj. neće glasati za onoga ko im zadnjih 10 godina priča bajke, a oni sve gore žive. To je slično u čitavoj BiH.
Podjela BiH, podrška Beograda, svađe sa političarima u FBiH... sve to više nisu važne stvari za većinu naroda. To se ne jede.
dragan.s

#282 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dragan.s »

Edin H. wrote:
Zaboravio si reci da bi da ne bi uplitanja u politiku i rata sa haverom mu Radovanom svakako zamurijao zbog onih vikendica :oops:
Nisam iz Sarajeva pa ne znam detalje ali vjerujem da bi. Pa oni su se i upoznali u zatvoru kad su ih strpali zbog nekih finansijskih malverzacija.
archi_a

#283 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by archi_a »

dragan.s wrote:
archi_a wrote:
A da pitamo Dragana?
Ne znam kakav bi najbolji odgovor mogao biti, ali znam kakav bi bio najgori.
Najgore bi bilo da ga neko "oladi" i da postane mučenik (Krajišnik). Sve drugo je bolje od toga.
Pa vidi "oladioneoladio", po svemu sto sam danas vidio na javnom pc servisu, on je postao "mucenik" onog trenutka kad je njegova "nona" dodirnula tlo "drzave" u koju se pobjednicki vratio, iako je presudjeni zlocinac.
StupskaBitanga

#284 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by StupskaBitanga »

Danguba wrote:
vaučer wrote:Koje srcedrapajuće fotografije narodnog veselja ili 'Kako dočetnikati junaka'.
...a u ponedeljak na posao u mrsko sarajevo i drzavne institucije one iste koje ne volis, koje ne priznajes...ma shizofrenija jedna, sta da ti pricam. :D
da nema tog mrskog Sarajeva komplet Pale bi umrle u bijedi i siromaštvu
_mufljuz_

#285 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by _mufljuz_ »

ja se divim ljudima koji dizu potomstvo i planiraju buducnost samo par kilometara od cetaljskog brloga.....

nadam se samo da cete im dati dobar cas istorije i obuke u naoruzanju ako mislite da ne dozive 92-95.
zavrzlama

#286 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by zavrzlama »

dragan.s wrote:
zavrzlama wrote: Glasaci u rs-u ,glasaju za one koji obecavaju podjelu BIH,a u datom momentu podrzava srbija....kad srbija odluci da nekog politicara ili stranku instalira na vlast u manjen entitetu,to se za par mjeseci prije izbora medijski odradi i to je to...srpski glasac u BIH ne smije se odluciti da glasa za onu stranku ili politicara ako isti nisu favoriti srbije..i tu se zavrsava sva polemika...
Griješiš.
Podjela BiH nije nešto na što se ovamo neko pali. To je Dodo davno prokockao svojim lupanjem i obećavanjem referenduma.
Ovamo sve više radi "stomak" tj. neće glasati za onoga ko im zadnjih 10 godina priča bajke, a oni sve gore žive. To je slično u čitavoj BiH.
Podjela BiH, podrška Beograda, svađe sa političarima u FBiH... sve to više nisu važne stvari za većinu naroda. To se ne jede.
Srpski glasac u BIH nema posla,gladan je,nezadovoljan,a svemu je jedan krivac:Drzava BIH i njeno postojanje"...danasnji skup i podrska krajisniku,dodiku i slicnim je potvrda ovog sto pisem..
archi_a

#287 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by archi_a »

"eru i neka kito"
Koliko vremena treba da prodje? Koliko glupih postova, da sam sebi priznas da si retardiran i da te niko ne j.... ni 1 %. Ustvari, nema veze.... Ne moras odgovoriti. Nisi ti kriv :bih:
dragan.s

#289 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dragan.s »

zavrzlama wrote: Srpski glasac u BIH nema posla,gladan je,nezadovoljan,a svemu je jedan krivac:Drzava BIH i njeno postojanje"...danasnji skup i podrska krajisniku,dodiku i slicnim je potvrda ovog sto pisem..
Opet griješiš.
Prosječnog srpskog glasača zabolje neka stvar za BiH, hoće li biti cijela ili će biti na 15 dijelova. On hoće posao i da mu dijete nije gladno.
Današnji skup na Palama je samo očajnički pokušaj SDS-a da se i uz pomoć zombija kakav je Krajišnik opet dočepaju vlasti i ništa više.
Edin H.

