Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Skijaš

#276 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

Bodkin wrote:
Skijaš wrote:
Zato što je to izjednačavanje strana. U Hrvatskoj je OK zgaziti ih vojno, u BiH ne smijemo reći da su velikosrbi.
opet isto...ti nikako da shvatis da su u bih po dejtonu strane izjedacene. dakle ako bosnjaci nesto hoce sto srbi nece to se ne moze desiti prisilom.tj moze olujom
Nisu izjednačene, to je pored sudski dokazanog genocida glupost i pomisliti, a kamoli napisati. Ono što je potpisano jeste obustava vatre ako ne budu osporavali teritorijalni integritet zemlje, ne moramo ih poštivati ili uvažavati. To su šovinisti koje treba pobjediti, u okviru sistema i zakonom dozvoljenim sredstvima.
Skijaš

#277 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

etovidis wrote:
Bodkin wrote:
Skijaš wrote:
Zato što je to izjednačavanje strana. U Hrvatskoj je OK zgaziti ih vojno, u BiH ne smijemo reći da su velikosrbi.
opet isto...ti nikako da shvatis da su u bih po dejtonu strane izjedacene. dakle ako bosnjaci nesto hoce sto srbi nece to se ne moze desiti prisilom.tj moze olujom
U Bosni i Hercegovini stvari moraju ici dogovorom. To je od zivotne vaznosti, a sve ostalo je promasena stvar i ulje na vatru.
Dogovor s velikosrbima nije moguć i rješenje će se morati tražiti kroz konfrontaciju s njima. Naravno, bez nasilja i samo kroz političke pritiske (onako kako smo uostalom dobili i zastavu) a ako krenu u secesiju, onda i oružjem. Rezultat Tihićeve i Lagumdžijine popustljivosti koja traje evo šest godina vidimo u aktuelnom Dodikovom psovanju Inzku ili kindapovanju CIK-a. To nije put naprijed, to je prolongiranje stagnacije.
etovidis

#278 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by etovidis »

Skijaš wrote: Dogovor s velikosrbima nije moguć i rješenje će se morati tražiti kroz konfrontaciju s njima. Naravno, bez nasilja i samo kroz političke pritiske (onako kako smo uostalom dobili i zastavu) a ako krenu u secesiju, onda i oružjem. Rezultat Tihićeve i Lagumdžijine popustljivosti koja traje evo šest godina vidimo u aktuelnom Dodikovom psovanju Inzku ili kindapovanju CIK-a. To nije put naprijed, to je prolongiranje stagnacije.
To je potpuno, ali bas poptuno pogresan pristup. To je (konfrontacija) nazalost jos uvijek vecinski pristup na svim stranama, ali i to ce se promijeniti. Rezultate takvog mentaliteta i takvih stavova nazalost gledamo vec 17 godina.
Paranoid

#279 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Paranoid »

etovidis wrote: U Bosni i Hercegovini stvari moraju ici dogovorom. To je od zivotne vaznosti, a sve ostalo je promasena stvar i ulje na vatru.
Sva dešavanja na relaciji Hrvatska-Srbija bi se moglo itekako odrazit na BiH, koja bi na kraju mogla biti poligon za demonstraciju sile, pa čak i sukob.

Ulje na vatru koje spominješ bi mogao da dolije Hag sa nekom od kazni koje su moguće kod onih kod kojih se vodi postupak...npr. Šešelj ili Karadžić, Mladić...

Sve u svemu, Bošnjaci bi trebali da budu na oprezu..
Bodkin

#280 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Bodkin »

Skijaš wrote:
Bodkin wrote:
Skijaš wrote:
Nisu izjednačene, to je pored sudski dokazanog genocida glupost i pomisliti, a kamoli napisati. Ono što je potpisano jeste obustava vatre ako ne budu osporavali teritorijalni integritet zemlje, ne moramo ih poštivati ili uvažavati. To su šovinisti koje treba pobjediti, u okviru sistema i zakonom dozvoljenim sredstvima.
apsolutno iste su u danasnjem uredjenju. dakle bosnjaci nemaju pravo odlucivanja preko srba. ubaci tu jos i hrvate ali ova dva naroda su vecina. dakle ne mozes nista nametnuti sto srbi nece sto znaci da su izjednacene. ne govori se ovdje o periodu 92-95 nego o tome kako je danas. najbolji primjer je taj sto sam kazes da bez srba ne mozes nista napraviti ako oni hoce da blokiraju.

