Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
DiplomataSaSela

#276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DiplomataSaSela »

Corto Maltese wrote:Dok se većina se fura na to da je Željko K. reinkarnacija JB Tita, meni više vuče na Aliju. Jutros sam doživio pravi deja vu one ‎"Ako birate između poštenih i sposobnih, dajte prednost poštenim."
http://www.klix.ba/vijesti/bih/clanovi- ... /130325083
Da je Alija ziv barem ne bi gledali ni zlaju,ni fahrA,ni sina mu ni ostalu bagru,niti bi gledali ovaj sadasnji ciganluk,bilo je bolje kolko tolko onda...sto se tice FB i Komsica pola od ovih 11.000 je iz dijaspore koja nikad ne glasa pa to i nije neko mjerilo al nadam se da ce konacno sahranit ovaj i ovakav sdp...
zateznistub

#277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

Kaćunak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Kaćunak wrote:jedina dobra stvar oko ove nove komične stranke i njenog još komičnijeg osnivača, jeste to što će odvući veći dio glasača SDP-a...
ovo je ujedno i konačni pad crvenih kmera
:lol:

Polako, druže. Ovaj put crveni kmeri, a slijedeći put na groblje šaljemo najveće postdejtonsko zlo u Bošnjaka - SDA i njihove koalicione partnere Šešeljeve radikale.
SDA mogu na groblje poslati samo Bosnjaci.Dosad nisu.Ne postoje naznake ni da ce se to desiti u bliskoj buducnosti.
Štaviše, mislim da će ovo uticati na način da će u SDA samo zbiti i poravnati safove...glasaci naravno.
Kako god, ovoj novoj smijuriji od stranke predviđam manji uspjeh od fahrove isto šega stranke kad su prvi put izasli na izbore.
Ukoliko BiH ikada postane drzavom u punom smislu tog pojma, vecina clanova te stranke mogu suzbiti redove samo po kojekakvim zatvorima.
VjecitiStudent

#278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

DiplomataSaSela wrote:
Corto Maltese wrote:Dok se većina se fura na to da je Željko K. reinkarnacija JB Tita, meni više vuče na Aliju. Jutros sam doživio pravi deja vu one ‎"Ako birate između poštenih i sposobnih, dajte prednost poštenim."
Da je Alija ziv barem ne bi gledali ni zlaju,ni fahrA,ni sina mu ni ostalu bagru,niti bi gledali ovaj sadasnji ciganluk,bilo je bolje kolko tolko onda...sto se tice FB i Komsica pola od ovih 11.000 je iz dijaspore koja nikad ne glasa pa to i nije neko mjerilo al nadam se da ce konacno sahranit ovaj i ovakav sdp...
:-)
Bilo je bolje utoliiko jer nam je međunarodna zajednica vodila državu, a donacije kapale ko kiša.
A u pozadini, pod Alijinim skutima, pljačkalo se i pljačkalo.
theTruePath

#279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by theTruePath »

Ukoliko BiH ikada postane drzavom u punom smislu tog pojma, vecina clanova te stranke mogu suzbiti redove samo po kojekakvim zatvorima.
Alo komunisto dobro dosao u demokratiju i 21 vijek

ti ljudi su izabrani voljom naroda,deal with it
VjecitiStudent

#280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

theTruePath wrote:

Nije valjda da u demokratiji nema pravne drzave?
DiplomataSaSela

#281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

VjecitiStudent wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Bilo je bolje utoliiko jer nam je međunarodna zajednica vodila državu, a donacije kapale ko kiša.
Kako god bilo je bolje...barem je drzava napredovala u odnosu na entitete...sada se isto tako ako ne i vise pljacka,drzava slabi entiteti jacaju...plus od nesretne alijanse sve je krenulo unazad i najgore sto tonemo i dalje...evo procitah da nam je i fahro izabran za zamjenika guvernera ispred BiH u Europskoj banci za obnovu i razvoj :roll: ...da te stomak zaboli...pa eto ti vidi sta je bolje...od Komsica i ne ocekujem neki nagli preporod ali barem neka pomete ovo smece i zasluzice i drugi zlatni ljiljan...
zateznistub

