Novi mercedes A klase ima francuski motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#276 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Hajdemo po redu.
Za tvoju informaciju, jeftiniji su dijelovi za moje auto nego za to tvoje smece. Kazem smece, jer si ga sam spustio na tu razinu. Vlasnici auta odrzavaju auto tamo gdje oni hoce, a ne gdje ti kazes. Sasvim je normalno da se auta ne odrzavaju u ovlastenom servisu jer tamo prodaju muda pod bubrege. Druga je stvar sto si ti vezan za ovlasteni servis pa te redovno klepaju po usima. Ali nema veze, mozes se komsiluku pohvaliti da odrzavas auto u ovlastenom servisu.

Evo da ja tebi objasnim sta je smece od auta. Smece je auto staro 4 godine pa ga onda vlasnik poredi sa autom starim 15 godina. :lol: :lol: :lol:
Naravno da su jeftiniji kad ga popravljas zamjenskim termostatima za fiate u kojekavim garazama kod "strucnjaka" itd jer bi za bilo koji original dio u ovl. servisu morao prodati bubreg. Ja se ne hvalim da odrzavam auto u ovl. sevrisu to je cisto konstatacija i sasvim normalna stvar, kao kupiti nove cipele ili nove gume i to moze bit i udaranje po usima i prodaja muda pod bubrege samo za isfrustriranog i ljubomornog pacenika koji je svjetslosnim godinama udalje od toga.
Ja ne poredim tvoj auto sa svojim, moj auto je za 50% skuplji, a samim tim i neuporediv za tvoj "mocni" auto. Tvoja liga je Octavia iz 2003 godine, a onda to nije 15 god vs 4 god nego 15 god vs 12 god. Za par godina i to ce biti klasa iznad tvog smijesnog auta :lol: .
Dzaba ti je sad pricati i izvlaciti se. Procitaj temu iz pocetka i pronaci ces se kao poredis svoju skodu sa mojim autom kojeg nazivas smecem. Pa ako je moje auto smece, kolika li je deponija tvoja skoda a tako mlada. :lol: :lol:

Sto se tice mog auta i popravaka, i tu si sveznajuci. Vec sam ti rekao da malo proguglas po netu i nesto naucis prije nego se upustis u raspravu. Ti si sveznajuci ali samo u svojoj glavi. Useres vecinu tema sa svojim lupanjem gluposti, od klasa automobila, plinske instalacije, poredjenja auta, momentima auta, okivanja jednog auta u zvijezde pa onda to isto auto ne vozis zimi jer je BENZINAC ipak bolji, tvog poznavanja ko je i zasto kupio neko auto.
Ali si najsmjesniji kad nemas vise sta reci konkretno, ponavljas iste fraze koje ne znace apsolutno nista.
Ti si jedan obicni pacenik koji robuje autu. Nocu ne spavas jer sta ako neko u prolazu zakaci auto jer ipak
si dao 40 000KM. Zimi ne vozis auto jer sta ako kamencic pogodi blatobran, i onda sa tog smeca predje na jos vece sranje (po tvojim teorijama) benzinca jer je ipak bolji. Malo si u ovim izjavama kontradiktoran. Pobijas sam sebe, da nismo pronasli novu dijagnozu podvojene licnosti.
Samo ti nastavi robovati svom autu, ali dzaba ti je hvaliti ga jer mu je vrijednost jos samo malo i dostigla vrijednost mojeg auta.
Lijepo i mirno spavaj jer auto nije sve u zivotu. Malo se opusti, ucini nesto nesvakidasnje. Obraduj sebe nekom ispunjenom zeljom. Ljepse ces se osjecati. Puno razmisljanja o autu ti ne moze donijeti nista dobro, pogotovo ako si platio 40 000KM plus do sad ulozeni novci plus koliko si do sad izgubio na padu cijene plus to je samo oktavija.
goran16v

#277 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Dzaba ti je sad pricati i izvlaciti se. Procitaj temu iz pocetka i pronaci ces se kao poredis svoju skodu sa mojim autom kojeg nazivas smecem. Pa ako je moje auto smece, kolika li je deponija tvoja skoda a tako mlada. :lol: :lol:

Sto se tice mog auta i popravaka, i tu si sveznajuci. Vec sam ti rekao da malo proguglas po netu i nesto naucis prije nego se upustis u raspravu. Ti si sveznajuci ali samo u svojoj glavi. Useres vecinu tema sa svojim lupanjem gluposti, od klasa automobila, plinske instalacije, poredjenja auta, momentima auta, okivanja jednog auta u zvijezde pa onda to isto auto ne vozis zimi jer je BENZINAC ipak bolji, tvog poznavanja ko je i zasto kupio neko auto.
Ali si najsmjesniji kad nemas vise sta reci konkretno, ponavljas iste fraze koje ne znace apsolutno nista.
Ti si jedan obicni pacenik koji robuje autu. Nocu ne spavas jer sta ako neko u prolazu zakaci auto jer ipak
si dao 40 000KM. Zimi ne vozis auto jer sta ako kamencic pogodi blatobran, i onda sa tog smeca predje na jos vece sranje (po tvojim teorijama) benzinca jer je ipak bolji. Malo si u ovim izjavama kontradiktoran. Pobijas sam sebe, da nismo pronasli novu dijagnozu podvojene licnosti.
Samo ti nastavi robovati svom autu, ali dzaba ti je hvaliti ga jer mu je vrijednost jos samo malo i dostigla vrijednost mojeg auta.
Lijepo i mirno spavaj jer auto nije sve u zivotu. Malo se opusti, ucini nesto nesvakidasnje. Obraduj sebe nekom ispunjenom zeljom. Ljepse ces se osjecati. Puno razmisljanja o autu ti ne moze donijeti nista dobro, pogotovo ako si platio 40 000KM plus do sad ulozeni novci plus koliko si do sad izgubio na padu cijene plus to je samo oktavija.
Smijesan si... A kad budes jednog dana u prilici da das 40k Km za auto i kad te ne bude briga za drugi auto koji je skuplji od tog americkog smeca koje niko nece, onda mozemo razgovarati o robovanju autu, a dotad ti samo papak i primitivac koji iz ljubomore i zavisti ujeda a pri tome vozi pltiko zatrpan grob koji su prevazisli i wanna be kriminalci. K nozi!
mayab

#278 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by mayab »

Definitivno, moderacija na ovom podforumu (AUTO) nema prolaznu ocjenu, svaku temu posere ovih par likova - da ih sada ne pominjem - koji kad vise ne mogu nista pametno pisati pocnu sa pljuvanjem i medjusobnim uvredama, kao pubertetlije, a pri tome je zanimljivo da su zapravo stariji tipovi :x :x :x
golfiista

#279 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by golfiista »

mayab wrote:Definitivno, moderacija na ovom podforumu (AUTO) nema prolaznu ocjenu, svaku temu posere ovih par likova - da ih sada ne pominjem - koji kad vise ne mogu nista pametno pisati pocnu sa pljuvanjem i medjusobnim uvredama, kao pubertetlije, a pri tome je zanimljivo da su zapravo stariji tipovi :x :x :x
:thumbup:
AdnanSA

#280 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by AdnanSA »

Tacno tako. Svaku temu zeznu. Plus sto idu na licni nivo.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#281 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Bobi »

mayab wrote:Definitivno, moderacija na ovom podforumu (AUTO) nema prolaznu ocjenu, svaku temu posere ovih par likova - da ih sada ne pominjem - koji kad vise ne mogu nista pametno pisati pocnu sa pljuvanjem i medjusobnim uvredama, kao pubertetlije, a pri tome je zanimljivo da su zapravo stariji tipovi :x :x :x
30 dana out-zabranjeno komentarisanje rada moderacije :D , a sto se tice uvreda, mogao bih svakom od vas makar po 7 dana...pa sad vidite :D.
adnansa, golfista po 7 dana-(off topic) :D a onaj gore derp vijek vjekova :D, a vidi čuda nisam ovu dvojicu sto su zakuhali :-)
preludezalude

#282 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

Ma nema kuhanja nikakvog. Lijepo raspravljamo i pokusavamo jedan drugog uvjeriti u svoja licna stajalista za koja i jedan i drugi tvrdimo da su ispravna. Pa valjda forum sluzi i za takve stvari.
preludezalude

#283 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Dzaba ti je sad pricati i izvlaciti se. Procitaj temu iz pocetka i pronaci ces se kao poredis svoju skodu sa mojim autom kojeg nazivas smecem. Pa ako je moje auto smece, kolika li je deponija tvoja skoda a tako mlada. :lol: :lol:

Smijesan si... A kad budes jednog dana u prilici da das 40k Km za auto i kad te ne bude briga za drugi auto koji je skuplji od tog americkog smeca koje niko nece, onda mozemo razgovarati o robovanju autu, a dotad ti samo papak i primitivac koji iz ljubomore i zavisti ujeda a pri tome vozi pltiko zatrpan grob koji su prevazisli i wanna be kriminalci. K nozi!
Kao i uvijek do sad, kad nemas sta konkretno reci onda puno pricas, puno pridjeva, puno atributa i na kraju kad saberes, nisi nista rekao.
Uzivaj u svom svijetu u kojem je oktavija "auto".
goran16v

