Gospodari bošnjačkih prstenova

Hajlac

#276 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Hajlac »

cindrlimindrli wrote:
Krushna mrva wrote:
cindrlimindrli wrote:Btw, Ganic je i prije rata bio milioner.
how yes no :mrgreen: prodavo prstenje valjda
Nije prodavao prstenje nego je drzao predavanja po americkim univerzitetima. Imas li jos koju kmetovsku doskocicu?
Isto ko i Zlajke sto radi. Znaci, ako Ganic "posteno" stvori ovoliko carstvo/imetak, sta se onda bune oko narcisovog imetka?
VjecitiStudent

#277 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by VjecitiStudent »

cindrlimindrli wrote:
Krushna mrva wrote:
cindrlimindrli wrote:Btw, Ganic je i prije rata bio milioner.
how yes no :mrgreen: prodavo prstenje valjda
Nije prodavao prstenje nego je drzao predavanja po americkim univerzitetima. Imas li jos koju kmetovsku doskocicu?
Pa što onda nije prije rata napravio vilu, nego je u po rata duševne bolesnike istjerivao na ulicu?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#278 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by KatarinaKosaca »

cindrlimindrli wrote:
Jesi li to ti dobijao tri obroka dnevno? Ja nisam. A ni cigare. Hranu sam sam nosio a i cigare kad se imalo kupovao.
Ti rata vidio nisi sem na televizoru.
:D Nemoj tako, vidiš da slavna minhenska bojna nije dobivala cigare, a ti tako :lol:
lazni liberal

#279 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by lazni liberal »

Ne krade Zlajo on je samo slucajni prolaznik.
Hajlac

#280 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Hajlac »

Dozer wrote:Pa ta lova se sada polako vraca nazad kroz Al-Shidije, BBI-je, Alte, "ulaganja" u kojekakve zgrade, itd. itd.
Naravno, sve to nije nista drugo nego pranje para, i prica koja se mota negdje u pozadini o "velikom planu" za oporavak BiH i tome kako je sve to, eto, sklanjano radi vizionarstva "vodja", jednostavno nema veze s pamecu. Da se zaista radi o oporavku bilo cega, onda bi se to ulagalo u fabrike i privredu, a ne betonske monstrume koji ne sluze nicemu osim pranju klepeljene love i brzinskom bogacenju probranih.
kongres

#281 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by kongres »

pa ja bih ljudi moji rahmetli neni Halidi bio u stanju unositi cekere sa pijace kako mi se cini skromnom nenom narocito kada prica o soframa sinijama dimijama (svaka cast tradiciji),pa onda ona pateticna scena sa djevojcicom koja skida zlato za obranu suverene jedinstvene multikulti BiH-nema tog srca koje puklo ne bi i suzu pustilo.A ONO MONSTRUM KOJI SKUPLJA PARE PREKO TUDJIH ZIVOTA MAMU IM PREVARANTSKU.Bile su kod nas u mahali zene koje su se bavile svercom laznog zlata iz Turske-kao vase staro zlato nista ne vrijedi mi cemo to vama pretvoriti u novo uz malu naknadu (normalno moja punica je nasjela na pricu i dobila zauzvrat predivne ogrlice narukvice ali na zalost pozlata a dala i dukata i nakita DBS).Ova je gora nego Beppa Joseph i Ma Baker zejedno-ne daje nista a uzima lopatom.U sustini ja sam zadovoljan jer polako sve izlazi na sunce narocito proklamacije o religioznoj obrani zna se cega (umalo nas ne nestade sa zemlje)-to su bile te religiozno patriotske floskule kojima su muntali nas i svijet.Kada je narod ginuo 1992 godine ko je mislio o nazivu sehid-ljudi su zaticani na kucnim pragovima i zvijerski ubijani ili su pokusavali neki vid otpora(hvala hrvatskoj bez obzira na ono sto je krivousti majmun sa milosevicem dogvorio)-ko je uopste tada zna nekakvu Halidu i Bakira-za Aliju znalo cestitamo na spoznaji ali ostalo??????? :-) :-) 8) 8) 8)
lazni liberal