#282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

theTruePath wrote:

Ako je ovo sto drma jadnu BiH demokratija i 21. vijek, ja se drage volje vracam u daleku istoriju!
VjecitiStudent

#283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

DiplomataSaSela wrote:
VjecitiStudent wrote:
DiplomataSaSela wrote: Da je Alija ziv barem ne bi gledali ni zlaju,ni fahrA,ni sina mu ni ostalu bagru,niti bi gledali ovaj sadasnji ciganluk,bilo je bolje kolko tolko onda...sto se tice FB i Komsica pola od ovih 11.000 je iz dijaspore koja nikad ne glasa pa to i nije neko mjerilo al nadam se da ce konacno sahranit ovaj i ovakav sdp...
Kako god bilo je bolje...barem je drzava napredovala u odnosu na entitete...sada se isto tako ako ne i vise pljacka,drzava slabi entiteti jacaju...plus od nesretne alijanse sve je krenulo unazad i najgore sto tonemo i dalje...evo procitah da nam je i fahro izabran za zamjenika guvernera ispred BiH u Europskoj banci za obnovu i razvoj :roll: ...da te stomak zaboli...pa eto ti vidi sta je bolje...od Komsica i ne ocekujem neki nagli preporod ali barem neka pomete ovo smece i zasluzice i drugi zlatni ljiljan...
Država bi barem jednako napredovala da je na mjestu Alije bila Šemsa Suljaković, Halid, moj ili tvoj dedo, ...
DiplomataSaSela

#284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

udrch wrote: koalicija SDP-a sa SDA je najbolje što je SDP uradio od kako je dobio povjerenje naroda..
da su se držali državnog interesa mi bi danas imali dobru federalnu vladu i vrlo stabilne većine u kantonima..
ovkao imamo zajebanciju koja će uništiti SDP..

jedan od razloga napuštanja Komšića je i diletantski potez Zlatka i raskd jedine moguće koalicije poslije ovih izbora..
Mozda je i bilo najbolje samo sto Zlatko nije naucio da se dogovara sa bilo s kim...mislio je upravljat kako hoce on...SDA je i previse ozbiljna stranka da bi mu klimala glavom na sve kao sto mu njegovi klimaju...zbog toga je i raskinuo koaliciju i u tome i jeste citav ovaj sadasnji problem sto covjek trecu godinu vec pravi parlament po njegovoj mjeri...al ne ide mu pa ne ide...
theTruePath

#285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by theTruePath »

Hahaha doci ce novi izbori,ovaj nece uspjeti vladu sastaviti
DiplomataSaSela

#286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

VjecitiStudent wrote:
Država bi barem jednako napredovala da je na mjestu Alije bila Šemsa Suljaković, Halid, moj ili tvoj dedo, ...
To je tvoje misljenje...zasto onda ne napreduje danas...al odosmo sa teme pa necu dalje...pozz
StupskaBitanga

#287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Bravo :thumbup: ili recimo Hanka Paldum ona je makar pjevala Musliman, Srbin i Hrvat sve je to narod moj
VjecitiStudent

#288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

DiplomataSaSela wrote:
VjecitiStudent wrote:
To je tvoje misljenje...zasto onda ne napreduje danas...al odosmo sa teme pa necu dalje...pozz
Nije se još uvijek zaboravilo kad je Alijin Bičakćić polagao kamen temeljac za autoput koji se nikada nije desio, dok su u isto vrijeme Alijini kadrovi završavali krčmljenje naše imovine u bivšim jugoslovenskim republikama i nekadašnjim energoinvestovim gradilištima.

