Pizzeria Mahir - Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#276 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Edin H. »

Mozda je nastao problem sa nabavkom original mozarela sira, pa zasto ne rade margeritu? :oops:
Mišo_Kovač

#277 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Mišo_Kovač »

Imal dje u capajebu pizza s normalnom šunkom i mozzarelom? Na svakom cosku se valjaju škart pizze s faux pilećom/purećom "šunkom" i jebenim bezukusnim sirom... tuga :sad:
strong69

#278 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by strong69 »

Mišo_Kovač wrote:Imal dje u capajebu pizza s normalnom šunkom i mozzarelom? Na svakom cosku se valjaju škart pizze s faux pilećom/purećom "šunkom" i jebenim bezukusnim sirom... tuga :sad:
Ako se dobro sjecam, davno sam bio, u Barhani je bila takva pica. A mozda ima u Piccolo Mondo na M. Dvoru.

A svi koji Mahirov proizvod smatraju picom nece biti zadovoljni istom nikad jer to nije pica. Moze on da je zove kako hoce.
julisiz es grant

#279 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by julisiz es grant »

strong69 wrote:
Mišo_Kovač wrote:Imal dje u capajebu pizza s normalnom šunkom i mozzarelom? Na svakom cosku se valjaju škart pizze s faux pilećom/purećom "šunkom" i jebenim bezukusnim sirom... tuga :sad:
Ako se dobro sjecam, davno sam bio, u Barhani je bila takva pica. A mozda ima u Piccolo Mondo na M. Dvoru.
Nadam se da ima označeno negdje da im je šunka svinjska.
strong69

#280 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by strong69 »

julisiz es grant wrote:
strong69 wrote:
Nadam se da ima označeno negdje da im je šunka svinjska.
Bilo je naznaceno. Nisam pouzdan izvor za danasnji meni i ponudu jer je to bilo prije 2-3 godine kad sam zadnji put bio tamo.
addy_sa

#281 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by addy_sa »

Prava talijanska pizza sadrži šunku parma (svinjetina) i najkvalitetniju mocarelu.. takvu u Sarajevu ne pojedoh i ne znam da li ima i slično
BHF_Manijak

#282 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

Inace sve pizzerije u svijetu samo nabavljaju najkvalitetniju italijansku mozzarellu. :mrgreen:
Mišo_Kovač

#283 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Mišo_Kovač »

Razlika izmedju najobicnije, jeftine mozzarele i "sira" koji ide kod nas na pizzu je ko nebo i zemlja. Isto tako važi za pravu šunku i ovaj pileći karton. :D
Razumljivo je, zbog cijene i okoline se mora praviti pizza kako se pravi, al da nema barem par izuzetaka, to je jadno...
Tomahawk11
Globalni moderator

#284 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Za sir se slažem, nek stavljaju bolji i nek bude i skuplja.
Ovo za šunku - pretjerujete. Mislim, ne sporim ja to oko svinjske šunke, to da je prava šunka, jel (iako nisam probao), ali meni dobra i pileća/pureća.
Dakle, bolji sir i šunka, eto nek bude po izboru, to bi najbolje bilo, kako ko voli.
Mišo_Kovač

#285 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Mišo_Kovač »

A ne kažem da mora biti svugdje i na svakoj pizzi tako. 90% ljudi u sarajevu ne jede (ukusniju :D ) šunku, al daj da ima barem negdje :D

Ja lično nemam visoko mišljenje o tom ptičjem mesu, stoga i kuknjava. Piletina mi je karton, kako god je spremiš. Daj bilo šta, kravu, ovcu, svinju, konja, zebru, žirafu, samo mojne peradi i salamurina od peradi :D
25 santima

#286 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by 25 santima »

Sta se bunite mahe tura pecenicu i kuglu kajmaka. Da ima bolja bizza na trzistu, realno nema
corsa

#287 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by corsa »

25 santima wrote:Sta se bunite mahe tura pecenicu i kuglu kajmaka. Da ima bolja bizza na trzistu, realno nema
Jeste, samo sto mu je pečenica sve tanja i sve rjeđa na pizzi! :D
Naslovnica

#288 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Naslovnica »

