Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#276 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

poređenje RS4 je vrlo smiješno, jer se radi o top verzijama, i bilo bi jadno da nekome ponude iste materijale kao i u običnim verzijama po vrlo skupljoj cijeni...da li to znači da je početna verzija A4 slabija po kvalitetu materijala od srednje verzije A3? i nemoj mi sad ubacivati u priču S3 i tako to, kad je to fabrika napravila u startu skupljim autom...
BISCANIN2

#277 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by BISCANIN2 »

Otvaraču teme čestitam ,napravio si pravi i logican izbor ,nek ti bude sa srecom i posluzi barem 10 godina .
Jok eto ti zivis i ti razumijes. Sto ne mogu ove na rende kora i supe na viljusku price, k'o da im najmanje 3 generacije u familiji voze Jeepa pa njima vladaju emocije nego ih u zadnjih nekoliko god pojeftino pokupovali iz US (pocesto natopljene modele posliej Katrine, havarija itd) ipa sad postali veci katolici od pape.
Mimo Wranglera koji je prica za sebe Jeepovi su konefkcija ko iz citanke, Cherokee, GC, Liberty, Cimmander, Compass sve ko jaje jajetu bez ikakve osobitnosti. Vodio ti njega pod sta hoces ali na Compassu pise Jeep.
Slabo si skontao za GC, ja sam u GC-ima vidjao najcesnje celave glave i gedze "u pokusaju", ne off road entuzujaste, nego manje uspjesne gedze koje cekaju da uspiju tako da slobodno batali tu pricu da gedze ne voze Jeep.
Alfa i fiat sve bolji i bolji a auta sve atraktivnija i mocnija i sve ih je više?????? Ama jesi li bas siguran da znas o cemu pises. Koliko ja vidim AR su spala na svega 2 modela, Fiat na 3 svoja + lijepe svoje znakove na tudja auta Fiatu ove godine prodaja pala za 17%, a AR za 31%!!!!!! Da se razumijemo meni se AR svidja ali ovo sto si ti napisao nema veze sa zivotom. Ako si tako isto objektivan i po pitanju strasti onda nemamo o cemu pricati...
Jeep posjedujem nešto manje od dvije godine ,i liberty vozam tacno godinu dana ,prije njega je bio 4.0 limited xj , a terencima se bakćem 16 godina s tim što ih lično posjedujem 8 godina.
I od februra 2010 za mene postoji samo jeep ,svaka čast svima ali za mene samo jeep ,ako bog da jos jednog cu kad tad nabaviti odnosno cim prije .
I moj je uvezen iz usa mozda je bio i natopljen u Katarini ,cak sam i nasao da je udaran pozada ,falc je malo siri na zadnjem desnom uglu ali to meni ne smeta ,meni su bitniji gušti koje mi pruža svaki tenutak proveden u njemu .
Za gedže necu da se ponovljam ,sam si fino objasnio .Kupi gc i namakne pare kupi q7 ,gedža ostaje gedža.
Kakve veze ima što ar ima pad prodaje 31% i što fiat ima dva modela ,šta to meni znači ,može imati pad prodaje 62 i fiat proizvoditi jedan model opet ostaje ČINJENICA :DA JE 159 DRAGULJ AUTOMOBILZMA ,I DA WV PRODAJE MUDA POD BUBREGE .
Ceca , ANE i EKREMI haraju tržištem i honorari su im basnoslovni ALI OPET JOSIPI NE MOGU POLITI VODE NA RUKE .
To samo pokazuje koliko je ovaj svijet otisao u kurilec .

A da za emku pozdrav i odličan post :thumbup: .
goran16v

#278 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

@biscanin
izuzetno cijenim to sto si prilicno posten i iskren za ovu vrstu komunikacije. Naravno da postujem sto je tvoj izbor Jeep, to je odlican izbor, ali mi smeta generalizacija na osnovu licnih utisaka.
Ako pogledas kroz temu vidjeces da ja nigdje nisam sudio AR ili Audi, meni je samo bila sega johntrina izjava da auto nize klase ne moze biti kvalitetniji od auta vise klase i tu je bilo natezanja, medjutim ti si napisao da su Fiat i AR sve bolji i bolji a auti sve atraktivniji i mocniji i sve ih je više, sto jednostavno nije istina. Cijela grupacija, pa tako i ta 2 brenda nazalost stagniraju, trpe veliki pad prodaje, naravno to ne mjenja cinjenicu da 159-ka nije odlican auto, ali znaci da se vise ne proizvodi i da nema nasljednika. Ne bih da diskutujem da li se propada i stagniraili pak raste zbog prodaje muda pod bubrege ili ne. Moje je licno misljenje da je prodaja muda pod bubrege, bez obzira na sve, neodrziva. Neko ce se sloziti neko ne, ali to je za mene nekako logicno.
ChipyChips

