A sta ako je 6m odnosno 6 koraka, je li tada prihvatljivavatrogasac wrote:Meni lično ne smeta, ali svakako bi ljetna bašta ispred džamijskih vrata (5m je 5 koraka) bi bio ružan prizor.palermo wrote:Super. Onda se slažemo da je upućena molba jedan potpuno nesuvisao i glup akt kojim samo degradira državu Bosnu i Hercegovinu i njene vrijednosti,ali isto tako degradira sam mjesec Ramazana i sve one koji poste samo zbog vjere u Boga i poniznosti koju prema Bogu tako iskazujuvatrogasac wrote:
Gdje rekoh drugačije?
KS - Načelnici opština: all about
-
detroit-mercy
#276 Re: KS - Načelnici opština: all about
-
detroit-mercy
#277 Re: KS - Načelnici opština: all about
Btw, od kojeg uglednika odnoso donatora je taj Bodyguard?VjecitiStudent wrote:Kao Bodyguard npr.? Koji je tamo vec godinama, sa urednom opcinskom dozvolom.vatrogasac wrote:Meni lično ne smeta, ali svakako bi ljetna bašta ispred džamijskih vrata (5m je 5 koraka) bi bio ružan prizor.palermo wrote:
Super. Onda se slažemo da je upućena molba jedan potpuno nesuvisao i glup akt kojim samo degradira državu Bosnu i Hercegovinu i njene vrijednosti,ali isto tako degradira sam mjesec Ramazana i sve one koji poste samo zbog vjere u Boga i poniznosti koju prema Bogu tako iskazuju
-
mikasa
#278 Re: KS - Načelnici opština: all about
Opet Vam ponavljam... Bodyguard je cafe-slasticarna koja ne toci alkohol i kao takva je dobila dozvolu za rad.
Postavio sam Vam Opcinsku Odluku o namjeni prostora gdje mozete vidjeti da recimo, ne mozete otvoriti mesaru u Ferhadiji...pa cak i ako je prostor Vase vlasnistvo. To su odluke koje bi i ja donio.
Bodyguard je radnja od najpoznatijeg tjelohranitelja Dinceta i on zakup ljetne baste placa Islamskoj zajednici
Postavio sam Vam Opcinsku Odluku o namjeni prostora gdje mozete vidjeti da recimo, ne mozete otvoriti mesaru u Ferhadiji...pa cak i ako je prostor Vase vlasnistvo. To su odluke koje bi i ja donio.
Bodyguard je radnja od najpoznatijeg tjelohranitelja Dinceta i on zakup ljetne baste placa Islamskoj zajednici
- vatrogasac
#279 Re: KS - Načelnici opština: all about
Tebi da prosudiš.detroit-mercy wrote:A sta ako je 6m odnosno 6 koraka, je li tada prihvatljivavatrogasac wrote:Meni lično ne smeta, ali svakako bi ljetna bašta ispred džamijskih vrata (5m je 5 koraka) bi bio ružan prizor.palermo wrote:
Super. Onda se slažemo da je upućena molba jedan potpuno nesuvisao i glup akt kojim samo degradira državu Bosnu i Hercegovinu i njene vrijednosti,ali isto tako degradira sam mjesec Ramazana i sve one koji poste samo zbog vjere u Boga i poniznosti koju prema Bogu tako iskazuju?
-
VjecitiStudent
#280 Re: KS - Načelnici opština: all about
Ako laže dernek.ba lažem i ja:mikasa wrote:Opet Vam ponavljam... Bodyguard je cafe-slasticarna koja ne toci alkohol i kao takva je dobila dozvolu za rad.
Bodyguard
Tip Kafe Bar
Grad Sarajevo
Adresa Ferhadija 22
Prosjek godina 25
Kapacitet mjesta 30
Muzika domace, House, Narodnjaci, Rap, Rnb
Šta se može naruciti ? Alkoholna, Bezalkholna
Telefon 033 447-892
Dodatne informacije Kafic za derneka, samo za mlađu raju
Pročitaj više: http://www.dernek.ba/lokacija/bodyguard ... z2YliGuSFK
-
mikasa
#281 Re: KS - Načelnici opština: all about
Vjeciti, dobar ti izvor informacija... Namjena Bodyguard je cafe-slasticarna a on moze, ako hoce , na crno prodavati i alkohol, drogu, sex...VjecitiStudent wrote:Ako laže dernek.ba lažem i ja:mikasa wrote:Opet Vam ponavljam... Bodyguard je cafe-slasticarna koja ne toci alkohol i kao takva je dobila dozvolu za rad.