ti moras shvatiti da volju ne mozes nametnuti nikako nego olujom i gotovo. da se parcijalno lozim sa tobom, drugi moguci izbor je jako lobiranje ali nije ni to za svakoga ( srbija izdvaja bruku love pa nsta)
Skijaš

#281 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

etovidis wrote:
Skijaš wrote: Dogovor s velikosrbima nije moguć i rješenje će se morati tražiti kroz konfrontaciju s njima. Naravno, bez nasilja i samo kroz političke pritiske (onako kako smo uostalom dobili i zastavu) a ako krenu u secesiju, onda i oružjem. Rezultat Tihićeve i Lagumdžijine popustljivosti koja traje evo šest godina vidimo u aktuelnom Dodikovom psovanju Inzku ili kindapovanju CIK-a. To nije put naprijed, to je prolongiranje stagnacije.
To je potpuno, ali bas poptuno pogresan pristup. To je (konfrontacija) nazalost jos uvijek vecinski pristup na svim stranama, ali i to ce se promijeniti. Rezultate takvog mentaliteta i takvih stavova nazalost gledamo vec 17 godina.
Da, Hrvatska je primljena u EU, BiH nije ni kandidat.
webby-x

#282 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by webby-x »

Skijaš wrote:Da, Hrvatska je primljena u EU, BiH nije ni kandidat.
Je li tebi jasno da je HR oslobodila svoju teritoriju, a BiH nije?
HR je slomila pobunu, a BiH je priznala.
HR je napravila Oluju, a BiH nije, ne jer nije htjele, nego jer nije mogla.
Skijaš

#284 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

Bodkin wrote:
Skijaš wrote:
Bodkin wrote:

apsolutno iste su u danasnjem uredjenju. dakle bosnjaci nemaju pravo odlucivanja preko srba. ubaci tu jos i hrvate ali ova dva naroda su vecina. dakle ne mozes nista nametnuti sto srbi nece sto znaci da su izjednacene. ne govori se ovdje o periodu 92-95 nego o tome kako je danas. najbolji primjer je taj sto sam kazes da bez srba ne mozes nista napraviti ako oni hoce da blokiraju.

ti moras shvatiti da volju ne mozes nametnuti nikako nego olujom i gotovo. da se parcijalno lozim sa tobom, drugi moguci izbor je jako lobiranje ali nije ni to za svakoga ( srbija izdvaja bruku love pa nsta)
Srbija je šugava hijena koja bi u lobiranje svake godine trebala uložiti bar pet milijardi eura da se nekako opere. Sarajevo ne mora lagati i petljati, svi su argumenti na strani Sarajeva i dovoljno je zategnuti situaciju kako bi međunarodni centri moći obratili pažnju na ovo područje. Treba odbaciti velikosrpsko tumačenje Ustava, prestati popuštati i ostalo će ići po inerciji. Problem kojeg danas imamo jeste ta neutemeljena teza da se potpisom na Dejtonski sporazum prihvatilo velikosrbe za partnere i ravnopravne. Jer nije, oni su i dalje bolesni, njih i dalje treba pobjediti, ali u okviru sistema i bez nasilja. Potpis na Dejtonski sporazum ne podrazumjeva prihvatanje Dodikovog tumačenja Dejtonskog sporazuma.
Skijaš

#285 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

webby-x wrote:
Skijaš wrote:Da, Hrvatska je primljena u EU, BiH nije ni kandidat.
Je li tebi jasno da je HR oslobodila svoju teritoriju, a BiH nije?
HR je slomila pobunu, a BiH je priznala.
HR je napravila Oluju, a BiH nije, ne jer nije htjele, nego jer nije mogla.
Potpis na Dejtonskom sporazumu ne znači da se sarajevski političari trebaju žvaliti s Dodikom. Neka ga tretiraju kao prijetnju i neka se bore protiv njega u okviru sistema.
etovidis

#286 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by etovidis »

