Australian open 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#276 Re: Australian open 2013
Sad sam malo pogledao ranking i mogu reci da je za Novaka jucer bio veliku ulog. Da je izgubio, teoretki bi mu Federer mogao doci na oko 140 bodova sto znaci da bi ga vec na americkoj turneji mogao skinuti. No, i ovako ce biti zanimljivo posebno ako Murray u narednih par mjeseci pokaze konstantniju igru i primakne se prvoj dvojici i borbu za vrhucini interesantnijom.
- kisni indijanac
#277 Re: Australian open 2013
jeste, to je to....Leopold_IV wrote:
Ne vidim clip posto sam na poslu. Je li ovo ono o cemu sam ja pricao?
- kisni indijanac
#278 Re: Australian open 2013
jesam, otpozdravnecko_hz wrote:Federer je prestigao Samprasa po broju dobijenih taj brejkova u karijeri. Sampras je dobio 328 tajbrejkova u karijeri, Rogeru je ovo bio 329. Sada je i tu prvi.![]()
Sampras je bez sumnje jedan od najvećih svih vremena i spada u TOP 3 najbolja igrača Open ere, ali u svakoj statističkoj stavci u kojoj je mogao biti najveći ili najbolji, Federer ga je prestigao.![]()
![]()
Bravo za Rogera.![]()
Ne znam da je li @kisni indijanac dobio PP, ali veliki pozdrav za starog pitara.![]()
- necko_hz
#279 Re: Australian open 2013
Pokušaću da nađem, pa ti javim.Leopold_IV wrote:Kako u ovom segmentu stoji Ivanisevic, Karlovic, Rusedski. Roddick.
U međuvremenu, evo jedno pitanje. U periodu od 1970 do 2010 odigrano je mnogo 'best of three' mečeva u kojima su pobjednika svakog seta odlučivali tiebreakovi. Koliko je takvih mečeva odigrano ?!
- kisni indijanac
#280 Re: Australian open 2013
statistika mi ne ide od ruke, a ni sjećanje u tom pravcu, da guglam neću...čini mi se da je prvi wimbledon koji je uzeo roger dobio philipousissa na taj način....to mi je najsvježijenecko_hz wrote:Pokušaću da nađem, pa ti javim.Leopold_IV wrote:Kako u ovom segmentu stoji Ivanisevic, Karlovic, Rusedski. Roddick.
U međuvremenu, evo jedno pitanje. U periodu od 1970 do 2010 odigrano je mnogo 'best of three' mečeva u kojima su pobjednika svakog seta odlučivali tiebreakovi. Koliko je takvih mečeva odigrano ?!
- Leopold_IV
#281 Re: Australian open 2013
awww ovo je tesko pitanje.necko_hz wrote:Pokušaću da nađem, pa ti javim.Leopold_IV wrote:Kako u ovom segmentu stoji Ivanisevic, Karlovic, Rusedski. Roddick.
Sjecam se onog Soderlingovog cini mi se u Parizu i u Rimu su Stan i Seppi cini mi se odigrali 3 TB.
Karlo je imao jedan takav ako se ne varam u Houstonu....ali nisam siguran niti za jedan ovako napamet.
ovo je onako iz glave ali cu se potruditi saznati precizan broj ovih meceva. Zanimljivo istrazivanje u svakom slucaju.
- Leopold_IV
#282 Re: Australian open 2013
auuu bas sam tuka, isao sam na meceve koji su se odigrali u 3 seta umjesto "best of three".
Bio je mec Agassi - Sampras na USO, ne sjecam se koje godine ali mi je to jedini koji pada ovako na prvu na pamet.
Provjeriti cu kad je bio pa javim....
Svakako je da je i Karlo odigrao jedan takav da hebe rak raka.
Bio je mec Agassi - Sampras na USO, ne sjecam se koje godine ali mi je to jedini koji pada ovako na prvu na pamet.
Provjeriti cu kad je bio pa javim....
Svakako je da je i Karlo odigrao jedan takav da hebe rak raka.
- necko_hz
#283 Re: Australian open 2013
@ kisni indijanac
Nije, drugi set je dobio sa 6-2.
