Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zauzeti username

#276 Re: Varate li?

Post by zauzeti username »

Aqua_S wrote:kanim se već neko vrijeme da sam svoj doprinos temi. svaka čast svima koji su dali svoje komentare i mišljenja ma koliko ona iskrena bila. pokušaću da budem kratak, jasan i što je najvažnije iskren. varao sam broj nije bitan i odgovorno vam tvrdim da su žene možda i gore od muškaraca. neke stvari koje sam doživio se ni u najslobodnijim filmovima ne dešavaju. posebno su me razočarale one koje su me hladno ugostile u svom bračnom krevetu kojem je strana na kojoj je spavao njihov muž još bila topla. nisam moralan, ne glumim anđela ali ipak me takvo skrnavljenje bračnog hrama devastiralo. lično sam se uvjerio da se žene kao i muškarci troše za jednu noć ili čak za sat ili dva. isključivi krivac za nevjeru ne postoji na taj čin niko nikog ne tjera, i sve je stvar dogovora dvije osobe koje imaju isti interes.
Kume ti puno valjaš šuplje. Varalice često jedni druge nađu, tako i da jesi varao nekog velika je šansa da ćeš nać nekog istog kao i ti. To je isto kao što pijanci nađu pijance čak i one koje dotad nisu ni iz glave znali.
A za varanje kad potajno okolo spavaš nema dogovora, na to niko živ i normalan i sa imalo etike ne bi pristao, osim onih koji ionako traže sponzora pa ih nije briga jer će i oni bit još gori. Isključivi krivac za nevjeru je odgoj i ponašanje pojedinca. Karakter koji je izgrađen i koji se kod odrasle osobe jako teško može promijeniti. Utječe i društvo na to u mladosti ali na formiranje karaktera, počevši od društva sa kojim se dotični/dotična druži, ali i američko smeće koje i ljudi u Americi preziru. Kad te kući ne uče i puste te kao tikvu niz vodu, onda je velika šansa da će na tvoj karakter najvećim dijelom utjecati društvo i mediji, pa šta god iz toga izašlo.

Pusti priču o tzv "biološkom nagonu". Da je tako svi bi ljudi otimali i ubijali gradom sve šta se kreće i ne bi se ni skrivali kad varaju. Varalice znaju šta rade jako dobro i zato se i skrivaju jer znaju da to nije u redu ni pod razno.
I već sam rekao, za seks treba neka pamet. Od toga su danas napravili cijelu nauku koju ne bi stigao skontati da cijeli život čitaš njihove knjige i savjete, jbg seksolozi trebaju od nečega živjeti kao i rudar Meho iz Kaknja od svoje plaće, pa ti sad zamisli koliku bi nauku Meho mogao napraviti od kopanja u rudniku. Ali seks će čitat brdo ljudi i vazda će bit masa onih koji će kupovat knjige jer ih zanima šta će ovaj put pročitat, dok je malo onih koji će čitat Mehine mudrolije kako krampom zamahnut i razbijat kamen.
Za varanje ne treba veliko znanje, samo treba đon obraz.
quarterback

#277 Re: Varate li?

Post by quarterback »

Ray wrote:
quarterback wrote:Meni je to sve postalo prilicno svejedno, vara li me partnerica ili ne, samo bih volio da znam da se ne zavlacimo bezveze i ulazimo u nekakve igre otkrivanja, sumnjanja i ostalih gluposti...

Varas ? OK, reci pa da znam na cemu sam i da vidimo koje su opcije za dalje.

A sada nesto varati, pa zavlaciti, pa kriti, pa folirati, nemoj molim te, zivot mi je dovoljno komplikovan i bez toga.
kakve bolan opcije za dalje? Jedina opcija moguca nakon prevare treba da bude : Dovidjenja,i hvala na svemu sto smo imali...Osim ako presuti prevaru,onda slijedi brisanje svih uspomena nazor...
Znao sam da ce se neko javiti sa takvim razmisljanjem...
Premlad si.
Aqua_S

#278 Re: Varate li?

