BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
- Paranoid
#276 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Vuk Jeremić je svojim ponašanjem i prije svog mandata u UN-u pokazivao znake bolesti mentalnog sklopa zaražen od SANU-a i Ćosića. Taj virus je dobro pročitao Komšić kada je u svom komentaru odbio da se sastane sa njim uz komentar da Vuk jeremić može doći u BiH samo da dovede nedužnog Jurišića iz srbijanskog zatvora..
Jeremićeva namjera sa koncertom u UN-u nije bila usmjerena konkretno na bošnjake (mada bošnjaci imaju puno pravo da kritiziraju UN, Ban Ki Muna i naravno Jeremića), nego na HAG i tužioce zbog puštanja generala na slobodu, a i zbog trenutnog dešavanja i pritisaka na Srbiju da riješi granice sa Kosovom..
O Pozdercovom bolesnom unuku V. Jeremiću će se pisati i u bliskoj budućnosti kada zbog svojih grešaka bude smijenjen sa pozicije u UN-u i koji će svojom bolesnom ambicijom za velikosrpstvom zauvjek zatvoriti vrata drugim njegovim sunarodnjacima koji bi po profilu bili daleko učinkovitiji..
...e sad zamislite kako će izgledati EU-parlament kada dođe do potpisivanja Srbije za pristup članstvu...ja ne mogu ni zamisliti kakav će to dernek da bude u Briselu kada na binu izađe Ceca i oplete poznate note "Kad bi bio ranjen"...
Jeremićeva namjera sa koncertom u UN-u nije bila usmjerena konkretno na bošnjake (mada bošnjaci imaju puno pravo da kritiziraju UN, Ban Ki Muna i naravno Jeremića), nego na HAG i tužioce zbog puštanja generala na slobodu, a i zbog trenutnog dešavanja i pritisaka na Srbiju da riješi granice sa Kosovom..
O Pozdercovom bolesnom unuku V. Jeremiću će se pisati i u bliskoj budućnosti kada zbog svojih grešaka bude smijenjen sa pozicije u UN-u i koji će svojom bolesnom ambicijom za velikosrpstvom zauvjek zatvoriti vrata drugim njegovim sunarodnjacima koji bi po profilu bili daleko učinkovitiji..
...e sad zamislite kako će izgledati EU-parlament kada dođe do potpisivanja Srbije za pristup članstvu...ja ne mogu ni zamisliti kakav će to dernek da bude u Briselu kada na binu izađe Ceca i oplete poznate note "Kad bi bio ranjen"...
- Reisova
#277 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Cinjenica da je trebalo odreagovati i uz jednu mjeru. Ali i da svi trebamo dobro poznavati istoriju nase zemlje i da smo svima u stanju elaborirati od kasa Bosna postoji i narod Bosnjaci. Doduse tada je to bio naziv za sve narode ali mislim da to treba znati jer nam sve komsije misle da je to naziv od prije 20 godina. Naime to im je glavni argument kako mogu primjetiti.
-
hAZNADAR
#278 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Dali je ova informacija provjerena?
UN se izvinile zbog puštanja pjesme "Marš na Drinu"
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/un-se ... /130117185
UN se izvinile zbog puštanja pjesme "Marš na Drinu"
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/un-se ... /130117185
- BHCluster
#279 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Ista bi sa onima sto branise pjesmu?
-
nemoguce vruce
#280 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
I opet ga ne spasi pusione u Hagu...Ričard wrote:Uz ovu pjesmu Radovana docekivali na Palama uvijek
Sent from my SGS using Jelly Bean 4.2.1
- black point
#281 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
E da ja kao pojedinac udarim kontru,možda će nekome smetati,ali nemam razlog da se izvinjavam...