Bodyguard
Tip Kafe Bar
Grad Sarajevo
Adresa Ferhadija 22
Prosjek godina 25
Kapacitet mjesta 30
Muzika domace, House, Narodnjaci, Rap, Rnb
Šta se može naruciti ? Alkoholna, Bezalkholna
Telefon 033 447-892
Dodatne informacije Kafic za derneka, samo za mlađu raju
Pročitaj više: http://www.dernek.ba/lokacija/bodyguard ... z2YliGuSFK
Ponavljam, nije bitna odluka od 5 m, bolje bi bilo i da je 100m, ali problem je u MOLBI ZA ZABRANU TOCENJA ALKOHOLA NA CITAVOJ TERITORIJI STAROG GRADA.
-
VjecitiStudent
#282 Re: KS - Načelnici opština: all about
Na znamenitom izvoru ima još slikovitih informacija.
I to se sve dešava u srcu Starog grada, na 5m od džamije, u prostoru iznajmljenom od IZ.
Pozivamo vas na BAJRAMSKI dernek u body-u provod do zore uz narodnu muziku i dobro druzenje... i ovaj kao i prethodne bajrame za vasu sigurnu i bezbjednu bajramsku noc pobrinuce se GAMA osiguranje.
kapacitet mjesta 100-120..
BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN ..
Pročitaj više: http://www.dernek.ba/desavanja/17490/BA ... z2Ylpw07b5
-
mikasa
#283 Re: KS - Načelnici opština: all about
Ne kontam sta hoces da dokazes sa Bodyguard-om
-
VjecitiStudent
#284 Re: KS - Načelnici opština: all about
Malo mi smrdi na duple standarde.mikasa wrote:Ne kontam sta hoces da dokazes sa Bodyguard-om
-
mikasa
#285 Re: KS - Načelnici opština: all about
E j..i ga prijatelju.... Na mala vrata se uvode vjerske odluke u nas zivot, opcinsko vijece raspravlja da zabrani tocenje alkohola u mjesecu ramazanu, uvodjenje privatne policije u opcini, tzv "pasvanjdjije" (mislim da se tako zovu),... a ti razmisljas da li se neko ne pridrzava svoje djelatnosti ili u najgorem slucaju da je dobio rjesenje ispod stola.VjecitiStudent wrote:Malo mi smrdi na duple standarde.mikasa wrote:Ne kontam sta hoces da dokazes sa Bodyguard-om
-
VjecitiStudent
#286 Re: KS - Načelnici opština: all about
Ili da je možda onih famoznih minimalnih 5m od kafane do džamije mjereno upravo između Bodiguarda i Ferhadije ...mikasa wrote:E j..i ga prijatelju.... Na mala vrata se uvode vjerske odluke u nas zivot, opcinsko vijece raspravlja da zabrani tocenje alkohola u mjesecu ramazanu, uvodjenje privatne policije u opcini, tzv "pasvanjdjije" (mislim da se tako zovu),... a ti razmisljas da li se neko ne pridrzava svoje djelatnosti ili u najgorem slucaju da je dobio rjesenje ispod stola.VjecitiStudent wrote:Malo mi smrdi na duple standarde.mikasa wrote:Ne kontam sta hoces da dokazes sa Bodyguard-om
- Cherry-Cherry
#287 Re: KS - Načelnici opština: all about
korak po korak, polako i neprimjetno...mikasa wrote:E j..i ga prijatelju.... Na mala vrata se uvode vjerske odluke u nas zivot, opcinsko vijece raspravlja da zabrani tocenje alkohola u mjesecu ramazanu, uvodjenje privatne policije u opcini, tzv "pasvanjdjije" (mislim da se tako zovu),... a ti razmisljas da li se neko ne pridrzava svoje djelatnosti ili u najgorem slucaju da je dobio rjesenje ispod stola.VjecitiStudent wrote:Malo mi smrdi na duple standarde.mikasa wrote:Ne kontam sta hoces da dokazes sa Bodyguard-om
- Opetja033
#288 Re: KS - Načelnici opština: all about
mikasa wrote:E j..i ga prijatelju.... Na mala vrata se uvode vjerske odluke u nas zivot, opcinsko vijece raspravlja da zabrani tocenje alkohola u mjesecu ramazanu, uvodjenje privatne policije u opcini, tzv "pasvanjdjije" (mislim da se tako zovu),... a ti razmisljas da li se neko ne pridrzava svoje djelatnosti ili u najgorem slucaju da je dobio rjesenje ispod stola.VjecitiStudent wrote:Malo mi smrdi na duple standarde.mikasa wrote:Ne kontam sta hoces da dokazes sa Bodyguard-om
Pa bolan znas li ti uopce sta su pasvandzije bile, sta bi predstavljale sada i ako znas - de mi molim te objasni kakve to veze ima sa serijataskim zakonom?!