#290 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Edin H. »

dragan.s wrote:
Edin H. wrote:
Nisam iz Sarajeva pa ne znam detalje ali vjerujem da bi. Pa oni su se i upoznali u zatvoru kad su ih strpali zbog nekih finansijskih malverzacija.
Imas na ovom linku malo o tome

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/5069 ... one-maraka

Jos da spomenem da prije rata ako je neko zelio u penziju, a solventan, bez obzira na nacionalnost sredi se bez problema sa Radovanom. :oops:
kokakolas

#291 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by kokakolas »

dragan.s wrote:Opet griješiš.
Prosječnog srpskog glasača zabolje neka stvar za BiH, hoće li biti cijela ili će biti na 15 dijelova. On hoće posao i da mu dijete nije gladno.
Današnji skup na Palama je samo očajnički pokušaj SDS-a da se i uz pomoć zombija kakav je Krajišnik opet dočepaju vlasti i ništa više.
Ukoliko bi se obezbjedio posao prosječnom srpskom glasaču u RBiH... On bi na nju pristao? :-)
It_is_a_Leclerc

#292 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by It_is_a_Leclerc »

Kaže - "građani se počeli razilaziti"...

Grada i govana, kad moram tako reći :)
dragan.s

#293 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dragan.s »

kokakolas wrote:
Ukoliko bi se obezbjedio posao prosječnom srpskom glasaču u RBiH... On bi na nju pristao? :-)
Nije tako jednostavno. Dodik je prethodnih godina igrao na tu kartu (podjele) pa je ispušio. Ljudima je to naprosto sve manje važno i onda je i on digao ruke od najave velikih poteza na tom planu. A i on je sam znao da od toga nema ništa prije nego je to počinjao.
Ukoliko bi došao političar koji ne bi igrao na takve osjećaje naroda (koji nije baš toliko blesav) i popravila se ekonomska situacija to se pitanje više ne bi toliko potezalo. Naravno, političari u kampanjama često lupaju stvari za koje i oni sami znaju da nisu realne. A narod im sve manje vjeruje.
Mislim da većina naroda zna da podjela nije uopšte realna.
zavrzlama

#294 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by zavrzlama »

dragan.s wrote:
zavrzlama wrote: Srpski glasac u BIH nema posla,gladan je,nezadovoljan,a svemu je jedan krivac:Drzava BIH i njeno postojanje"...danasnji skup i podrska krajisniku,dodiku i slicnim je potvrda ovog sto pisem..
Opet griješiš.
Dijete mu je gladno jer vlast koju bira zaduzuje da rusi BIH,a to rusenje kosta para i loseg socijalnog zivota ...ne dobija dodik izbore na ekonomskim pitanjima ,nego obecanoj nezavisnsoti rs-a...postoji li i jedna stranka u rs-u koja podrzava BIH....

vlast bira srbija a ne srpski narod...narod je samo pokrice da od srbije izabrana vlast dobije legitimitet.....Kosovo je predzadnji uslov za srbiju....zadnji je rs...the end.
kokakolas

#295 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by kokakolas »

zavrzlama wrote:Kosovo je predzadnji uslov za srbiju....zadnji je rs...the end.
Malo ti je to naivno zavrzlama... Ili bolje rečeno... Barem ja tog scenarija ne vidim u skorijoj budučnosti. Rahat patnja dok nam oći ne ispadnu ;-)
dragan.s

#296 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by dragan.s »

zavrzlama wrote:
Dijete mu je gladno jer vlast koju bira zaduzuje da rusi BIH,a to rusenje kosta para i loseg socijalnog zivota ...ne dobija dodik izbore na ekonomskim pitanjima ,nego obecanoj nezavisnsoti rs-a...postoji li i jedna stranka u rs-u koja podrzava BIH....

