Protesti u BiH - Bosansko proljece
- webby-x
#276 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Svaka čast što se nešto dešava, ali ne kužim
čemu ovo plaženje pred "Banja Lukom"?
Volim RS? WFT?
Prestanite sanjati o građanskim prosvjedima,
toga nema niti će ih ikada biti. Ali, ako budu
3 narodna prosvjeda, to je već nešto.
Volim RS? WFT?
-
Innovation
- Hrulj
#278 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
webby-x wrote:Svaka čast što se nešto dešava, ali ne kužim
Volim RS? WFT?
Evo im pa nek jos puzu pred Banja Lukom i nek ne daju Ljiljane
http://www.klix.ba/vijesti/bih/hiljade- ... 30612095#4
- webby-x
#279 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
A što ste očekivali? Zastave BiH?Hrulj wrote:Evo im pa nek jos puzu pred Banja Lukom i nek ne daju Ljiljane
- Hrulj
#280 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
U BL ja sam znao sta ce biti, niti ce mahati zastavama BiH niti podrzati JMBG protestewebby-x wrote:A što ste očekivali? Zastave BiH?Hrulj wrote:Evo im pa nek jos puzu pred Banja Lukom i nek ne daju Ljiljane
Ali su u Sarajevu svejedno bacali i otimali zastave sa Ljiljanima i zabranjivali ih na protestu.
-
hAZNADAR
#281 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Samo vjeruj u tu zabludu ali kod kuce - na ulicu ne iznosi transparente ljubavi prema RS-u. Ja sam Banjalucanin i tvrdim pouzdano jer znam - nema nikakvog zajednistva, podrske, suosjecanja,.... iz Banjaluke. Taman nesto bilo nalik na to - odmah ce se ograditi od toga, triput pljunuti, odagnati to kao ruznu sliku iz glave,..RATM56 wrote:Pa šta je sa ovim problemhocu ja da dijelim wrote:
i meni su protesti pomali čudni, moram priznati.![]()
Više ovakvih poruka pa će i veći broj Banjalučana izaći na ulice
Isto kao banjalucki studenti koji su podvukli i podebljali da nemaju nista zajednicko sa sarajevskim demonstracijama i da ih to interesuje koliko demo u stranoj zemlji.
Postoje dvije vrste multietnicara u Bosnjaka. Jedni su realni a drugi dijagnoza. E te dijagnoze pateticno vape ze nekim imaginarnim zajednistvom i solidarisanjem iz BL,.. kojeg niti ima niti ce ga biti. Po cijenu bizarnih saginjanja i poruka ljubavi osvjedocenim fasistima.
Jesu li ufurani multietnicari i dijagnoze ponijeli barjak demonstracija i promjena - nema od toga nista. Propast u samom startu. Kao sto nebi bilo nista od Bosne i Bosnjaka da su svi nosili cvijece i titove slike pod snajperima 92-ge.
- webby-x
#282 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
hAZNADAR wrote:Jedni su realni a drugi dijagnoza. E te dijagnoze pateticno vape ze nekim imaginarnim zajednistvom i solidarisanjem iz BL,.. kojeg niti ima niti ce ga biti. Po cijenu bizarnih saginjanja i poruka ljubavi osvjedocenim fasistima. Jesu li ufurani multietnicari i dijagnoze ponijeli barjak demonstracija i promjena - nema od toga nista. Propast u samom startu. Kao sto nebi bilo nista od Bosne i Bosnjaka da su svi nosili cvijece i titove slike pod snajperima 92-ge.
Samo, koji su to "realni"?
- Hrulj
#283 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
webby-x wrote:hAZNADAR wrote:Jedni su realni a drugi dijagnoza. E te dijagnoze pateticno vape ze nekim imaginarnim zajednistvom i solidarisanjem iz BL,.. kojeg niti ima niti ce ga biti. Po cijenu bizarnih saginjanja i poruka ljubavi osvjedocenim fasistima. Jesu li ufurani multietnicari i dijagnoze ponijeli barjak demonstracija i promjena - nema od toga nista. Propast u samom startu. Kao sto nebi bilo nista od Bosne i Bosnjaka da su svi nosili cvijece i titove slike pod snajperima 92-ge.![]()
Samo, koji su to "realni"?
