Prvoklasna idiotarija ! Prvoklasna !FFC wrote:dokaz da je u bih bio građanski rato između islamista i ostalih.
Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
- It_is_a_Leclerc
#276 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
-
FFC
#277 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
pa otkud ovi ovde?It_is_a_Leclerc wrote:Prvoklasna idiotarija ! Prvoklasna !FFC wrote:dokaz da je u bih bio građanski rato između islamista i ostalih.
- asurbanipal
#278 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
mmaar wrote:Zanimljivo je kako su ti u, Siriji i Libiji "borci za slobodu", "sirijski narod", "libijski narod", "aktivisti", "goloruki civili" i naoruzavani su upravo od te iste Francuske kako bi preko njih ostvarila svoje kolonijalne aspiracije, dok su u Maliju, Somaliji, Jemenu, Maliju "teroristi", "dzihadisti", "islamisti", itd.
To ne moze niko, samo zapadnjacka hipokrizija koju definitivno treba zastiti kao autohtonu kulturolosku pojavu.
Za ulazenje u taj zlocinacki kolonijalni mentalni sklop, ne trebate ici u dalju francusku kolonijalnu proslost, pogledajte samo ratove za nezavisnost i oslobodjenje Sjeverne Afrike od francuskog kolonijalnog ropstva, posebno Alzira, koji je nazalost i danas duboko podlozan uticaju svojih kolonijalnih gospodara. Po svim tim zlocinima, Francuzi ni po cemu nisu zaostajali za nacistima, a posebno treba obratiti paznju na nacine na koje je Pokret otpora predstavljan u francuskoj javnosti.
UN i Vijece sigurnosti? Kakav je to apsurd da nekoliko siledzijskih zemalja vrijedi vise nego ostatak covjecanstva? UN definitivno treba temeljitu reformu i ukidanje Vijeca sigurnosti, pogotovo prava veta, jer je UN postao njegov talac i instrument kojima se legaliziraju krvavi pljackaski pohodi sirom svijeta. U suprotnom, UN nema nikakav drugi smisao i treba ga definitivno ukinuti.
O kakvoj hipokriziji je riječ govori i činjenica da je na prosvjedu koji je organizirala alžirska oslobodilačka fronta (FNL) u Parizu, početkom 60-ih godina prošlog vijeka zbog rata u Alžiru, protestovalo 30.000 Alžiraca. Policija u Parizu je spriječila prosvjede, tako što je pucala u masu ljudi. Tada je ubijeno oko 200 Alžiraca, čija su tijela bacana u Seinu, a 14.000 bilo je uhapšeno i dopremljeno na sportske stadione.
Poslije dugih pregovora francuski predsjednik Charles de Gaulle je potpisao 18. 3. 1962. Evijanski sporazum, kojim je Alžircima dozvoljeno pravo na samoopredjeljenje.
Pariz - grad "romantike"
-
occupylove
#279 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Francuzi ?
bez obzira sto sam iskusan vuk , ovakve stvari kao i ljudska glupost i zaslijepljenost me odvlace u mracnu stranu
samo jedan od mnogobrojnih videa i linkova o "Francuskoj kulturi "
testiranje atomske bombe u Alziru
oko 6 000 pripadnika Alzirskih partizana i civila je ubijeno
ponavljam ubijeno u tom uzasavajucem zlocinu i ujedno uz USA vladu "testiranje" dejstva atomskoga oruzja
jebo kulturu zasnovanu na genocidu, razmislite slijedeci put kada budete kupovali Francuske brendove i gledali modne revije iz Pariza , sve je to krvlju placeno
;
bez obzira sto sam iskusan vuk , ovakve stvari kao i ljudska glupost i zaslijepljenost me odvlace u mracnu stranu
samo jedan od mnogobrojnih videa i linkova o "Francuskoj kulturi "
testiranje atomske bombe u Alziru
oko 6 000 pripadnika Alzirskih partizana i civila je ubijeno
ponavljam ubijeno u tom uzasavajucem zlocinu i ujedno uz USA vladu "testiranje" dejstva atomskoga oruzja
jebo kulturu zasnovanu na genocidu, razmislite slijedeci put kada budete kupovali Francuske brendove i gledali modne revije iz Pariza , sve je to krvlju placeno
- insomnia78
#280 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Kakva je to cetnicka prica?FFC wrote:dokaz da je u bih bio građanski rato između islamista i ostalih.
s' moje sokocalo
-
nemoguce vruce
#281 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
insomnia78 wrote:Kakva je to cetnicka prica?FFC wrote:dokaz da je u bih bio građanski rato između islamista i ostalih.
s' moje sokocalo
FFC je trol. Na svakoj temi pokusava siriti negativne stereotipe o Bosnjacima i islamu. LIk je definitivno procitan.