Kakve sve nebuloze neces procitati.
- Opetja033
#289 Re: KS - Načelnici opština: all about
Ako je vama problematicno to sto je zabranjeno tocenje alkohola u krugu od pet metara od dzamijskog dvorista onda vi imate ozbiljan problem sa islamofobijom i sistemom vrijednosti, ali ozbiljan problem.Cherry-Cherry wrote:korak po korak, polako i neprimjetno...mikasa wrote: E j..i ga prijatelju.... Na mala vrata se uvode vjerske odluke u nas zivot, opcinsko vijece raspravlja da zabrani tocenje alkohola u mjesecu ramazanu, uvodjenje privatne policije u opcini, tzv "pasvanjdjije" (mislim da se tako zovu),... a ti razmisljas da li se neko ne pridrzava svoje djelatnosti ili u najgorem slucaju da je dobio rjesenje ispod stola.
-
mikasa
#290 Re: KS - Načelnici opština: all about
Ti uvijek namjerno izvrces rijeci, namjerno pokusavas ostalim forumasima "staviti u usta ono sto nisu rekli"...Opetja033 wrote: Ako je vama problematicno to sto je zabranjeno tocenje alkohola u krugu od pet metara od dzamijskog dvorista onda vi imate ozbiljan problem sa islamofobijom i sistemom vrijednosti, ali ozbiljan problem.
Napisao sam "mislim da se tako zovu"... A obzirom da ti znas, objasni nam kako su se zvali ljudi koji se obezbjedjivali red i mir na carsiji na pocetku proslog stoljeca?
Pa bolan znas li ti uopce sta su pasvandzije bile, sta bi predstavljale sada i ako znas - de mi molim te objasni kakve to veze ima sa serijataskim zakonom?!
Kakve sve nebuloze neces procitati.
- Opetja033
#291 Re: KS - Načelnici opština: all about
Dobro si ti napisao, samo si totalno fulio sav moguci kontekst. Ne moze niko formirati privatnu policiju. Ti bi ljudi bili cisto turisticka atrakcija i ne bi imali nikakvih ovlasti koju i obicni gradjani nemaju. Hajde sada molim te objasni mi kojom vratolomijom uspjevas pasvandjije uspjevas dovesti u kontekst pasvandjije i uvodjenje serijatskih zakona kada cak ni za turskog vakta nisu imali te ovlasti?mikasa wrote:Ti uvijek namjerno izvrces rijeci, namjerno pokusavas ostalim forumasima "staviti u usta ono sto nisu rekli"...Opetja033 wrote: Ako je vama problematicno to sto je zabranjeno tocenje alkohola u krugu od pet metara od dzamijskog dvorista onda vi imate ozbiljan problem sa islamofobijom i sistemom vrijednosti, ali ozbiljan problem.
mikasa wrote:Napisao sam "mislim da se tako zovu"... A obzirom da ti znas, objasni nam kako su se zvali ljudi koji se obezbjedjivali red i mir na carsiji na pocetku proslog stoljeca?