Valjda oni "Bosanci" hahaha
Iako to sa realnoscu nema veze al nejse
- antifascism
#284 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Istina, SDA i Bakir-beg do sudnog danasemirizsvemira wrote:Kao sto sam i rekao da je ovo komunisticka farsa i da iza svega stoje mracni umovi . Naivni ljudi su ponovo nasjeli . Cuj moze jugoslovenska zastava na protestima , ista zastava ispod koje su nas kebali cetri godine a ne moze slobodarska zastava ljiljana pod kojom su pali mnogi sehidi i borci za BiH . Fuuuj . Koga moze uvrijediti zastava sa ljiljanima koja ne istice ni etnicku ni vjersku pripadnost a koju su nosili s ponosom i Siber i Divjak . Fuuuj . Zato samo 10 hiljada , ljudi skontali ko stoji iza toga . Ista ona djubrad koja su nas htjeli predati u veliku Srbiju . Evo i novinari navijaju na to . Mimi Sahinpasicu poluamaterom u sferi novinarstva u sred protesta su zasmetale dzamije koje se prave po Sarajevu jer eto za bolesnu djecu se novci skupljaju po ulicama .Ko da samo ateisti i mrzitelji islama daju novac za bolesne i siromasne jadnice Mimo Pa sto mu njegov vozd Zlajo sta ne dadne para koje je namlatio i izreketario . Sto njega nikad ne kritikuje . Samo mu muslimani smetaju . Bolesni islamofob . Kao sto sam rekao , narod je prepoznao ko stoji iza ovih protesta i da su ljudi uglavnom izmanipulisani i da nemaju pojma sta se krije iza ovoga . Zato pozivam sve one koji vole BiH i smatraju je svojom domovinom da ne nasjedaju na ovakve provokativne skupove . Danas skupovi sutra opet cetnicke linije oko Sarajeva .
-
gorgonzola
#285 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
antifascism wrote:Istina, SDA i Bakir-beg do sudnog danasemirizsvemira wrote:Kao sto sam i rekao da je ovo komunisticka farsa i da iza svega stoje mracni umovi . Naivni ljudi su ponovo nasjeli . Cuj moze jugoslovenska zastava na protestima , ista zastava ispod koje su nas kebali cetri godine a ne moze slobodarska zastava ljiljana pod kojom su pali mnogi sehidi i borci za BiH . Fuuuj . Koga moze uvrijediti zastava sa ljiljanima koja ne istice ni etnicku ni vjersku pripadnost a koju su nosili s ponosom i Siber i Divjak . Fuuuj . Zato samo 10 hiljada , ljudi skontali ko stoji iza toga . Ista ona djubrad koja su nas htjeli predati u veliku Srbiju . Evo i novinari navijaju na to . Mimi Sahinpasicu poluamaterom u sferi novinarstva u sred protesta su zasmetale dzamije koje se prave po Sarajevu jer eto za bolesnu djecu se novci skupljaju po ulicama .Ko da samo ateisti i mrzitelji islama daju novac za bolesne i siromasne jadnice Mimo Pa sto mu njegov vozd Zlajo sta ne dadne para koje je namlatio i izreketario . Sto njega nikad ne kritikuje . Samo mu muslimani smetaju . Bolesni islamofob . Kao sto sam rekao , narod je prepoznao ko stoji iza ovih protesta i da su ljudi uglavnom izmanipulisani i da nemaju pojma sta se krije iza ovoga . Zato pozivam sve one koji vole BiH i smatraju je svojom domovinom da ne nasjedaju na ovakve provokativne skupove . Danas skupovi sutra opet cetnicke linije oko Sarajeva .
nemoj nam semira. on se iz sverige javlja. on najbolje zna
-
kakavdanakneiskustvu
#286 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
RATM56 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
voliti rs u sred sarajeva,grada kojeg je vojska rs 4 godine bombardovala,samo budala može nositi ovakav transparent,budala ili četnik
Potpuno su razumljiva osećanja Sarajlija prema manjem BiH entitetu. Ali u svetlu zgroženosti nad jednim ovakvim transparentom izjave i utisci one Radonjićke..Radoševićke...(kako se zove ona prešminkana iz vlade RS?) dobijaju na težini.
dragičevićka valjda,kako god,bolesno je to,niko normalan neće u aušvicu se slikati sa transparentom kako voli hitlerovu njemačku,nebitno da li je to sarkazam,ironija,bilo šta,ne ide to tako,osim ako stvarno ne voli hitlerovu njemačku
-
kakavdanakneiskustvu
#287 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
webby-x wrote:Svaka čast što se nešto dešava, ali ne kužim
Volim RS? WFT?