- svjezi_ustipak
#282 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
semirizsvemira wrote:I ne samo to . Uvesti im sankcije za dobrobit covjecanstva . Poveli su vise ratova i ubili beduznih ljudi vise nego Hitler . U zadnjig 200 godina zbog evropskih okupatorskih osvajanja i dva svjetska rata koja su proizveli ( tad nije bilo taliobana , Osame i ostalih likova iz zapadnih bajki , tj lazi ) ubijeno je 500 miliona ljudi . Halo , pola milijarde je poubijano samo zbog pljackanja i nadmoci . Kazna je naravno dosla u vidu bolesti , svaki dan na Zapadu nestane 30 djece a ubije se oko 5 hiljada ( abortusi) , svaki dan na Zapadu se ubije óko tri stotine ljudi , svakih pola minute se siluje jedna zena a svakih pola sata se napastuje jedno dijete. Posljedice alkohola i ostalih droga necemo sad spominjati . To su te zapadne demokratske vrijedndosti . Porez placaju ljudi i do 4o cak i do 50 posto dok npr u Saudijskoj Arabiji imas porez od 2,5 possto tj Zekat na pare koje su ti lezale najmanje godinu dana i ako je nisab bio veci od 3500 eura . Ako si u medjuvremenu zaradio 100 miliona ne placas nista jer nisu te pare lezale godinu dana . Ako imas pare i ulazes u drzavu na bilo koji nacin ne placas nista osim onih sto ti leze . Pa sta je boljeZaraditi 1000 maraka i dobiti neto hiljadu ili zaraditi hiljadu i dobiti pola od toga
[/quote][/quote]Pa ja ne mogu da vjerujem, da odrasla osoba, evropljanin moze napisati i vjerovati u nesto ovako
s' moje sokocalo
E moj jarane de ti meni podcrtaj sta sam ovdje ja slagao . Znam , takvim neznalicama ko ti je tesko to shvatiti ali rekao sam ti da ima laksih tema od ovih . Slabashan si ti za ove spike bracuka
Najvise bolesti nemas na Zapadu nego u nerazvijenim i zemljama u razvoju. Djecija paraliza je eradicirana u vecem dijelu svijeta ali opstala je i opstaje u Pakistanu i Afganistanu jer lokalne vodje ne dopustaju vakcinaciju.
Sve sto je podvuceno si slagao. Pojam "Zapad" sa kojim tako mases se odnosi na ogromnu povrsinu, nekoliko stotina miliona stanovnika i nekoliko desetina zemalja u kojima zive razlicite kulture i svje svjetske religije. Reci da se na tolikom podrucju desi 5000 abortusa ili ubije tri stotine ljudi je smijesno. Desi se toga pouno puno puno vise ali ti to ne znas jer nemas pojma o statistici i tome kako se podaci prave. BTW, u zemljama koje branis je pedofilija i pederastija drustveno prihvacena i jako pozeljna, steta samo sto nisi bio u tim zemljama da vidis arapsko odusevljenje malim djecacima i kako brane brakove 50godisnjaka sa 10godisnjim curicama.
Ziv bio ne hvataj se statistike jer je ne razumijes. TVoje opce znanje je vrlo skromno. Vidljivo je da goris askom i mrzis Zapad ali bar upali mozak prije nego posaljes post. I ne bi te bilo lose poslati da malo popricas sa ljudima koji bjeze iz tih rajskih zemalja koje spominjes a na zli Zapad. Da ti malo arapska braca otvore oci i kazu neke podatke koje ne znas.
-
El_comadante
#283 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.
-
elcaliente
#284 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Citao sam neki dan poziv nekog od vodza ovih pobunjenika u Maliju kako kaze da Francuzi nisu neki borci, jer ih citavo vrijeme iz aviona bombarduju, pa ih poziva da dodzu sa svojim pjesadisjkim jedinicama.