Post by Aqua_S »

zauzeti username wrote:
Aqua_S wrote:kanim se već neko vrijeme da sam svoj doprinos temi. svaka čast svima koji su dali svoje komentare i mišljenja ma koliko ona iskrena bila. pokušaću da budem kratak, jasan i što je najvažnije iskren. varao sam broj nije bitan i odgovorno vam tvrdim da su žene možda i gore od muškaraca. neke stvari koje sam doživio se ni u najslobodnijim filmovima ne dešavaju. posebno su me razočarale one koje su me hladno ugostile u svom bračnom krevetu kojem je strana na kojoj je spavao njihov muž još bila topla. nisam moralan, ne glumim anđela ali ipak me takvo skrnavljenje bračnog hrama devastiralo. lično sam se uvjerio da se žene kao i muškarci troše za jednu noć ili čak za sat ili dva. isključivi krivac za nevjeru ne postoji na taj čin niko nikog ne tjera, i sve je stvar dogovora dvije osobe koje imaju isti interes.
Kume ti puno valjaš šuplje. Varalice često jedni druge nađu, tako i da jesi varao nekog velika je šansa da ćeš nać nekog istog kao i ti. To je isto kao što pijanci nađu pijance čak i one koje dotad nisu ni iz glave znali.
A za varanje kad potajno okolo spavaš nema dogovora, na to niko živ i normalan i sa imalo etike ne bi pristao, osim onih koji ionako traže sponzora pa ih nije briga jer će i oni bit još gori. Isključivi krivac za nevjeru je odgoj i ponašanje pojedinca. Karakter koji je izgrađen i koji se kod odrasle osobe jako teško može promijeniti. Utječe i društvo na to u mladosti ali na formiranje karaktera, počevši od društva sa kojim se dotični/dotična druži, ali i američko smeće koje i ljudi u Americi preziru. Kad te kući ne uče i puste te kao tikvu niz vodu, onda je velika šansa da će na tvoj karakter najvećim dijelom utjecati društvo i mediji, pa šta god iz toga izašlo.

Pusti priču o tzv "biološkom nagonu". Da je tako svi bi ljudi otimali i ubijali gradom sve šta se kreće i ne bi se ni skrivali kad varaju. Varalice znaju šta rade jako dobro i zato se i skrivaju jer znaju da to nije u redu ni pod razno.
I već sam rekao, za seks treba neka pamet. Od toga su danas napravili cijelu nauku koju ne bi stigao skontati da cijeli život čitaš njihove knjige i savjete, jbg seksolozi trebaju od nečega živjeti kao i rudar Meho iz Kaknja od svoje plaće, pa ti sad zamisli koliku bi nauku Meho mogao napraviti od kopanja u rudniku. Ali seks će čitat brdo ljudi i vazda će bit masa onih koji će kupovat knjige jer ih zanima šta će ovaj put pročitat, dok je malo onih koji će čitat Mehine mudrolije kako krampom zamahnut i razbijat kamen.
Za varanje ne treba veliko znanje, samo treba đon obraz.
kume, navalja ga ti šuplje još više al haj nema veze. ja ne osuđujem nikog, ali ne znači ako si varao da si john obraz možda si samo poklekao iskušenju jednom, možda više puta ali ipak ne znači da nisi dobar čovjek u biti. ljudi svoje živote žive onako kako žele i niko nema pravo da im o tome soli pamet.
duplanula

#279 Re: Varate li?

Post by duplanula »

quarterback wrote:
Ray wrote:
quarterback wrote:Meni je to sve postalo prilicno svejedno, vara li me partnerica ili ne, samo bih volio da znam da se ne zavlacimo bezveze i ulazimo u nekakve igre otkrivanja, sumnjanja i ostalih gluposti...

A sada nesto varati, pa zavlaciti, pa kriti, pa folirati, nemoj molim te, zivot mi je dovoljno komplikovan i bez toga.
kakve bolan opcije za dalje? Jedina opcija moguca nakon prevare treba da bude : Dovidjenja,i hvala na svemu sto smo imali...Osim ako presuti prevaru,onda slijedi brisanje svih uspomena nazor...
Premlad si.

Volio bih da se neko javi ko je bio prevaren i oprostio. Kakva su osjecanja u vama nakon sto se desilo, kako ste smogli snage da oprostite, da li je to bio istinski oprost ili dok se ne "osvetite". Zaista bih volio da se javi neko sa ovim iskustvom.