#282 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by lazni liberal »

Nije vas sramota da zenu optuzujete za sve to i da pricate te bljuvotine samo da bi "vasi" ostali na vlasti pa da i dalje kradete ko i dosad sto ste.
Danguba

#283 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Danguba »

gorgonzola wrote:
Danguba wrote:Da se nije kralo, jeste. Sve to treba dokazati. Ako me sjecanje dobro sluzi rahmetli Alija je par puta pokusavao da pokrene pitanje donacija ali nije bilo volje vise od strane stranaca a to su iskoristili i domaci (umijesani) politicari.

@gorgonzola, znas li ti koliko je jedan dan rata kostao? Znate li vi koliko kosta ratovati. Jedan dan sa 250.000 vojnika kosta priblizno milon ako uzmemo da ce jesti 3 obroka plus kutija cigara(to smo dobijali kao sledovanje ali pri kraju rata kada je bilo). Znaci tri marke za tri obroka i marka za cigare(toliko su bile). Tu nije uracunat niti jedan ispaljeni metak a oni su i tada bili marka komad. Polovan tenk kostao je milion dolara, granate i do 12 hiljada...i t.d.

Nije da se nije kralo ali i troskovi su bili ogromni u zemlji koja je u ratu, koja nema drugih prihoda osim nekih donacija.

Posebna prica su ''legalne donacije'' MZ. O njima treba otvoriti posebnu temu jer ta ista MZ imala je i najvise koristi od istih.

Jesi li to ti dobijao tri obroka dnevno? Ja nisam. A ni cigare. Hranu sam sam nosio a i cigare kad se imalo kupovao. Ja od drzave za vrijeme rata ama bas nista nisam dobio. Sem certifikata na kraju rata. Tu pricu da je rat puno kostao, jest mladih zivota koji su ginuli dok su neki se bogatili. Sto pljackom donacija sto preprodajom robe za sumanute cifre. A sve je to alija dozvolio i imao koristi od toga.
Od polovine '94 god. (kada je prestala Hrvatska blokada) dobijali smo tri obroka dnevno i cigare a do tada je bilo jadno i bijedno.

Ovo ne bih komentarisao(zato sto nije tacno). On licno nikada nije bio rob materijalnome a mogao je lahko. Da li je dozvolio ili su oni radili iza ledja je sasvim nesto drugo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#284 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by PipiDugaDevetka »

VjecitiStudent wrote:Pa što onda nije prije rata napravio vilu, nego je u po rata duševne bolesnike istjerivao na ulicu?
Nije Slobu istjerao na ulicu, nego u ''azil'' za psihički oboljele gdje je i umro jadnik sve kukajući ''kada će on kući''.
Naviklo čeljade da hoda po Bjelavama i okolnim ulicama, da se o njemu brinu časne sestre da bude uredan, ...i sve komšije su se brinule o bezopasnom krupnom čovjeku koji je bezazleno prilazio ljudima pitajući ih za zdravlje njegove porodice.

Najbolji mogući vid socijalnog zbrinjavanja psihičkih bolesnika je imao Slobo Kovačević u naselju u kojem je stanovao. A, onda je došao rat, certifikati, Ganić,...

Znao je i moju porodicu jer je dr. Kovačević nekada davno liječio i moje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#285 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by KatarinaKosaca »

PipiDugaDevetka wrote:Nije Slobu istjerao na ulicu, nego u ''azil'' za psihički oboljele gdje je i umro jadnik sve kukajući ''kada će on kući''.
Naviklo čeljade da hoda po Bjelavama i okolnim ulicama, da se o njemu brinu časne sestre da bude uredan, ...i sve komšije su se brinule o bezopasnom krupnom čovjeku koji je bezazleno prilazio ljudima pitajući ih za zdravlje njegove porodice.

Najbolji mogući vid socijalnog zbrinjavanja psihičkih bolesnika je imao Slobo Kovačević u naselju u kojem je stanovao. A, onda je došao rat, certifikati, Ganić,...