#279 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by ChipyChips »

HAHAHAHAHA eh cuj dragulj automobilizma HAHAHAHA
Image
Jest,jest... :lol: :lol:
Unutra k'o da si je žagom izreziv'o :lol:
Ručica mjenjača ko kolac izviruje.
Volan strašan !!! :lol:

Znači ne gule se kod Alfi ručke? :lol: :lol:
Image

Ma ja nju ne voze papci,već operski pjevači i sama elita :lol: Momo papučice sa nedeljne pijace Stup :lol:
goran16v

#280 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

emko1234 wrote:haj da ja tebi postavim pitanje.
jel ti mislis da sve audi cetvorke iz B8 serije imaju istu zavrsnu obradu?
dakle od one 2.0tdi pa do rs4?
E jesi nasao kome ces postaviti pitanje. Ako bude potrebe lik ce te mrtav-hladan i bez imalo obraza ubjediti da ono sto je on napisao nije napisao i da ono sto si ti napisao ne znaci ono sto si ti napisao.
BTW kad je vec pomenuo Volva, nije mi bio dovoljno izvukao fiber da mu to tad spomenem, ali predstavom na Astra sedan temi jeste, ako poredim Focusa i S40/V50 svako ko se iole razumije ce biti jasno na koju generaciju Volva mislim.
Ingot

#281 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Ingot »

Zavisi jarane kakva si osoba, ako bi glaso za Angelu Merkel kupi Audija, Berlusconi - Alfa Romeo.
Alfa koju sam ja imao je mozda bila malo skuplja za odrzavati od nekog svapskog auta ali isto tako to je jedino staro auto kog se sjecam, jer ako malo znas sta radis sa Alfom se bas moze uzivat u voznji, posebno u krivinama
Mr.Fundamental

#282 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Mr.Fundamental »

Ingot wrote:Zavisi jarane kakva si osoba, ako bi glaso za Angelu Merkel kupi Audija, Berlusconi - Alfa Romeo.
Alfa koju sam ja imao je mozda bila malo skuplja za odrzavati od nekog svapskog auta ali isto tako to je jedino staro auto kog se sjecam, jer ako malo znas sta radis sa Alfom se bas moze uzivat u voznji, posebno u krivinama
I Berslusconi vozi Audija :D

Image

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#283 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by mali_milojica »

ChipyChips wrote:HAHAHAHAHA eh cuj dragulj automobilizma HAHAHAHA
Image

Image

Ma ja nju ne voze papci,već operski pjevači i sama elita :lol: Momo papučice sa nedeljne pijace Stup :lol:
Idi izmjeri holesterol u krvi,cini mi se da si blizu srcanog udara.
emko1234

#284 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

johntra wrote:poređenje RS4 je vrlo smiješno, jer se radi o top verzijama, i bilo bi jadno da nekome ponude iste materijale kao i u običnim verzijama po vrlo skupljoj cijeni...da li to znači da je početna verzija A4 slabija po kvalitetu materijala od srednje verzije A3? i nemoj mi sad ubacivati u priču S3 i tako to, kad je to fabrika napravila u startu skupljim autom...
svi u klin, ti u plocu.
ko ti govori o materijalima? al kad vec pitas, normalno da dodju kvalitetniji materijali. u mojoj cetvorci na sjedistima imas pearl nappa presvlake(koza-alkantara kombinacija).
da li je ta kombinacija kvalitetnija od tkanine koja se stavlja u osnovni novi A6? pa normalno da jest, kad je to nadoplata od preko 3000 maraka. dakle na to pitanje sam ti odgovorio.
moje pitanje je bilo da li postoji razlika u zavrsnoj obradi izmedju A4 B8 nekog osnovnog modela, i nekog super modela tipa RS4? kakva ti je prica njega je fabrika u startu napravila skupljim autom?
ja ti ne pricam o gedzetima na tom autu, o s tronic mjenjacu, o motoru od 450 konja, spojlerima, difuzorima, Bang and Olufsen audio sistemu i slicno. pricam ti o kvalitet zavrsne obrade, dugmadima, prekidacima, spojevima na tabli, plastici kod mjenjaca, tapacirunzima, osjecaju u unutrasnjosti i slicno. postoji li po tebi razlika u kvaliteti zavrsbe obrade?
bomba