Ne napredujemo danas jer danas u punoj mjeri živimo Daytonsko uređenje i instaliranu kleptokratiju, onakvu kakvo nam je ostavio naš dobri dedo, nema više međunarodne zajednice da nam ispravlja krive Drine i pravi pravnu državu.
jazzer

#289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jazzer »

Za sve dobro zasluzna je SDA - za sve lose, sami smo krivi :lol:
StupskaBitanga

#290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

samo treba govoriti akobogda a bude li ŽK primio ove tipa Vajzović koja sada ljubi guzicu SDA i on će sam postati takav, nažalost s kim si takav si
jazzer

#291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jazzer »

StupskaBitanga wrote:samo treba govoriti akobogda a bude li ŽK primio ove tipa Vajzović koja sada ljubi guzicu SDA i on će sam postati takav, nažalost s kim si takav si
To bi mu bila velika greska. Kako je ispalila SDP i podrzala SDA tako ce sutra i ZK zajebati i
prikloniti se nekome drugom.

Nikad ne vjeruj zeni koja laze :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

StupskaBitanga wrote:samo treba govoriti akobogda a bude li ŽK primio ove tipa Vajzović koja sada ljubi guzicu SDA i on će sam postati takav, nažalost s kim si takav si
de se prvo informiraj kako je i zašto HV napustila SDP....pa ćeš skontati da bi i ti isto to učinio :-)
emirolini

#293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by emirolini »

I budala vidi kakva nam je drzava, a za to su odgovorni SDA, ovo ne moze popraviti ni Jevrejska unija kamoli SDP, uostalom Hrvati su se pomirili s tim da ih je HDZ upropastio, a ovdje jos uvijek mozete naci nekoga tko pise da je SDA nesto najbolje sto se moglo desiti u BH...
ultima_palabra

#294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:
de se prvo informiraj kako je i zašto HV napustila SDP....pa ćeš skontati da bi i ti isto to učinio :-)
Neka ih je napustila, a zašto je podržala onu smijuriju od vlade KS?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

o tome već mogu samo nagađati...dal je prodato dizanje ruke ili čisto osobna osveta....to nju pitajte :roll:
MuaDib

#296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

SDA je zjanila izbore 2010. godine, jer je SDP uspio animirati neodlučne biraće. SDA će ostati na istom nivou ko i 2010. godine, samo će joj pobjedu donjeti podjela biraćkog tijela na već mogu reči rigidni SDP i DF. A ako neko misli da će biti lako formirati vlast 2014. godine, grdno se prevario, jer ova sitacija će uzrokovati potpuni fragmentaciji političke scene, jer da su izbori danas opet na prvom i drugom mjestu bi bili SDA i SDP, zatim SBB, SBiH i HDZ, te niz stranaka počev od DF-a, SDU-a, BPS-a, NSRzB-a, DNZ-a a na granici ulaska u pralament bi bili HDZ1990, HSP, NS/LDS, A-SDA i HSS-NHI.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

MuaDib wrote:SDA je zjanila izbore 2010. godine, jer je SDP uspio animirati neodlučne biraće.
Nemamo egzaktne podatke, ali prije misim da su to bili ogladnjeli SDA i SBIH birači. Jednako kako mislim da će NS birači masovno glasati Komšića, pa će ova stranka pasti u zaboravi. Jednako mislim da će HDZ animirati hrvatsko birčako tijelo, pa će tako HSP i LIjanovići , ako ne nestati, onda sigurno jako pasti
madner

#298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

JoseMujica wrote:o tome već mogu samo nagađati...dal je prodato dizanje ruke ili čisto osobna osveta....to nju pitajte :roll:
Osveta, no bar je dala najboljeg ministra ove vlade.
VjecitiStudent

#299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
JoseMujica wrote:o tome već mogu samo nagađati...dal je prodato dizanje ruke ili čisto osobna osveta....to nju pitajte :roll:
Osveta, no bar je dala najboljeg ministra ove vlade.
Dala najboljeg ministra, ali i Radeljaša.
madner

#300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nije ona, nego glasaci u KS.

Covjek je skupio dovoljan broj glasova, prima platu itd...
Post Reply