Skijaš wrote:
etovidis wrote:
Jos jednom, RH i BiH su dvije razlicite drzave, sa svojim partikularnim situcijama.
častan i pošten

#287 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by častan i pošten »

Zajednički interes svima je da se stane na loptu.
hAZNADAR

#288 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by hAZNADAR »

Skijaš wrote: Pa nisam rekao da si ti umobolan nego da je taj prijedlog umobolan. Ali ako ti treba malo drame da eskiviraš pitanje, i to je u redu.
Ovdje je bar jasno da si ti upravo taj koji izvlaci iz konteksta, preskace sustinu i pitanja,.. a kada biva poklopljen cinjenicama - dize tenzije i ispoljsava zatvaranje tema. Privilegovani status ti je jedini zastitni znak, da nije mozda tvoja realnost, kultura, tolerancija,... :D Upravo na istom pitanju o bosnjackom nacionalizmu si na temi o tome koju sam ja otvorio dobio sve odgovore prije mjesec dana
http://www.klix.ba/forum/bosnjacki-naci ... 04948.html

i digao toliku dreku i paljbu, zalio se,.. da je rezultiralo i zatvaranjem teme i mojim banovanjem -

i sada bi ovdje malo o istome, of topic trolao,.. nebi li ponovo uperio prst i zavristao uuuu fasizam,.. hajde fino otkaci od mene.

draganbl wrote:
U diskusiji se postavljaš prilično licemjerno. Sa jedne strane kažeš da i te prosječne Srbe ne opisuješ kao rogate, dok sa druge konstatuješ da oni bošnjačkom korpusu drže omču oko vrata. Pa bolje da si napisao da jesu rogati.

Međutim, ono što najviše propagiraš u svojim postovima je da se u Banjaluci smatraš ugroženim, jer citiram, "U Berlinu, Londonu, Lionu,.. imam bolju perspektivu i veca prava negoli u BL gdje sam rodjen i odrastao". Naravno, imaš osnova za taj stav. Ali i ja se osjećam ugroženim u Banjaluci. Ugrožen mi je posao, stanarasko pravo, mjesečna primanja, pravo na rad, pravo na kvalitetno školovanje djece, sva egzistencijalna pitanja. I sve to isto bi mi opet bilo ugroženo i da nema Republike Srpske i da nema Dodika i da nema krsnih slava i srpske zastave na svakom koraku.
Zato sam prema ukidanju RS-a i svega pratećeg hladnokrvan, jer znam da oni koji slijepo govore o ukidanju imaju jednak kapacitet da poprave stanje kao i oni koji sve to brane. A taj kapacitet je, prosto rečeno, jednak nuli.
Rogati ili ne, njihov zajednicki interes je ujednio i Bosnjacima omca oko vrata. S'tim da ne mora znaciti da maksuz svoje interese prave eto bas da smetaju Bosnjacima. Najprije ce biti da Srbi zele pole drzave zvane RS samo za sebe i to na egoistican nacin a hebe im se za probleme kod drugih i efekte toga. Jedni misle da je stvaro tehnicko moguce izvesti getoizaciju Bosnjaka na frtalju zemlje, drugi uopce i ne razmiusljju o ostalima - samo da je Rs samo njihova i ostale ko sljivi - nek se sami snalaze "na svom" kako mogu. Sto znaci da su nam interesi suprotstavljeni i u sukobu.

I ocigledno je da na ovaj ili onaj nacin upravo u posljednjih par receni ca upravo dokazujes da jesam u pravu. I ti bi ipak da se entiteti ne ukinu i time nacionalni eksluzivitet - iako nisi rogat.
draganbl

#289 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by draganbl »

hAZNADAR wrote:
draganbl wrote:
U diskusiji se postavljaš prilično licemjerno. Sa jedne strane kažeš da i te prosječne Srbe ne opisuješ kao rogate, dok sa druge konstatuješ da oni bošnjačkom korpusu drže omču oko vrata. Pa bolje da si napisao da jesu rogati.

