nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
punta

#276 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by punta »

dobre su i dvice i bilo koji drugi auto ali ako se uradi na nivou cip fus
nisam majstor mislim da se golf 2 ne moze sredit bez 5-6 hiljada km mislim na komplet limariju pod motor i okolo sto sve ide za tuning
ime123

#277 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by ime123 »

Ma svako se auto moze sredit, al to zahtjeva neka ulaganja i barem malo smisla za ljepotu. 99 % ovih cunerskih auta je radjeno bez ikakvog smisla i stila, nego valjda kako im nalete dijelovi samo stavljaju na auto. Naleti spojler za cenera, ma stavi ga, nalete felge za stoju ma stavi valja, niko ne gleda kako to izgleda i kako se uklapa na auto.
Pogledajte auta na Worthersee-u, to je za mene tuning, iako nisam neki ljubitelj toga i nikad ne bi tako nesta radio na svom autu.
sorcerer

#278 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

punta wrote: mislim na komplet limariju pod motor i okolo sto sve ide za tuning
ćuneri to ne rade ,oni samo sredjuju vizuelno....
fidoremilienko

#280 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by fidoremilienko »

Industrialyzer

#281 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Industrialyzer »

Pa eto mudonje, kad vidite ovog lika na motoru, pridjite pa ga pitajte gdje mu je oprema i tako to, nemojte spustati glavu ;-)
punta

#282 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by punta »

ne mislim ja sad po gradu ic i opominjat parking papke i trkace
ali ako dođe situacija da me ugrozi mene ili clana moje porodice reci cu mu sto mislim pa bio veci ili manje bilder ili anoreksicar a po potrebi branicu se kako znam moze bit i veci i jaci al od rata nisam ni ja bas potpuno normalan i ja sam lud :skoljka:

dopuna
sto se tice opreme i kacige nikad je ne mora stavit na glavu

i jesi li se to i ti preporzno gore iznad
sorcerer

#283 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

Industrialyzer wrote:Pa eto mudonje, kad vidite ovog lika na motoru, pridjite pa ga pitajte gdje mu je oprema i tako to, nemojte spustati glavu ;-)
zasto mislis da bi neko uopste zelio da ga pita gdje mu je oprema? oprema sluzi da njega zastiti ,a ne mene ili nekog petog...desetog u autima oko njega. dokaz koliko voli sebe samog se vidi na snimku...
Industrialyzer

#284 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Industrialyzer »

punta wrote:ne mislim ja sad po gradu ic i opominjat parking papke i trkace
ali ako dođe situacija da me ugrozi mene ili clana moje porodice reci cu mu sto mislim pa bio veci ili manje bilder ili anoreksicar a po potrebi branicu se kako znam moze bit i veci i jaci al od rata nisam ni ja bas potpuno normalan i ja sam lud :skoljka:

dopuna
sto se tice opreme i kacige nikad je ne mora stavit na glavu

i jesi li se to i ti preporzno gore iznad

Nisam nego mrzim forumske borce za pravdu, ja vozim porodicnog dizela sa 160KS. Poenta je da se smiju ovom liku na motoru i liku u autu preko foruma a u lice mu niko nista ne bi smio reci. Poznajem tog covjeka onako, nismo prijatelji, sigurniji je on bajker u sorcu nego 80% Senna sa foruma :thumbup:
ime123

#285 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by ime123 »

Bar se ne kurci u tjuniranom kadetu. AUDI S8 450 konjica :-D :-D :-D
sorcerer

#286 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

Industrialyzer wrote: sigurniji je on bajker u sorcu nego 80% Senna sa foruma :thumbup:
ne moze on bit nikako siguran od debila u autima koji ne gledaju ,on je veoma ranjiv,kao i svako na motoru ,skuteru ili biciklu....
drndalo

#287 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by drndalo »

Sto ce i saznati, ove godine, iduce, ili one tamo, ali prije ili kasnije potrefice mrtvi ugao nekoga zamisljenog za volanom...
Industrialyzer

#288 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Industrialyzer »