Safet Isovic - Sehidski rastanak
Zima nikad proc
nikad sabah doc
samo tekbir
cuje se kroz noc
Duga zimska noc
majko moram poc
rodna gruda pradjedova
to me zove upomoc
Ako se majko ne vratim
nemoj me zalud cekati
pusti jednu suzu tihu
i prouci mi fatihu
nek me ona isprati
Ref. 2x
Samo jos jednom da mi je
ispred dzenetske kapije
da na krilima ezana
stigne miris ramazana
iz nase carsije
Nijet veliki
zulum dusmanski
sabur nam i inat u nama
silan Bosanski
Duga hladna noc
valja meni poc
rodna gruda pradjedova
evo zove upomoc
Cuvaj mi sestru pazi je
jer majko jednom da mi je
vidjeti iz zemlje rosne
kako sceri moje bosne
sad radjaju gazije
Ref. 2x
Samo jos Bosne da mi je
pa da me sevdah opije
da me bude pjesme stare
i mujezin sa munare
sa bijele dzamije
Samo jos Bosne da mi je
pa da me sunce ogrije
da me bude pjesme stare
i mujezin sa munare
sa bijele dzamije
BOSNA4EVER

Safet Isovic - Sehidski rastanak
Zima nikad proc
nikad sabah doc
samo tekbir
cuje se kroz noc
Duga zimska noc
majko moram poc
rodna gruda pradjedova
to me zove upomoc
Ako se majko ne vratim
nemoj me zalud cekati
pusti jednu suzu tihu
i prouci mi fatihu
nek me ona isprati
Ref. 2x
Samo jos jednom da mi je
ispred dzenetske kapije
da na krilima ezana
stigne miris ramazana
iz nase carsije
Nijet veliki
zulum dusmanski
sabur nam i inat u nama
silan Bosanski
Duga hladna noc
valja meni poc
rodna gruda pradjedova
evo zove upomoc
Cuvaj mi sestru pazi je
jer majko jednom da mi je
vidjeti iz zemlje rosne
kako sceri moje bosne
sad radjaju gazije
Ref. 2x
Samo jos Bosne da mi je
pa da me sevdah opije
da me bude pjesme stare
i mujezin sa munare
sa bijele dzamije
Samo jos Bosne da mi je
pa da me sunce ogrije
da me bude pjesme stare
i mujezin sa munare
sa bijele dzamije
BOSNA4EVER
- Samir_01
#282 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
.....Baba_Droga wrote:Mrsko mi citati ostale postove, ali samo da kazem da NIKAD NECU ZABORAVITI TAJ ZVUK...TU MELODIJU...![]()
U gradu Gorazdu, kada nas vise nisu mogli ubiti granatama, jedne noći 1995 godine (juli) su sa okolnih brda pustili tu muziku. Sa svih strana , sa svih brda na kojima su ONI - ĆETNICI bili...odjekivala je ta melodija...
Meni je tada bilo 14 godina i znam koliko je to bilo strasno i jezivo slusati. Znam da smo sa mamom izasli iz podruma, zene su plakale... Nije mi bilo jasno sta ta melodija znaci, znam samo da je u toj noci bila strasna.
Oko mene sam cula zene kako panično govore : "Pustili su "Marš na Drinu, mora da nam je došao kraj" ili "Došli su, gotovo je"
I zaista smo mislili da će tako i biti...Tada su pale Žepa i Srebrenica.
I NIKAD...ALI NIKAD NEĆU ZABORAVITI TU MELODIJU I TU NOĆ KADA SMO SESTRA I JA NISMO SPAVALE , VEĆ POD DEKOM KOVALE PLAN KAKO DA SAME SEBE UBIJEMO DA NE DOĐEMO U RUKE ĆETNIKA![]()
Vjerujte, ta melodija i danas mi je okidač za to vrijeme...odmah me vrati u te trenutke. I tacno osjetim ubrzan rad srca, ubrzano disanje, suši mi se grlo i noge klecaju.
Hvala Bogu, koliko god su nas psihički ubijali / ubili...Opet smo na nogama!
P.S. I da , to se desilo u gradu u kojem su danas uhapšena 4-ica bivsih boraca Armije BiH !
Last edited by Samir_01 on 17/01/2013 22:11, edited 1 time in total.
- Halcyon
#283 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Malo se primirili nakon komentara Goraždanke (i UN-ovog izvinjenja), a i valja smislit nove spinove.BHCluster wrote:Ista bi sa onima sto branise pjesmu?
-
racionalista
#284 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
treba jeremica na twiteru sad malo podjebavati, levat visi non-stop online 
- BHCluster
#285 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Neprijatelj nikada ne miruje.Halcyon wrote:Malo se primirili nakon komentara Goraždanke (i UN-ovog izvinjenja), a i valja smislit nove spinove.BHCluster wrote:Ista bi sa onima sto branise pjesmu?