#285 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by bomba »

bez_suplje wrote:ALFA JE OTPALA DANAS SAM BIO KOD COVJEKA KOJI JE DOKTOR ZA ITALIJANSKA AUTA KAZE MI OVIM RIJECIMA:

""BIT CES SRETAN KAD KUPIS ALFU ,A JOS SRETNI KAD JE PRODAS"" JAO IZREKE STRASNA

KAZE MI ONA JEST LIJEPA SVE TO STOJI PUNA OPREME ALI AUTO IMA DOSTA MANA OD SITNICA NA ELEKTRONICI DO LETBE VOLANA KOJA CESTO PROCURI I SL,,ALFA JE OK AKO SE UZME NOVA PA VOZAS 3-4 GODINE I CAO A POLOVNA MOZE DA U CRNO ZAVIJE,,,

TAKO DA OSTAJEM PRVI AUDIJU A3 EVENTUALNO A4 CAK IMAM PREPORUKU DA UZMEM A3 ALI 1,6 BENZIN 102KS AUTO NIEJ VELIKI POTROSAC IDE SOLIDNO A ZA ODRZAVAT JE MANJE ZAHTJEVAN
Dakle kako sam i sam rekao za Alfu, lijepa ali nepouzdana ;-)

Sto se tice A3 1.6 benzin verzije od 102 ks, ako vozis uglavnom po gradu i magistralnim putevima (npr po BiH) onda ti je taj motor ok i potrosnja nece biti strasna.
Ako pak mislis sa tim autom cesto da putujes van BiH odnosno po auto putevima, onda 1.6 benzin nije dobar izbor. Na 140 km/h u 5. brzini se taj motor vrti preko 5000 obrtaja/min a na tim obrtajima potrosnja ne pada ispod 8-9 litara :wink:
mali_milojica

#286 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by mali_milojica »

Na AR 159 je samo boljka letva volana i nista vise.
Trapovi (od cega su bolovale 156 i 147 ) nista,motori odlicni,hrđe nema ni u tragovima,zavrsna obrada se priblizila premiumu (da ne kazem ista,mogao bih poginuti),u lezanju joj nema ravnog.
A o raznoraznim majstorima ne bih komentarisao.
mali_milojica

#287 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by mali_milojica »

bomba wrote:
bez_suplje wrote:ALFA JE OTPALA DANAS SAM BIO KOD COVJEKA KOJI JE DOKTOR ZA ITALIJANSKA AUTA KAZE MI OVIM RIJECIMA:

""BIT CES SRETAN KAD KUPIS ALFU ,A JOS SRETNI KAD JE PRODAS"" JAO IZREKE STRASNA

KAZE MI ONA JEST LIJEPA SVE TO STOJI PUNA OPREME ALI AUTO IMA DOSTA MANA OD SITNICA NA ELEKTRONICI DO LETBE VOLANA KOJA CESTO PROCURI I SL,,ALFA JE OK AKO SE UZME NOVA PA VOZAS 3-4 GODINE I CAO A POLOVNA MOZE DA U CRNO ZAVIJE,,,

TAKO DA OSTAJEM PRVI AUDIJU A3 EVENTUALNO A4 CAK IMAM PREPORUKU DA UZMEM A3 ALI 1,6 BENZIN 102KS AUTO NIEJ VELIKI POTROSAC IDE SOLIDNO A ZA ODRZAVAT JE MANJE ZAHTJEVAN
Dakle kako sam i sam rekao za Alfu, lijepa ali nepouzdana ;-)

