Oni su ubijali Sarajevo

Post Reply
fixer

#276 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by fixer »

KatarinaKosaca wrote: Tvoji postovi na ovoj temi nemaju veze sa temom. Dolaziš i dijeliš ocjene :-) , jer je tvoje mišljenje ispravno i ko se njemu (tom mišljenju) približio taj je dobio pohvalu. Niđe veze. Šta si sebi ufurao? Ako imaš šta o temi, Sarajevu, onima koji su pucali, ovo, ono , napiši. A ocjene ne dijeli živ bio, niti si kompetentan niti si intelektualni ni moralni autoritet. Ni po čemu. Uostalom, pisao si da imaš puno prijatelja u I. Sarajevu, pa možeš doprinijeti temi po tom osnovu konstruktivnije.
Dobra Katarina. Funkcionise jedino na nivou sukoba. :D
NE pada mi na pamet da se prepirem sa likovima kao sto su Opus Dei i slicni. Zna se s kim se moze komunicirat.
I da, imam prijetelja gore. Meni drzava ne zavrsava na zadnjoj stanici trole.
polovka

#277 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by polovka »

KatarinaKosaca wrote:
polovka wrote:Pucao je ko god je mogao i imao čime.Srbi na početku jer su imali najvise municije za bacati, bogami kasnije ni drugima nije bilo mane.
Sva mjesta koja su bila u dometu artiljerije su bila napadana, eto ja mogu reći za Doboj i Teslić da su konstantno bili pod artiljerijskim napadima ABiH, malo manje HVO-a(ali su oni bili žešći).Ironično, mislim da je čak prva žrtva tih napada u Doboju bila jedna žena muslimanka.
Ne valja relativizirati, jer niti odgovara istini, niti je tema ove teme Doboj i Teslić, nego Sarajevo. Po razaranju se Sarajevo može usporediti samo sa Vukovarom, sa tim da je vukovar trajao tri mjeseca, a Sarajevo 3 i pol godine. 1995 cio grad je bio ruševina.. r-u-š-e-v-i-n-a. Kompletno.. Da ne nabrajam ostale "popratne" nedaće četverogodišnje opsade, neimanja vode, struje, plina, hrane. Snajperi, pamovi, ovo, ono... Onda , sjećam se, kad su Srbi pustili vodu sa istočne strane, stavili su nešto u nju.. tako da je cijeli Alfakovac, Hošin Brijeg , i Hrid imao stomačne probleme.. Prestrašno je bilo i nikako se ne može napisati da je "tako svugje po malo bilo" :-) :-) :-)
A to što je žena u Doboju bila žrtva "muslimanka", ne znam šta je neobično. Neobično je samo to što je Srpska prljava gebelsovska propaganda svaku srpsku žrtvu u Sarajevu nazivala žrtvom "muslimanskog terora" kad ih pogodi snajper ili geler sa Trebevića ili Poljina. Sjećam se jako dobro 1995, poginula je u parku pp zgrade Predsjedništva mlada djevojka Maja od gelera granate.. Na Srni je prikazano da je raskomadana i ubijena kao Srpkinja u Sarajevu. Novinari NBC-a, su išli kod roditelja cure kući, pitali gdje je pošla , kad je izašla i "kolegama" na Palama rekli da jednostavno nije istina to što govore.. ma jok, znaju Paljani, baš kao i pojedini naši forumaši bolje od nas ono što smo očima vidjeli :shock: i sa krvlju preživjeli. Ja jesam za suživot, nisam za osvetu bez suda, ali nisam ni za laži. A u lažima su Srbi svjetski šampioni... i nekako lijeka nema :-?

U redu je, bojim se napisaću nešto, slagaću, a nemam lijek kraj sebe :roll:
Ok, tema je Sarajevo, čitao sam samo ovih zadnjih par postova pa sam vidio ima svega i mimo Sarajeva.
Nećemo sad valjda otvarato teme za svaki grad posebno :roll: , kliše je uvijek isti, terorisanje civilnog stanovništa je zajednički sadržilac za sve slučajeve.Sarajevo nije nikakva "sveta krava", rušen i granatiran je i Bihać, Mostar, Modriča, od Dervente nije cigla ostala na mjestu itd itd....kako sam rekao gdje god je šta bilo u dometu cijevi to je i gađano.

Naravno da je tebi tvoj grad najbitniji, ali nije jedini.
ikota

#278 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

http://www.youtube.com/watch?v=GhO2TkraznQ
evo jedan "domaći"i jedan američki
alidedo

#279 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alidedo »

E cuj ti te brankice,a fol dobrica fura po dobrinji simpu a vamo "vas niko nesme da bije" uuuu,moj reufe
ZV Keli

#280 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ZV Keli »

OpusDei wrote:Vi Sarajlije ste sjajni, zaista. Lik stavi slike ljudi koji su vam gadjali grad 4 god, koji guslaju o tome kako u Sarajevu nece biti "Turaka", a vi ih branite :lol: Hvala Bogu pa je Sarajevo bilo miljenik zapada koji ga je na kraju spasio...
Saraejvo je spaseno hrabroscu branilaca a ne smrdljivog zapada jer da smo se oslonili na zapad vjerovatno bi imali jos mnogo Srebrenica...
ikota