budale
-
AmirBaa
#288 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Uredu, tebi je sve super u ovoj drzavi znaci ? Nemas nimalo zelje da promijenis nesto, da eto bar podrzis one koje hoce promjene ?semirizsvemira wrote:Kao sto sam i rekao da je ovo komunisticka farsa i da iza svega stoje mracni umovi . Naivni ljudi su ponovo nasjeli . Cuj moze jugoslovenska zastava na protestima , ista zastava ispod koje su nas kebali cetri godine a ne moze slobodarska zastava ljiljana pod kojom su pali mnogi sehidi i borci za BiH . Fuuuj . Koga moze uvrijediti zastava sa ljiljanima koja ne istice ni etnicku ni vjersku pripadnost a koju su nosili s ponosom i Siber i Divjak . Fuuuj . Zato samo 10 hiljada , ljudi skontali ko stoji iza toga . Ista ona djubrad koja su nas htjeli predati u veliku Srbiju . Evo i novinari navijaju na to . Mimi Sahinpasicu poluamaterom u sferi novinarstva u sred protesta su zasmetale dzamije koje se prave po Sarajevu jer eto za bolesnu djecu se novci skupljaju po ulicama .Ko da samo ateisti i mrzitelji islama daju novac za bolesne i siromasne jadnice Mimo Pa sto mu njegov vozd Zlajo sta ne dadne para koje je namlatio i izreketario . Sto njega nikad ne kritikuje . Samo mu muslimani smetaju . Bolesni islamofob . Kao sto sam rekao , narod je prepoznao ko stoji iza ovih protesta i da su ljudi uglavnom izmanipulisani i da nemaju pojma sta se krije iza ovoga . Zato pozivam sve one koji vole BiH i smatraju je svojom domovinom da ne nasjedaju na ovakve provokativne skupove . Danas skupovi sutra opet cetnicke linije oko Sarajeva .
-
VjecitiStudent
#289 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Greska, Svecka je njegova drzava.AmirBaa wrote:Uredu, tebi je sve super u ovoj drzavi znaci ? Nemas nimalo zelje da promijenis nesto, da eto bar podrzis one koje hoce promjene ?semirizsvemira wrote:Kao sto sam i rekao da je ovo komunisticka farsa i da iza svega stoje mracni umovi . Naivni ljudi su ponovo nasjeli . Cuj moze jugoslovenska zastava na protestima , ista zastava ispod koje su nas kebali cetri godine a ne moze slobodarska zastava ljiljana pod kojom su pali mnogi sehidi i borci za BiH . Fuuuj . Koga moze uvrijediti zastava sa ljiljanima koja ne istice ni etnicku ni vjersku pripadnost a koju su nosili s ponosom i Siber i Divjak . Fuuuj . Zato samo 10 hiljada , ljudi skontali ko stoji iza toga . Ista ona djubrad koja su nas htjeli predati u veliku Srbiju . Evo i novinari navijaju na to . Mimi Sahinpasicu poluamaterom u sferi novinarstva u sred protesta su zasmetale dzamije koje se prave po Sarajevu jer eto za bolesnu djecu se novci skupljaju po ulicama .Ko da samo ateisti i mrzitelji islama daju novac za bolesne i siromasne jadnice Mimo Pa sto mu njegov vozd Zlajo sta ne dadne para koje je namlatio i izreketario . Sto njega nikad ne kritikuje . Samo mu muslimani smetaju . Bolesni islamofob . Kao sto sam rekao , narod je prepoznao ko stoji iza ovih protesta i da su ljudi uglavnom izmanipulisani i da nemaju pojma sta se krije iza ovoga . Zato pozivam sve one koji vole BiH i smatraju je svojom domovinom da ne nasjedaju na ovakve provokativne skupove . Danas skupovi sutra opet cetnicke linije oko Sarajeva .
-
_Sarajka
#290 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Ne znam zašto osudjujete ovu sliku ?Nema više izluzija u BiH, davno su pokopane ali manji entitet je dio BiH.To je realnost.Meni je lično slika korisna iz više razloga :
Daje PRIVID ( ako ništa ) kako su svi gradjani BiH jedinstveni u zahtjevima ( neupućenim promatračima )
Dakle direktno negira zalopojke gospodje Pandurević i ostalih o ugrozenosti i napadu na institucije RS.Ako se zena slobodno seta s tim transparentom u hrpi demonstranata, kako je Pandurevićka onda ugrozena a i ostali Srbi ?
Multietetničnost Sarajeva je neupitna ovim transparentom ma kako se drugi oglašavali da su ugrozeni ili da su demonstracije ustvari sa velikim nacionalnim predznakom.
