Long life ulja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

GaRGa

#276 Re: Long life ulja

Post by GaRGa »

dovoljno je navesti :)[/quote]

Jel se ovo meni cini il strucnjak ne zna razliku kad se govori o brzini kao fiz. velicini koja izrazava predjeni put u jedinici vremena ili brzini kao stepenu prenosa???? :-) :lol:[/quote]

zavrseno mu radno vrijeme za danas, Mr Optima Modriča PR ;)
Golf 6 80 KS

#277 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:
Hihi, kao si ti nama samo pametan i bistar!
Osim sto k'o najveci mish zaboravljas svoju glupost da su svi sa VW liste, bilo 502, bilo 504 "ravnopravni" i shodno tome izbjegavas da odgovoris ako je tako zasto ne kostaju isto (da ti slucajno ne bi palo napamet da napises da to nisi tvrdio evo citat):

Postao/la Golf 6 80 KS dana 30/03/2013 11:06
sam si sebe pobio i dokazao da si sa posebnim potrebama, pa jel onda Optima RAVNOPRAVNA sa svim ovima kojima je VW dao odobrenje
da bi uopste nastavili razgovor na temu Castrol ovdje i Castrol u Njemackoj ti prvo treba da navedes dokaz za to, a do tad si samo jedan zesci levat koji se blamira I svojim glupostima zabavlja okolinu. Prosto se bojim da te pitam da ti mozak ne prokuha ako je svako 504.00 ulje kvalitetnije od 502.00 ulja kao sto tvrdis, pa tako i 504 Optima od 502 Castrola, kako to Castol 502.00 moze kostati jednako kao Castrol 504.00. Nece valjda castrol sam sebi *ebavat posao i prodaju tako sto ce svoje manje kvalitetno ulje prodavati iste pare kao svoje ulje vise kvalitete?! :lol:

p.s. Ja sam ti odmah odgovorio da bih sipao skuplji 502.00 Castrol, samo izgled ati nemas mozga da pamtis tudje odgovore!
postaješ naporan sa prdenjem i zamoran sa vrtenjem u krug, jer sve smo prošli
kakva je razlika između mercedesa A klase dugog nekih 4 m i oko 1,2 tone
i ISTE klase KIA Ceed iste dužine i iste težine i TRI puta jeftinije, ali sa 7 godina garancije
kad budeš tupko našao odgovor na ovo pitanje, naći češ i za ulje
sve je to prodaja "imena" za sjebane kompleksaše i sjebance poput tebe koji se "pale" na markiranu robu a što ne mora i najčešće i veze nema sa kvalitetom
dakle, tupko ne vrti više ukrug, i ne prdi
goran16v

#278 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote: postaješ naporan sa prdenjem i zamoran sa vrtenjem u krug, jer sve smo prošli
kakva je razlika između mercedesa A klase dugog nekih 4 m i oko 1,2 tone
i ISTE klase KIA Ceed iste dužine i iste težine i TRI puta jeftinije, ali sa 7 godina garancije
kad budeš tupko našao odgovor na ovo pitanje, naći češ i za ulje
sve je to prodaja "imena" za sjebane kompleksaše i sjebance poput tebe koji se "pale" na markiranu robu a što ne mora i najčešće i veze nema sa kvalitetom
dakle, tupko ne vrti više ukrug, i ne prdi
Naravno da se vrtim u krug pitajuci te pitanja za koja nisi dovoljno inteligentan da odgovoris jer se zabavljam citajuci tvoje gluposti!
Osim sto nisi sposoban odgovoriti sad tvrdis da su Mercedes A klasa i KIA Ceed ista stvar samo 3 x jeftinija sa 7 god garancije i da A klasu kupuju samo kompleksasi!!!!! Ti si za enciklopedije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo se nadam da te zbog primitivizma kojim si obdaren i rjecnika koji koristis nece banovat da jos malo uzivamo u tvojim biserima!!!!
p.s. Genijalac tupi o kompleksima i markama a uredno ne vozi korejski auto nego 2 x skuplji VW. Kako ga genijalac moze sam sebi zavuc' to ne moze niko!!!!! :lol:
preludezalude

#279 Re: Long life ulja

Post by preludezalude »

Golf 6 80 KS wrote:
golfiista wrote:Dobro, hoce li mi neko objasniti zašto je Castrolovo ulje duplo jeftinije u Poljskoj i BiH nego u Njemackoj?
Zašto su DM - proizvodi duplo skuplji u BiH nego u Njemackoj?
Zašto je hrana duplo skuplja u BIH nego u Njemackoj?
Zašto ej garderoba duplo skuplja u BiH nego u Njemackoj?
Zasto je, recimo, Sony proizvod duplo jeftiniji u Bih nego u Njemackoj?