:(
Tačno. Slobodan je legenda Mejtaša, svima je dolazio na saučešće i pitao za porijeklo porodice. Ali, ovdje je bila neka trampa, jer je Slobodan stanovao na Mejtašu u bivšoj ulici Mustafa Golubića, gdje stanuje Dragan Bijedić. Tako da je to nešto bilo.. neka zamjena da Slobodanu pripadne vila koju je oteo Ganić.
amko761

#286 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by amko761 »

Nekom rat, nekom brat. Tačka.

Neki bi trebali dići spomenike četnicima. Neki muslimani mislim.
kojeime

#287 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by kojeime »

Danguba wrote:Da li je dozvolio ili su oni radili iza ledja je sasvim nesto drugo.
Moras biti u debeloj izolaciji, ne komunicirati sa ljudima, ne pratiti kako ti zivi narod kojem predsjedavas da ne bi znao. Znao je sigurno, tako da su prava pitanja ne da li je znao vec:
1. Da li je ucestvovao (ili familija mu bez njega)
2. Nije ucestvovao ali mu je bilo svejedno sta se desava, bilo je "vaznijih stvari" da brine o njima
3. Nije ucestvovao ali je pustio zbog "visih ciljeva"

Sta god bilo od toga, kriv je.
kojeime

#288 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by kojeime »

amko761 wrote:Nekom rat, nekom brat. Tačka.

Nije da nije.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#289 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Tebe nije strah da vrijeđaš moj narod svodeći ga na vjersku skupinu. Teško ti je prevaliti preko tastature riječ Bošnjaci?!
PipiDugaDevetka

#290 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

KatarinaKosaca wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Nije Slobu istjerao na ulicu, nego u ''azil'' za psihički oboljele gdje je i umro jadnik sve kukajući ''kada će on kući''.

:(
Tačno. Slobodan je legenda Mejtaša, svima je dolazio na saučešće i pitao za porijeklo porodice. Ali, ovdje je bila neka trampa, jer je Slobodan stanovao na Mejtašu u bivšoj ulici Mustafa Golubića, gdje stanuje Dragan Bijedić. Tako da je to nešto bilo.. neka zamjena da Slobodanu pripadne vila koju je oteo Ganić.
U toj višestrukoj zamjeni, nastradao je bespomoćni Slobo jer je imao NAJBOLJU MOGUĆU SOCIJALNU ZAŠTITU KAO PSIHIČKI ONESPOSOBLJENIK.
amko761

#291 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by amko761 »

PipiDugaDevetka wrote:

Tebe nije strah da vrijeđaš moj narod svodeći ga na vjersku skupinu. Teško ti je prevaliti preko tastature riječ Bošnjaci?!
A šta ćemo ako nismo svi Bošnjaci a?

Ja sam Jugosloven :D

A imaš i Bosance, Bosance i Hercegovce, muslimane i Muslimane... :wink:
udrch

#292 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:
udrch wrote:de ba Vječiti..moje i tvoje roditelje koji su živjeli u njegovo vrijeme ne zanima ko sad to koristi, njih je zanimalo kako živi najveći jugoslovenski sin, a kako obični smrtnici..
Najveći sin je bio jedan, jedini i debelo, svojom krvlju bukvalno, je to zaslužio.
A čime su nas zadužile ove horde sakupljača sadake koji su na rijekama naše krvi carstva za svoje dinastije napravili?
taj frajer je toliko luksuzno živio, da nas je jedan dan njegovog života koštao bar 100.000 KM dnevno..
održavanje desetina vila, aviona, broda, ostrva, rezidencija..
volio je žene, novac, luksuz, a najviše od svega vlast..
siguran sam da nas je jedan mjesec njegovog života više koštao nego čitavo Alijino vrijeme..
udrch

#293 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by udrch »

amko761 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

a ko jebe državu koja više ne postoji, osim u glavama pojedinaca..
Hajvan

#294 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Hajvan »

amko761 wrote:
:mrgreen:
BHCluster

#295 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by BHCluster »

amko761 wrote:

Da vi idete pod rubriku ostali! Ili ako si vec Jugosloven mozes se izjasniti kao Srbin jer koliko se meni cini ona je Pravna nasljednica Jugoslavije. :wink:
gorgonzola

#296 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by gorgonzola »

cindrlimindrli wrote:
Jesi li to ti dobijao tri obroka dnevno? Ja nisam. A ni cigare. Hranu sam sam nosio a i cigare kad se imalo kupovao.
Ti rata vidio nisi sem na televizoru.