Daje PRIVID ( ako ništa ) kako su svi gradjani BiH jedinstveni u zahtjevima ( neupućenim promatračima )
Dakle direktno negira zalopojke gospodje Pandurević i ostalih o ugrozenosti i napadu na institucije RS.Ako se zena slobodno seta s tim transparentom u hrpi demonstranata, kako je Pandurevićka onda ugrozena a i ostali Srbi ?
Multietetničnost Sarajeva je neupitna ovim transparentom ma kako se drugi oglašavali da su ugrozeni ili da su demonstracije ustvari sa velikim nacionalnim predznakom.
-
kakavdanakneiskustvu
#291 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
_Sarajka wrote:Ne znam zašto osudjujete ovu sliku ?Nema više izluzija u BiH, davno su pokopane ali manji entitet je dio BiH.To je realnost.Meni je lično slika korisna iz više razloga :
pronesi transparent kako voliš hitlerovu njemačku u aušvicu
-
VjecitiStudent
#292 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.kakavdanakneiskustvu wrote:pronesi transparent kako voliš hitlerovu njemačku u aušvicu_Sarajka wrote:Ne znam zašto osudjujete ovu sliku ?Nema više izluzija u BiH, davno su pokopane ali manji entitet je dio BiH.To je realnost.Meni je lično slika korisna iz više razloga :
-
semirizsvemira
#293 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Semir je ponosno nosio zastavu sa ljiljanima i napustio zemlju kad je komunisticka bagra uzela vlast u ruke . Tihic , radoncic , Dodik , Covic su stare komunjare . Ne glasam ni za koga a pogotovo ne za SDA ili SDP . Glasacu za invalide ako Bog da , ako nudem uopste glasao . lakse je biti musliman u nekim zapadnim zemljama nego u BiH sto je porazavajuce . U svojoj zemlji u glavnom gradu ne mozes nositi zastavu sa ljiljanima onda sta dalje . Eto vas tamo uzivajte u nemoci i nosajte velikosrpske zastave pa se onda nemojte cuditi da vam opet zapuca za koju godinu . Opet ce vam valjda Alija i ljiljani biti krivi , a ko drugiantifascism wrote:Istina, SDA i Bakir-beg do sudnog danasemirizsvemira wrote:Kao sto sam i rekao da je ovo komunisticka farsa i da iza svega stoje mracni umovi . Naivni ljudi su ponovo nasjeli . Cuj moze jugoslovenska zastava na protestima , ista zastava ispod koje su nas kebali cetri godine a ne moze slobodarska zastava ljiljana pod kojom su pali mnogi sehidi i borci za BiH . Fuuuj . Koga moze uvrijediti zastava sa ljiljanima koja ne istice ni etnicku ni vjersku pripadnost a koju su nosili s ponosom i Siber i Divjak . Fuuuj . Zato samo 10 hiljada , ljudi skontali ko stoji iza toga . Ista ona djubrad koja su nas htjeli predati u veliku Srbiju . Evo i novinari navijaju na to . Mimi Sahinpasicu poluamaterom u sferi novinarstva u sred protesta su zasmetale dzamije koje se prave po Sarajevu jer eto za bolesnu djecu se novci skupljaju po ulicama .Ko da samo ateisti i mrzitelji islama daju novac za bolesne i siromasne jadnice Mimo Pa sto mu njegov vozd Zlajo sta ne dadne para koje je namlatio i izreketario . Sto njega nikad ne kritikuje . Samo mu muslimani smetaju . Bolesni islamofob . Kao sto sam rekao , narod je prepoznao ko stoji iza ovih protesta i da su ljudi uglavnom izmanipulisani i da nemaju pojma sta se krije iza ovoga . Zato pozivam sve one koji vole BiH i smatraju je svojom domovinom da ne nasjedaju na ovakve provokativne skupove . Danas skupovi sutra opet cetnicke linije oko Sarajeva .
-
_Sarajka
#294 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Pa genocid i etničko ćišćenje, zločini nisu ozakonjeni transparentom.Nego mnogo prije.Dakle transparent moze imati samo pozitivan učinak.Zena koja ga nosi nije napadnuta.Naprotiv.kakavdanakneiskustvu wrote:_Sarajka wrote:Ne znam zašto osudjujete ovu sliku ?Nema više izluzija u BiH, davno su pokopane ali manji entitet je dio BiH.To je realnost.Meni je lično slika korisna iz više razloga :
-
kakavdanakneiskustvu
#295 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
VjecitiStudent wrote:Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.kakavdanakneiskustvu wrote:pronesi transparent kako voliš hitlerovu njemačku u aušvicu_Sarajka wrote:Ne znam zašto osudjujete ovu sliku ?Nema više izluzija u BiH, davno su pokopane ali manji entitet je dio BiH.To je realnost.Meni je lično slika korisna iz više razloga :
tačno,ali je bolesno hvaliti se kako voliš fašističku tvorevinu u gradu kojeg je vojska te tvorevine 4 godine bombardovala,šta je sljedeće,neka budala koja se u srebrenioci slika sa sličnim transparentom?