Vuče se ovo duplo...e pa ulje Castrol nema veze sa vezom sa istim uljem koje se prodaje u Njemackoj, istina živa.

Kako bolan ne shvatate da smo mjesto za evropski otpad, mjesto gdje druga i treća kategorija u procesu proizvodnje bilo čega završava na transparentan način, a onda sami bojkotom domaćih proizvoda sputavamo razvoj sopstvene privrede, ispade slađe tuđe govno nego domaća klasova baklava. Tako nam i treba !
:thumbup:
alal vjera
šta ćeš, puno iskompleksiranih sjebanaca koji se liječe na taj način što kupuju i koriste "markirano-uvozno"

nevjerovatna zanimljiva slučajnost, upravo odem na drugi vw forum u "reovnom obilasku" po novosti, kad naletim upravo na reklamu dole
e sad nek mi neka mi kažu ovi kompleksaši da li će nasuti Castrol 504 od 45 KM
ili i više nego duplo jefitniju Optima ecoplus 504 za 20 KM

Image

malo i pregledam ovaj prodajni katalog
gle cijena !!!!!!!!!!!

Image
Image
Ma super si ovo poredjenje cijena napravio castrol 45KM i Optima 20KM. Prvo, uzimas cijene Castrola u Njemackoj i cijene Optime u BiH. Nidje veze. I drugo, a pravis se lud za one cijene Castrola od 7 Eura po litru u istoj Njemackoj za isto ulje. :lol: :lol: :lol:
I na kraju odgovor na tvoje pitanje: naravno da cu prije nasuti Castrol od 7 Eura (koja je inace kupljena u Njemackoj, da ne bude zabune) nego optimu od 20KM (koja je inace kupljena u BiH, da ne bude zabune) :-D .
fidoremilienko

#280 Re: Long life ulja

Post by fidoremilienko »

Mer'aba ljudi. Tocil' se LL ulje ModriĆe :D
Golf 6 80 KS

#281 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

preludezalude wrote:
Ma super si ovo poredjenje cijena napravio castrol 45KM i Optima 20KM. Prvo, uzimas cijene Castrola u Njemackoj i cijene Optime u BiH. Nidje veze. I drugo, a pravis se lud za one cijene Castrola od 7 Eura po litru u istoj Njemackoj za isto ulje. :lol: :lol: :lol:
I na kraju odgovor na tvoje pitanje: naravno da cu prije nasuti Castrol od 7 Eura (koja je inace kupljena u Njemackoj, da ne bude zabune) nego optimu od 20KM (koja je inace kupljena u BiH, da ne bude zabune) :-D .
sam si sebe pokopo
genije, a kako ti objašnjavaš ovu razliku u cijeni od 22 i 7 eura
ne završava li upravo to falš ulje od 7 eura u BH
Golf 6 80 KS

#282 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

a da je Optima bolja i od INE govori činjenica da INA nema na primjer nijedno LL ulje po vw 504 specifikaciji !!!!

Image
Last edited by Golf 6 80 KS on 02/04/2013 08:20, edited 1 time in total.
drndalo

#283 Re: Long life ulja

Post by drndalo »

Ne zavrsava, jer to ulje od 7 eura tamo, dodje kod nas ovdje i prodaje se po 22 eura budalama koje nece Optimu...
Golf 6 80 KS

#284 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

Golf 6 80 KS wrote:
GaRGa wrote:ubrzanje od 0 do 100 km/h sa golf 6 1.4 16v iznosi oko 15 sekundi. koga ba ti da sijes stim hahahahahahahahaa
ja sam dobio cir na zeludcu od golfa 4 1.4 16v koji je laksi od 6-tice
sretno kad zagrije i budes morao palit klimu, nadam se da tamo gdje zivis nema brda kao kod nas u sarajevu :D

ja bi radije uzeo stariju peticu 1.9 tdi nego 1,4 6-icu pa da je presla 500 hiljada
netačno, tačna cifra je 13,9 sec
čak je auto bild na svom testu izmjerio i 13,4 sec
http://www.autobild.de/artikel/test-vw- ... 77251.html

inače je ista boja kao moj :mrgreen:

Image
goran16v

#285 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Samo glupan i sjebani kompleksas koji pati od marke moze kupiti Golfa sa motorom iz skutera kad moze kupiti KIA isto godiste, sa 20KS i 7 god garancije za 2 x manje para!!! :lol: :lol: :lol:
GaRGa

#286 Re: Long life ulja

Post by GaRGa »

Golf 6 80 KS wrote:
Golf 6 80 KS wrote:
GaRGa wrote:ubrzanje od 0 do 100 km/h sa golf 6 1.4 16v iznosi oko 15 sekundi. koga ba ti da sijes stim hahahahahahahahaa
ja sam dobio cir na zeludcu od golfa 4 1.4 16v koji je laksi od 6-tice
sretno kad zagrije i budes morao palit klimu, nadam se da tamo gdje zivis nema brda kao kod nas u sarajevu :D

ja bi radije uzeo stariju peticu 1.9 tdi nego 1,4 6-icu pa da je presla 500 hiljada
netačno, tačna cifra je 13,9 sec
čak je auto bild na svom testu izmjerio i 13,4 sec
http://www.autobild.de/artikel/test-vw- ... 77251.html

inače je ista boja kao moj :mrgreen:

Image

citiram auto bild:
"Wir machen den Test "ganz unten": kaum Leistung, kaum Ausstattung, kaum Technik."
:D
autootpad

#287 Re: Long life ulja

Post by autootpad »

Ne mogu da vjerujem o čemu ljudi pišu i čime se zanimaju.....Posmatram vas sve danima i jedino mogu zaključiti da se okupila gomila nekih pametnjakovića da pišu to tome kako su napravljene piramide u Egiptu.
Gospodo, ili dame, jer mi prepirkama više ličite na žene, ova tema je jako jednostavna: da li long life ulja ili ne....
Gospodin koji je postavio temu trebao je da zna da se sama tema podudara sa jednim brendom Optima te je ovdje kod mnogih došlo da zamjene.
Ukoliko imaš golf 6, i ja ga imam, neće sigurno sipati Optima Long Life, jer ti ona služi za motore koji su pohabani, da im produži vijek trajanja, a ne vjerujem da je tvoj golf 6 sa 45.000 km uopšte pohaban.
Imaš mnoga ulja, raznih proizvođača, i jedino što je važno jeste da pratiš specifikaciju koju navedeni proizvođač vozila preporučuje i to ti je to!
Samo za napomenu, neki pomenuše neka svjetska ulja ovo-ono, manite me toga molim vas kad je prije nekoliko mjeseci, (doduše skoro nezapaženo), objavljena vijest da je u uzorku ulja nađenom na BH tržištu, a koje je predstavljeno kao motorno ulje nađeno ČISTO BAZNO ULJE BEZ ADITIVA....
PA ETO, VI SIPAJTE TA "EVROPSKA" ULJA=OTPAD, a ja ću i dalje ono provjereno, barem nešto čemu mogu da vjerujem!
Ljudi našli miješati nacionalizam u odabir ulja za automobil, je...no nevjerovatno. Sipaj maslinovo ulje ako hoćeš iz zemlje koja ti je "politički i vjerski podobna" pa ćeš vidjeti koliko će ti auto trajat
Bakir1

#288 Re: Long life ulja

Post by Bakir1 »

cekaj sad, da li da sipamo optimu il taj neki otpad? :D
goran16v

#289 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Ove najvise volim registruju se u 1. postu na forumu pametovanje sa pozicije svevisnjeg. :lol:
Ako smo gomila nekih pametnjakovica, ako ti licimo na zene i ako ti nisi isti takav, a ocigledno jesi i gori, sto si se koji qurac uopste registrovao i sto se javljas????
drndalo

#290 Re: Long life ulja

Post by drndalo »

Izvini, ali nacionalizma je ovdje najmanje bilo... Optima ili nesto drugo, nek sipa ko sta misli da je OK, neka slusa fabriku, reklamu, ili nekoga na forumu...

