Da je Alija ziv barem ne bi gledali ni zlaju,ni fahrA,ni sina mu ni ostalu bagru,niti bi gledali ovaj sadasnji ciganluk,bilo je bolje kolko tolko onda...sto se tice FB i Komsica pola od ovih 11.000 je iz dijaspore koja nikad ne glasa pa to i nije neko mjerilo al nadam se da ce konacno sahranit ovaj i ovakav sdp...Corto Maltese wrote:Dok se većina se fura na to da je Željko K. reinkarnacija JB Tita, meni više vuče na Aliju. Jutros sam doživio pravi deja vu one "Ako birate između poštenih i sposobnih, dajte prednost poštenim."
http://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi- ... /130325083
Demokratska fronta Željko Komšić
- DiplomataSaSela
#276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- zateznistub
#277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ukoliko BiH ikada postane drzavom u punom smislu tog pojma, vecina clanova te stranke mogu suzbiti redove samo po kojekakvim zatvorima.Kaćunak wrote:SDA mogu na groblje poslati samo Bosnjaci.Dosad nisu.Ne postoje naznake ni da ce se to desiti u bliskoj buducnosti.It_is_a_Leclerc wrote:Kaćunak wrote:jedina dobra stvar oko ove nove komične stranke i njenog još komičnijeg osnivača, jeste to što će odvući veći dio glasača SDP-a...
ovo je ujedno i konačni pad crvenih kmera![]()
Polako, druže. Ovaj put crveni kmeri, a slijedeći put na groblje šaljemo najveće postdejtonsko zlo u Bošnjaka - SDA i njihove koalicione partnere Šešeljeve radikale.
Štaviše, mislim da će ovo uticati na način da će u SDA samo zbiti i poravnati safove...glasaci naravno.
Kako god, ovoj novoj smijuriji od stranke predviđam manji uspjeh od fahrove isto šega stranke kad su prvi put izasli na izbore.
-
VjecitiStudent
#278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DiplomataSaSela wrote:Da je Alija ziv barem ne bi gledali ni zlaju,ni fahrA,ni sina mu ni ostalu bagru,niti bi gledali ovaj sadasnji ciganluk,bilo je bolje kolko tolko onda...sto se tice FB i Komsica pola od ovih 11.000 je iz dijaspore koja nikad ne glasa pa to i nije neko mjerilo al nadam se da ce konacno sahranit ovaj i ovakav sdp...Corto Maltese wrote:Dok se većina se fura na to da je Željko K. reinkarnacija JB Tita, meni više vuče na Aliju. Jutros sam doživio pravi deja vu one "Ako birate između poštenih i sposobnih, dajte prednost poštenim."
http://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi- ... /130325083
Bilo je bolje utoliiko jer nam je međunarodna zajednica vodila državu, a donacije kapale ko kiša.
A u pozadini, pod Alijinim skutima, pljačkalo se i pljačkalo.
-
theTruePath
#279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Alo komunisto dobro dosao u demokratiju i 21 vijekUkoliko BiH ikada postane drzavom u punom smislu tog pojma, vecina clanova te stranke mogu suzbiti redove samo po kojekakvim zatvorima.
ti ljudi su izabrani voljom naroda,deal with it
-
VjecitiStudent
#280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije valjda da u demokratiji nema pravne drzave?theTruePath wrote:Alo komunisto dobro dosao u demokratiju i 21 vijekUkoliko BiH ikada postane drzavom u punom smislu tog pojma, vecina clanova te stranke mogu suzbiti redove samo po kojekakvim zatvorima.
- DiplomataSaSela
#281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako god bilo je bolje...barem je drzava napredovala u odnosu na entitete...sada se isto tako ako ne i vise pljacka,drzava slabi entiteti jacaju...plus od nesretne alijanse sve je krenulo unazad i najgore sto tonemo i dalje...evo procitah da nam je i fahro izabran za zamjenika guvernera ispred BiH u Europskoj banci za obnovu i razvojVjecitiStudent wrote:DiplomataSaSela wrote:Da je Alija ziv barem ne bi gledali ni zlaju,ni fahrA,ni sina mu ni ostalu bagru,niti bi gledali ovaj sadasnji ciganluk,bilo je bolje kolko tolko onda...sto se tice FB i Komsica pola od ovih 11.000 je iz dijaspore koja nikad ne glasa pa to i nije neko mjerilo al nadam se da ce konacno sahranit ovaj i ovakav sdp...Corto Maltese wrote:Dok se većina se fura na to da je Željko K. reinkarnacija JB Tita, meni više vuče na Aliju. Jutros sam doživio pravi deja vu one "Ako birate između poštenih i sposobnih, dajte prednost poštenim."
http://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi- ... /130325083![]()
Bilo je bolje utoliiko jer nam je međunarodna zajednica vodila državu, a donacije kapale ko kiša.