Prijatelj moj je prevaren od djevojke prije skoro pa godinu dana, i ne zelim se ni vracati na te scene i emotivne padove. Grozno i ne bih pozelio nikome... :(
Mračajski proto

#280 Re: Varate li?

Post by Mračajski proto »

A dobro, što vi te prevare i raskide smatrate krajem svijeta?
Ray

#281 Re: Varate li?

Post by Ray »

quarterback wrote:
Ray wrote:

Premlad si.
Ja ti govorim sto se tice ozbiljne veze,i ako bas postanes povezan s nekim,i mislis da je to to...Tu prevare ne smije biti,ako bude...jer to ne gradis da bude ono "eto jbg,u vezi sam,normala nisam nesto vezan"... ili uspije ili ne uspije...Cim dodje do prevare,nema smisla nastaviti...Jer ce se opet pojaviti sumnja,i da nema nista sa te strane koja je to uradila..
Ljuska_u_BaklaFi

#282 Re: Varate li?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Pa zato sto to i jeste kraj svijeta :D ...onog svijeta u koji nejcesce ulozis cijelog sebe, i na spram kojeg se ovaj "veliki" svijet cini kao zrno graska ... al' mislim da je od toga gore saznanje da moras "Jovo na novo" ....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#283 Re: Varate li?

Post by plain vanilla »

duplanula wrote:

Volio bih da se neko javi ko je bio prevaren i oprostio. Kakva su osjecanja u vama nakon sto se desilo, kako ste smogli snage da oprostite, da li je to bio istinski oprost ili dok se ne "osvetite". Zaista bih volio da se javi neko sa ovim iskustvom.

Prijatelj moj je prevaren od djevojke prije skoro pa godinu dana, i ne zelim se ni vracati na te scene i emotivne padove. Grozno i ne bih pozelio nikome... :(
evo, javljam se :skoljka:
tesko je to objasniti..i ne, nikad nisam vratila niti bih, nisam taj tip...
1905

#284 Re: Varate li?

Post by 1905 »

Ne varaju osobe koje su nesigurne i neatraktivne. Koji se boje poslije (razotkrivene) prevare da ce tesko naci novog (kvalitetnog) partnera. Kojima je sadasnji partner posljedni voz i "prava prilika" (i sl.) pa se neusuđuju. A ne zato jer su isuvise posteni i zaljubljeni da bi to radili.

Sad kad pocnu s...
plain vanilla

#285 Re: Varate li?

Post by plain vanilla »

1905 wrote:Ne varaju osobe koje su nesigurne i neatraktivne. Koji se boje poslije (razotkrivene) prevare da ce tesko naci novog (kvalitetnog) partnera. Kojima je sadasnji partner posljedni voz i "prava prilika" (i sl.) pa se neusuđuju. A ne zato jer su isuvise posteni i zaljubljeni da bi to radili.

Sad kad pocnu s...
hajd dodji s pravim nickom da znamo ko je tako seksi, pozeljan, siguran i atraktivan da moze varati
RibaRibiOdgrizla

#286 Re: Varate li?

Post by RibaRibiOdgrizla »

plain vanilla wrote:
1905 wrote:Ne varaju osobe koje su nesigurne i neatraktivne. Koji se boje poslije (razotkrivene) prevare da ce tesko naci novog (kvalitetnog) partnera. Kojima je sadasnji partner posljedni voz i "prava prilika" (i sl.) pa se neusuđuju. A ne zato jer su isuvise posteni i zaljubljeni da bi to radili.

Sad kad pocnu s...
hajd dodji s pravim nickom da znamo ko je tako seksi, pozeljan, siguran i atraktivan da moze varati
Zasto svi misle, da ako neko pise i misli kontra od onog s cim se vecina slaze, mora imati "nepravi" nick?
Ako smo tu da dajemo pozeljne odgovore, onda nije interesantno. Samo istina se trazi, koliko god lijepa ili 'zvjerska'.
1905

#287 Re: Varate li?

Post by 1905 »

plain vanilla wrote:

Sad kad pocnu s...
Ja uopce nisam rekao da JA varam ni da sam JA atraktivan. Nego analiziram kako stvari stoje. Ako cinjenice nisu onakve demantiraj me.
plain vanilla

#288 Re: Varate li?

