uzimaju lopatom kazes?cindrlimindrli wrote:Tvoj kraj je sasvim slucajno upao u pricu, jbg. kad je savrsen primjer nase limitiranosti i nesposobnosti da se maknemo dalje od krampe i lopate. Saka jada u Hercegovini uzima te k'o zadnjeg bekana a ti se tari vijekovima pod zemljom. Kad neko slucajno predlozi da se proba drugacije odmah ga ismij i zabudalesi, djes bolan mijenjati ovu dobrotu.Alfons Kauders wrote:sta si se ti uhvatio mog kraja ziv bio... haman te neka tuzlanka iscjedila i sutnula cim je diplomirala, ne mogu to drugacije objasnit...cindrlimindrli wrote:Evo sad, znao sam, jedna je analiticar za multinacionalnu kompaniju a drugi valja jagode, u startu ste me sjebali.![]()
Na stranu sto se sve trojica skupa razumijemo u pomorski saobracaj k'o Marica u neku stvar, s tim sto ja ne pokusavam ismijati ovu ideju, jednostavno mi je logicno da svaka zemlja ako nista bar pokusa da bude manje ovisna od komsijske dobre volje, koje u proslosti, jelte, svakako nije manjkalo.![]()
Icemo na pivu alfonso, ja cu zvat', iz iskustva znam da je u tvom kraju dinar tezak k'o zemlja.
i opet ti o nekim jagodama? pa bolan ako si bio u nasem kraju, valjda znas da od bukinja do husina svaka biljka na sebi ima dovoljno cumura i pepela da mozes crtat njom po papiru...
doduse, opet bi bilo isplativije uzgajati jagode kraj elektrane nego graditi luku u neumu
drug moj - evo kod mene u bransi hercegovine nema ni na mapi, osim mostara... a sve strano trziste... i to nije izuzetak... pogledaj sjedista najvecih firmi u fbih, najvecih izvoznika u fbih, najvecih platisa PDVa, pa onda malo reci gdje su najvece firme i gdje su pare...
fakat se mani ekonomije, za tvoje dobro...