#281 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

al volio bi snimak da vidim,baš,da se uvjerim,možda je fakat provala
alanskoda

#282 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

OpusDei wrote:
alanskoda wrote:
Ma dzaba ti je pricati ovoj balavurdiji sa neta, ili ovim iz minhenske brigade. a oni su najzesci. sto kaze karanana poznati cetnici se slobodno cecu bosnom, pa niko nije imao m... da ode i da ih rokne. Ali zato su spremni na ove jade medju kojima ima vjerovatno i onih koji su silom prilika morali biti obuceni.
Najjace je kad dijasporci govore o "minhenskim brigadama" :-)

A i ti si pretpostavljam prepoznao tatu na slikama :lol:

opus glup si. ja sam u dijaspori od 97. a izgleda da si se prepoznao u postu?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#283 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

Općenito tema je čudno postaljena. Ako jesmo za pravnu državu, a deklarativno svi jesmo, onda se valjda mogu postavljati samo slike i imena presuđenih ratnih zločinaca. Mogu postaviti bar 10fb profila onih za koje znam da jesu bili oko Sarajeva, ali mi to ne pada na pamet.. Postoji sud i neka on odlučuje. Koliko god nepravedan, on je jedina ovozemaljska pravda.
alanskoda

#284 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

fixer wrote:Ja ne mogu da vjerujem da je ova tema jos ziva, te da nije na ovoj temi bilo banova. Pored par pojedinaca koji su mi popravili misljenje o buducnosti, ostali su jos u 92-95 godini. Zao mi je sto ovaj forum ne nudi opciju da se provjeri odakle neko pise, jer bi ih sigurno dosta dijasporasa ovdje pozivalo na linc.
Karanana je jedan od rijetkih koji je realan. Svaka mu cast.
O Katarini nikad nista lijepo nisam mislio, ali je popravila moje misljenje o njoj. :thumbup:

potpis, posebno o katarini.
alidedo

#285 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alidedo »

tek sad vidim sta ovdje ima šumnjaka,ubacenih elemenata,demokracija štaš
alanskoda

#286 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

KatarinaKosaca wrote:Općenito tema je čudno postaljena. Ako jesmo za pravnu državu, a deklarativno svi jesmo, onda se valjda mogu postavljati samo slike i imena presuđenih ratnih zločinaca. Mogu postaviti bar 10fb profila onih za koje znam da jesu bili oko Sarajeva, ali mi to ne pada na pamet.. Postoji sud i neka on odlučuje. Koliko god nepravedan, on je jedina ovozemaljska pravda.

ja mogu postaviti 10 fb profila ljudi koje znam da su cinili strasne stvari. ali nisam ja taj ko treba da sudi. valjda ima pravna drzava koja ce sve zlocince suditi i osuditi.
ikota

#287 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

ih petekolone,četa i dušmana na izvoz :o
evo alenskoda,pravi mladi vovoda
Last edited by ikota on 11/02/2013 23:00, edited 1 time in total.
fixer

#288 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by fixer »

ikota wrote:al volio bi snimak da vidim,baš,da se uvjerim,možda je fakat provala
Ja se iskreno nadam da ce ona doci do ovog sta se ovdje pise, te da ce u svakom slucaju da prijavi policiji ovo ovdje sta se pisalo.
Podrzavat Milosevica nije nikakva krivicna odgovornost, nego moralna, ali nacin na koji se ovdje komunicira moze dovesti do opasnosti nju samu i njenu porodicu.
cyprus

#289 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

Nego, imal ko adrese da zakucamo na vrata? :-D
OpusDei

#290 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by OpusDei »

alidedo wrote:tek sad vidim sta ovdje ima šumnjaka,ubacenih elemenata,demokracija štaš
Ma samo ignore, ne znam koji se qrac raspravljam sa njima.

Sto se tice tog cetnika u klipu gore, cujem da sada drzi neku kafanu u Trebinju.
alidedo

#291 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alidedo »

alanskoda wrote:
KatarinaKosaca wrote:Općenito tema je čudno postaljena. Ako jesmo za pravnu državu, a deklarativno svi jesmo, onda se valjda mogu postavljati samo slike i imena presuđenih ratnih zločinaca. Mogu postaviti bar 10fb profila onih za koje znam da jesu bili oko Sarajeva, ali mi to ne pada na pamet.. Postoji sud i neka on odlučuje. Koliko god nepravedan, on je jedina ovozemaljska pravda.

ja mogu postaviti 10 fb profila ljudi koje znam da su cinili strasne stvari. ali nisam ja taj ko treba da sudi. valjda ima pravna drzava koja ce sve zlocince suditi i osuditi.
PRIGOVOR
alanskoda

#292 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

alidedo wrote:tek sad vidim sta ovdje ima šumnjaka,ubacenih elemenata,demokracija štaš
treba napisati na forumu kao pravilo, zabranjeno srbima i hrvatima. plus onima koji normalno misle. :D
alidedo