Sto se tice A3 1.6 benzin verzije od 102 ks, ako vozis uglavnom po gradu i magistralnim putevima (npr po BiH) onda ti je taj motor ok i potrosnja nece biti strasna.
Ako pak mislis sa tim autom cesto da putujes van BiH odnosno po auto putevima, onda 1.6 benzin nije dobar izbor. Na 140 km/h u 5. brzini se taj motor vrti preko 5000 obrtaja/min a na tim obrtajima potrosnja ne pada ispod 8-9 litara :wink:
Osim ako nema 6 brzina (a mislim da nema) ova je cifra nerealna,jer taj motor ima blokadu na 6200 i po toj logici ne bi mogao ici vise od 175 km/h. Po meni je najvjerovatnije oko 4000 obrtaja na toj brzini.
johntra

#288 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

goran16v wrote: E jesi nasao kome ces postaviti pitanje. Ako bude potrebe lik ce te mrtav-hladan i bez imalo obraza ubjediti da ono sto je on napisao nije napisao i da ono sto si ti napisao ne znaci ono sto si ti napisao.
BTW kad je vec pomenuo Volva, nije mi bio dovoljno izvukao fiber da mu to tad spomenem, ali predstavom na Astra sedan temi jeste, ako poredim Focusa i S40/V50 svako ko se iole razumije ce biti jasno na koju generaciju Volva mislim.
ti nisi poredio Focusa, nego si poredio Mondea i V40, a ništa u tom postu osim toga nisi jasno naznačio...prema tome...
johntra

#289 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

emko1234 wrote: svi u klin, ti u plocu.
ko ti govori o materijalima? al kad vec pitas, normalno da dodju kvalitetniji materijali. u mojoj cetvorci na sjedistima imas pearl nappa presvlake(koza-alkantara kombinacija).
da li je ta kombinacija kvalitetnija od tkanine koja se stavlja u osnovni novi A6? pa normalno da jest, kad je to nadoplata od preko 3000 maraka. dakle na to pitanje sam ti odgovorio.
moje pitanje je bilo da li postoji razlika u zavrsnoj obradi izmedju A4 B8 nekog osnovnog modela, i nekog super modela tipa RS4? kakva ti je prica njega je fabrika u startu napravila skupljim autom?
ja ti ne pricam o gedzetima na tom autu, o s tronic mjenjacu, o motoru od 450 konja, spojlerima, difuzorima, Bang and Olufsen audio sistemu i slicno. pricam ti o kvalitet zavrsne obrade, dugmadima, prekidacima, spojevima na tabli, plastici kod mjenjaca, tapacirunzima, osjecaju u unutrasnjosti i slicno. postoji li po tebi razlika u kvaliteti zavrsbe obrade?
postoji kvaliteta u razlici završne obrade između manjih i većih automobila, i upravo u nekim od tih stvari koje si nabrojao...zadovoljan?
emko1234

#290 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

o tome ti i pricam. prema tome, manje auto MOZE bit kvalitetnije od veceg auta.
u ovom slucaju konkretno audi a3 u pojedinim izdanjima moze bit kvalitetniji od alfe 159. isto tako osnovni a3 i osnovna alfa su tu negdje, jer sama cinjenica da je nesto premuim (a a3 jeste) znaci da mora zadovoljit neke kriterije.
usudio bih se reci da je svako auto premium proizvodjaca kvalitetnije od auta vise klase nepremium proizvodjaca.

prema tome johntra, nepotrebno si vodio diskusiju na 12 strana da bismo doslo do ovog zakljucka koji se mogao izvesti i nakon 3 posta.
Better Man

#291 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Better Man »

emko1234 wrote:o tome ti i pricam. prema tome, manje auto MOZE bit kvalitetnije od veceg auta.
u ovom slucaju konkretno audi a3 u pojedinim izdanjima moze bit kvalitetniji od alfe 159. isto tako osnovni a3 i osnovna alfa su tu negdje, jer sama cinjenica da je nesto premuim (a a3 jeste) znaci da mora zadovoljit neke kriterije.
usudio bih se reci da je svako auto premium proizvodjaca kvalitetnije od auta vise klase nepremium proizvodjaca.

prema tome johntra, nepotrebno si vodio diskusiju na 12 strana da bismo doslo do ovog zakljucka koji se mogao izvesti i nakon 3 posta.
Ovo je nebuloza i nije tačno, a primjera ima dosta koji će te demantovati!
johntra

#292 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

emko1234 wrote:o tome ti i pricam. prema tome, manje auto MOZE bit kvalitetnije od veceg auta.