GS-ovi se ionako ne računaju ovdje, jer oni spadaju u 'best of five' mečeve.
Hajde bar pokušajte, lupite broj, možda i pogodite.

Nisi tuka @Leopolde, dobro si mislio.
Karlović je odigrao 7 takvih mečeva, 4 dobio, 3 izgubio, ali nijedan u Hostonu. Možda si ga pomiješao sa John Isnerom koji je 2010 izgubio od Malissea sa 7-6, 6-7, 7-6.
Nije, drugi set je dobio sa 6-2.
Hajde bar pokušajte, lupite broj, možda i pogodite.
Karlović je odigrao 7 takvih mečeva, 4 dobio, 3 izgubio, ali nijedan u Hostonu. Možda si ga pomiješao sa John Isnerom koji je 2010 izgubio od Malissea sa 7-6, 6-7, 7-6.
Last edited by necko_hz on 21/01/2013 16:22, edited 1 time in total.
- Leopold_IV
#284 Re: Australian open 2013
provjerio...
2001
QF Sampras - Agassi 3:1 u setovima
javim jos za Karlovica....
2001
QF Sampras - Agassi 3:1 u setovima
javim jos za Karlovica....
- Leopold_IV
#285 Re: Australian open 2013
Schalken - Karlovic, USO 2003, 3:0 u setovima 3 TB...
Australian Open 2004, nevjerovatnih 6 setova u nizu TB...prvi mec dobio sa 3 TB, drugi izgubio sa 3 TB....
ima toga bruka, moja prognoza - oko 30-ak. (ako uzmemo i best of 3 i best of 5).
p.s kad ovo pogledam, uvjeren sam da je Karlo odigrao najvise TB u karijeri, samo ih je masa bila po challangerima pa je mozda zbog toga Roger ispred po zvanicnoj ATP statistici.
Ovdje i Goran dobro stoji sigurno. Ubitacan servis i tada su podloge bile neuporedivo brze....
Australian Open 2004, nevjerovatnih 6 setova u nizu TB...prvi mec dobio sa 3 TB, drugi izgubio sa 3 TB....
ima toga bruka, moja prognoza - oko 30-ak. (ako uzmemo i best of 3 i best of 5).
p.s kad ovo pogledam, uvjeren sam da je Karlo odigrao najvise TB u karijeri, samo ih je masa bila po challangerima pa je mozda zbog toga Roger ispred po zvanicnoj ATP statistici.
Ovdje i Goran dobro stoji sigurno. Ubitacan servis i tada su podloge bile neuporedivo brze....
-
Jameka
#286 Re: Australian open 2013
Pa ima li sta? Bas se brinem jer covjek stvarno nema srece, ovo je jedno 18 put da se povrijedi bas na GS-u.kisni indijanac wrote:i ja čekam, proveo sam besanu noć u iščekivanju te informacije.....Emilly5 wrote:Ima li kakvih informacija o Janku? Kako je, je li teska povreda?
pogledah jedan wta meč, lijepo je kad ispadnu likovi poput bartoli ili wozniacki, ova potonja, ne sjećam se da je ikada imala više winnera od protivnice, noćas joj i otac umalo nije zaspao gledajući njen tenis, kuznetsova je imala za wta uslove, nekoliko prelijepih poena u kombinaciji sa izlaskom na mrežu, gdje joj je uspješnost bila u velikom procentu, nije moj favorit, ali ako ništa žena ima GS titulu, za razliku od naturalizovane dankinje kojoj če takva stvar nadam se ostati san, vidim da niko ne komentariše ženski dio, pa reko' da prozborim koju, iako je razumljivo nespominjanje jer je izuzevši mašu, serenu i donekle viku, ženski tenis, što bi rekli susjedi u svojevrsnoj banani.....
Sta fali Bartoli?

Ima se tamo sta vidjeti. Npr. mala Sloane Stephens rastura, ali sada ide na svog metora, pa ce joj tu biti kraj.
Pa i ta Caroline zna bolje potegnut od Simona.