Pretpostavljam da u Istočnom Sarajevu regularno služe klempu na pici, ima li ko preporuku?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#289 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

Naslovnica wrote:Pretpostavljam da u Istočnom Sarajevu regularno služe klempu na pici, ima li ko preporuku?
prije par godina bila dobra u tom-u,sad ne ljava,stavljaju onaj plasticni sir... :run:
Filter

#290 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Filter »

Naslovnica wrote:Pretpostavljam da u Istočnom Sarajevu regularno služe klempu na pici, ima li ko preporuku?
probaj u piceriji mozaik, hilandarska ulica
Naslovnica

#291 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Naslovnica »

Filter wrote:
probaj u piceriji mozaik, hilandarska ulica
:thumbup:
Naslovnica

#292 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote:
prije par godina bila dobra u tom-u,sad ne ljava,stavljaju onaj plasticni sir... :run:
Sjećam se gore na spratu bila fina klopa, i pizza. Nisam bio 100 godina.
bitanga_sa_otesa

#293 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Naslovnica wrote: Sjećam se gore na spratu bila fina klopa, i pizza. Nisam bio 100 godina.
sad ta dobra klopa samo zivi u mojim sjecanjima...
Bloo
Globalna šefica

#294 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Bloo »

bitanga_sa_otesa wrote:
Naslovnica wrote: Sjećam se gore na spratu bila fina klopa, i pizza. Nisam bio 100 godina.
sad ta dobra klopa samo zivi u mojim sjecanjima...
kako to nekako pravo tuzno zvuci :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa

#295 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Bloo wrote: kako to nekako pravo tuzno zvuci :lol: :lol:
jbga isto ko sto nema paradajza kupit da valja...da mi je jedan prijeratni mlatnut,pojeo bi ga onako ko jabuku :lol:
BHF_Manijak

#296 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

Mišo_Kovač wrote:Razlika izmedju najobicnije, jeftine mozzarele i "sira" koji ide kod nas na pizzu je ko nebo i zemlja. Isto tako važi za pravu šunku i ovaj pileći karton. :D
Razumljivo je, zbog cijene i okoline se mora praviti pizza kako se pravi, al da nema barem par izuzetaka, to je jadno...
Naravno, slazem se sa napisanim, ali brat iznad spominje "najkvalitetniju" mozzarellu. Pa ne stavljaju je kao takvu svugdje po Italiji, a kamo li drugim zemljama svijeta :mrgreen: Mislim na "najkvalitetniju", ne mozzarellu generalno.
A imas i kod nas pozzerija koje iskljucivo mozzarellu koriste, Napoli npr. na Carsiji. Sad da je "najkvalitetnija" nije sigurno, ali je mozzarella. :mrgreen:

A takodjer se jezim na ovu sve cesce pojavu stavljanja onog odvratnog biljnog sira, mjesto pravog! Ustvari ono nije sir, ono je imitacija. Ima uzasan ukus, ljepljiv je.
Znam ja da je pizzerijama jeftinije sa njim, jer je kila otprilike nekih 4-5KM, ali nemoj me praviti budalom za moje pare i prodavati onda tu napravu pod "pizza", jer to pizze nije ocima vidjelo.

OK, ima i takvih varijanti, ali onda naplatis to "zadovoljstvo" sa 2,5KM k'o Ago i to je to, pa ko voli nek' izvoli.
Ili kad mi kecap iznese da stavim po pizzi... Neka, hvala. :roll:
Edin H.

#297 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Edin H. »

Jasno je da ukoliko Mahir zeli da pridobije nove musterije da bi morao nabaviti mocarelu za margaritu od italijanskog bizona, koja se smatra najkvalitetnijom - mozzarella di bufala. :P

Image
JThomas

#298 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by JThomas »

ma generalno pizza je sranje :mrgreen:
dječak sa šibicama

#299 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Negdje sam citao ili cuo da je ta prava mozzarela, koja se proizvodi na farmama po Italiji, bivolja dakle, oko 100 eura na kilogram mase, ako se dobro sjecam.
Uglavnom, skupa je ko vrag.
Tomahawk11
Globalni moderator

#300 Re: Pizzeria Mahir - Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Što će reći, ova priča o nekoj pravoj mocareli - bullshit :mrgreen:
Post Reply