pojedino izdanje ostaje pojedino izdanje, to smo već raspravili...to niti je pravilo, niti treba tako biti...bi li ti rekao da je Alfa 159 u TI verziji kvalitetnija od srednje napucanog Audija A6?
i dalje, ti si mene pogrešno shvatio, jer sam ja mislio da je obrada, kvalitet materijala i slično, a o tome sam već više puta na tih 12 strana i pisao, bolja kod većeg auta...isto kao što neke stvari uopšte ne možeš ni naručiti u malom autu, a u velikom možeš...ne može me niko ubijediti da je jedan A3 bolje spajan od 159 i da joj je kvalitetniji materijal u enterijeru...prvo, kad se auto pravi i dizajnira, zna se odmah od koga se naručuju materijeli...konkretno, pošto su sa tom Alfom ganjali kvalitet materijala i završnu obradu kao kod svetog trojca, većina materijala je naručena kod istih fabrika koje prave za njih..fabrike moraju zadovoljiti neke standarde i zna se kako se za koji model pravi neki dio...kad kažeš premium, tako lako izbaciš Alfu iz toga, zaboravljajući i da je ona bilo skuplja u startu od nekih modela srednjeg segmenta...
Don Zivconi

#293 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Don Zivconi »

Ja volim Alfa Romeo jer je meni najbolja najljepsa (ne svi modeli :D ) i mogu reci da je jedina auto koje bih uzeo poslije Alfe, Audi ili Toyota (Lexsus). Takodjer vjerujem da je kvalitet izrade kod svaba jako visok ako ne i najvisi, oko kvaliteta se nema sta raspravljati ali je i cinjenica da su se u zadnjih par godina pokvarili i to drasticno sto opet neznaci da nisu i ovi drugi :-D . Ja kazem opet covjeku kupi Audija nije Alfa za tebe jer da jeste nebi otvarao ovakve teme po forumu vec bi znao sta zelis ;-) .

U svakom slucaju odlicna dva auta sa svim svojim manam i vrlinama ;-)
emko1234

#294 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

Better Man wrote:

Ovo je nebuloza i nije tačno, a primjera ima dosta koji će te demantovati!
e nek si mi ti rekao da je nebuloza. pa ako mozes reci da je nebuloza, onda valjda ima primjer koji ce pokazati da je ovo nebuloza, evo napeto ga ocekuje.

Johntra@ upravu si ti velikim dijelom vizavi ovog napisanog. medjutim ja mislim da je puno veci teret na ledjima jednog proizvodjaca koji pravi premium auta, nego na ledjima proizvodjaca koja ne pravi takva auto.
konkretno, a3 mora bit dobar. jer kad izadje na trziste, ogromna su ocekivanja od njega. u svakom pogledu.
lako kazem da alfa nije premium? pa mozda zato sto i nije premium niti ce ikad bit, bar ne ovim tempom kojim sad napreduju.
i pazi, ja nikad nisam rekao da je nekvalitetna. al nije toliko ni kvalitetna da bi u startu opravdala visoku cijenu.
johntra

#295 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

pa dobro, možeš ti napraviti auto da košta sto milja, ali ko će to kupiti... :D
159 je imala sasvim fer i korektnu cijenu, koja je bila na tragu 156...imali su pravo da traže više od Mondea, Passata, Vectre i sličnih, jer se ta razlika primjeti...nisu mogli tražiti ko sveti trojac, pitanje je da li će ikada moći, ali u odnosu na ostale su mogli..
što se tiče tereta, to si u pravu, ali niko ih nije tjerao da prave takva auta, pa da imaju dodatni teret, u odnosu na ostale...
citroen xm

#296 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by citroen xm »

ChipyChips wrote:HAHAHAHAHA eh cuj dragulj automobilizma HAHAHAHA
Image

Image

Ajd priznaj koliko ti je trebalo da nađeš ove slike na netu. Sigurno si se gadno pomučio. I opet ti nije dobro.
Prvu kao da si skinuo sa neke igrice na konzoli u rangi Sega Mega Drive 2, a druga je neka šabanija teška. I ti se prodaješ kao objektivan? :run:
emko1234