Odbacite te predrasude prema WTA cirkusu i uzivajte.
- necko_hz
#287 Re: Australian open 2013
@Leopold
Uzmi samo u obzir best of three mečeve, dakle sve turnire izuzev GS-ova (Mastersi ili nekadašnji GPT tuniri, 500-tice, 250-tice). Svi GS-ovi spadaju u 'best of five' mečeve, tako da oni nisu uračunati u ovaj podatak. Valjda se još neko javi da pukne cifru, pa da onda iznesem konačan broj.
Što se tiče Rogera, govorio sam o broju 'dobijenih' tajbrejkova u karijeri. Inače, najviše tiebrejkova je odigrao Pete Sampras (522).
I da, ovo nije podatak sa zvanične ATP statiskike, jer im je ista blago rečeno retardirana.
Uzmi samo u obzir best of three mečeve, dakle sve turnire izuzev GS-ova (Mastersi ili nekadašnji GPT tuniri, 500-tice, 250-tice). Svi GS-ovi spadaju u 'best of five' mečeve, tako da oni nisu uračunati u ovaj podatak. Valjda se još neko javi da pukne cifru, pa da onda iznesem konačan broj.
Što se tiče Rogera, govorio sam o broju 'dobijenih' tajbrejkova u karijeri. Inače, najviše tiebrejkova je odigrao Pete Sampras (522).
I da, ovo nije podatak sa zvanične ATP statiskike, jer im je ista blago rečeno retardirana.
- kisni indijanac
#288 Re: Australian open 2013
nisam ni obraćao pažnju na to best of three, do mene je, jbg. pomalo offtopičarimo na AO temi, možda smo trebali ovo na pdf tenisu rješavatinecko_hz wrote:@ kisni indijanac
Nije, drugi set je dobio sa 6-2.GS-ovi se ionako ne računaju ovdje, jer oni spadaju u 'best of five' mečeve.
Hajde bar pokušajte, lupite broj, možda i pogodite.![]()
- necko_hz
#289 Re: Australian open 2013
Ja zaboravio da je ovo tema za AO. Neka moderator (kad se sjeti i dođe ovdje
) prebaci ove postove na temu 'Tenis'.
- kisni indijanac
#290 Re: Australian open 2013
ja mislim da jedva čeka, nema drugog poslanecko_hz wrote:Ja zaboravio da je ovo tema za AO. Neka moderator (kad se sjeti i dođe ovdje) prebaci ove postove na temu 'Tenis'.
- Leopold_IV
#291 Re: Australian open 2013
u tom slucaju moj konacni odgovor je 9...onako ofrlje...
aaa, na dobijene mislis...e onda to ima smisla
evo kako stoji lista pobjednika TB na Fedex Realability Zone (i meni se cini da ovdje nesto fali...)
1. Roger Federer 327-172
2. Andy Roddick 304-185
3. Pete Sampras 274-156
4. Goran Ivanisevic 239-167
5. Carlos Moya 223-164
inace, koja je dobra stranica za ove teniske statistike?
aaa, na dobijene mislis...e onda to ima smisla
evo kako stoji lista pobjednika TB na Fedex Realability Zone (i meni se cini da ovdje nesto fali...)
1. Roger Federer 327-172
2. Andy Roddick 304-185
3. Pete Sampras 274-156
4. Goran Ivanisevic 239-167
5. Carlos Moya 223-164
inace, koja je dobra stranica za ove teniske statistike?
- necko_hz
#292 Re: Australian open 2013
Ma lista im je blago rečeno retardirana. Kod njih je tenis nastao 1990 kada je ATP uzeo sve turnire izuzev GS-ova i DC-a pod svoje okrilje i napravio kategorizaciju istih, pa tiebreakove igrane prije te godine nisu ni uzimali u obzir.
Malo je tih stranica, tačnije ja ne znam nijednu. Podatke koje izvlačim su iz jedne knjige.
Malo je tih stranica, tačnije ja ne znam nijednu. Podatke koje izvlačim su iz jedne knjige.