Ovako kada nesto covjek procita tek onda shavti koliko su ti ljudi zaostali i da zive u nekom svom svjetu.
Francuzi ustvari nisu nista drugo sada uradili nego dosli na poziv jednog od tih vodza, eh sada je pitanje dali je on mislio palamuditi onako malo za TV ili on stavrno misli da on moze pobjediti francuske elitne jedinice medzu kojima je i legija stranaca koji samo cekaju da se negdje zarati.
Ovako kada nesto covjek procita tek onda shavti koliko su ti ljudi zaostali i da zive u nekom svom svjetu.
Francuzi ustvari nisu nista drugo sada uradili nego dosli na poziv jednog od tih vodza, eh sada je pitanje dali je on mislio palamuditi onako malo za TV ili on stavrno misli da on moze pobjediti francuske elitne jedinice medzu kojima je i legija stranaca koji samo cekaju da se negdje zarati.
-
Bodkin
#285 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
samo OFICJALNA VLADA JEDNE DRZAVE? ma sta je toEl_comadante wrote:imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.
-
VjecitiStudent
#286 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Zar Francuzi nisu otisli tamo na poziv tamošnjeg predsjednika?El_comadante wrote:imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.
Sutra da RS se pobuni i da Sarajevo opet pozove NATO u pomoc, da li bi istu logiku primjenjivali i nazivali NATO "okupatorima koji ruše nezavisnu državu"?
- insomnia78
#287 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Neki sigurno biVjecitiStudent wrote:Zar Francuzi nisu otisli tamo na poziv tamošnjeg predsjednika?El_comadante wrote:imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.
Sutra da RS se pobuni i da Sarajevo opet pozove NATO u pomoc, da li bi istu logiku primjenjivali i nazivali NATO "okupatorima koji ruše nezavisnu državu"?
s' moje sokocalo
-
El_comadante
#288 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
a šta ti misiš imaju li možda pobunjenici pravo? možda su oni htjeli promjene ovi nisu htjeli nisu se mogli dogovoriti i ovi se oružano pobunili. od kud ti znaš šta je bilo. neko je napisao da je na vlasti vojna hunta i da su i oni sami nelegitimno došli na vast. i onda odkud njima legitimitet da zovu francuze upomoč? i rekli su isto tako da če održati izbore pa nisu nikada to učinili. a ko je izabro tu vladu Malija? imaju li legimitet i legalitet na prostroru čitave države? kad več pričamo o tome de mi reci.Bodkin wrote:samo OFICJALNA VLADA JEDNE DRZAVE? ma sta je toEl_comadante wrote:imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.i sta kazes, ruse nezavisnu drzavu i to na poziv TE ISTE DRZAVE
-
Bodkin
#289 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
o Boze dragi...ok u pravu si, vlada jedne drzave nema legalitet na teritoriji te iste drzaveEl_comadante wrote:a šta ti misiš imaju li možda pobunjenici pravo? možda su oni htjeli promjene ovi nisu htjeli nisu se mogli dogovoriti i ovi se oružano pobunili. od kud ti znaš šta je bilo. neko je napisao da je na vlasti vojna hunta i da su i oni sami nelegitimno došli na vast. i onda odkud njima legitimitet da zovu francuze upomoč? i rekli su isto tako da če održati izbore pa nisu nikada to učinili. a ko je izabro tu vladu Malija? imaju li legimitet i legalitet na prostroru čitave države? kad več pričamo o tome de mi reci.Bodkin wrote:samo OFICJALNA VLADA JEDNE DRZAVE? ma sta je toEl_comadante wrote:imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.i sta kazes, ruse nezavisnu drzavu i to na poziv TE ISTE DRZAVE
-
El_comadante
#290 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
a kako je taj predsjenik došao na vlast u Maliju? da li ima legalitet i legimitet čitavog naroda? da se Dodik ocjepi i pozive NATO da ga brane od federacije da li bi imao legimitet jer je i on Predsjenik?VjecitiStudent wrote:Zar Francuzi nisu otisli tamo na poziv tamošnjeg predsjednika?El_comadante wrote:imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.