-
nemoguce vruce
#286 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Tuguju.Halcyon wrote:Malo se primirili nakon komentara Goraždanke (i UN-ovog izvinjenja), a i valja smislit nove spinove.BHCluster wrote:Ista bi sa onima sto branise pjesmu?
Poljaci u zadnjim sekundama marnuse Srbe u rukometu.
- Halcyon
#287 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Možda pišu UN-u, tj. objašnjavaju im da ne shvataju umjetnost.nemoguce vruce wrote:Tuguju.Halcyon wrote:Malo se primirili nakon komentara Goraždanke (i UN-ovog izvinjenja), a i valja smislit nove spinove.BHCluster wrote:Ista bi sa onima sto branise pjesmu?
Poljaci u zadnjim sekundama marnuse Srbe u rukometu.
-
polovka
#288 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Najvolim ovu kad sviraju na svadbama
, onda iz mauzera roknem par hitaca, zamašem trobojkom, eksiram čokanj rakije i naručim Halida
Op, op....
Op, op....
-
salihh
#289 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
molim da svi oni kojima nije jasno zasto se bosnjaci bune zbog izvodjenja ove melodije / pjesme u un-u i ne vide nista lose u pjesmi da ovaj post pazljivo procitaju i razmisle, a ako im i poslije toga pjesma "mars na drinu" ne smrdi, pomirisu sebe jer mora da oni sami smrde, jer ovdje nesto uzasno smrdi...Baba_Droga wrote:Mrsko mi citati ostale postove, ali samo da kazem da NIKAD NECU ZABORAVITI TAJ ZVUK...TU MELODIJU...![]()
U gradu Gorazdu, kada nas vise nisu mogli ubiti granatama, jedne noći 1995 godine (juli) su sa okolnih brda pustili tu muziku. Sa svih strana , sa svih brda na kojima su ONI - ĆETNICI bili...odjekivala je ta melodija...
Meni je tada bilo 14 godina i znam koliko je to bilo strasno i jezivo slusati. Znam da smo sa mamom izasli iz podruma, zene su plakale... Nije mi bilo jasno sta ta melodija znaci, znam samo da je u toj noci bila strasna.
Oko mene sam cula zene kako panično govore : "Pustili su "Marš na Drinu, mora da nam je došao kraj" ili "Došli su, gotovo je"
I zaista smo mislili da će tako i biti...Tada su pale Žepa i Srebrenica.
I NIKAD...ALI NIKAD NEĆU ZABORAVITI TU MELODIJU I TU NOĆ KADA SMO SESTRA I JA NISMO SPAVALE , VEĆ POD DEKOM KOVALE PLAN KAKO DA SAME SEBE UBIJEMO DA NE DOĐEMO U RUKE ĆETNIKA![]()
Vjerujte, ta melodija i danas mi je okidač za to vrijeme...odmah me vrati u te trenutke. I tacno osjetim ubrzan rad srca, ubrzano disanje, suši mi se grlo i noge klecaju.
Hvala Bogu, koliko god su nas psihički ubijali / ubili...Opet smo na nogama!
P.S. I da , to se desilo u gradu u kojem su danas uhapšena 4-ica bivsih boraca Armije BiH !
- BHCluster
#290 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Ričard wrote:Kad zagrmi na marakani ili u pioniru ova pjesma ne moze covjek ostati ravnodusan. Nema to veze sa ubijanjima, zlocinom. Barem ja tako ne dozivljavam. Nego pjesma jednostavno daje motiv snagu i energiju na sportskim terenima najvise.
A vise volim instrumental ...
Sent from my SGS using Jelly Bean 4.2.1
Iako je to bila svrha te melodije, slab pokusaj ali ali kada boli onda boli, znaci sazetak "Marš na Drinu u UN oduševio svet!" a onda se taj "svet" izvinuo!
- Paranoid
#291 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
More pjano..ne ori o'đe drumova..polovka wrote:Najvolim ovu kad sviraju na svadbama![]()
, onda iz mauzera roknem par hitaca, zamašem trobojkom, eksiram čokanj rakije i naručim Halida
![]()
Op, op....