- elixiaboy
#293 Re: Australian open 2013
prosjecna brzina raonicevog drugog servis u ovom mecu je bila 165kmh a taj konkretni servis je bio 140kmh. znaci bio je 25kmh ispod prosjecne brzine. nema potrebe da velicas.Leopold_IV wrote:Kod 4:0 u trecem setu, rijetko vidjena perverzija:
backhand dropshot na drugi Raonicev servis cija je prosjecna brzina oko 190 kmph....bas perverzija...
http://www.australianopen.com/en_AU/sco ... =sumscores
- Leopold_IV
#294 Re: Australian open 2013
U pravu si ali svejedno maistorija...
- necko_hz
#295 Re: Australian open 2013
Vjerovao ili ne, 183.Leopold_IV wrote:u tom slucaju moj konacni odgovor je 9...onako ofrlje...
Meč Novaka i Berdycha bi mogao biti mnogo dobar, ali samo i isključivo pod uslovom da Tomas ne izgubi meč još u svlačionici.
Nadam se da će Almagro proći Davida.
- shake69
#296 Re: Australian open 2013
Ako si gledao Davida do sada na AO vjerujem da bi Nicolasu mogao udijeliti jedan set, ne vise, ali sacekajmo oko 5-6 sati ujutro kada mec zavrsi.necko_hz wrote:Vjerovao ili ne, 183.Leopold_IV wrote:u tom slucaju moj konacni odgovor je 9...onako ofrlje...![]()
Meč Novaka i Berdycha bi mogao biti mnogo dobar, ali samo i isključivo pod uslovom da Tomas ne izgubi meč još u svlačionici.
Nadam se da će Almagro proći Davida.
- elixiaboy
#297 Re: Australian open 2013
definitivnoLeopold_IV wrote:U pravu si ali svejedno maistorija...
-
boltstream
#298 Re: Australian open 2013
almagra je najlakse igrati na kladionici
pobjedjuje nize rangirane od sebe,a gubi od bolje postavljenih..uvijek..bez izuzetka.
pobjedjuje nize rangirane od sebe,a gubi od bolje postavljenih..uvijek..bez izuzetka.
- necko_hz
#299 Re: Australian open 2013
To je samo navijačko očekivanje. David mi je jako antipatičan igrač, a volio bih vidjeti neko novo lice u polufinalu GS turnira. Španac može glumiti gromadu ostatku toura, dok će protiv TOP 4 kao i uvijek skinuti gače i biti pometen sa terena. Ne kažem da će i sa drugim Špancem biti drugačije, ali malo inovativnosti i raznolikosti u vidu Almagra nikako ne bi bilo loše, tim prije što bi u 2 polufinala imali 2 jednoručna bekenda (pod uslovom da Roger prođe Tsongu) što se odavno nije desilo.shake69 wrote:Ako si gledao Davida do sada na AO vjerujem da bi Nicolasu mogao udijeliti jedan set, ne vise, ali sacekajmo oko 5-6 sati ujutro kada mec zavrsi.
- shake69
#300 Re: Australian open 2013
Ma kakvo navijacko ocekivanje, ne gotivim niti jednog nesto posebno. Davidova pasija u ovoj igri i borbeni duh za svaki poen su ona prednost koja je dovoljna da slomi Nicolasa, to tvrdim a kazem, vidjet cemo.necko_hz wrote:To je samo navijačko očekivanje. David mi je jako antipatičan igrač, a volio bih vidjeti neko novo lice u polufinalu GS turnira. Španac može glumiti gromadu ostatku toura, dok će protiv TOP 4 kao i uvijek skinuti gače i biti pometen sa terena. Ne kažem da će i sa drugim Špancem biti drugačije, ali malo inovativnosti i raznolikosti u vidu Almagra nikako ne bi bilo loše, tim prije što bi u 2 polufinala imali 2 jednoručna bekenda (pod uslovom da Roger prođe Tsongu) što se odavno nije desilo.shake69 wrote:Ako si gledao Davida do sada na AO vjerujem da bi Nicolasu mogao udijeliti jedan set, ne vise, ali sacekajmo oko 5-6 sati ujutro kada mec zavrsi.