Međutim, ono što najviše propagiraš u svojim postovima je da se u Banjaluci smatraš ugroženim, jer citiram, "U Berlinu, Londonu, Lionu,.. imam bolju perspektivu i veca prava negoli u BL gdje sam rodjen i odrastao". Naravno, imaš osnova za taj stav. Ali i ja se osjećam ugroženim u Banjaluci. Ugrožen mi je posao, stanarasko pravo, mjesečna primanja, pravo na rad, pravo na kvalitetno školovanje djece, sva egzistencijalna pitanja. I sve to isto bi mi opet bilo ugroženo i da nema Republike Srpske i da nema Dodika i da nema krsnih slava i srpske zastave na svakom koraku.
Zato sam prema ukidanju RS-a i svega pratećeg hladnokrvan, jer znam da oni koji slijepo govore o ukidanju imaju jednak kapacitet da poprave stanje kao i oni koji sve to brane. A taj kapacitet je, prosto rečeno, jednak nuli.
Rogati ili ne, njihov zajednicki interes je ujednio i Bosnjacima omca oko vrata. S'tim da ne mora znaciti da maksuz svoje interese prave eto bas da smetaju Bosnjacima. Najprije ce biti da Srbi zele pole drzave zvane RS samo za sebe i to na egoistican nacin a hebe im se za probleme kod drugih i efekte toga. Jedni misle da je stvaro tehnicko moguce izvesti getoizaciju Bosnjaka na frtalju zemlje, drugi uopce i ne razmiusljju o ostalima - samo da je Rs samo njihova i ostale ko sljivi - nek se sami snalaze "na svom" kako mogu. Sto znaci da su nam interesi suprotstavljeni i u sukobu.

I ocigledno je da na ovaj ili onaj nacin upravo u posljednjih par receni ca upravo dokazujes da jesam u pravu. I ti bi ipak da se entiteti ne ukinu i time nacionalni eksluzivitet - iako nisi rogat.
Pa dobro, odluči se, jesu li ili nisu Srbi rogati? Svojim stavovima pokazuješ bahatost, nedosljednost i licemjernost, a riječima se ne služiš da bi izrekao konstruktivnu misao, već da bi iskazao patetiku i razočaranost.

U posljednjem pasusu si potpuno promašio smisao mojih riječi, valjda zato što ti je (ponovo) bilo važno da naglasiš kako i ja nisam za ukidanje entiteta, iako sam ja eksplicitno napisao potpuno suprotno.
U svom prvom obraćanju tebi, pitao sam te: Ko je danas u Bosni i Hercegovini prosječan Bošnjak? Kako ja da vidim stav, politički stav prosječnog Bošnjaka? Da li je prosječan Bošnjak onaj koji svoje političke stavove pokušava da provede preko SDA, preko SDP-a ili SBB-a?
Kakav je stav tih stranaka prema tebi, u Banjaluci? Na koji način oni tebi pomažu i na koji način se bore za tvoje interese i interese drugih Bošnjaka u Republici Srpskoj? Ili, ako smatraš da oni nisu tvoji izabrani predstavnici, ko jeste?
Skijaš

#290 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

etovidis wrote:
Skijaš wrote:

Jos jednom, RH i BiH su dvije razlicite drzave, sa svojim partikularnim situcijama.
To i ja kažem, u jednoj državi se pobjedilo velikosrbe i evidentan je napredak. U BiH se potpis na Dejtonski sporazum zloupotrebljava kao kvaziargument za tezu da prihvatanjem tog mirovnog sporazuma Sarajevo mora prihvatiti i velikosrpska tumačenja istog.
FFC

#291 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by FFC »

naravno da su interesi nacija suprotstavljeni kad su nacije izmisljene da po definiciji budu u sukobu.

dokle god budemo tražili rješenje kroz nacije nećemo ga naći jer je u pitanju klasni sukob. ili bolje reći klasna manipulacija - sveštenici, političari i novoobogaćeni vs. svi ostali.

tome sluzi nacija i vjera, da se svi ostali ne dosjete ko im radi o glavi.
Skijaš