#284 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:

Kao i uvijek do sad, kad nemas sta konkretno reci onda puno pricas, puno pridjeva, puno atributa i na kraju kad saberes, nisi nista rekao.
Hocu i sve dok za skulu sa bojlerom koji vozis ne mozes kupiti "auto", a kamo li pravi terenac za koji bi trebao da imas jedno 2-3 takva kontejnera, za tebe je taj svijet nedostizan!
preludezalude

#285 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:
goran16v wrote: Kao i uvijek do sad, kad nemas sta konkretno reci onda puno pricas, puno pridjeva, puno atributa i na kraju kad saberes, nisi nista rekao.
Hocu i sve dok za skulu sa bojlerom koji vozis ne mozes kupiti "auto", a kamo li pravi terenac za koji bi trebao da imas jedno 2-3 takva kontejnera, za tebe je taj svijet nedostizan!
Iz ove tvoje izjave se vidi koliko si nepismen sto se tice auta, a mislis da si rekao nesto pametno. Da si samo malo drugacije formulisao mozda bi imalo smisla, ali reci za grand cherokee da nije terenac moze samo totalna neznalica.

Mogu sacekati jos par godina pa cu moci kupiti tvoju oktaviju za ovo moje auto.
goran16v

#286 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Iz ove tvoje izjave se vidi koliko si nepismen sto se tice auta, a mislis da si rekao nesto pametno. Da si samo malo drugacije formulisao mozda bi imalo smisla, ali reci za grand cherokee da nije terenac moze samo totalna neznalica.

Tvoj GC je bio terenac puno prije nego si ti sjeo u njega i dok je bio terenac bojler u gepeku mu nije trebao ali je tad za tebe je bio proizvod vlaznih snova, a sad je obicna zgazena raga sa bojlerom u gepeku, a za pravog terenca tog godista bi ti trebale otprilike 2 - 3 takve kante.

Naravno, al jedino ako se u medjuvremenu ne raspadne i zavrsi na otpadu zbog urednog odrzavanja i onda da stavis jedno 3 milje u kasetu! :lol:
preludezalude

#287 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote: Iz ove tvoje izjave se vidi koliko si nepismen sto se tice auta, a mislis da si rekao nesto pametno. Da si samo malo drugacije formulisao mozda bi imalo smisla, ali reci za grand cherokee da nije terenac moze samo totalna neznalica.

Tvoj GC je bio terenac puno prije nego si ti sjeo u njega i dok je bio terenac bojler u gepeku mu nije trebao ali je tad za tebe je bio proizvod vlaznih snova, a sad je obicna zgazena raga sa bojlerom u gepeku, a za pravog terenca tog godista bi ti trebale otprilike 2 - 3 takve kante.

Naravno, al jedino ako se u medjuvremenu ne raspadne i zavrsi na otpadu zbog urednog odrzavanja i onda da stavis jedno 3 milje u kasetu! :lol:
Ova moja "zgazena raga" ipak ide zimi po snijegu i ledu, dok tvoj nahvaljeni nov kupljen auto ipak stoji parkiran zimi jer je benzinac ipak bolji :lol: :lol: :lol:

Kao sto rekoh, za par godina taj tvoj "auto" ce sustici vrijednost ove moje "zgazene rage" a ipak ti je auto 10 godina mladje. Iz toga se moze zakljuciti ko kakvo auto vozi.
goran16v

#288 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Ova moja "zgazena raga" ipak ide zimi po snijegu i ledu, dok tvoj nahvaljeni nov kupljen auto ipak stoji parkiran zimi jer je benzinac ipak bolji :lol: :lol: :lol:

Kao sto rekoh, za par godina taj tvoj "auto" ce sustici vrijednost ove moje "zgazene rage" a ipak ti je auto 10 godina mladje. Iz toga se moze zakljuciti ko kakvo auto vozi.
Nadaj se jer ce taj auto za par godina stici jedino gedore, flekresicu i presu i to tim redosljedom ako ti do tad gume izdrze, a posto su gume 1/4 vrijednosti te kante bez njih ce ici po nekoj stvari a ne po ledu i snijegu onda ces vidjeti kako je voziti jeftino smece sa a misliti da imas mocas stroj koji vozis povoljno...
preludezalude

#289 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

A do tada cu se vozati po snijegu, a ti neces. :lol: :lol: :lol:

Opet puno pricas, a nista ne govoris, Monk.
goran16v

#290 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

preludezalude wrote:A do tada cu se vozati po snijegu, a ti neces. :lol: :lol: :lol:

Opet puno pricas, a nista ne govoris, Monk.
Ne brini za mene, Nissanova mehanika se brine za to nego uzivaj dok mozes jer neces jos dugo...
preludezalude

#291 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

Ooo vidovita Dzemilo, koliko sam duzan za informacije? :lol: :lol: :lol:
68847

#292 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by 68847 »

A jel to Mercedes A klase ima Renaultov motor?
68847

#293 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by 68847 »

Izgleda da ima.
Hvala.
Nastavite.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#294 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote:mali milojica@

evo ti primjer. vozio sam i posjedovao auto s 2.0tdi motorom. fabricki 140ks, s cipom 175(tu negdje). prosjecna potrosnja po gradu, normalna voznja tokom cijelog dana (dakle ne samo u vrijeme mrtve spice, il navecer kad nema nikoga) 8litara. dakle 175ks i 1500kg tezine (haman) i prosjecna 7.5-8 litara.

dalje, navecer u vozanju gradu se ista spustala i do 5.5 po bordu. druga krajnost u je u stani kreni rezimu s klimom ljeti, oko 4-5 popodne na marijin dvoru 9.5-10 litara. ubijanje po gradu, od semafora do semafora 1-2-3 brzina i sve tako, nikad vise od 11litara, poslije cipa.
otvorena voznja, do 120 uz preticanje uz pomoc momenta a ne okretaja (znaci 4-5-6 brzina) potrosnja se spustala i do 5.5 litara.
otvorena cesta u tempu do 150 uz preticanje do crvenog polja na okretomjeru, do 8 litara i to s klimom. nikad preko toga. autoput do 180 nikad nije pokazao prosjek veci od 10 litara. prema tome znam taj motor napamet.

e sad da se osvrnemo ne jednom prosjecnog 2.0turbo fsi.
uzet cu primjer seat leon cupru koju sam imao najduze prilike da vozim, radilo se o prvoj verziji s 240ks. a kasnije sam u nekoliko navrata vozio i facelift s 265ks.
elem, 240ks-320nm i 1300kg tezine. po gradu u normalnoj voznji nikad ispod 10. u rezimu 1-2-3 i zavrtanja u crveno, dakle neka brza vozna po gradu od semafora do semafora-bord je pokazivao 18-19 litara nakon 15min takve voznje. to je prosjek. u nocnoj voznji po gradu, 3-4-5 brzina nije mogla ispod 9 litara nikako.
otvorena voznja, do mora. preticanje na pola gasa uz pomoc momenta, nikad ispod 8,5-9 litara. natezanje od jablanice do mostara, 3-4-5 do 220km/h prosjek 15,9 s klimom. na autoputu sam je vozio prekratko, tako da ne znam a necu da lupam.
i sad ti meni reci da to nije razlika. kod ove jace, slicne brojke.
Vrati se i ponovo procitaj moj post.
Opet poredis auto sa chipovanih TD 170 KS i auto sa 240 TB KS.
Ili da ti olaksam uporedi auto sa 240 TD konja i auto sa 240 TB konja.
covjekizsjene

#295 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by covjekizsjene »

@emko

Kad si kod cipovanja , reci mi razliku sa 140 KS i 175 KS ... naime to mi je u planu :)
goran16v

#296 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

covjekizsjene wrote:@emko

Kad si kod cipovanja , reci mi razliku sa 140 KS i 175 KS ... naime to mi je u planu :)
35! - da citiram jednog kolegu sa ovog PDF-a!
covjekizsjene

#297 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by covjekizsjene »

Ja mislio 20 :roll:
dci driver

#298 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by dci driver »

Da se vratimo temi:

Iz iskustva, taj motor je vrh i uz mercova poboljšanja sigurno još bolji i nema razloga za sumnju. Lijepo bi bilo da se više pažnje posvećuje komentarima ljudi sa iskustvom. Niko ne kaže da drugi ne bi to napravili i bolje...
zdravo

#299 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by zdravo »

Sajo---: wrote:Kakva prevara, 1.5 dCi je fenomenalan dizelski motor!
Jes dok ga ne natankas kod nas :P
em11r

#300 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by em11r »

Nako da se nadovezem na ovu benzo/dizlo pricu pricam sa jaranom koji ima leona dizla jauk plac suze prije par dana mjenjo dizne ... sad mora komplet kvacilo i zamajac sve u svemu visoko iznad 1500 KM ... kod mene leon benzinac to nista nema :) potrosi vise sto jest jest ... ali makar imam auto na tockovima koje ide ...
Post Reply