E jbg, kad bi tako gledali na stvari onda bi trebalo zabraniti proizvodnju street legal motora. Praviti ih samo za stazu i to je to. Prije ce zaginuti neki klinac sa skutericem nego on sa ovim motorom :thumbup:
drndalo

#289 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by drndalo »

Ja sam se vise osvrnuo na kulturu nasih vozaca, i naviku da gledaju ima li motora/skuterista okolo njih... Za razliku od npr. Splita, gdje svi znaju da ih ima 13000 u gradu, na svakom koraku, kod nas ih nema, i to jedno 7-8 mjeseci nikako, a onda izlate kao ludi jer su se pozelili voznje, a vozaci auta nenavikli... Ubitacna kombinacija...

Znas onaj:
-Doktor: Mujo Fata je trudna, postedi je teskih poslova, mora se paziti.
-Mujo: Pa kako doktore, pazio sam...?
-Doktor: Znas kako je Mujo, kao u saobracaju, pazis ti, ali ne paze drugi...
klaki

#290 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by klaki »

Industrialyzer wrote:E jbg, kad bi tako gledali na stvari onda bi trebalo zabraniti proizvodnju street legal motora. Praviti ih samo za stazu i to je to. Prije ce zaginuti neki klinac sa skutericem nego on sa ovim motorom :thumbup:
To je istina. Svaki motor je opasan, ali realno sto ti je jaci motor (pod uslovom da si i ti dobar vozac) manje su ti sanse da gines. On na onom skuteru ne moze nista ni izbjec ni pobjec, dok onaj bogami sa 500+ kubika moze spasit guzicu. Citao sam tako dosta prica gdje se raja uspjela izvuc iz govana radi jacine motora samo zato jer neki hajvan sa autom ih nije vidio ili se zanjeo
ime123

#291 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by ime123 »

klaki wrote: To je istina. Svaki motor je opasan, ali realno sto ti je jaci motor (pod uslovom da si i ti dobar vozac) manje su ti sanse da gines. On na onom skuteru ne moze nista ni izbjec ni pobjec, dok onaj bogami sa 500+ kubika moze spasit guzicu. Citao sam tako dosta prica gdje se raja uspjela izvuc iz govana radi jacine motora samo zato jer neki hajvan sa autom ih nije vidio ili se zanjeo
Ma isto ti je to, sa jacim motorom mozes nakucat 200 na sat sad pa sad i da padnes tu bi ti bio i kraj dok sa slabijim ne mozes.
sorcerer

#294 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by sorcerer »

jest kad se odbije jedinica
pakica_

#296 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by pakica_ »

neki dan me umal' ne spuca frajer na barama i to direktno, jer je seljacina pretic'o blizu onog "puinim baterije" i to ne jedno auto, nego kolonu.. kretenu u sivom pasatu: ako ovo citas, cak' i da ti se zena poradjala ili ti majka na smrtnoj postelji bila pa si zurio da se halalite, to nije razlog da dovedes i mog sestrica i moju mater i jaranicu i mene, a Boga mi i sebe u smrtnu opasnost! za tebe mi je manje vise, hebe mi se, ako ti se gine, zabij se u neki zid, al' nase guzice su mi zabremedet.. ono vise nemoj da radis, mozda nekome nisu dobre kocnice k'o kod mene :-) :-) :run:
GaRGa

#297 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by GaRGa »

Industrialyzer wrote:Pa eto mudonje, kad vidite ovog lika na motoru, pridjite pa ga pitajte gdje mu je oprema i tako to, nemojte spustati glavu ;-)

meni ga zao iskreno da ti kazem
Gray

#298 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Gray »

Evo još jednog

maxell_sarajevo

#299 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by maxell_sarajevo »

:roll: Ovaj sa fordom je trebao malo gas stisnuti
citroen xm

#300 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

Pa da budala pokupi i njega pri ubacivanju? A i nije baš humano ubiti nekoga i pored bijesa koji izazove u tebi. Budala se treba kloniti koliko možeš.
Post Reply