Post by plain vanilla »

1905 wrote:
plain vanilla wrote:

Sad kad pocnu s...
Ja uopce nisam rekao da JA varam ni da sam JA atraktivan. Nego analiziram kako stvari stoje. Ako cinjenice nisu onakve demantiraj me.
da ti okacim slike "ruznih" koji varaju ili "lijepih" vjernih?

varaju egoisti koji misle samo na sebe, ljudi kojima je najvaznije osobno zadovoljstvo bez obzira na bol koju mogu nanijeti drugim osobama...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#289 Re: Varate li?

Post by ladyblue18 »

Aqua_S wrote:posebno su me razočarale one koje su me hladno ugostile u svom bračnom krevetu kojem je strana na kojoj je spavao njihov muž još bila topla.
A jesi li ti sebe razocarao bar malo cinjenicom da si pristao da budes gost u necijem bracnom krevetu?
Ako si vec toliko razocaran tom cinjenicom zasto si onda bio sa udatim zenama?
Lahko je osudjivati jednu stranu. :oops:

Inace, vidim novi samo pristizu...hajde hajde, djela mashala. :mrgreen:
Sta je sad na dnevnom redu, ne varaju samo ruzni i oni neatraktivni...eish. :mrgreen:
alchak.ba

#290 Re: Varate li?

Post by alchak.ba »

lady jesi ikad prevarila?
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#291 Re: Varate li?

Post by anoush »

ladyblue18 wrote:Sta je sad na dnevnom redu, ne varaju samo ruzni i oni neatraktivni...eish. :mrgreen:

ja sam ti živi dokaz za to :D
Not My Idea

#292 Re: Varate li?

Post by Not My Idea »

:zoka: :mrgreen:
Aqua_S

#293 Re: Varate li?

Post by Aqua_S »

ladyblue18 wrote:
Aqua_S wrote:posebno su me razočarale one koje su me hladno ugostile u svom bračnom krevetu kojem je strana na kojoj je spavao njihov muž još bila topla.
A jesi li ti sebe razocarao bar malo cinjenicom da si pristao da budes gost u necijem bracnom krevetu?

Sta je sad na dnevnom redu, ne varaju samo ruzni i oni neatraktivni...eish. :mrgreen:
pa rekoh ja da ne moralizujem, da nisam anđeo..itd. ali ja takav kakav sam bio nikad nisam došao na ideju da ljubavnicu dovedem u svoj stan i još gore u svoj bračni krevet. ne osuđujem ja nikog samo sam iznio ono što mislim da je gore od goreg...
Yokyouare

#294 Re: Varate li?

Post by Yokyouare »

ako pretpostavimo da ako upoznaš nekoga od koga ti zastaje dah u prilici i okolnostima koje omogućavaju 'varanje', siguran sam da svi, od najvernijih preko najzaljubljenijih pa do najčednijih, će barem na momenat razmotriti i vagati eventualne seksualne opcije.
u ovakvoj prilici smo samo na momenat se upitalii šta bi bilo, a šta će biti slijedeći put?
stoga pitanje je vremena (ili možda broj iskušenja), prilika i okolnosti kada ćemo nešto uraditi. mislim da ovo važi za sve.
Miro1986

#295 Re: Varate li?

Post by Miro1986 »

Sad kad pocnu s...
Majstore ,to ti pravilo u ovom slučaju i ne pije baš vode.
Znam bruku ljudi koji varaju (ili su varali) svoje partnere ,iako su im partneri fizički atraktivniji za nekoliko klasa. Moj drug je dugo vremena varao curu ,koja je daleko fizički bila atraktivnija od ženske sa kojom ju je prevario.
Isto moja komšinica je prevarila svog momka (zaista zgodan čovjek - godinama se bavi sportom) sa nekim čovjekom koji je proćelav ,nizak ,sa stomakom ko u trudnice...
Mislim da varalice uživaju u prevari zbog adrenalina i užitka koje im to varanje pruža. Ono kao ,da svjesno rade nešto loše ,ali da znaju da će iz toga izvući bez ogrebotine. To je već sad tema za psihologe ,ali uglavnom ,mislim da nisam daleko od istine...
miki.ba

#296 Re: Varate li?