A u pozadini, pod Alijinim skutima, pljačkalo se i pljačkalo.
- zateznistub
#282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je ovo sto drma jadnu BiH demokratija i 21. vijek, ja se drage volje vracam u daleku istoriju!theTruePath wrote:Alo komunisto dobro dosao u demokratiju i 21 vijekUkoliko BiH ikada postane drzavom u punom smislu tog pojma, vecina clanova te stranke mogu suzbiti redove samo po kojekakvim zatvorima.
-
VjecitiStudent
#283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Država bi barem jednako napredovala da je na mjestu Alije bila Šemsa Suljaković, Halid, moj ili tvoj dedo, ...DiplomataSaSela wrote:Kako god bilo je bolje...barem je drzava napredovala u odnosu na entitete...sada se isto tako ako ne i vise pljacka,drzava slabi entiteti jacaju...plus od nesretne alijanse sve je krenulo unazad i najgore sto tonemo i dalje...evo procitah da nam je i fahro izabran za zamjenika guvernera ispred BiH u Europskoj banci za obnovu i razvojVjecitiStudent wrote:DiplomataSaSela wrote: Da je Alija ziv barem ne bi gledali ni zlaju,ni fahrA,ni sina mu ni ostalu bagru,niti bi gledali ovaj sadasnji ciganluk,bilo je bolje kolko tolko onda...sto se tice FB i Komsica pola od ovih 11.000 je iz dijaspore koja nikad ne glasa pa to i nije neko mjerilo al nadam se da ce konacno sahranit ovaj i ovakav sdp...![]()
A u pozadini, pod Alijinim skutima, pljačkalo se i pljačkalo....da te stomak zaboli...pa eto ti vidi sta je bolje...od Komsica i ne ocekujem neki nagli preporod ali barem neka pomete ovo smece i zasluzice i drugi zlatni ljiljan...
- DiplomataSaSela
#284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda je i bilo najbolje samo sto Zlatko nije naucio da se dogovara sa bilo s kim...mislio je upravljat kako hoce on...SDA je i previse ozbiljna stranka da bi mu klimala glavom na sve kao sto mu njegovi klimaju...zbog toga je i raskinuo koaliciju i u tome i jeste citav ovaj sadasnji problem sto covjek trecu godinu vec pravi parlament po njegovoj mjeri...al ne ide mu pa ne ide...udrch wrote: koalicija SDP-a sa SDA je najbolje što je SDP uradio od kako je dobio povjerenje naroda..
da su se držali državnog interesa mi bi danas imali dobru federalnu vladu i vrlo stabilne većine u kantonima..
ovkao imamo zajebanciju koja će uništiti SDP..
jedan od razloga napuštanja Komšića je i diletantski potez Zlatka i raskd jedine moguće koalicije poslije ovih izbora..
-
theTruePath
#285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahaha doci ce novi izbori,ovaj nece uspjeti vladu sastaviti
- DiplomataSaSela
#286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tvoje misljenje...zasto onda ne napreduje danas...al odosmo sa teme pa necu dalje...pozzVjecitiStudent wrote:
Država bi barem jednako napredovala da je na mjestu Alije bila Šemsa Suljaković, Halid, moj ili tvoj dedo, ...
-
StupskaBitanga
#287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
BravoDržava bi barem jednako napredovala da je na mjestu Alije bila Šemsa Suljaković, Halid, moj ili tvoj dedo, ...
-
VjecitiStudent
#288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije se još uvijek zaboravilo kad je Alijin Bičakćić polagao kamen temeljac za autoput koji se nikada nije desio, dok su u isto vrijeme Alijini kadrovi završavali krčmljenje naše imovine u bivšim jugoslovenskim republikama i nekadašnjim energoinvestovim gradilištima.DiplomataSaSela wrote:To je tvoje misljenje...zasto onda ne napreduje danas...al odosmo sa teme pa necu dalje...pozzVjecitiStudent wrote:
Država bi barem jednako napredovala da je na mjestu Alije bila Šemsa Suljaković, Halid, moj ili tvoj dedo, ...