-
mikasa
#292 Re: KS - Načelnici opština: all about
Opet si namjerno preskocio prvi dio mog posta...Opetja033 wrote:mikasa wrote:Ti uvijek namjerno izvrces rijeci, namjerno pokusavas ostalim forumasima "staviti u usta ono sto nisu rekli"...Opetja033 wrote: Ako je vama problematicno to sto je zabranjeno tocenje alkohola u krugu od pet metara od dzamijskog dvorista onda vi imate ozbiljan problem sa islamofobijom i sistemom vrijednosti, ali ozbiljan problem.
Dobro si ti napisao, samo si totalno fulio sav moguci kontekst. Ne moze niko formirati privatnu policiju. Ti bi ljudi bili cisto turisticka atrakcija i ne bi imali nikakvih ovlasti koju i obicni gradjani nemaju. Hajde sada molim te objasni mi kojom vratolomijom uspjevas pasvandjije uspjevas dovesti u kontekst pasvandjije i uvodjenje serijatskih zakona kada cak ni za turskog vakta nisu imali te ovlasti?
Da si malo podrobnije citao zadnje dvije-tri strane, vidio bi da se ja zalazem za zabranu tocenja alkohola, ne na 5 m, vec na 100 metara od skola i vjerskih objekata. Tacnije, zalazem se za zabranu izdavanja saglasnosti o namjeni poslovnog prostora, odnosno otvaranju objekata gdje se toci alkohol, pa makar to bilo i tvoje ili moje vlasnistvo. Tacka
Pasvandzije su u stara vremena bili ljudi koji su noću a i danju čuvali dućane, a placu su im davali vlasnici radnji.
Prije nekih 8-10 godina, desila se pljacka na carsiji i 50-tak vidjenih gazda su potpisali peticiju da se ponovo uvode cuvari na carsiju, ali privatni, koje bi oni placali. Nastala je mala frka...
E na te pasvadzije ja mislim, na privatnu policiju na carsiji, a ne na one, sto su oblacili bosansku nosnju i pokazivali turistima nase znamenitosti.
- madner
#293 Re: KS - Načelnici opština: all about
Skole se stite jer ih posjecuju maloljetnici pod prisilom drzave.
Zasto bi religijski objekti imali takav status?
Inace ako je ok 5m, ok je i 5995m.
-
MUNAFIK
#294 Re: KS - Načelnici opština: all about
Sta ste se nalozili svi... Prje svega ovo nije istina sto se pise, niko ne zabranjuje nista...
Ali ako cemo pravo onda HITNO zabraniti alkohol maloljetnicima u svim prodavnicama u gradu (kako je i propisano zakonom) i isto tako zabraniti KLADIONICE i sve 'kafane' sa alkoholom u BLIZINAMA ŠKOLA 200-300 metara kako je vec i odredjeno zakonom... Kakve dzamije kakvi fazoni, udaljiti to zlo od DJECE sto dalje...
Ali ako cemo pravo onda HITNO zabraniti alkohol maloljetnicima u svim prodavnicama u gradu (kako je i propisano zakonom) i isto tako zabraniti KLADIONICE i sve 'kafane' sa alkoholom u BLIZINAMA ŠKOLA 200-300 metara kako je vec i odredjeno zakonom... Kakve dzamije kakvi fazoni, udaljiti to zlo od DJECE sto dalje...
- Opetja033
#295 Re: KS - Načelnici opština: all about
Valjda zato jer je necivilizovano, neljudski da uz sami vjerski objekat za vrijeme obavljana molitve pijani gosti sjede i deru se, te samim time uznemiravaju vjernike.madner wrote:Skole se stite jer ih posjecuju maloljetnici pod prisilom drzave.
Svidjalo ti se ili ne, odluka je tu i ima da se postuje. Ako ti se ne svidja, organizuj demonstracije, prosvjede. Vidjecemo kakvu ces podrsku imati. A u svakom slucaju odluku ces morati postovati u istoj mjeri kao i ja.