Post by miki.ba »

Yokyouare wrote:ako pretpostavimo da ako upoznaš nekoga od koga ti zastaje dah u prilici i okolnostima koje omogućavaju 'varanje', siguran sam da svi, od najvernijih preko najzaljubljenijih pa do najčednijih, će barem na momenat razmotriti i vagati eventualne seksualne opcije.
u ovakvoj prilici smo samo na momenat se upitalii šta bi bilo, a šta će biti slijedeći put?
stoga pitanje je vremena (ili možda broj iskušenja), prilika i okolnosti kada ćemo nešto uraditi. mislim da ovo važi za sve.
Najbitnije je izvagati šta imaš izgubiti, a šta možeš dobiti.
Ja sam par puta bio u takvoj situaciji i odolio sam svaki put, za mene je to preveliki rizik.
Sve cestitke za one hrabre, meni bi najveci problem predstavljalo da se osoba sa kojom sam ženu prevario zaljubi u mene.
Tu si ti jeban i sam si sebe prevario.
Meni je recimo prihvatljivie platiti prostituku ako promjena vec mora biti, a kad mi je potreban rizik uplatim 200 KM na kladionici.
duplanula

#297 Re: Varate li?

Post by duplanula »

Aqua_S wrote:
ladyblue18 wrote:

pa rekoh ja da ne moralizujem, da nisam anđeo..itd. ali ja takav kakav sam bio nikad nisam došao na ideju da ljubavnicu dovedem u svoj stan i još gore u svoj bračni krevet. ne osuđujem ja nikog samo sam iznio ono što mislim da je gore od goreg...
Ne bi nju doveo u svoj bracni krevet gdje ti spava zena, ali si hladno otisao u njen bracni krevet, kako kazes koji se jos nije ohladio.

I sta zelis, medalju za iskrenost? Blago se tebi sa takvim razmisljanjem... :run:
Yokyouare

#298 Re: Varate li?

Post by Yokyouare »

Miro1986 wrote:

Sad kad pocnu s...
Majstore ,to ti pravilo u ovom slučaju i ne pije baš vode.
Znam bruku ljudi koji varaju (ili su varali) svoje partnere ,iako su im partneri fizički atraktivniji za nekoliko klasa. Moj drug je dugo vremena varao curu ,koja je daleko fizički bila atraktivnija od ženske sa kojom ju je prevario.
Isto moja komšinica je prevarila svog momka (zaista zgodan čovjek - godinama se bavi sportom) sa nekim čovjekom koji je proćelav ,nizak ,sa stomakom ko u trudnice...
Mislim da varalice uživaju u prevari zbog adrenalina i užitka koje im to varanje pruža. Ono kao ,da svjesno rade nešto loše ,ali da znaju da će iz toga izvući bez ogrebotine. To je već sad tema za psihologe ,ali uglavnom ,mislim da nisam daleko od istine...
očigledo ima različitih razloga za varanje:
- mogu dakle hoću
- nesigurnost
- nezadovoljstvo / nesreća u postojećoj vezi
- užitak zabranjenog voća

šta mislite koja je vaša kategorija/e?
Miro1986

#299 Re: Varate li?

Post by Miro1986 »

Yokyouare wrote:
očigledo ima različitih razloga za varanje:
- mogu dakle hoću
- nesigurnost
- nezadovoljstvo / nesreća u postojećoj vezi
- užitak zabranjenog voća

šta mislite koja je vaša kategorija/e?
A kako ste uopće nadošli na ideju da ja imam kategoriju? :shock:
Aqua_S

#300 Re: Varate li?

Post by Aqua_S »

duplanula wrote:
Aqua_S wrote:

Ne bi nju doveo u svoj bracni krevet gdje ti spava zena, ali si hladno otisao u njen bracni krevet, kako kazes koji se jos nije ohladio.

bil ti bio papak pa kad te ljubavnica..povede za ruku prema spavacoj sobi..rekao..ma joj nemoj bona mozemo mi u dnevnom boravku :mrgreen: :mrgreen: '
Post Reply