Ne napredujemo danas jer danas u punoj mjeri živimo Daytonsko uređenje i instaliranu kleptokratiju, onakvu kakvo nam je ostavio naš dobri dedo, nema više međunarodne zajednice da nam ispravlja krive Drine i pravi pravnu državu.
- jazzer
#289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za sve dobro zasluzna je SDA - za sve lose, sami smo krivi 
-
StupskaBitanga
#290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
samo treba govoriti akobogda a bude li ŽK primio ove tipa Vajzović koja sada ljubi guzicu SDA i on će sam postati takav, nažalost s kim si takav si
- jazzer
#291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To bi mu bila velika greska. Kako je ispalila SDP i podrzala SDA tako ce sutra i ZK zajebati iStupskaBitanga wrote:samo treba govoriti akobogda a bude li ŽK primio ove tipa Vajzović koja sada ljubi guzicu SDA i on će sam postati takav, nažalost s kim si takav si
prikloniti se nekome drugom.
Nikad ne vjeruj zeni koja laze
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
de se prvo informiraj kako je i zašto HV napustila SDP....pa ćeš skontati da bi i ti isto to učinioStupskaBitanga wrote:samo treba govoriti akobogda a bude li ŽK primio ove tipa Vajzović koja sada ljubi guzicu SDA i on će sam postati takav, nažalost s kim si takav si
-
emirolini
#293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I budala vidi kakva nam je drzava, a za to su odgovorni SDA, ovo ne moze popraviti ni Jevrejska unija kamoli SDP, uostalom Hrvati su se pomirili s tim da ih je HDZ upropastio, a ovdje jos uvijek mozete naci nekoga tko pise da je SDA nesto najbolje sto se moglo desiti u BH...
- ultima_palabra
#294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka ih je napustila, a zašto je podržala onu smijuriju od vlade KS?JoseMujica wrote:de se prvo informiraj kako je i zašto HV napustila SDP....pa ćeš skontati da bi i ti isto to učinioStupskaBitanga wrote:samo treba govoriti akobogda a bude li ŽK primio ove tipa Vajzović koja sada ljubi guzicu SDA i on će sam postati takav, nažalost s kim si takav si
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
o tome već mogu samo nagađati...dal je prodato dizanje ruke ili čisto osobna osveta....to nju pitajte 
- MuaDib
#296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA je zjanila izbore 2010. godine, jer je SDP uspio animirati neodlučne biraće. SDA će ostati na istom nivou ko i 2010. godine, samo će joj pobjedu donjeti podjela biraćkog tijela na već mogu reči rigidni SDP i DF. A ako neko misli da će biti lako formirati vlast 2014. godine, grdno se prevario, jer ova sitacija će uzrokovati potpuni fragmentaciji političke scene, jer da su izbori danas opet na prvom i drugom mjestu bi bili SDA i SDP, zatim SBB, SBiH i HDZ, te niz stranaka počev od DF-a, SDU-a, BPS-a, NSRzB-a, DNZ-a a na granici ulaska u pralament bi bili HDZ1990, HSP, NS/LDS, A-SDA i HSS-NHI.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemamo egzaktne podatke, ali prije misim da su to bili ogladnjeli SDA i SBIH birači. Jednako kako mislim da će NS birači masovno glasati Komšića, pa će ova stranka pasti u zaboravi. Jednako mislim da će HDZ animirati hrvatsko birčako tijelo, pa će tako HSP i LIjanovići , ako ne nestati, onda sigurno jako pastiMuaDib wrote:SDA je zjanila izbore 2010. godine, jer je SDP uspio animirati neodlučne biraće.
- madner
#298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osveta, no bar je dala najboljeg ministra ove vlade.JoseMujica wrote:o tome već mogu samo nagađati...dal je prodato dizanje ruke ili čisto osobna osveta....to nju pitajte
-
VjecitiStudent
#299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dala najboljeg ministra, ali i Radeljaša.madner wrote:Osveta, no bar je dala najboljeg ministra ove vlade.JoseMujica wrote:o tome već mogu samo nagađati...dal je prodato dizanje ruke ili čisto osobna osveta....to nju pitajte
- madner
#300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije ona, nego glasaci u KS.
Covjek je skupio dovoljan broj glasova, prima platu itd...
Covjek je skupio dovoljan broj glasova, prima platu itd...