hrvatska-more

Post Reply
Alfons Kauders

#276 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

El malagueño wrote: Jesam ja tako ne jasan? Sto se mene tice nek zabetonirJu sav jadran boli me kurac. Al ako NEMAS PONUDE NEMA TROSENJA PARA OD STRANE BOSANACA. Najbolje da im mi saljemo lovu a da i nedodjemo dolje
Nisi ne jasan vec nejasan, isto kao sto nisi ne pismen, vec nepismen.

A ponude bi bilo da raja ide dole horna da potrosi stotinjak eura dnevno - ali niko toliko ne ostavi, ni Bosanci, ni Hrvati, ni Cesi, ni Svabe.

Iskreno se nadam da ne radis nista sto ima bilo kakve veze s ekonomijom jer vidim da ti i najbanalniji koncept ponude i potraznje nije jasan.
Banksy

#277 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

El malagueño wrote:
A preporucujem svakom ko je u mogucnosti da ide u cg radije nego u hr i cao.
Gdje si Faruče Čaluče ... :mrgreen:

Mislim da je Crna Gora pravo mjesto za tebe. Sretno.
Jay Gatsby

#278 Re: hrvatska-more

Post by Jay Gatsby »

Alfons Kauders wrote:
El malagueño wrote: Jesam ja tako ne jasan? Sto se mene tice nek zabetonirJu sav jadran boli me kurac. Al ako NEMAS PONUDE NEMA TROSENJA PARA OD STRANE BOSANACA. Najbolje da im mi saljemo lovu a da i nedodjemo dolje

A ponude bi bilo da raja ide dole horna da potrosi stotinjak eura dnevno - ali niko toliko ne ostavi, ni Bosanci, ni Hrvati, ni Cesi, ni Svabe.

Iskreno se nadam da ne radis nista sto ima bilo kakve veze s ekonomijom jer vidim da ti i najbanalniji koncept ponude i potraznje nije jasan.
Govori u svoje ime :mrgreen:
Alfons Kauders

#279 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Jay Gatsby wrote:
Alfons Kauders wrote:

Govori u svoje ime :mrgreen:
Znao sam prije puno vise trositi, kad se moglo piti do zore, al godine idu. Sad fakat ne mogu, fizicki ne mogu podnijeti da potrosim stoju dnevno, umro bi :D
Jay Gatsby

#280 Re: hrvatska-more

Post by Jay Gatsby »

Alfons Kauders wrote:
Znao sam prije puno vise trositi, kad se moglo piti do zore, al godine idu. Sad fakat ne mogu, fizicki ne mogu podnijeti da potrosim stoju dnevno, umro bi :D
Znam, znam, ali ako je već mrijeti... :lol:
Alfons Kauders

#281 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Jay Gatsby wrote:
Alfons Kauders wrote:
Znam, znam, ali ako je već mrijeti... :lol:
Vala mudro zboris :D

Bude trenutaka, ali ne mogu vise 10 dana zaredom docekati izlazak sunca, pa onda nakon 3-4 sata sna opet na plazu. :D Sad se oporavljam 2 dana kad se skrshim. :D Propade odmor jbg
Banksy

#282 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote: Znao sam prije puno vise trositi, kad se moglo piti do zore, al godine idu. Sad fakat ne mogu, fizicki ne mogu podnijeti da potrosim stoju dnevno, umro bi :D
Može se valjda potrošiti i na nešto drugo sem rakije ... :D
El malagueño

#283 Re: hrvatska-more

Post by El malagueño »

Alfons Kauders wrote:

Hahahha jaooo pa dje si ekonomista , nisam te prepoznao. Istina je da mi bosanski nije na zavidnom nivou, nisam ja kriv sto sam isao u skolu u holandiji i curacao-u, a pohadjao faks u holandiji i francuskoj. Zato oprosti na tim greskama ali malo si previse uzimas slobode tim uvredama obzirom da me nepoznajes, niti znas cime se bavim.