Kad vec objavljejes da je neko smece sa zvucnim imenom otkriveno, pomozi nam da i imi ne naletimo, pa nam objavi koja je to marka ulja bila sa zapakobanim baznim uljem, gdje je bila kupljena, zna li se ko je bio uvoznik, da ih zaobilazimo u sirokom luku, da pazimo...???
autootpad

#291 Re: Long life ulja

Post by autootpad »

Nisam svevišnji nemam namjeru da se prepirem ili bilo šta drugo.
Moj savjet je da ko želi može uraditi sledeće:
U ZG imate INA laboratoriju, veoma povoljno možete uraditi nešto interesantno: uzmite uzorak ulja koja vas interesuju, sa istim specifikacija, pošaljite tamo i dobićete sasvim nezavisno izvješće o tome kakvog je kvaliteta odabrano ulje ;)
Nemamo svi tu mogućnost naravno, ali ja sam to isto uradio jer ne želim da se poslije kajem zbog nečega šta sam trebao uraditi a nisam. Na kraju, možete i ovo uraditi: pozovite nekoliko časopisa koja se bave svijetom automobila a koji ujedno rade mnoge testove: AUTO SHOP MAGAZIN, PRO AUTO, AUTO BILD, u Srbiji postoji SAT, pitajte ljude o tome ponešto i sve će vam reći, to vam je i najlakše i najbrže.
Neću uopšte više da komentarišem da me ponovo neko ne bi pogrešno razumio :thumbup:
drndalo

#292 Re: Long life ulja

Post by drndalo »

autootpad wrote:pozovite nekoliko časopisa koja se bave svijetom automobila a koji ujedno rade mnoge testove: AUTO SHOP MAGAZIN, PRO AUTO, AUTO BILD, u Srbiji postoji SAT, pitajte ljude o tome ponešto i sve će vam reći,
Ti mora da se zjbvs...? Mislim opste je poznato da Auto-shop magazin ima laboratoriju u BL, Pro auto na C.vili,Auto bild i SAT u sred Beograda... Cuo sam da prave i rafineriju, SAT-Long life SINT 0W30... :thumbup:
goran16v

#293 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

autootpad wrote:Nisam svevišnji nemam namjeru da se prepirem ili bilo šta drugo.
Moj savjet je da ko želi može uraditi sledeće:
U ZG imate INA laboratoriju, veoma povoljno možete uraditi nešto interesantno: uzmite uzorak ulja koja vas interesuju, sa istim specifikacija, pošaljite tamo i dobićete sasvim nezavisno izvješće o tome kakvog je kvaliteta odabrano ulje
Jok, moj rahmetli tetak Ferid je! :-)
Jel ti ikad slucajno, ali slucajno ikad proslo kroz glavu da to ljudi koji se bave uljima jako dobro znaju i da to ne rade sa konkurentskim uljima???
Last edited by goran16v on 02/04/2013 10:41, edited 1 time in total.
Golf 6 80 KS

#294 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:Samo glupan i sjebani kompleksas koji pati od marke moze kupiti Golfa sa motorom iz skutera kad moze kupiti KIA isto godiste, sa 20KS i 7 god garancije za 2 x manje para!!! :lol: :lol: :lol:
sjebanac, kao prvo nije za duplo manje para, nego je NOVA KIA skuplja
drugo, imam svoje razloge, držim se devize SAMO ŠVABO i to VW šisto OPET iz patriotskih razloga, jer ljudi u tog istog golfa kao i u novu 7 ugrađuju BOSANSKE presvlake PREVENTA, za razliku od vas sjebanaca koji pljujete po svemu što je domaće
evo za tebe, CRKNI
http://www.profitiraj.ba/201211238110/a ... golf-7.php
http://www.klix.ba/biznis/news/fabrika- ... 20518072#5
http://www.klix.ba/auto/prevent-proizve ... /121203062
http://www.magazinplus.eu/clanak/preven ... -u-evropi/
Last edited by Golf 6 80 KS on 02/04/2013 10:43, edited 2 times in total.
Golf 6 80 KS