- travnik
#296 Re: KS - Načelnici opština: all about
Koja glupost...možda griješim, nisam neki vjernik, ali koliko znam, u katoličanstvo bi se trebao provoditi neki post u vidu jela bez mesa petkom. Šta to znači? Neki moroni k'o ovi iz SG, bi trebali zabraniti ili "zamoliti" fast food restorane, restorane, picerije, čevabžinice, piatre i sl. da ne poslužuju obroke s mesom radi vjerskih osjećaja katolika.
Vjerska osjećanja? Nitko ne brani nikom da praktikuje vjeru, ali nametanje određenih pravila ili postulata drugim je bolest. Ima veliki broj osoba koji nisu vjernici, ili su pripadnici "manjinske vjere" na određenom prostoru, ili su vjernici, ali ne praktikuju istu i ne pridržavaju se brojnih pravila ili postulata. Dakle, ne može se nešto svoje nametati drugom.
Vjerska osjećanja? Nitko ne brani nikom da praktikuje vjeru, ali nametanje određenih pravila ili postulata drugim je bolest. Ima veliki broj osoba koji nisu vjernici, ili su pripadnici "manjinske vjere" na određenom prostoru, ili su vjernici, ali ne praktikuju istu i ne pridržavaju se brojnih pravila ili postulata. Dakle, ne može se nešto svoje nametati drugom.
-
The BEN10
#297 Re: KS - Načelnici opština: all about
Vidiš kako si bezobrazan - tim "turbo-mega-giga" si aludirao ne na bilo koga, već na Opetja, i tvrdiš da nisi uvrijedio. I još na kraju konstatuješ da bi on upravo mogao biti licemjer...StupskaBitanga wrote:turbo giga mega vjernici nije uvreda već činjenica koja se pokrepljuje dokazima da veliki broj tih koji ne izlaze sa teravija, džuma i ostalih namaza prvu noć bajrama završe na bazenima, bosni ili u royalu uz radojku, cicu micu i kompaniju
Licemjerno zar ne?
Za vas koji rijetko ili nikada ne navratite u neku bogomolju informacija da je jako mnogo maloljetne omladine u vjerskim objektima. Hvala Bogu.madner wrote:Skole se stite jer ih posjecuju maloljetnici pod prisilom drzave.
-
VjecitiStudent
#298 Re: KS - Načelnici opština: all about
Odluka se poštuje????? A Bodyguard?Opetja033 wrote:Valjda zato jer je necivilizovano, neljudski da uz sami vjerski objekat za vrijeme obavljana molitve pijani gosti sjede i deru se, te samim time uznemiravaju vjernike.madner wrote:Skole se stite jer ih posjecuju maloljetnici pod prisilom drzave.
Svidjalo ti se ili ne, odluka je tu i ima da se postuje. Ako ti se ne svidja, organizuj demonstracije, prosvjede. Vidjecemo kakvu ces podrsku imati. A u svakom slucaju odluku ces morati postovati u istoj mjeri kao i ja.
Šta ćemo sa nekim drugim odlukama, kao npr. o zabrani prodaje alkohola i cigareta maloljetnicima i zabrani njihovog pristupa kladionicama? Zašto se one ne poštuju u Starom gradu?
- ultima_palabra
#299 Re: KS - Načelnici opština: all about
@opetja je ko braća Kličko, bori se samo u bitkama za koje je siguran da će dobiti 
- madner
#300 Re: KS - Načelnici opština: all about
Potpuno si fulio poentu, civilizovanost i uznemiravanje nisu zakonske kategorije. Zastita maloljetnika koje prisiljavas da idu na odredjena mjesta jeste.Opetja033 wrote:Valjda zato jer je necivilizovano, neljudski da uz sami vjerski objekat za vrijeme obavljana molitve pijani gosti sjede i deru se, te samim time uznemiravaju vjernike.madner wrote:Skole se stite jer ih posjecuju maloljetnici pod prisilom drzave.
Mislim ipak da je puno jednostavnije tuziti, jer ne vidim zakonsku osnovu za odluku. Tako da jos uvijek zelim vjerovati da je patka, jer nisam vidio jos validan dokument.