#293 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alidedo »

alanskoda wrote:
treba napisati na forumu kao pravilo, zabranjeno srbima i hrvatima. plus onima koji normalno misle. :D
KRIVI NAVOD
ikota

#294 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

fixer wrote:
ikota wrote:al volio bi snimak da vidim,baš,da se uvjerim,možda je fakat provala
Ja se iskreno nadam da ce ona doci do ovog sta se ovdje pise, te da ce u svakom slucaju da prijavi policiji ovo ovdje sta se pisalo.
Podrzavat Milosevica nije nikakva krivicna odgovornost, nego moralna, ali nacin na koji se ovdje komunicira moze dovesti do opasnosti nju samu i njenu porodicu.
auuu,evo prepo sam se skroz,znaci ne smijem ni pricat o tome da li je neko plakao za slobom
haj mozda me proglase za teroristom jos,mozda u hagu zaglavim
alanskoda

#295 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

jalijas otvori temu i pusti da se prepiremo, a skontao je da je pretjerao.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#296 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

OpusDei wrote:Najjace je kad dijasporci govore o "minhenskim brigadama" :-)

A i ti si pretpostavljam prepoznao tatu na slikama :lol:
Vidiš, ja ne znam odakle ti pišeš, prvi put se srećem sa tvojim nikom na forumu, ali bih se kladila u lovu da jesi u dijaspori. Razlog je jednostavan... da si ovdje znao bi da je ovo jedna država, jedan ekonomski prostor i da čovjek htio to ili ne, oprostio ili ne (ovo je riječ koju voliš, zato je koristim :D ), sreće ljude iz drugog entiteta. Na seminaru, na poslovnom sastanku, na ručku, na potpisivanju ugovora, na promociji diplome itd...
Prije dvije godine sam sjedila takvom prigodom sa jednim bivšim sugrađaninom, koji me pitao za sve u Sarajevu. Kafiće, dućane, šta je isto, šta nije, kako je itd. Onda je uz duboki uzdah rekao ono tipično.. to nije više onaj grad, došli ovi, otišli oni , bla, bla.. Kažem mu tad, da niste vi po naredbi otišli, ne bi bilo tako. Odgovorio mi je jednostavnom rečenicom na koju nisam imala ni novo pitanje, ni repliku. Jednostavno je rekao "Ide 50.000 ljudi , šta ću se ja pravit pametan i ostajati" :roll: I to su životne okolnosti. Imam dvojicu kolega iz BL, ponekad radimo neke zajednićke projekte. Profesionalno se odlično slažemo i zaradimo ponešto. O ratu, politici , jednostavno nikada ne pričamo. Jer da se otvori ta tema, naša suradnja bi, vjerojatno prestala, a to nikome nije u interesu. Od para se živi u miru. Zato mislim da jesi u dijaspori, jer ovakvim situacijama ne daješ prostora u razmišljanju.
fixer

#297 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by fixer »

ikota wrote: auuu,evo prepo sam se skroz,znaci ne smijem ni pricat o tome da li je neko plakao za slobom
Ja, ako se dobro sjecam, ti to nisi prvi ni tvrdio. Dokaza prema njoj nema, ali i da ima, ne vidim tu nikakvu krivicnu odgovornost ako su navodi istiniti. Ali onaj koji je prvi izasao s ovom pricom se, po meni, ima cega bojat, ako ovo dodje do te zene. (nemam pojma ni koji je ona faktor)
P.S. Tema je oni koji su ubijali Sarajevo, a ne oni koji su plakali za Slobom. Kad se necije ime nadje na ovakvoj temi, stvara se mogucnost da mu sigurnost bude narusena.
alanskoda

#298 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

ma ovdje ko ne misli kao ova balavurdija ,ili je cetnik ili je petokolonas.
ikota

#299 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

fixer wrote:
ikota wrote: auuu,evo prepo sam se skroz,znaci ne smijem ni pricat o tome da li je neko plakao za slobom
Ja, ako se dobro sjecam, ti to nisi prvi ni tvrdio. Dokaza prema njoj nema, ali i da ima, ne vidim tu nikakvu krivicnu odgovornost ako su navodi istiniti. Ali onaj koji je prvi izasao s ovom pricom se, po meni, ima cega bojat, ako ovo dodje do te zene. (nemam pojma ni koji je ona faktor)
nisam,danas sam prvi put to i čuo.mala mi je bila simpa sve do danas,ako je istina za taj snimak.ako je fakat plakal za slobom koji nas je ubijao 4 godine,onda ,brate,nek da otkaz iz moralnih razloga,šta će ona koji k. na skoro jedinoj tv koja dostojno obilježava državne praznike,godišnjice stradanja sarajlija,godišnjice bitaka u SA itd...
nek sama kaže šta je istina,ako je ovo bomba javno ću joj se izvinuti,eto :D
ikota

#300 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

alanskoda wrote:ma ovdje ko ne misli kao ova balavurdija ,ili je cetnik ili je petokolonas.
nisi ti četnik ti si POČETNIK
Post Reply