A ako cemo o ekonomiji: ponuda i potraznja nisu staticni pojmovi. Dobar businessman kreira potraznju tamo dje je nema, da bi imao sta ponuditi i zaradit - toliko o elementarnim osnovima ekonomije.
aveos

#284 Re: hrvatska-more

Post by aveos »

Image

Ako ti je do zabave i koktela buraz....Novalja and Zrce Beach :pijani:
Je...s Makarsku i njenu rivijeru
Yug

#286 Re: hrvatska-more

Post by Yug »

Vidim agencije su pocele masovno da spustaju cijene za hrvatsku.Nude razne akcije.Istra je meni najbolja mada ko voli bash provod BUDVA neprevazidjena.To i u Hrvatskoj priznaju.
Warashii

#287 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Ovi nasi mediji prenose samo dio i manje vise ni to nije nesto malo.
NE znam gdje nadjose ono cvijece :) il se zayebaju.
Ima i dio o hrani:
Unos hrane

Unos hrane generalno je moguć preko graničnih prijelaza gdje postoji granična veterinarska ili sanitarna inspekcija, koje, ovisno o vrsti hrane, provode kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane.

No, preko svih graničnih prijelaza, jer se ne pregledavaju, mogu se unijeti razumne količine hrane, koje upućuju da se radi o količinama za osobne potrebe putnika i njegove obitelji, kao kruha, kolača, čokolade i konditorskih proizvoda, dodataka hrani, tjestenine, juha i začina, te drugih prehrambenih proizvoda koji ne sadržavaju svježe ili prerađeno meso i proizvode od mlijeka ili riba. Ostali proizvodi podliježu kontroli, i moraju posjedovati odgovarajuće certifikate.

Kod unosa proizvoda životinjskog podrijetla za putnike koji dolaze iz zemalja Europske unije, Andore, Liechtensteina, Norveške, San Marina, Švicarske, Grenlanda, i Islanda, slobodan je unos bez veterinarskih pregleda:

mesa, mlijeka, mesnih proizvoda i mliječnih proizvoda, hrane za kućne ljubimce do količine 10 kg po putniku,
svježe, sušene, kuhane ili marinirane ribe, škampa i jastoga, te neživih dagnji i kamenica do količine od 20 kg po putniku.

Unos većih količina podliježe pregledu graničnog veterinarskog inspektora, koji ukoliko ospori zdravstvenu ispravnost navedenih proizvoda životinjskoga podrijetla, s robom poduzima neku od mjera predviđenih veterinarskim propisima.
A osim toga pisali smo o hrani vec. Nije uopste potrebno prikolicu hrane sa sobom vuci jer maksimalno sto se moze vise razlike za hranu u Hrvatskoj potrositi za 7 dana nije vise od 50KM, a mislim da se za to stvarno ne isplati zabusavati i stvarati neku frku.
El malagueño

#288 Re: hrvatska-more

Post by El malagueño »

Alfons Kauders wrote:
El malagueño wrote:
Hahauaha pa ti jednostavno ne zelis da razumijes. Samo sam zelio ilustrirat ZASTo nemaju prava srat zbog bosanaca i nase potrosnje - upravo zbog toga sto nam nije ponuda na tacni i gotvo. Haha pa najbolje bi bilo da mi kao turisti idemo s keshom u ruci trazit dje da potrosimo. I to je jarane sustina price. A zato sto nema te ponude, zato se ni nr trosi. A oni nas gledaju kao smece a sami idu i kupe nase flase iz kanti za smece da bi koju chunu zaradili klosari obicni. I zadnji put ponavljam nije rijec samo o makarskoj nego cijelom primorju i rekao sam da ne idem dolje vise. A zato sto nema ponude oni po meni nemaju pravo da nas drkaju na granici. A preporucujem svakom ko je u mogucnosti da ide u cg radije nego u hr i cao. Na kraju krajeva falice njima bosanci polahko samo... Klosari jedni
Pa koja ponuda pobogu? Ti namjenski odes u mjesto koje nesto nema u ponudi, zato jer je jeftinije, i onda kukas po forumu kako je slaba ponuda? :lol: To je sustina TVOJE price. :lol:

Ako vec hoces gotivnu ponudu, onda se biraju gotivne i skupe destinacije, a ne Makarska ili barem 90% hrvatske obale. Tamo toga sto trazis jednostavno NEMA, i ne moze biti zato jer se ljudima NE ISPLATI. Dolazi im fukara iz Hrvatske, Bosne, Ceske i centralne Evrope. Ti ljudi idu dole jer ne zele da trose previse, jer hoce da idu autom na more i ne mogu priustiti puno luksuza. Jel fakat mislis da neko cisto iz hira, da tebe zajebe, ne nudi lezaljke i koktele na plazi? Ili mozda to ne rade jer nema zarade, jer nema potraznje?! :-)

I onda jos preporucis CG, koja je jos jeftinija i u kojoj imas jos manje gotivnih mjesta kakva navodno trazis nego u Hrvatskoj? :-)

Koga bolan ti zajebajes?

Sta cu ti ja kad ne kontas nista. Evo sazeto: hr nema ponude neke. A i ono sto imaju je preeeskupo, za iste pare mozes gotivit na sunny beach ili turskoj dje toga ima. Znaci ta prica da je dole jeftinije ne pije vodu jednostavno. I sta kojinkurac vise branis hrvatsku toliko. A cg sam naveo upravo zato sto se moze poredit sa hr sto se tice usluga a jeftinij.e puno i narod ljubazniji
NeenaSa

#289 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

Shto se tiche Hrvatske , posjechenija mjesta su postala zabetonirani silosi sa bazenima i kojekakvim zabavama.
Tajkuni ulazhu. Prati se trend, na jednoj strani se gubi, dok na drugoj dobija. Scila i Haribda.
Koliki je odnos nitko ne zna.
Ne treba zaboravit da ima dosta turista koji uzhivaju u individualnom odmoru uzhivajuchi u iskonosti.
Manja mjesta su jos uvijek atraktivna. Dokle, .... vidjet' chemo.
El malagueño

#290 Re: hrvatska-more

Post by El malagueño »

Alfons Kauders wrote:
El malagueño wrote:
Hahauaha pa ti jednostavno ne zelis da razumijes. Samo sam zelio ilustrirat ZASTo nemaju prava srat zbog bosanaca i nase potrosnje - upravo zbog toga sto nam nije ponuda na tacni i gotvo. Haha pa najbolje bi bilo da mi kao turisti idemo s keshom u ruci trazit dje da potrosimo. I to je jarane sustina price. A zato sto nema te ponude, zato se ni nr trosi. A oni nas gledaju kao smece a sami idu i kupe nase flase iz kanti za smece da bi koju chunu zaradili klosari obicni. I zadnji put ponavljam nije rijec samo o makarskoj nego cijelom primorju i rekao sam da ne idem dolje vise. A zato sto nema ponude oni po meni nemaju pravo da nas drkaju na granici. A preporucujem svakom ko je u mogucnosti da ide u cg radije nego u hr i cao. Na kraju krajeva falice njima bosanci polahko samo... Klosari jedni
Pa koja ponuda pobogu? Ti namjenski odes u mjesto koje nesto nema u ponudi, zato jer je jeftinije, i onda kukas po forumu kako je slaba ponuda? :lol: To je sustina TVOJE price. :lol:

Ako vec hoces gotivnu ponudu, onda se biraju gotivne i skupe destinacije, a ne Makarska ili barem 90% hrvatske obale. Tamo toga sto trazis jednostavno NEMA, i ne moze biti zato jer se ljudima NE ISPLATI. Dolazi im fukara iz Hrvatske, Bosne, Ceske i centralne Evrope. Ti ljudi idu dole jer ne zele da trose previse, jer hoce da idu autom na more i ne mogu priustiti puno luksuza. Jel fakat mislis da neko cisto iz hira, da tebe zajebe, ne nudi lezaljke i koktele na plazi? Ili mozda to ne rade jer nema zarade, jer nema potraznje?! :-)

I onda jos preporucis CG, koja je jos jeftinija i u kojoj imas jos manje gotivnih mjesta kakva navodno trazis nego u Hrvatskoj? :-)