Ti i ja se opkladimo u 1000€ a ja cu pokazati i vojnu i deset svjedoka. Cak i neke jace oficire i dobitnike zlatnog ljiljana koje znam sa igmana. A ti stisni damu pa prihvati ili se provalio sa ovim postom.
gorgonzola

#297 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by gorgonzola »

Innovation wrote:Innovation je napisao/la:
Trebali bi svi da te gledamo tako mrko, nakon ovakvih tvojih izjava.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Re: Agresija ili gradjanski rat u BiH 1992-95

PostPostao/la gorgonzola dana 20/04/2013 17:31

irac300 je napisao/la:Ako je oficirski kadar jedne vojske finansiran isključivo od strane neke države, ako je ista ta vojska logistički oskrbljavana od te države, ako su jedinice te države dokazano učestvovale u vojnim operacijama druge, međunarodno priznate države onda je to po međunarodnom pravu AGRESIJA. Kraj priče.

veze ti nemas o medjunarodnom pravu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Agresija ili gradjanski rat u BiH 1992-95

PostPostao/la gorgonzola dana 20/04/2013 22:35
Pa znaci i ovo u siriji a i prije u egiptu, i libiji su bile agresije. Nista pobuna i tako to. Cista agresija.

Jedno je sta bi mi htjeli da dokazemo , a drugo je sta je u stvarnoati bilo. Rat u krajini izmedju bosnjaka je isto agresija bila?
Prvo sam bila :shock: da neko negira agresiju na BiH, a onda mi je postalo jasnije, zasto zivis u Holandiji i sto ovako komentarises. :run:

Je si li ona majka koja nije imala ni love ni stele da zbrises iz grada pa sad se hvalis svojim ucescem u ratu.
gorgonzola

#298 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by gorgonzola »

udrch wrote:
VjecitiStudent wrote:
udrch wrote:de ba Vječiti..moje i tvoje roditelje koji su živjeli u njegovo vrijeme ne zanima ko sad to koristi, njih je zanimalo kako živi najveći jugoslovenski sin, a kako obični smrtnici..
Najveći sin je bio jedan, jedini i debelo, svojom krvlju bukvalno, je to zaslužio.
A čime su nas zadužile ove horde sakupljača sadake koji su na rijekama naše krvi carstva za svoje dinastije napravili?
taj frajer je toliko luksuzno živio, da nas je jedan dan njegovog života koštao bar 100.000 KM dnevno..
održavanje desetina vila, aviona, broda, ostrva, rezidencija..
volio je žene, novac, luksuz, a najviše od svega vlast..
siguran sam da nas je jedan mjesec njegovog života više koštao nego čitavo Alijino vrijeme..

Ma garant. A dan jedne vladavine demokratskih stranaka i njihovih lidera nas je kostao nekolikoko zivota dnevno i plus k tome prognanih.

Ali nije to tema nego gdje je lova od donacija.
lazni liberal

#299 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by lazni liberal »

Ti zivoti nisu zbog njegove vladavine nego zbog agresora i "zastitnika Jugoslavije"
gorgonzola

#300 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by gorgonzola »

lazni liberal wrote:Ti zivoti nisu zbog njegove vladavine nego zbog agresora i "zastitnika Jugoslavije"

Da je aljo prihvatio na vrijeme plan, ne bi bilo ni mrtvih ni raseljenih. Ali jok on kontao svjet cemu pomoci.pa se zaebao ali na racun naroda a ne sebe. On je svoje cuvao.
Post Reply