Kroksica wrote:kojeime wrote:
Malo su doveli stranicu u red pa su izbrisali primjere koji pokazuju kako ti filteri omogiucavaju da se "vidi" kroz odjecu
Pa, slijedece ljeto, kada vidis da si u "vidokrugu" video kamere ili digitalnog fotoaparata nekog turiste ili lokalca, zapitaj se koliko te odjeca pokriva i stiti od pogleda

Znaci, dzaba i Hidzab?
Dzaba sve. Jedino ako nosis dva sloja, onda se mozes zastititi. Ali ako na +40 nosis samo jedan sloj, a ispod nista, onda kao da si gola. Boja nema veze, posto radi na IC principu (isijavanje toplote tijela se snimi, naravno da se ne "vidi" kroz odjecu, vec se registruje isijavanje toplote tijela, pa onda kontrast tog isijavanja sa hladnijom okolinom cini sliku) boja odjece je irelevantna. Ono sto moze pomoci je to da se slabije vidi kroz siroku odjecu, a bolje kroz odjecu pripijenu uz tijeo. I kroz tanju bolje nego kroz debelu.
Samo da napomenem, ovo su sve informacije sa web stranice. Ja koristim film fotoaparat tako da ne koristim te filtere, ti filteri rade jedino sa CCD cipom i to samo sa jednim. Prije nogo sto me me neko optuzi da sam perverznjak, da kazem ogradu

Video kamere koje imaju 3 CCD cipa ne mogu ih koristiti.
U stvari, zasto bih bio perverznjak? Da zelim vidjeti musko tijelo, onda i nekako bih prosao kao perverznjak, ali kao i svaki zdrav muskarac nisam perverzan ako pozelim zaviriti nekoj zeni ispod odjece u nadi da je tu neko zgodno tijelo. Ili ipak jesam?