- hocu ja da dijelim
#296 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Ako nam privid ne pomogne, ništa neće!_Sarajka wrote:Ne znam zašto osudjujete ovu sliku ?Nema više izluzija u BiH, davno su pokopane ali manji entitet je dio BiH.To je realnost.Meni je lično slika korisna iz više razloga :
-
kakavdanakneiskustvu
#297 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
_Sarajka wrote:Pa genocid i etničko ćišćenje, zločini nisu ozakonjeni transparentom.Nego mnogo prije.Dakle transparent moze imati samo pozitivan učinak.Zena koja ga nosi nije napadnuta.Naprotiv.kakavdanakneiskustvu wrote:_Sarajka wrote:Ne znam zašto osudjujete ovu sliku ?Nema više izluzija u BiH, davno su pokopane ali manji entitet je dio BiH.To je realnost.Meni je lično slika korisna iz više razloga :
kako za koga,treba takav transparent pokazati majkama srebrenice
-
VjecitiStudent
#298 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Nakon što je dedo Alija ugradio RS u Ustav Bosne i Hercegovine, nema nam nazad, gdje smo tu smo.kakavdanakneiskustvu wrote:tačno,ali je bolesno hvaliti se kako voliš fašističku tvorevinu u gradu kojeg je vojska te tvorevine 4 godine bombardovala,šta je sljedeće,neka budala koja se u srebrenioci slika sa sličnim transparentom?VjecitiStudent wrote:Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.kakavdanakneiskustvu wrote:
Osim ako nećemo ko ona dva ovna na brvnu skapati od gladi, dok ostatak svijeta ide napred?
Last edited by VjecitiStudent on 12/06/2013 21:12, edited 1 time in total.
- Hrulj
#299 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
[/quote]
pronesi transparent kako voliš hitlerovu njemačku u aušvicu[/quote]
Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.[/quote]
tačno,ali je bolesno hvaliti se kako voliš fašističku tvorevinu u gradu kojeg je vojska te tvorevine 4 godine bombardovala,šta je sljedeće,neka budala koja se u srebrenioci slika sa sličnim transparentom?[/quote]
Da mi je vidjeti kada ce srbi u BL na protestu donjeti I <3 Handzad division ili I <3 Ante Pavelic/NDH ili nesto slicno
Glupi smo mi Bosnjaci ljudi..
pronesi transparent kako voliš hitlerovu njemačku u aušvicu[/quote]
Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.[/quote]
tačno,ali je bolesno hvaliti se kako voliš fašističku tvorevinu u gradu kojeg je vojska te tvorevine 4 godine bombardovala,šta je sljedeće,neka budala koja se u srebrenioci slika sa sličnim transparentom?[/quote]
Da mi je vidjeti kada ce srbi u BL na protestu donjeti I <3 Handzad division ili I <3 Ante Pavelic/NDH ili nesto slicno
Glupi smo mi Bosnjaci ljudi..
-
gorgonzola
#300 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
VjecitiStudent wrote:Tu Hitlerovu Njemačku je naš dobri dedo Alija i priznao i betonirao, sad nam nema nazad.kakavdanakneiskustvu wrote:pronesi transparent kako voliš hitlerovu njemačku u aušvicu_Sarajka wrote:Ne znam zašto osudjujete ovu sliku ?Nema više izluzija u BiH, davno su pokopane ali manji entitet je dio BiH.To je realnost.Meni je lično slika korisna iz više razloga :
oteo si mi slova iz tastature. ja ne kontam ove sda fanove. njihov prvi precjednik je potpisao i priznao r smrtsku, i sad oni drvlje i kamenje na nju. a kad je nesto protiv prvog presjednika onda kazu ne dirajte ga, on nam je babo.
sto se tice BiH i protesta i uredjenja, tek je sad jasno da od ovakve drzave nikad nista nece biti. kad se narodi,prvenstveno mislim na onaj iz smrtske, ne moze suosjecati sa problemom beba bez JMBG , onda kako da se sloze u vezi ekonomije i uredjenja drzave.
iz moje perspektive, ili ce se BiH raspasti ili ce se smrtska morati oruzjem ukinuti. treceg nema.