#292 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

hAZNADAR wrote:
Skijaš wrote: Pa nisam rekao da si ti umobolan nego da je taj prijedlog umobolan. Ali ako ti treba malo drame da eskiviraš pitanje, i to je u redu.
Ovdje je bar jasno da si ti upravo taj koji izvlaci iz konteksta, preskace sustinu i pitanja
Ti postavljaš tezu, ja te samo pitam hoće li prihvatanjem šovinističke ideje o BiH kao ekskluzivnoj državi bošnjačkog naroda, odnosno distanciranjem od multietničkog koncepta i onih Srba i Hrvata koji taj koncept podržavaju, Bošnjaci biti jači ili slabiji ?
FFC

#293 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by FFC »

Skijaš wrote:
etovidis wrote:
Skijaš wrote:

To i ja kažem, u jednoj državi se pobjedilo velikosrbe i evidentan je napredak. U BiH se potpis na Dejtonski sporazum zloupotrebljava kao kvaziargument za tezu da prihvatanjem tog mirovnog sporazuma Sarajevo mora prihvatiti i velikosrpska tumačenja istog.
U čemu je evidentan napredak osim u etničkoj čistoči? Kad bi svi Srbi napustili BiH opet drzava ne bi bila primljena u EU. Pogotovo tada. Hrvatska je druga prica, ali njih tek čeka "blagostanje" kad taj prijem dođe na naplatu.

Uostalom, Bosni stabilnost nije namjenjena od strane SAD, ali sudeći po tvojim postovima ti ovo ne možeš da shvatiš i samo pričaš jedno te isto.
Skijaš

#294 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

FFC wrote:
Skijaš wrote:
etovidis wrote:

U čemu je evidentan napredak osim u etničkoj čistoči? Kad bi svi Srbi napustili BiH opet drzava ne bi bila primljena u EU. Pogotovo tada. Hrvatska je druga prica, ali njih tek čeka "blagostanje" kad taj prijem dođe na naplatu.
Gubitak srpskog stanovništva nije napredak, napredak je ulazak u EU. Ako ti ne misliš da je članstvo u EU nešto korisno, OK. Ne moramo se složiti.
Uostalom, Bosni stabilnost nije namjenjena od strane SAD, ali sudeći po tvojim postovima ti ovo ne možeš da shvatiš
SAD nemaju plan za ovo područje, BiH im je nebitna i podržaće onu stranu koja ima više izgleda da pobjedi. Mislim da je vrhunac egoizma to uvjerenje da smo mi toj jedinoj stvarnoj sili svijeta uopšte toliko bitni pa da kao imaju neki definisan plan za ovo društvo. U prosječnim Amerikancima imamo prijatelje i saveznike jer je lako napraviti most između naših ciljeva multietničkog koncepta i njihove multikulture. Ali za SAD kao političku snagu, mi i ova naša mala zemlja uopšte nismo na radaru. Amerikanci neće voditi naše bitke. Pomoći će, ali ako Dodik valja Sarajevu, ne smeta ni Amerikancima.
Mrchak

#295 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Mrchak »

Skijaš wrote:
Питао сам те то раније, али избегаваш одговор: Шта ти значи то изједначавање страна? Да ли мислиш да су Срби мање вредни од Бошњака и да њихово мишљење, њихове легитимне интересе, њихове страхове и најзад њихов живот не заслужује једнако поштовање?
Предпостављам да би се онда сложио да и договор са великобошњацима није могућ и да стога Додик има одличан разлог да не покушава никакав помирљив приступ, јер ће великобошњаци то одмах искристити у сврху покоравања БиХ Срба?
Skijaš wrote:
Srbija je šugava hijena koja bi u lobiranje svake godine trebala uložiti bar pet milijardi eura da se nekako opere. Sarajevo ne mora lagati i petljati, svi su argumenti na strani Sarajeva i dovoljno je zategnuti situaciju kako bi međunarodni centri moći obratili pažnju na ovo područje. Treba odbaciti velikosrpsko tumačenje Ustava, prestati popuštati i ostalo će ići po inerciji. Problem kojeg danas imamo jeste ta neutemeljena teza da se potpisom na Dejtonski sporazum prihvatilo velikosrbe za partnere i ravnopravne. Jer nije, oni su i dalje bolesni, njih i dalje treba pobjediti, ali u okviru sistema i bez nasilja. Potpis na Dejtonski sporazum ne podrazumjeva prihvatanje Dodikovog tumačenja Dejtonskog sporazuma.
А које тумачење устава не треба одбацити? Великобошњачко? Нису ли та два тумачења у суштини иста, јер се заснивају на мржњи и шовинизму?
Skijaš