Koga bolan ti zajebajes?
I nije zajebajes nego zajebavas - a znas druge ispravljat i govoriti da su nepismeni
angrybird

#291 Re: hrvatska-more

Post by angrybird »

imam pitanje za neum

nisam nikada išao tamo pa ne znam put...je li istina da se iz BiH ne može doći u Neum (ako me razumijete)
to jest da se mora izići u RH pa jadranskom magistralom na granicu pa opet u BiH??

gledam na google maps imaju nekakve cestice od hutovog blata i nevesinja, kontam da bi se trebalo moći putničkim autom tuda u neum?

zna li itko?
Last edited by angrybird on 14/06/2013 23:20, edited 2 times in total.
ludacha

#292 Re: hrvatska-more

Post by ludacha »

Nije istina da ne moze.
Moze gore preko svitave i hutova. Nisam nikad isla, al kolega kaze da je tuda, da oprostis, jebeno

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
snaga_znanja

#293 Re: hrvatska-more

Post by snaga_znanja »

angrybird wrote:imam pitanje za neum

nisam nikada išao tamo pa ne znam put...je li istina da se iz BiH ne može doći u Neum (ako me razumijete)
to jest da se mora izići u RH pa jadranskom magistralom na granicu pa opet u BiH??

gledam na google maps imaju nekakve cestice od hutovog blata i nevesinja, kontam da bi se trebalo moći putničkim autom tuda u neum?

zna li itko?
Osim ako nemas dokumente ne isplati se.
kakavdanakneiskustvu

#294 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

ludacha wrote:Nije istina da ne moze.
Moze gore preko svitave i hutova. Nisam nikad isla, al kolega kaze da je tuda, da oprostis, jebeno

i ja nisam nikad išao ali sam takođe čuo da je jebenica za voziti tuda
riko-ga

#295 Re: hrvatska-more

Post by riko-ga »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Isao i nije toliko ebeno kao sto pricaju.Jeste da je put malo uzi i da naprimjer oko puta nije naj bolja preglednost.No kome se ne zuri plaho i kome ti pola sahata nije zivot ili smrt u odnosu na magistralu sasvim fino preko Svitave do Neuma.Naprimjer gore krivine i uzi put je od Konjica do Borackog jezera.I to mnogo gori.
kakavdanakneiskustvu

#296 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

riko-ga wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Isao i nije toliko ebeno kao sto pricaju.Jeste da je put malo uzi i da naprimjer oko puta nije naj bolja preglednost.No kome se ne zuri plaho i kome ti pola sahata nije zivot ili smrt u odnosu na magistralu sasvim fino preko Svitave do Neuma.Naprimjer gore krivine i uzi put je od Konjica do Borackog jezera.I to mnogo gori.

je li tuda manja kilometraža do neuma?
angrybird

#297 Re: hrvatska-more

Post by angrybird »

kako sam vidio na google earth-u, ima par krivina, poslije toga manje više blaga zakrivljenja, a ponegdje i pravci
kontam isto mi je i na putu Novi Travnik - Rostovo, Bugojno - Kupres ili Travnik - D. Vakuf, da ne spominjem Travnik - Skender Vakuf - Banja Luka

kao da građani BiH nisu navikli na loše ceste i krivine 8-) :D

samo sam mislio pitati da li je asfalt cijelim putem ili ima i makadama?
staradis

#298 Re: hrvatska-more

Post by staradis »

Meni je Crna Gora čudna usluge su jeftinije ljudi ljubazniji. Turisti su fuj fujeva meni lično ne odg

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
DZONPI

#299 Re: hrvatska-more

Post by DZONPI »

Zna li iko jeli gotov autoput skroz do Ploca ili se mora skinut kod Brela pa na magistralu,posto ja idem iz Holandije direkt Zagreb-Split autoput.Svraticu do Biograda pa onda na nize pa da nebi iso magistralom rado bi se vratio na autoput do Ploca samo neznam kolko se mora vozit magistralom.
damirc_sa

#300 Re: hrvatska-more

Post by damirc_sa »

Zavrsen je autopun skroz do ploca ja sam prije par dana isao za Split tim autoputem
Post Reply