- alkibijad
#292 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Ne bi mi mrsko pa provjerih na http://www.un.org a potom redom i na CNN, BBC, DW pa i na http://www.24sata.info i nigdje ne vidjeh to famozno izvinjenje. Osim na klix.ba
- It_is_a_Leclerc
#293 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Sama činjenica da se dotičlni usporedio s Nikolom Teslom dovoljno govori o toj pojavi.Paranoid wrote:Vuk Jeremić je svojim ponašanjem i prije svog mandata u UN-u pokazivao znake bolesti mentalnog sklopa zaražen od SANU-a i Ćosića. Taj virus je dobro pročitao Komšić kada je u svom komentaru odbio da se sastane sa njim uz komentar da Vuk jeremić može doći u BiH samo da dovede nedužnog Jurišića iz srbijanskog zatvora..
Ne znam samo čime su Pozderci, inače divni ljudi i rodoljubi, zaslužili ovakvog izroda u lozi.
- Paranoid
#294 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
ne znaš googlat...alkibijad wrote:Ne bi mi mrsko pa provjerih na http://www.un.org a potom redom i na CNN, BBC, DW pa i na http://www.24sata.info i nigdje ne vidjeh to famozno izvinjenje. Osim na klix.ba
http://www.washingtonpost.com/world/un- ... story.html
http://abcnews.go.com/US/wireStory/apol ... n-18241324
Last edited by Paranoid on 17/01/2013 22:35, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#295 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Smrdi indolencija - na stranu kako se ko osjecao zbog ovoga u UN-u, - postoje neki principi.salihh wrote: molim da svi oni kojima nije jasno zasto se bosnjaci bune zbog izvodjenja ove melodije / pjesme u un-u i ne vide nista lose u pjesmi da ovaj post pazljivo procitaju i razmisle, a ako im i poslije toga pjesma "mars na drinu" ne smrdi, pomirisu sebe jer mora da oni sami smrde, jer ovdje nesto uzasno smrdi...
A princip je da se ponekad mora protestvovati - bez obzira bilo ucinka. To rade oni koji imaju ponosa i samorespekta. Isto kao nasa raja u Skandinaviji sto je masovno izasla na mirne proteste, poslala niz protestnih pisama, objavila u novinama i uradila niz protestnih gesti - povodom emitiranja onog propagandnog filma o Srebrenici gdje su zlocinci prikazani kao borci protiv zla.
Mnogi su ih ismijavali, govorili da nema od tog nista, pravili sale na racun patriotizma, sta ovi kao glume,. pa cak i ljutnje sto talasaju.
Tako i sada - sreca pa ima ljudi koji pisu peticije, salju protesna pisma i otvoreno protestuju - maksuz da se cuje i zna. Nek se zna da i Bosnje imaju kicmu.
- BHCluster
#296 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Evo ovdje svi linkovi... Zar te je toliko potreslo ovo... da nije jos neka zavera...alkibijad wrote:Ne bi mi mrsko pa provjerih na http://www.un.org a potom redom i na CNN, BBC, DW pa i na http://www.24sata.info i nigdje ne vidjeh to famozno izvinjenje. Osim na klix.ba
-
CungaLunga
#297 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Doguralo i do Australije baalkibijad wrote:Ne bi mi mrsko pa provjerih na http://www.un.org a potom redom i na CNN, BBC, DW pa i na http://www.24sata.info i nigdje ne vidjeh to famozno izvinjenje. Osim na klix.ba
http://www.theaustralian.com.au/news/br ... 6556304399
- Maverick78
#298 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
ccccccccccccccccParanoid wrote:ne znaš googlat...alkibijad wrote:Ne bi mi mrsko pa provjerih na http://www.un.org a potom redom i na CNN, BBC, DW pa i na http://www.24sata.info i nigdje ne vidjeh to famozno izvinjenje. Osim na klix.ba![]()
http://www.washingtonpost.com/world/un- ... story.html
Jao koje ponizenje jbt, ali fakat... bas me zanima hoce li srbijanski mediji prenijeti
edit:
Evo ih, jedva cekam komentare ispod
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=678455
Last edited by Maverick78 on 17/01/2013 22:39, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#299 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Amaerički mediji uglavnom pišu o tome kako su pjesmi pjevali "srpski fašisti i nacionalisti tokom napada na bosanske gradove". I to je istina - ljudska, sudska i božija istina !
- Sezam
#300 Re: BOŠNJACI POBESNELI: Marš na Drinu u UN oduševio svet!
Bosnjaci se sami sebi izvinjavaju, pa onda za to optuzuju Srbe.