#296 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

sjever99 wrote:
Skijaš wrote:To i ja kažem, u jednoj državi se pobjedilo velikosrbe i evidentan je napredak. U BiH se potpis na Dejtonski sporazum zloupotrebljava kao kvaziargument za tezu da prihvatanjem tog mirovnog sporazuma Sarajevo mora prihvatiti i velikosrpska tumačenja istog.
Hm, kako zanimljivo tumacenje.

Evidentno je i da Republika Srpska napreduje u odnosu na FBiH.
Duplo veći broj samoubistava po stopi stanovništva nego u FBiH, duplo veći broj razvoda, duplo manje minimalne penzije, ja zaista ne vidim tu atmosferu napretka.
Mrchak

#297 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Mrchak »

Skijaš wrote: Ti postavljaš tezu, ja te samo pitam hoće li prihvatanjem šovinističke ideje o BiH kao ekskluzivnoj državi bošnjačkog naroda, odnosno distanciranjem od multietničkog koncepta i onih Srba i Hrvata koji taj koncept podržavaju, Bošnjaci biti jači ili slabiji ?
Па ти управо и подржаваш ту идеју. Поготово када се узме твоја посредна подршка етничком чишћењу Срба.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#298 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by antimobbing »

Zajednički interes svih naroda u BiH je NORMALAN život i SOCIJALNA jednakost koja se jedino može ostvariti kroz uspostavu PRAVA i pravne države putem povrata starog Ustava Republike BiH i humane antifašističke borbe običnog građanina.

Mladi ljudi širom BiH bošnjaci, srbi, hrvati i ostali svakog dana postaju svjesni činjenice da dok njihovi vršnjaci iz EU proputuju čitav svijet do 30 godine, oni ne mogu otići iz Sarajeva do Mostara ili Banja Luke.

Njihovi roditelji, koje već 20 godina kao STOKU drže u tri koncentraciona logora, NEMAJU NOVCA da jedu, a ne da putuju svijetom jer su postali DOŽIVOTNI robovi KORUPTOKRACIJE i BANAKA koje vrše nemilosrdnu eksploataciju ove FUKARE i SIROTINJE.

Svakog dana među bošnjacima, srbima, hrvatima i ostalima se pojavljuju savjesni, mladi i odvažni ljudi kojima je država Republika BiH na prvom mjestu i koji su spremni suprotstaviti se svakom obliku FAŠIZMA unutar svojih bioloških cjelina nastalih u ratu kojima je nacionalizam sredstvo za LIČNO bogaćenje POJEDINACA na nesreći vlastitog naroda kojeg drže na ivici egzistencije i u potpunoj izolaciji već 20 godina!

Trenutno to su pojedinci ali vremenom ovo će prerasti u pravi humani ANTIFAŠISTIĆKI Pokret za BiH, koji veze nema sa onim represivnim i nepravednim komunističkim pokretom iz bivšeg sistema koji je vršio opresiju jednog dijela naroda da bi drugi dio mogao živjeti. Stoga se može nazvati antifašističkim i antikomunističkim pokretom, kojeg ne interesuju političke gluposti poput ljevice ili desnice već samo težnja obićnog građanina za KONAČNOM uspostavom odvijanja normalnih EKONOMSKIH procesa života bez NEBULOZA zvanih mržnja i nacionalizam!

Dakle, ovo je borba običnog GRAĐANINA za SOCIJALNU jednakost i uspostavu zakonodavstva kojem će biti primarni cilj putem porezne i socijalne politike što je moguće više smanjiti trenutnu KLASNU nejednakost putem borbe za povrat jedinog legitimnog Ustava REPUBLIKE BiH koji garantuje ista prava svim narodima u BiH.

KLASNA razlika između NAS običnih građanima i NJIH ratnih profitera, fašista, multi-milionera koji su svoja bogatstva stekli na temeljima GENOCIDA, masovnih grobnica i nesreće sva tri naroda se mjeri u desetinama i stotinama miliona (KM) svjetlosnih godina dok u BiH trenutno postoje samo dvije nacije FUKARA i MULTI-MILIONERI.