#295 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

autootpad wrote:Ne mogu da vjerujem o čemu ljudi pišu i čime se zanimaju.....Posmatram vas sve danima i jedino mogu zaključiti da se okupila gomila nekih pametnjakovića da pišu to tome kako su napravljene piramide u Egiptu.
Gospodo, ili dame, jer mi prepirkama više ličite na žene, ova tema je jako jednostavna: da li long life ulja ili ne....
Gospodin koji je postavio temu trebao je da zna da se sama tema podudara sa jednim brendom Optima te je ovdje kod mnogih došlo da zamjene.
Ukoliko imaš golf 6, i ja ga imam, neće sigurno sipati Optima Long Life, jer ti ona služi za motore koji su pohabani, da im produži vijek trajanja, a ne vjerujem da je tvoj golf 6 sa 45.000 km uopšte pohaban.
Imaš mnoga ulja, raznih proizvođača, i jedino što je važno jeste da pratiš specifikaciju koju navedeni proizvođač vozila preporučuje i to ti je to!
Samo za napomenu, neki pomenuše neka svjetska ulja ovo-ono, manite me toga molim vas kad je prije nekoliko mjeseci, (doduše skoro nezapaženo), objavljena vijest da je u uzorku ulja nađenom na BH tržištu, a koje je predstavljeno kao motorno ulje nađeno ČISTO BAZNO ULJE BEZ ADITIVA....
PA ETO, VI SIPAJTE TA "EVROPSKA" ULJA=OTPAD, a ja ću i dalje ono provjereno, barem nešto čemu mogu da vjerujem!
Ljudi našli miješati nacionalizam u odabir ulja za automobil, je...no nevjerovatno. Sipaj maslinovo ulje ako hoćeš iz zemlje koja ti je "politički i vjerski podobna" pa ćeš vidjeti koliko će ti auto trajat
a koje TI to onda sipaš, Tita ti ???
Bakir1

#296 Re: Long life ulja

Post by Bakir1 »

e mislio sam da sam sve cuo, ali da neko kupuje golfa 6 zato sto se u golfa 7 ugradjuju presvlake iz preventa :lol: :lol: :lol:
goran16v

#297 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote:Samo glupan i sjebani kompleksas koji pati od marke moze kupiti Golfa sa motorom iz skutera kad moze kupiti KIA isto godiste, sa 20KS i 7 god garancije za 2 x manje para!!! :lol: :lol: :lol:
sjebanac, kao prvo nije za duplo manje para, nego je NOVA KIA skuplja
drugo, imam svoje razloge, držim se devize SAMO ŠVABO i to VW šisto OPET iz patriotskih razloga, jer ljudi u tog istog golfa kao i u novu 7 ugrađuju BOSANSKE presvlake PREVENTA, za razliku od vas sjebanaca koji pljujete po svemu što je domaće
evo za tebe, CRKNI
http://www.klix.ba/biznis/news/fabrika- ... 20518072#5
http://www.magazinplus.eu/clanak/preven ... -u-evropi/
Jaaaoooooo Milunkaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa ti si ne mozes da skontas jednu najobicninju prostoprosirenu recenicu!!!!! :-)
Da ti ponovim i boldiram:
Samo glupan i sjebani kompleksas koji pati od marke moze kupiti Golfa sa motorom iz skutera kad moze kupiti KIA isto godiste, sa 20KS i 7 god garancije za 2 x manje para
Ko ovdje pominje novu KIA-u?????? :-) :-) :-)
Drz'o si se ti za hashimagu mog, a ne devize SAMO SVABO i to VW jer si do unazad 15 dana vozio Fiata!
Sto ga inteligentan covjek sam sebi moze zacerat to niko ne moze!!!! :lol:
Golf 6 80 KS

#298 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

Bakir1 wrote:e mislio sam da sam sve cuo, ali da neko kupuje golfa 6 zato sto se u golfa 7 ugradjuju presvlake iz preventa :lol: :lol: :lol:
ugrađivane su jadan bio i u golfu 6
a ugrađuju se i u BMW 7 !!!!
10% svih presvlaka novih auta u Evropi su "made in Bosnia"
Golf 6 80 KS

#299 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote: Drz'o si se ti za hashimagu mog, a ne devize SAMO SVABO i to VW jer si do unazad 15 dana vozio Fiata!
Sto ga inteligentan covjek sam sebi moze zacerat to niko ne moze!!!! :lol:
pa eto nisam ponovo kupio Fiata jeftinijeg "DUPLO" kao i KIA
nego VW
Bakir1

#300 Re: Long life ulja

Post by Bakir1 »

pa bile su i u meganu, ali im je taj deal propao jer je strasni vagen jamio sebi kvalitet, sto ne kupi megana, i on je isto bosanski koliko i taj golf :lol:
Post Reply