- insomnia78
#291 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ako bi ga UN priznao, onda daEl_comadante wrote:a kako je taj predsjenik došao na vlast u Maliju? da li ima legalitet i legimitet čitavog naroda? da se Dodik ocjepi i pozive NATO da ga brane od federacije da li bi imao legimitet jer je i on Predsjenik?VjecitiStudent wrote:Zar Francuzi nisu otisli tamo na poziv tamošnjeg predsjednika?El_comadante wrote:imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.
s' moje sokocalo
-
El_comadante
#292 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
jeli Gadafi uzurpirao vlast? samim tim nije imao legitimitet i svrgnut je u revoluciji. također Mubarak nije nikada izabran na mjesto predsjenika i onda i nije imao legalitet da predstvalja vladu i onda su i njega srušili u revoluciji. dakle i ovi su nelegitimno na vlasti i ovi imaju onda legitimno pravo da se brane od takve vlade i takvi ljudi.Bodkin wrote:o Boze dragi...ok u pravu si, vlada jedne drzave nema legalitet na teritoriji te iste drzaveEl_comadante wrote:a šta ti misiš imaju li možda pobunjenici pravo? možda su oni htjeli promjene ovi nisu htjeli nisu se mogli dogovoriti i ovi se oružano pobunili. od kud ti znaš šta je bilo. neko je napisao da je na vlasti vojna hunta i da su i oni sami nelegitimno došli na vast. i onda odkud njima legitimitet da zovu francuze upomoč? i rekli su isto tako da če održati izbore pa nisu nikada to učinili. a ko je izabro tu vladu Malija? imaju li legimitet i legalitet na prostroru čitave države? kad več pričamo o tome de mi reci.Bodkin wrote: samo OFICJALNA VLADA JEDNE DRZAVE? ma sta je toi sta kazes, ruse nezavisnu drzavu i to na poziv TE ISTE DRZAVE
sad je meni jasno o cemu dodik prica
-
VjecitiStudent
#293 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Zar je Alija imao legitimitet čitavog naroda?El_comadante wrote:a kako je taj predsjenik došao na vlast u Maliju? da li ima legalitet i legimitet čitavog naroda? da se Dodik ocjepi i pozive NATO da ga brane od federacije da li bi imao legimitet jer je i on Predsjenik?VjecitiStudent wrote:Zar Francuzi nisu otisli tamo na poziv tamošnjeg predsjednika?El_comadante wrote:imamo situaciju da su pobunjenici teroristi mada nije niko od njih ugrožen osim vlade Malija. imamo "osloboditelje" Francuse koji ruše nezavisnu državu svojim avionima plus su tu i ugurane i neke druge države kao npr. Nigerija. za mene je ovde jasno ko je terorista.
-
VjecitiStudent
#294 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Da li bi bilo pravedno srusiti i saudijsku kraljevsku porodicu?El_comadante wrote:jeli Gadafi uzurpirao vlast? samim tim nije imao legitimitet i svrgnut je u revoluciji. također Mubarak nije nikada izabran na mjesto predsjenika i onda i nije imao legalitet da predstvalja vladu i onda su i njega srušili u revoluciji. dakle i ovi su nelegitimno na vlasti i ovi imaju onda legitimno pravo da se brane od takve vlade i takvi ljudi.Bodkin wrote: o Boze dragi...ok u pravu si, vlada jedne drzave nema legalitet na teritoriji te iste drzavesad je meni jasno o cemu dodik prica
-
Bodkin
#295 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
zivota mi ne znam o cemu ti pricas. svako ko je na vlasti u jednoj zemlji koja je medjunarodno priznata ima legalitet. sve dok je on na vlasti ostali su pobunjenici i kao takve ih se tretira. dakle asad ima legalitet a ostali su pobunjenici. imao je i gadafi i mubarak. druga je prica sto su jaki nekad na strani legalne vlasti, a nekad na strani pobunjenika i samo tu mozes traziti argumente. ajde ti sutra u zemlji gdje zivis digni pobunu i reci da vlast nema legalitet na cijeloj teritoriji pa nam javi kako je biloEl_comadante wrote:jeli Gadafi uzurpirao vlast? samim tim nije imao legitimitet i svrgnut je u revoluciji. također Mubarak nije nikada izabran na mjesto predsjenika i onda i nije imao legalitet da predstvalja vladu i onda su i njega srušili u revoluciji. dakle i ovi su nelegitimno na vlasti i ovi imaju onda legitimno pravo da se brane od takve vlade i takvi ljudi.Bodkin wrote:o Boze dragi...ok u pravu si, vlada jedne drzave nema legalitet na teritoriji te iste drzaveEl_comadante wrote:
a šta ti misiš imaju li možda pobunjenici pravo? možda su oni htjeli promjene ovi nisu htjeli nisu se mogli dogovoriti i ovi se oružano pobunili. od kud ti znaš šta je bilo. neko je napisao da je na vlasti vojna hunta i da su i oni sami nelegitimno došli na vast. i onda odkud njima legitimitet da zovu francuze upomoč? i rekli su isto tako da če održati izbore pa nisu nikada to učinili. a ko je izabro tu vladu Malija? imaju li legimitet i legalitet na prostroru čitave države? kad več pričamo o tome de mi reci.sad je meni jasno o cemu dodik prica
-
mmaar
#296 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Divno! I od simpatizera imperijalistickih rezima dobijamo potvrdu da je agresija na Siriju agresija,a da su SAD, Izrael, Francuska, V. Britanija, njihove marionete Turska, Katar i Saudi, kao i oni koji ih indirektno i direktno podrzavaju, agresori na Siriju, bas kao sto su aresori na Irak, Libiju, Afganistan, itd, a lista njihovih zrtava je predugacka od Indokine, Latinske Amerike, Bliskog Istoka, itd.Bodkin wrote: zivota mi ne znam o cemu ti pricas. svako ko je na vlasti u jednoj zemlji koja je medjunarodno priznata ima legalitet. sve dok je on na vlasti ostali su pobunjenici i kao takve ih se tretira. dakle asad ima legalitet a ostali su pobunjenici. imao je i gadafi i mubarak. druga je prica sto su jaki nekad na strani legalne vlasti, a nekad na strani pobunjenika i samo tu mozes traziti argumente. ajde ti sutra u zemlji gdje zivis digni pobunu i reci da vlast nema legalitet na cijeloj teritoriji pa nam javi kako je bilo
-
Bodkin
#297 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
pa samo glup covjek moze trvrditi da se intervencije ne poklapaju sa interesima velikih. ipak i pored svega toga bolje zapad nego kina i rusijammaar wrote:Divno! I od simpatizera imperijalistickih rezima dobijamo potvrdu da je agresija na Siriju agresija,a da su SAD, Izrael, Francuska, V. Britanija, njihove marionete Turska, Katar i Saudi, kao i oni koji ih indirektno i direktno podrzavaju, agresori na Siriju, bas kao sto su aresori na Irak, Libiju, Afganistan, itd, a lista njihovih zrtava je predugacka od Indokine, Latinske Amerike, Bliskog Istoka, itd.Bodkin wrote: zivota mi ne znam o cemu ti pricas. svako ko je na vlasti u jednoj zemlji koja je medjunarodno priznata ima legalitet. sve dok je on na vlasti ostali su pobunjenici i kao takve ih se tretira. dakle asad ima legalitet a ostali su pobunjenici. imao je i gadafi i mubarak. druga je prica sto su jaki nekad na strani legalne vlasti, a nekad na strani pobunjenika i samo tu mozes traziti argumente. ajde ti sutra u zemlji gdje zivis digni pobunu i reci da vlast nema legalitet na cijeloj teritoriji pa nam javi kako je bilo
-
mmaar
#298 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ah da, tako su govorili i ranije oni koji su bliski tom mentalnom sklopu, bolje Hitler i Pavelic nego komunisti. To je tako karakteristicna logika za odredjeni sloj ljudi, kojem ocito i ti pripadas.
- hrle1976
#299 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Al ga lupetas. Sta je pri kraju? Pa veca je mogucnost da BiH sutra nema nemgo Francuske... ako cemo tako pricati. Francuzi su kroz vjekove poznati kao revolucionarski i nacionalno opredjeljen narod. Francuzi, njemci i britanci su tri osnovna naroda u Europi po brojnim pitanjima.Challenger__ wrote:Francuska je bivša država, samo joj to još nisu rekli.
-
Bodkin
#300 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
ma to je tvoje misljenje, ne mogu te ja ubjedjivati. ako ti mislis da je danasnji zapad isti kao nacisticka njemacka ili ndh, tebi razgovor ne moze pomocimmaar wrote:Ah da, tako su govorili i ranije oni koji su bliski tom mentalnom sklopu, bolje Hitler i Pavelic nego komunisti. To je tako karakteristicna logika za odredjeni sloj ljudi, kojem ocito i ti pripadas.