#297 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

slazem se s tobom da su imali pravo da traze vise, al ocigledno su sebi dali za pravo da traze vise od moguceg. i zato je 159 umalo propala ko auto i nikad nije dostigla 156icu. zato je jedna vectra, mondeo, mazda 6 a da ne kazem passat, popisali po prodaji i zato i dan danas to auto nema nasljednika.
nemoj zajebavat da su trazili fer i konkretnu cijenu kad nisu. pogledaj gulijetu danas. osnovna dizelka te izadje haman 40 000 maraka. dodas jos par doplata, i malo jaci motor i ode vec na 45 000. za te pare mozes uzet recimo full kiu ceed koja alfi po reputaciji nije ni do koljena. al jbg doslo je vrijeme da se sve vise gleda odnos ulozeno-dobiveno. a u toj racunici alfa premalo nudi. da ne kazem da za slicne pare uzmas dizel premiuma iste klase. jednostavno to nije prava matematika i politika za alfu. i dok god bude tako poslovanje ce bit na marginama a buducnost novih modela nezvjesna.
jbg, nemaju oni toliko para da si mogu priustit samo kupce koji kupuju srce kako vi alfaljupci volite reci. od takvih se ne zivi.
zivi se od kupaca koji se vracaju. a ljudi se nece vratit ako je nesto skupo placeno, a nije kvalitetom opravdalo cijeno. opet ponavljam, ne mislim da je nekvalitetna. al mislim da nije dovoljno kvalitetna za prodajnu cijenu
evo osnovna dizel alfa kosta malo jace od 37 000 maraka, isto toliko kosta i osnovni audi trica s 1.6tdi motorom.
najjaca dizel alfa kosta 47 000 maraka
najjacia dizel trica kosta 51 000 maraka. obje imaju dual clutch gearbox.
izvinut ces, al nije to to. nije alfa jednako audi, al nikako
johntra

#298 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

Po pitanju traženja viška para za taj auto, sve je utemeljeno na relativno dobroj reputaciji Alfe 147, koja je nakon A3 bila drugi premium kompakt...ljudi su jednostavno napravili dobro auto, a vidim da sa njom još nema većih problema, auto koje nasljeđuje sve dobre stvari 147 i daje još više...nije problem dati takvu cijenu, jer kupaca uvijek ima, problem je što se ta cijena treba održati, a Alfa nikad nije bila dobra u tome, zato i jeste best buy kad je polovna...
po pitanju poređenja Giluette i A3, Alfa ne zaostaje u ničemu, osim što nema top verziju tipa S3...naravno, sad je novi A3 u prednosti, jer se radi o novom modelu...
159 je odlično zamišljen auto kojeg je ubila težina i vozne karakteristike koje su bile daleko od 156, iako je odlična za vožnju...mislim da je to auto uništilo ugledanje na sveti trojac, a to je ono što vlasnici Alfe ne vole, mada ima i takvih...zato se pravo malo onih 700.000 kupaca 156 vratilo 159, jer jednostavno, to nije bilo to..
romeomoraprezivjeti

#299 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by romeomoraprezivjeti »

emko,meni je jednaka alfa audiju,to je moje misljenje,i to ne moze niko promijeniti. Ni ti,ni one statistike za prodaju kojima nas stalno bombardujete,i slozicu se s tobom,mislim da bi pravi potez uprave FIata,kao vlasnika Alfe bila ta,da se cijene koriguju na nize.
emko1234

#300 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

evo obojica ste napisali prilicno realne postove.
nemam sta da dodam.
osim da se slozim s napisanim i da kazem johntra tebi, gulijeta ko auto ne zaostaje za tricom. al alfa ko brend i autombilska marka zaostaje za audijem jer jednostavno u tom svijetu puno toga ima veze s reputacijom. alfa ima historiju, al reputacija u zadnjih par godina joj je poljuljana. ta auta su dobrim dijelom ostala bez svog prepoznatljvog imidza i to je ono sto odbija nekoga ko ima da da 40 000+ maraka za kompakta kako kod nas tako i u europi.
zato mislim da joj je cijena pogresno odmjerena i da bi puno bolje prosla s ovim stanjem na trzistu da starta s par hiljada manje. tj da se pozicionira iznad korejanaca, francuza i svaba tipa opela, uz bok s japancima i golfom a ispod audija, bmw-a, merca i lexusa. to bi joj bilo idealno mjesto i po menu tu i pripada. znaci da krene od nekih 30 000 maraka pa navise. garantujem ti da bi puno bolje prosla.
Post Reply