Možda vam ovo sada izgleda kao utopija ali vremenom ovaj BOŠNJAČKI, SRPSKI, HRVATSKI i ostali narodi koji su za ovih 20 godina držanja u tri koncentraciona logora oboljeli od PTSP-a i BURNOUT sindroma, o kojem više piše na http://antimobbing.blogger.ba , jednog dana će se probuditi iz duboke kliničke KOME zvane NACIONALIZAM i shvatiti da je sve LAŽ koja ima za cilj samo LIČNO bogaćenje pojedinaca i ništa više, ako Bog da!

FUKARA i SIROTINJA vjekovima je na ovim prostorima bila eksploatisano TOPOVSKO meso, dok su se u isto vrijeme beskrupulozni pojedinci enormno bogatili na nesreći vlastitog naroda i NIŠTA VIŠE!

MULTI-MILIONERI, bogataši od kada je svijeta i vijeka u svome BIĆU nikada nisu imali SUOSJEĆANJA i empatije prema FUKARI i SIROTINJI iz vlastitog naroda već su težili preko razno-raznih nameta prema što većoj eksploataciji.

Uzaludno je očekivati da će ONI bogataši koji su dobro uhranjeni sa debelim bankovnim računima i nekretninama 1/1 po Turskoj rivijeri, Beogradu i Zagrebu koje su kupili za gotov HARAM novac, shvatiti NAS obične građane koji smo u DUGOVIMA kod stranih Banaka i nalazimo se na samom rubu egzistencije.

Srednja klasa je uništena i skoro svi smo u DOŽIVOTNIM dugovima kod stranih Banaka. Stoga, mi sami treba da se izborimo se za SOCIJALNU jednakost i NORMALAN život bez žičane ograde zvane NACIONALIZAM i STRAH između TRI koncentraciona logora u kojima NAS 4 miliona građana razvućene pameti, ONI njih par MULTI-MILIONERA drže u nehumanim uvjetima kao OVCE za šišanje i EKSPLOATACIJU već 20 godina.

Image

Uključite se AKTIVNO u što većem broju http://www.antidaytongroup.com
Last edited by antimobbing on 19/11/2012 11:15, edited 6 times in total.
Skijaš

#299 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Skijaš »

sjever99 wrote:
Skijaš wrote: Duplo veći broj samoubistava po stopi stanovništva nego u FBiH, duplo veći broj razvoda, duplo manje minimalne penzije, ja zaista ne vidim tu atmosferu napretka.
Pa, eto ja vidim. Kako je bilo prije 10 godina, velika prednost FBiH u odnosu na Srpsku - danas je situacija u sustini identicna. S tim sto su svi medjunarodni zvanicnici uskladili misljenje da je nefunkcionalna FBiH glavni problem trenutno.
Znaci za ovih 10-15 godina Srpska je iz velikog zaostajanja (uz finansijsko ignorisanje od strane zapadnih faktora) stigla FBiH (koja je bila mezimce donatora) po mnogim parametrima. Uz ovaj trend za 10ak godina, SRpska i FBiH ce zamijeniti mjesta, zar ne...
Neće, "napredak" je bio ustvari privid stvoren lovom od Telekoma, sada je ponovo krenulo nizbrdo.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sl ... 67379.html

Manji entitet nema kapacitete da parira FBiH. A to što je ustrojen kako jeste, nije za pohvalu, metode kojim se do tog došlo upravo raščlanjuju na suđenju Karadžiću i Mladiću.
Mrchak

#300 Re: Zajednički interes većine gradjana Bosne i Hercegovine?

Post by Mrchak »

Скијаш, видим опет избегаваш одговор. То показује колико се плашиш да неко случајно не покаже чињеницу да ниси ништа бољи од Великосрба. ;-)
antimobbing wrote:Zajednički interes je SOCIJALNA ravnopravnost koja se jedino može ostvariti kroz Povrat starog Ustava Republike BiH i antifašističku borbu.
Догод Бошњаци не одустану од великобошњачке идеологије, БиХ ће бити у проблемима до гуше.
Post Reply