vlast bira srbija a ne srpski narod...narod je samo pokrice da od srbije izabrana vlast dobije legitimitet.....Kosovo je predzadnji uslov za srbiju....zadnji je rs...the end.
Pa sad, ako ti znaš izdaleka bolje od mene koji živim u RS, onda OK.
Preuveličavaš značaj Srbije. Ok, to je tvoje mišljenje, ali ja to ovdje ne vidim. Dok je bilo Tadića, on se vodao sa Dodom okolo i vazda nešto potpisivao, ali Tadić opet nije imao mnogo pristalica u RS jer su ga mnogi smatrali izdajnikom. Nova granitura ne radi ni to i odnosi su na korektnoj distanci.
U stvari ni za jedne izbore u RS nakon rata nije bila presudna uloga Srbije, barem je ja nisam vidio na medijskoj sceni. Sloba je bio komunista, Tadić izdajnik, a Koštunica,... hm niko i ništa.
Šta je kome zadnji i predzadnji uslov to ćemo još vidjeti. Srbija će najkasnije za par godina priznati Kosovo i to je završena priča.
vee-jay

#297 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by vee-jay »

Narod neobrazovan, djelimicno priglup i necivilizovan. Ruralna podrucija. Najveci i najznacajni grad BiH je provincija koja je za BLuku Berlin, a za Pale je taj raskosni Berlin po kojem holivudske zvijeze hodaju tako blizu a tako jebeno daleko. Problem Srba RSa je njihova bezanacjnost i nedostatak (pozitivnih) ljudi koji bi ih mogli predstavljati u svijetu, ili barem u regiji; neki Merlin, Halid, Dzeko, Tanovic. Imaju Kusturicu ali i taj takav Kusturica je iz tog jebenog Berlina, i - ruku na srce - ipak je Balija. Upravo radi tog nedostatka istinskih uspjesnih uzora oni jos uvijek zive u vremenu koji im je znacio renesansu, neko vrijeme u kojem su osjecali svoju znacajnost. I upravo radi toga sto je ta znacajnost i bila toliko prividna, oni su je htjeli nazor stvoriti, ubijanjem, pljackanjem, silovanjem, genocidom. Htjeli su da se osjecaju znacajni, jaki, mocni, vazni, veliki. Ta potreba se do dana danasnjeg nije promijenila. Upravo ta renesansa je bila pokrenuta devedesetih od politicara tipa Krajsnik, koji su bile njihove pop zvijezde, njihovi Merlin, Dzeko, Halid. I upravo ta renesana ih i danas drzi na zivotu.

Ne, nisu Srbi genocidan narod ali ko ih jebe.
zavrzlama

#298 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by zavrzlama »

@dragan

Napisao si fenomenalnu recenicu..pazi sad.
Nije tako jednostavno. Dodik je prethodnih godina igrao na tu kartu (podjele) pa je ispušio. Ljudima je to naprosto sve manje važno i onda je i on digao ruke od najave velikih poteza na tom planu. A i on je sam znao da od toga nema ništa prije nego je to počinjao.
Sad cu ti argumentovano dokazati da je problem narod a ne dodik...da su gladni svojom krivicom ,a ne dodikovom...

Kazes dodik znao i prije je pocinjao da od najava nezavisnosti nema nista,ako je znao da nema nista,a narod to od njega ne trazi,zasto bi to pokusavao i gubio rejting i podrsku naroda....ako narod ne interesuje podjela BIH,sto bi dodika interesovala......znaci dva su odgovora:

a) srbija kontrolise dodika i rs
b) narod zeli podjelu i tjera dodika

8)
res publica

#299 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by res publica »

Čudno je koliko kod forumaša ima optimizma u vidu podcjenjivanja RS-a i onoga što se dešava u njoj, dok recimo kod ozbiljnih, tj. poznatih komentatora politike među Bošnjacima uglavnom provejava pesimizam. Bilo da uzmemo ozbiljne poslenike javnog mišljenja kao što je Enver Kazaz ili Nerzuk Ćurak, bilo one koji se smatraju ekstremnima tipa Alispahić ili ekipa npr sa Kongresa RBiH.

Srbi ma koliko radili bezvezne stvari kao što je ovaj doček pokazuju da u BiH imaju neku svoju avliju u kojoj mogu raditi šta hoće, bez mnogo razmišljanja šta će neko reći u Sarajevu o tome. Pošto nema reakcija iz svijeta, pokazuju da ni svijet ne zanima mnogo šta Srbi rade u BiH, a to je njima dovoljno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#300 Re: Ratni zlocinac Krajisnik od septembra na slobodi

Post by Chmoljo »

Post Reply